Connect with us

Lifestyle

12 Χρήσεις της Μαγειρικής Σόδας για τέλειο καθάρισμα!

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο δραστικά καθαριστικά που μπορείς να βρεις στο σπίτι σου. Μπορείς να την προμηθευτείς πολύ εύκολα ακόμα και από το mini market της γειτονιάς. Τα αποτελέσματά της είναι πραγματικά μαγικά και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα υπόλοιπα καθαριστικά του εμπορίου. Για να καταλάβεις καλύτερα το πόσο δραστική είναι, θα σου παρουσιάσουμε μερικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας, πέρα φυσικά από το μαγείρεμα.

Πρόκειται για ένα εντελώς φυσικό υλικό, το οποίο αξίζει να το δοκιμάσεις προκειμένου να απαλλαχτείς από τα χημικά. Συγχρόνως θα σε γλιτώσει από περιττά έξοδα, μιας και το κόστος της μαγειρικής σόδας είναι πολύ χαμηλό. Η εφαρμογή της μπορεί να γίνει σε πολλά σημεία του σπιτιού με απόλυτη επιτυχία. Επίσης, λόγω του γεγονότος ότι χαρακτηρίζεται ως ένα ήπιο καθαριστικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε μάρμαρα χωρίς να υπάρξει καμία αλλοίωση στο υλικό.

12 χρήσεις της μαγειρικής σόδας για τον καθαρισμό του σπιτιού σου!

1. Πλύσιμο πλυντηρίου ρούχων

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, το πλυντήριο σου έχει ανάγκη να πλένεται μία στο τόσο. Οι επαναλαμβανόμενες πλύσεις ρούχων, το κλείσιμο της πόρτας και το να αφήνεις τα ρούχα μέσα στον κάδο για ώρα, είναι ορισμένες από τις κακές συνήθειες που σχετίζονται με το πλυντήριο ρούχων. Εάν έχεις και εσύ μία από αυτές τις συνήθειες, καλό θα είναι να γνωρίζεις ότι το πλυντήριο σου ενδέχεται να συσσωρεύσει βακτήρια και μούχλα λόγω της υγρασίας. Ένας κακός οιωνός αυτού είναι όταν τα ρούχα σου, που μόλις έχουν βγει από τον κάδο, δεν μοσχοβολάνε, αλλά έχουν μια περίεργη μυρωδιά. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αφήσεις το πλυντήριο σου να κάνει μία πλύση χωρίς ρούχα. Σε αυτήν πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα αντί για απορρυπαντικό και αυτή θα πάρει όλες τις δυσάρεστες οσμές. Μπορείς να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία μία φορά στις δύο εβδομάδες.

2. Καθαρισμός φούρνου

Μία ακόμα από τις χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι η καθαριότητα του φούρνου. Στο φούρνο συνήθως δημιουργούνται οι πιο επίμονοι λεκέδες, αυτοί που προέρχονται από τα λίπη και τα ξεραμένα φαγητά. Για να απαλλαγείς από αυτούς, καθάρισε το φούρνο σου με ένα μείγμα από 3 κουταλάκια μαγειρικής σόδας, 1 κουταλάκι νερό και το χυμό από 1 λεμόνι. Άπλωσε αυτή την πάστα στο εσωτερικό του φούρνου και άφησέ το να δράσει από 4 ώρες έως μία νύχτα. Στη συνέχεια, βούτηξε ένα σφουγγάρι σε ζεστό νερό με σαπούνι και τρίψε με αυτό κάθε σπιθαμή, ώστε να φύγουν όλοι οι λεκέδες.

3. Γυάλισμα ασημικών

Θέλεις ξανά λαμπερά ασημικά; Σου έχουμε την πιο αποτελεσματική συνταγή! Σε ένα μπολ βάλε μία κούπα ζεστό ξύδι και δύο κουταλάκια μαγειρική σόδα. Έχε στο νου σου ότι θα προκληθεί αντίδραση και θα αφρίσει, για αυτό μην τρομάξεις. Μόλις τελειώσει η αντίδραση ρίξε μέσα αυτά που θέλεις να γυαλίσεις και άφησέ τα για 2-3 ώρες. Τέλος, ξέπλυνε τα με άφθονο νερό και τα ασημικά σου δε θα είναι πια θαμπά!

4. Βουλωμένο σιφόνι

Εάν το σιφόνι της μπανιέρας, του μπάνιου ή του νιπτήρα σου έχει βουλώσει ή εάν απλά έχει έντονη μυρωδιά η αποχέτευση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εδώ μαγειρική σόδα! Αφού το καθαρίσεις από στοιχεία που εμποδίζουν, όπως οι τρίχες, ρίξε μισή κούπα σόδα και μισή κούπα ζεστό ξύδι. Περίμενε περίπου 15-20 λεπτά για να αντιδράσει και στη συνέχεια άφησε άφθονο νερό να τρέξει. Εάν το πρόβλημά σου είναι μεγαλύτερο, τότε καλύτερα να φωνάξεις κάποιον ειδικό στις αποφράξεις.

5. Καθαρισμός τζακιού

Εάν έχεις αρκετή υπομονή, τότε μπορείς να καθαρίσεις μόνος/-η σου το τζάκι. Αρχικά, σκούπισε την περίσσια στάχτη της εστίας. Στη συνέχεια, φτιάξε ένα μείγμα από 2 λίτρα νερό, μισό φλιτζάνι χλωρίνη και 6 κουταλιές μαγειρική σόδα. Με μία συρμάτινη βούρτσα ξεκίνα να τρίβεις το καθαριστικό που έφτιαξες στο εσωτερικό του τζακιού. Μόλις περάσεις όλη την εστία, με ένα βρεγμένο πανί πάρε όλα τα υπολείμματα που έχεις δημιουργήσει. Άφησε το να στεγνώσει και το τζάκι σου θα είναι σαν καινούργιο!

6. Καθαρισμός σίδερου

Μία από τις χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι και ο καθαρισμός του σίδερου. Δεν είναι καθόλου απίθανο ο πάτος του σίδερου να έχει μαυρίσει. Για να μην κάνεις καμιά ζημιά στα ρούχα σου, καλύτερα να τον καθαρίσεις. Φτιάξε ένα μείγμα από 2 κουταλάκια μαγειρικής σόδας και νερό και άπλωσε το σε ένα καθαρό πανί. Με αυτό τρίψε προσεκτικά τα μαυρισμένα σημεία, καθώς και τις τρύπες, έως ότου καθαρίσουν. Στη συνέχεια, σκούπισε το σίδερο με ένα νωπό πανάκι για τυχόν υπολείμματα.

7. Καθάρισμα τοίχου

Είναι γεγονός ότι μπορείς να εφαρμόσεις τη σόδα ακόμα και στους τοίχους σου. Ειδικά εάν έχεις παιδιά που συνηθίζουν να δείχνουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική επάνω στους τοίχους, θα σου χρειαστεί το συγκεκριμένο καθαριστικό. Ακόμα, όμως, και αν απλά ο τοίχος σου έχει λερωθεί, τότε ανάμειξε λίγο ζεστό νερό με μαγειρική σόδα και τρίψε με αυτό το λεκέ. Ύστερα καθάρισε το σημείο με ένα βρεγμένο πανί.

8. Καθαρισμός πλακιδίων

Το πρόβλημα με τα πλακάκια είναι η βρωμιά και η μούχλα που συσσωρεύεται μεταξύ των αρμών. Στις χρήσεις της μαγειρικής σόδας περιλαμβάνεται ο καθαρισμός των πλακιδίων και η αντιμετώπιση της μούχλας. Σε ένα μπολ με 7 κούπες νερό, ρίξε μισή κούπα σόδα, ¼ της κούπας λευκό ξύδι και ⅓ της κούπας λεμόνι. Χρησιμοποίησε αυτό το δραστικό καθαριστικό τρίβοντάς το με μία οδοντόβουρτσα, μέχρι να ασπρίσουν οι αρμοί.

9. Καθάρισμα καναπέ

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα για να καθαρίσεις τον καναπέ σου ή το στρώμα σου. Εάν απλά έχει δυσάρεστη οσμή, τότε πασπάλισε πάνω λίγη σόδα για 20 λεπτά προκειμένου να απορροφήσει τη μυρωδιά. Εάν, όμως, υπάρχει λεκές, τότε ανάμειξε 1 κουταλιά σόδας, 1 κουταλιά υγρό απορρυπαντικό, 4-5 κουταλιές λευκό ξύδι και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Ψέκασε με αυτό το μείγμα το λεκέ και μετά από μερικά δευτερόλεπτα αφαίρεσε το με ένα υγρό μαντηλάκι. Ενώ εάν πρόκειται για δυσκολότερο λεκέ, όπως από κρασί, τότε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό είναι αρκετή για να εξαλειφθεί ο λεκές!

10. Γυάλισμα μαρμάρου

Το μάρμαρο είναι ένα ευαίσθητο υλικό, όμως η μαγειρική σόδα μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορείς να ανακατέψεις 3 κουταλιές της σούπας σε 1 λίτρο νερό και να το απλώσεις σε οποιαδήποτε μαρμάρινη επιφάνεια. Αφού το αφήσεις 4 ώρες, τρίψε με ένα νωπό σφουγγάρι για να φύγει το καθαριστικό. Με αυτόν τον τρόπο τα μάρμαρά σου θα γυαλίζουν σαν καινούργια!

11. Καθάρισμα λεκάνης τουαλέτας

Για να απαλλαγείς μια για πάντα από την κιτρινίλα της λεκάνης σου κάνε χρήση μαγειρικής σόδας. Πασπάλισε με μαγειρική σόδα τα τοιχώματα της λεκάνης και άφησέ τη να δράσει για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα, τρίψε καλά με το βουρτσάκι και η τουαλέτα σου θα είναι κατάλευκη!

12. Εξόντωση μυρμηγκιών

Πέρα από καθαριστικό, οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι και κατά των μυρμηγκιών. Εάν έχεις πρόβλημα από εισβολή μυρμηγκιών στο σπίτι σου πασπάλισε ίση ποσότητα ζάχαρης και μαγειρικής σόδας στα σημεία που τα έχεις εντοπίσει. Αυτή η παγίδα θα εξοντώσει μια και καλή τους απρόσκλητους επισκέπτες της κουζίνας σου.

Από: Κλειώ Ρίζου

Πηγή

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Πρόγραμμα Trophy/Τροφή

Η DS Smith Hellas συμβάλλει στην ενίσχυση του μέλλοντος του αγροδιατροφικού τομέα
μέσω της υποστήριξης του προγράμματος Trophy/Τροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα
Γενιά

Η DS Smith, κορυφαίος κατασκευαστής λύσεων βιώσιμης συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι
στην Ελλάδα, συνεισφέρει έμπρακτα στην αναβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας
συμμαχώντας για δεύτερη συναπτή χρονιά με τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» για την
ενίσχυση του κλάδου, υποστηρίζοντας αυτήν τη φορά το πρόγραμμα Trophy/Τροφή. Πιο
συγκεκριμένα, η DS Smith Hellas θα στηρίξει τρία Μeet-up του προγράμματος με κύρια θεματική
τη «Μείωση της χρήσης πλαστικού στον κλάδο της αγροδιατροφής», τα οποία θα
πραγματοποιηθούν σε τρία πανεπιστήμια της χώρας.

Τι είναι όμως τo Trophy/Τροφή;

Το Trophy/Τροφή είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, το οποίο αναδεικνύει και επιβραβεύει
καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και νεοφυείς επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς
της αγροτεχνολογίας, της τεχνολογίας τροφίμων και των agrologistic, με προϊόντα και υπηρεσίες
που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες, ακόμη και σε αρχικά στάδια ανάπτυξης (pre seed).
Μέχρι σήμερα, χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουν ήδη στηριχθεί 122 νεοφυείς επιχειρήσεις
από τον συγκεκριμένο τομέα.

Τα Μeet-up είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Trophy/Τροφή. Εκεί, φοιτητές, startupper, νέοι
επιχειρηματίες και ερευνητές έρχονται σε επαφή με ερευνητικά ιδρύματα, επενδυτές, μέντορες και
εταιρείες και μαζί αναπτύσσουν νέες πρωτοποριακές ιδέες, στο πλαίσιο βιωματικών εργαστηρίων.
Για την DS Smith, η υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας βρίσκεται
στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της και ο μετασχηματισμός του αγροδιατροφικού κλάδου μπορεί
να πλαισιωθεί από καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις συσκευασίας, που θα
αυξήσουν την προστιθέμενη αξία των τελικών προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία
υποστηρίζει στα τρία meet-up τη θεματική ενότητα με τίτλο: «Μείωση της χρήσης πλαστικού στον
κλάδο της αγροδιατροφής».

Ο κ. Γιώργος Φιλιππόγλου, DS Smith Managing Director για το cluster της Ελλάδας δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για μία ακόμη χρονιά βρισκόμαστε στο πλευρό της Νέας
Γεωργίας Νέας Γενιάς, καθώς μέσα από αυτή τη συνεργασία έχουμε συνεισφέρει στην
ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα, αναδεικνύοντας παράλληλα τον κομβικό ρόλο που
διαδραματίζει η συσκευασία από κυματοειδές χαρτόνι στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης της
χώρας».

Τα τρία Meet-up με τη στήριξη της DS Smith Hellas, είναι τα ακόλουθα :
-TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
– TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η κα Έφη Λαζαρίδου, CEO του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά δήλωσε: «Τo Trophy/Τροφή
είναι μία ουσιαστική πρωτοβουλία που διασυνδέει την πανεπιστημιακή κοινότητα με τη βιομηχανία
και την αγορά στον κρίσιμο κλάδο της αγροδιατροφής. Κάθε χρόνο φέρνει εκατοντάδες φοιτητές και
ερευνητές σε επαφή με καινοτόμες επιχειρήσεις μέσα από τα Trophy/Τροφή meetup που
διεξάγονται σε πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα και αποτελούν μία αποτελεσματική πλατφόρμα
ανταλλαγής επιχειρηματικών ιδεών και εμπειριών. Πάνω από 700 φοιτητές έχουν συμμετάσχει τα
τελευταία δύο χρόνια στα meetup του προγράμματος, εργάστηκαν στην ανάπτυξη καινοτόμων
λύσεων και ξεκίνησαν να σχεδιάσουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Η DS Smith, μία
πρωτοπόρος εταιρεία στον κλάδο της συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι που επενδύει σε
βιώσιμες πρακτικές υποστηρίζει από την πλευρά της 3 meetup, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο
της πρωτοβουλίας Trophy/Τροφή».

Η DS Smith παγκοσμίως έχει έδρα το Λονδίνο και είναι μέλος του FTSE 100, ενώ
δραστηριοποιείται σε 34 χώρες απασχολώντας περίπου 30.000 άτομα με την ιστορία της να
ανάγεται στις επιχειρήσεις παραγωγής συσκευασιών από το 1940. Στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει
παρουσία τα τελευταία 65 χρόνια με εργοστάσια στην Κόρινθο, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη,
απασχολώντας συνολικά πάνω από 400 εργαζομένους. Η DS Smith Hellas υποστηρίζει έμπρακτα
την πρωτοβουλία του Trophy/Τροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, με στόχο να
ενισχύσει την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στο ελληνικό οικοσύστημα της αγροδιατροφής, με ένα
ουσιαστικό και αξιόπιστο εγχείρημα επιτάχυνσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Το Trophy/Τροφή υλοποιεί με επιτυχία ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσα
από την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Το 4o Taste Halkidiki Festival στα Νέα Μουδανιά!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοινώνει τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής,TASTE HALKIDIKI, που θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα Νέων Μουδανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Κουφίδη και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Στο 4o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, τυροκομικών, αρτοποιημάτων, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, θα εκθέτουν τα προϊντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και τα προμηθευτούν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, βασισμένα σε τοπικές συνταγές και αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο θα παρουσιάσει τους παραγωγούς και τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. 

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, το TASTEHALKIDIKI αποτελεί θεσμό και αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής, ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Μέσα από τις δράσεις του, προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και οι άνθρωποι πίσω από αυτά, αναδεικνύονται περιοχές τουριστικές και μη, αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, επιμηκύνεται η τουριστική σεζόν, συνδέεται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και τελικά, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των δράσεων Taste Halkidiki.


Continue Reading

Lifestyle

Απογειώστε τα Ποτά σας με τα σωστά Παγάκια

Τα παγάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παγωμένου ποτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η σωστή χρήση τους μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας και να εξασφαλίσει ότι τα ποτά σας είναι δροσερά και γευστικά μέχρι την τελευταία γουλιά. Εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα παγάκια σας.

Χρησιμοποιήστε Καθαρό Νερό

Η ποιότητα του νερού είναι σημαντική όταν πρόκειται για παγάκια. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για να αποφύγετε ανεπιθύμητες γεύσεις και οσμές. Το καθαρό νερό θα εξασφαλίσει ότι τα παγάκια σας δεν αλλοιώνουν τη γεύση των ποτών σας.

Παγώστε σε Κατάλληλη Θερμοκρασία

Βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη είναι ρυθμισμένη σε σωστή θερμοκρασία, γύρω στους -18°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για να παγώσουν τα παγάκια γρήγορα και να παραμείνουν διαυγή. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τα παγάκια μπορεί να γίνουν υπερβολικά σκληρά και να καταστρέψουν το ποτήρι ή το σέικερ.

Παγάκια Διαφορετικών Μεγεθών

Χρησιμοποιήστε παγάκια διαφορετικών μεγεθών ανάλογα με το είδος του ποτού. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα παγάκια λιώνουν πιο αργά και είναι ιδανικά για ουίσκι ή κοκτέιλ, ενώ τα μικρότερα παγάκια είναι καλύτερα για σόδα ή χυμούς, καθώς δροσίζουν πιο γρήγορα.

Προσθέστε Γεύσεις στα Παγάκια

Για να προσθέσετε μια έξτρα πινελιά στα ποτά σας, μπορείτε να παγώσετε φρούτα, βότανα ή ακόμα και χυμούς μέσα στα παγάκια. Για παράδειγμα, παγάκια με φράουλες ή μέντα είναι ιδανικά για δροσιστικά κοκτέιλ. Αυτή η πρακτική μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την εμφάνιση των ποτών σας.

Αποθηκεύστε Σωστά τα Παγάκια

Τα παγάκια μπορούν να απορροφήσουν οσμές από την κατάψυξη, οπότε είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία. Έτσι, θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα αποκτήσουν δυσάρεστες οσμές.

Μην Υπερφορτώνετε το Ποτήρι

Πολλοί κάνουν το λάθος να γεμίζουν το ποτήρι με πάρα πολλά παγάκια. Αυτό μπορεί να αραιώσει το ποτό και να χαλάσει τη γεύση του. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα παγάκια για να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη δροσιά και τη γεύση.

Παγώστε τα Ποτήρια

Μια άλλη καλή πρακτική είναι να παγώσετε τα ποτήρια πριν σερβίρετε το ποτό. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολλά παγάκια.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Trending