Connect with us

Επιχειρηματικότητα

38 φωτεινά αστέρια κάτω από τον Ελληνικό ουρανό!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη που
συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου- ΣΕΟ και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων
και Εξωτερικού Εμπορίου- Enterprise Greece, για 33 διακεκριμένους οινοχόους και
οινογεύστες στην Ελλάδα, από 22 έως 29 Αυγούστου. Η πλειοψηφία των εκλεκτών
προσκεκλημένων εργάζονται σε εστιατόρια που διαθέτουν τουλάχιστον 1 αστέρι Michelin.
Ανάμεσά τους τα 3άστερα Rutz στο Βερολίνο, Azurmendi στη Βαρκελώνη και Geranium στην
Κοπεγχάγη, που έχει ανακηρυχθεί Νο1 εστιατόριο στον κόσμο για το 2022. H πλειοψηφία
των οινοχόων, με 38 αστέρια Michelin συνολικά, προέρχονταν από τη Γερμανία αλλά και
από Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και Λετονία.
Η επίσκεψη στην Ελλάδα, που ξεκίνησε να διοργανώνεται πριν από ένα χρόνο,
περιελάμβανε επισκέψεις στις οινοπαραγωγικές περιοχές Αμυνταίου, Νάουσας, Επανομής,
Σερρών, Αττικής, Νεμέας και Σαντορίνης. Σε θεματικές οινογευσίες που διοργανώθηκαν,
δοκιμάστηκαν επίσης κρασιά από περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Δράμας,
Κεντρικής Ελλάδας και Αττικής καθώς και Κρήτης, Κεφαλονιάς, Σάμου, Πάρου και Λέσβου.
Συνολικά, οι οινοχόοι και οινογεύστες δοκίμασαν πάνω από 500 ετικέτες από περίπου 90
οινοποιεία από ολόκληρη την Ελλάδα.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση των εκλεκτών φιλοξενούμενών μας για τη
διοργάνωση της επίσκεψης εξοικείωσης με το ελληνικό κρασί. Η ενέργεια αυτή του ΣΕΟ ήταν
κομβικής σημασίας για την προσέγγιση της υψηλής εστίασης στην Ευρώπη. Το ελληνικό
κρασί, με τις ξεχωριστές γηγενείς ποικιλίες, τα μοναδικά ελληνικά αμπελοτόπια αλλά και την
εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής που διαθέτει, έλαμψε, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί
μια αξιόπιστη επιλογή για τους καταλόγους των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου»,
δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΟ, Δρ. Γιάννης Βογιατζής.
Η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece, κα
Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε: «Το Ελληνικό κρασί παίρνει το μερίδιο που αξιακά του
ανήκει στην εστίαση υψηλής γαστρονομίας στην Ευρώπη. Τέτοιες δράσεις κάνουν ευρύτερα
γνωστή την ποιότητα του Ελληνικού αμπελώνα και ενισχύουν την εικόνα του στις
παγκόσμιες αγορές».
Το Δ.Σ. του ΣΕΟ αποστέλλει θερμές ευχαριστίες στην Enterprise Greece, η οποία από την
αρχή υποστήριξε έμπρακτα την τόσο σημαντική αυτή ενέργεια για την προβολή και

προώθηση του ποιοτικού, εμφιαλωμένου, ελληνικού κρασιού.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται επίσης στον κο Ευάγγελο Πάττα, ιδιοκτήτη του ενός
αστεριού Michelin εστιατορίου Delice στη Στουτγάρδη, για την πολύτιμη συνδρομή του
εξασφάλιση της παρουσίας των κορυφαίων οινοχόων: «Το ταξίδι αυτό ήταν ένα ορόσημο
για το ελληνικό κρασί. Ταξιδέψαμε μια εβδομάδα σε αρκετές οινοπαραγωγικές περιοχές της
χώρας και δοκιμάσαμε πολλά κρασιά από τις περιοχές τις οποίες δεν καταφέραμε να
επισκεφθούμε. Μάθαμε πολλά για τις γηγενείς ποικιλίες της Ελλάδας, τα μοναδικά
αμπελοτόπια και τη φιλοσοφία των οινοποιείων. Μετά από αυτή την απίστευτη εβδομάδα
έχουμε κατανοήσει το τεράστιο ποιοτικό άλμα του ελληνικού κρασιού. Οι οινοχόοι
εντυπωσιάστηκαν πολύ με την εξέλιξη αυτή. Ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι ένα νέο αστέρι
γεννήθηκε: το αστέρι της οινικής Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει κερδίσει την καρδιά όλων μας και
ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον ΣΕΟ γιαυτό!», δήλωσε ο κ. Πάττας.

Continue Reading

Παρουσίαση

Καφεκοπτεία Λουμίδη : Γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με Specialty Grade Καφέ και γιορτινές προσφορές

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, με μοναδικές γιορτινές προσφορές και εκλεκτά single origins. Το αγαπημένο ρόφημα εκατομμυρίων ανθρώπων έχει την τιμητική του, γι’ αυτό και τα Καφεκοπτεία Λουμίδη, έχοντας 102 χρόνια πείρας και τεχνογνωσίας, το γιορτάζουν και προσφέρουν στους λάτρεις του καλού καφέ δώρα και προσφορές. 

Το Coffee Brew Bar των Καφεκοπτείων Λουμίδη, στην Ομόνοια, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ και προσφέρει 1+1 σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ του. Ελάτε το Σάββατο 1η Οκτωβρίου μαζί με τους coffee lovers φίλους σας για να απολαύσετε τα εκλεκτά coffee blends & single origins που θα απογειώσουν την ημέρα σας. Ο limited edition καφές φίλτρου Kenya Karindundu με γευστικά στοιχεία από δαμάσκηνο, ροδάκινο και ανανά και ο espresso Single Origin El Salvador με ισχυρή επίγευση και έντονο άρωμα θα σερβίρονται σε όλους τους λάτρεις στην ίδια τιμή με το Ηouse Blend του Coffee Brew Bar από τις 26/09 έως και την 1η Οκτώβρη.  

Όμως, Παγκόσμια Ημέρα Καφέ χωρίς Coffee Shopping δεν γίνεται! Γι’ αυτό, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη σας κάνουν ΔΩΡΟ* διπλό φλιτζάνι καφέ ή extra προϊόν με τις αγορές σας από τα φυσικά καταστήματα ή και το www.kl.gr! *Ισχύει για συγκεκριμένα είδη και ποσότητες

Από τους παραγωγούς, τους roasters, τους baristi, τους συνεργάτες μέχρι και τους διανομείς, όλη η οικογένεια των Καφεκοπτείων Λουμίδη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ και προσφέρει premium καφέδες & μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης. 

Σχετικά με τα Καφεκοπτεία Λουμίδη

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη αποτελούν μία Ελληνική Οικογενειακή Επιχείρηση, η οποία επί τρεις γενιές προσφέρει με το ίδιο πάθος και μεράκι τους πιο εκλεκτούς και αρωματικούς φρεσκοκομμένους καφέδες.

Η πλούσια γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει: Φρεσκοκομμένους καφέδες Ελληνικούς, Στιγμιαίους, Αρωματικούς, Espresso, Αρωματικά Ροφήματα, Αφεψήματα, Τσάι, Γλυκά του Κουταλιού, Λουκούμια, Κεράσματα, Βουτήματα & Προτάσεις Δώρων.

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη διαθέτουν καταστήματα σε Ομόνοια, Πειραιά, Μαρούσι, Καλλιθέα, Περιστέρι, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, & Χαλκίδα, δίκτυο Χονδρικής Πώλησης και e-shop.

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Wine Professional & Sommelier [email protected] Αθήνα 2022-2023

Το πετυχημένο Wine Professional & Sommelier Course ξεκινά τον Νοέμβριο του 2022 στην  Αθήνα και γίνεται το εργαλείο για κάθε επίδοξο επαγγελματία που θέλει να ανταπεξέλθει  στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, με σκοπό  η διεύρυνση των γνώσεων του και των δεξιοτήτων του να αποτελέσουν «όπλο» στην  συγκεκριμένη αγορά, με πιστοποίηση Sommelier ή Wine Professional. 

Η θεματολογία του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει γευσιγνωσία, διεθνή και ελληνικό  αμπελώνα, service-Οινοχοΐα, συνδυασμό φαγητού- κρασιού, αποστάγματα, marketing πωλήσεις.

Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής: 

ΤΜΗΜΑΤΑ: 

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022- Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022- Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 

Ημέρες σεμιναρίων: Δευτέρα-Τετάρτη & Τρίτη- Πέμπτη 

Ώρες σεμιναρίων: 

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 

Τμήμα μεσημεριανό: 13.30-16.30 

Ημερομηνίες & Θεματολογία: 

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου & Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2022 Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές  αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λπ.) 

Δευτέρα 7 & Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών) 

Δευτέρα 14 & Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή  κρασιών) 

Δευτέρα 21 , Τετάρτη 23, Δευτέρα 28 & Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 Γαλλικός Αμπελώνας  (Δοκιμή κρασιών) 

Δευτέρα 5, Τετάρτη 7 & Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή  κρασιών) 

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών) 

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή  κρασιών) 

Τετάρτη 11 & Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών) Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο 

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο 

Τετάρτη 25 , Δευτέρα 30 Ιανουαρίου & Τετάρτη 31, & Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου  

2023 Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών) 

Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα  είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα  

αφιερώσουμε 12 ώρες ( ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα) 

Τετάρτη 8 & Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)

Τετάρτη 15, Δευτέρα 20 & Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 Αποστάγματα 

Τετάρτη 1 , Παρασκευή 3 & Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 Service (Πρακτική εξάσκηση) Τετάρτη 8 & Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος 

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 Τεχνικές πωλήσεων – Τεχνική παρουσιάσεων-Digital wine  marketing/Social Selling/Social Media Marketing 

ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ 

1o τμήμα μεσημεριανό: 13.30 – 16.30 

2ο τμήμα βραδινό: 18.30 – 21.30 

Ημερομηνίες & Θεματολογία: 

Τρίτη 1 & Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας,  βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λπ.) 

Τρίτη 8 & Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών) 

Τρίτη 15 & Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή  κρασιών) 

Τρίτη 22 ,Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, Τρίτη 29 Νοεμβρίου & Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου  

2022 Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών) 

Τρίτη 6, Πέμπτη 8 & Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών) Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών) 

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή  κρασιών) 

Πέμπτη 12 & Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών) Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο 

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο 

Πέμπτη 26, Τρίτη 31 Ιανουαρίου, Πέμπτη 2 & Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 Ελληνικός  Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών) 

Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα  είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα αφιερώσουμε 12 ώρες ( ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα) 

Πέμπτη 9 & Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)

Πέμπτη 16, Τρίτη 21 & Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 Αποστάγματα 

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου , Πέμπτη 2 & Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 Service (Πρακτική εξάσκηση) Πέμπτη 9 & Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος 

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 Τεχνικές πωλήσεων – Τεχνική παρουσιάσεων-Digital wine  marketing/Social Selling/Social Media Marketing 

Σύνολο ωρών παρακολούθησης: 102 ώρες 

Κόστος για παρακολούθηση όλου του Course: 1300,00 € 

Δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένα ανά θέμα. 

Κόστος: 45,00 € / 3ωρο 

Στο τέλος του course θα διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης. 

* Κατάλογος επιπλέον κόστους για τη συμμετοχή στις εξετάσεις: 

Certified Wine Professional: 148,80 € 

Certified Sommelier: 148,80 € 

• Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής  ή ακύρωσης του σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης  τα χρήματα επιστρέφονται. 

• Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης. Πληρωμή με καταβολή του  αντιτίμου σε Τραπεζικό Λογαριασμό. 

Απολαύστε υπεύθυνα. 

Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 6906663419 (13.00 – 20.00) και στα  e-mail: [email protected] [email protected][email protected]

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Στο Παρίσι και την διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM 2022 η CHC Group

Στην έκθεση τουρισμού International & French Travel Market – IFTM – Top Résa 2022, την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση για τη Γαλλική αγορά και μια από τις σημαντικότερες διεθνώς, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το διάστημα 20 – 22 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε η CHC Group.

Την έκθεση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 34.000 επαγγελματίες του τουρισμού που αντιπροσώπευαν 200 προορισμούς και 1.700 brands, με στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών και των πωλήσεων, την ενίσχυση της εικόνας των τουριστικών προορισμών, την ανασκόπηση των τάσεων και των αλλαγών της αγοράς, καθώς και τη διενέργεια συναντήσεων μεταξύ των επαγγελματιών για τον καθορισμό νέων συμφωνιών.

Σε δήλωσή του ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της CHC Group Ζαχαρίας Α. Χνάρης, τόνισε: «Στην Ελλάδα, η Γαλλική αγορά πήγε πολύ καλά, σχεδόν άριστα, το 2022 και οι προβλέψεις για την επόμενη χρονιά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, με ανοδικές τάσεις για τον τόπο μας. Έχουμε πλέον επιστρέψει στους γνώριμους ρυθμούς των διεθνών εκθέσεων, γεγονός που σημαίνει νέες ευκαιρίες για συνεργασίες και ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής του ελληνικού τουρισμού. Αυτό είδαμε και στην IFTM 2022, όπου μεταξύ άλλων, συμμετείχαμε και στην όμορφη εκδήλωση του Οργανισμού Voyage PRIVEE, που όπως συνηθίζει κάθε χρόνο, αναλύει την τρέχουσα περίοδο, βραβεύει ξενοδοχεία και ψυχαγωγεί τους καλεσμένους του. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά όλα τα μεγάλα τουριστικά γεγονότα, τις διεθνείς εκθέσεις που καθορίζουν το μέλλον του τουρισμού. Καλλιεργούμε κλίμα, αναπτύσσουμε σχέσεις, δημιουργούμε συνεργασίες και κλείνουμε τις συμφωνίες για τις επόμενες χρονιές. Γιατί στην CHC Group, γνωρίζουμε καλά τους κανόνες του παιχνιδιού.».

Continue Reading

Trending