Connect with us

Lifestyle

4 απλές λύσεις για να εξαφανίσεις μία γρατζουνιά σε τζάμι!

Έρχεται εκείνη η ώρα που η γρατζουνιά σε τζάμι είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρείς στο παράθυρο σου, αντί για τη θέα. Προτού βιαστείς να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ή να προχωρήσεις σε αντικατάσταση, σου παρουσιάζουμε 4 εύκολες και φθηνές λύσεις για την εξαφάνιση της γρατζουνιάς.

4 Τρόποι για να επιδιορθώσεις μία Γρατζουνιά σε Τζάμι

Μάθε με ποιους τρόπους θα επιδιορθώσεις μία γρατζουνιά σε τζάμι, χωρίς κόπο και έξοδα: 

1. Τρίψιμο με Οδοντόπαστα

Η συγκεκριμένη λύση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαφανίσεις και γρατζουνιές από καθρέφτες και φακούς γυαλιών. 

– Τι θα χρειαστείς:

  • Οδοντόπαστα λευκή 
  • 1 πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Αρχικά, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό πανί ελαφρώς βρεγμένο και το αφήνεις να στεγνώσει. Έπειτα, βρέχεις σε χλιαρό νερό το πανί και το στραγγίζεις καλά.  

Προσθέτεις λίγη οδοντόκρεμα πάνω στο πανί, τόση ώστε να μοιάζει με ρεβίθι. Μπορείς πάντα να προσθέσεις περισσότερη αργότερα αν χρειαστεί. Η οδοντόκρεμα χρειάζεται να είναι λευκή, ιδανικά με βάση τη μαγειρική σόδα και όχι σε μορφή τζελ. 

Image credits : Pinterest

Τοποθέτησε το πανί με την οδοντόκρεμα πάνω στο τζάμι και τρίψε το απαλά με κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα. Μόλις σταματήσεις, έλεγξε τις γρατζουνιές και αν χρειαστεί επανέλαβε τη διαδικασία με επιπλέον οδοντόκρεμα, μέχρι να εξαφανιστούν. 

Τέλος, με ένα καθαρό βαμβακερό πανί, ελαφρώς βρεγμένο, καθάρισε απαλά το τζάμι από την επιπλέον οδοντόκρεμα. 

2. Καθάρισμα με Μαγειρική σόδα

– Τι θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά μαγειρική σόδα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά νερό
  • 1 πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Ξεκινώντας, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό νωπό πανί και το αφήνεις να στεγνώσει.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη σόδα με το νερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη αλοιφή χωρίς σβόλους. Με ένα νωπό πανί μικροϊνών που έχεις στραγγίξει καλά, συλλέγεις μία μικρή ποσότητα από την αλοιφή που έφτιαξες και την εφαρμόζεις πάνω στη γρατζουνιά. Τρίβεις απαλά το υλικό πάνω στο τζάμι με κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να εξαφανιστεί η γρατζουνιά. 

Image credits : Pinterest

Τέλος, χρησιμοποίησε ένα καθαρό βαμβακερό πανί το οποίο έχεις βρέξει σε χλιαρό νερό και έχεις στραγγίξει καλά, για να καθαρίσεις το τζάμι από την επιπλέον σόδα.

3. Πέρασμα με Βερνίκι νυχιών

Η λύση αυτή λειτουργεί καλύτερα σε μικρές γρατζουνιές σε τζάμι. Ιδανικά επίλεξε ένα διάφανο βερνίκι που επιδιορθώνει τις φθορές στα νύχια. 

– Τι θα χρειαστείς:

  • 1 διάφανο βερνίκι νυχιών
  • 1 ασετόν
  • 1  πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Πρώτα απ’όλα, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό νωπό πανί και το αφήνεις να στεγνώσει.

Με το πινέλο του βερνικιού εφάρμοσε μία μικρή ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά. Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφύγεις το υπόλοιπο τζάμι. Το βερνίκι, εισέρχεται μέσα στη γρατζουνιά και τη συμπληρώνει. Αφήνεις το βερνίκι για μία ώρα περίπου να απορροφηθεί από τη γρατζουνιά. 

Image credits : Pinterest

Έπειτα, προσθέτεις λίγο διαλυτικό βερνικιού σε ένα καθαρό πανί μικροϊνών, μέχρι να βρέξει ελάχιστα εκείνο το σημείο στο πανί. Με το πανί σκούπισε το σημείο που έκανες με το βερνίκι, ώστε να εξουδετερωθεί το επιπλέον υπόλειμμα από το τζάμι. 

4. Εφαρμογή Γυαλιστικού ασημικών

Η λύση αυτή είναι ιδανική για τη λείανση ευαίσθητων επιφανειών, όπως το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. 

– Τι θα χρειαστείς:

  • 1 γυαλιστικό ασημικών 
  • 1 πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό νωπό πανί και το αφήνεις να στεγνώσει. Βάζοντας το πανί με τις μικροΐνες στο δείκτη του χεριού σου, παίρνεις μία μικρή ποσότητα από το γυαλιστικό. Προσοχή στην ποσότητα του γυαλιστικού καθώς υπερβολικό υλικό μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον γρατζουνιές στο τζάμι.

Image credits : Pinterest

Συμβουλή: Για καλύτερα αποτελέσματα, το γυαλιστικό που θα επιλέξεις χρειάζεται να περιέχει οξείδιο του δημητρίου . 

Με κυκλικές και απαλές κινήσεις, εφαρμόζεις το γυαλιστικό στην γρατζουνιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Δε βάζεις επιπλέον ποσότητα καθώς μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα. 

Τέλος, χρησιμοποίησε ένα καθαρό βαμβακερό πανί το οποίο έχεις βρέξει σε χλιαρό νερό και έχεις στραγγίξει καλά, για να καθαρίσεις το τζάμι από το επιπλέον υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες :

https://blog.douleutaras.gr/gratzounia-se-tzami/

Continue Reading

Lifestyle

Πέγκυ Μουζάκη | Δεν έχω αυτοπεποίθηση!


Πέγκυ Μουζάκη

Mind Architect

www.peggymouzaki.com

email: [email protected]

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Πασάδες στα Γιάννενα: Θεατρικές διαδρομές στα σοκάκια του κάστρου

Συνεχίζεται η νέα δράση της KALLIERGON syn που φέρει τον τίτλο «Πασάδες στα Γιάννενα». Οι εμψυχώτριες Χριστίνα Τζιάλλα και η Έλλη Παπαδοπούλου σας καλούν να γίνετε συνοδοιπόροι τους για 90 λεπτά, περίπου, στα σοκάκια του κάστρου των Ιωαννίνων. 

Η δράση αφορά σε ένα είδος θεάτρου στο φυσικό περιβάλλον με ενεργή συμμετοχή του κοινού. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, για μικρούς και μεγάλους, για ένα ταξίδι διαδραστικής αφηγηματικής μυθοπλασίας στους θρύλους και την ιστορία των Ιωαννίνων, βασισμένο σε πρωτότυπα κείμενα της Χριστίνας Τζιάλλα. 

Τα κείμενα που παρουσιάζονται στη δράση προκύπτουν από μια εξερεύνηση χρόνων και βαθιά μελέτη πάνω στο φάσμα των μύθων και των θρύλων της περιοχής. Και εδώ, η Χριστίνα με νέους μύθους δημιουργεί μια νέα “πραγματικότητα”. 

Η δράση ανήκει στο ευρύτερο πλαίσιο του Pamvos Lake Project που τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. Έχει ως στόχο την αναζωογόνηση και τη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, τη δημιουργία μιας νέας πολιτιστικής κληρονομιάς για τις μελλοντικές γενιές, καθώς και να προσδώσει στην πόλη το νέο της, ανανεωμένο, σύγχρονο πρόσωπό της ως προς το καλλιτεχνικό της στίγμα (ορόσημο). 

Μέσα από αυτή την καινοτόμα και εξωστρεφή αυτή προσέγγιση οι διοργανωτές επιδιώκουν την ενθάρρυνση/προτροπή των συμμετεχόντων, όλων των ηλικιακών βαθμίδων, να επισκεφτούν τα μουσεία και τα μνημεία της πόλης, εκεί όπου ο καθένας μπορεί να μάθει λεπτομερώς και εκτενώς για την ιστορία των Ιωαννίνων και, σε καμία περίπτωση, δεν αποτελεί ξενάγηση. 

Οι διοργανωτές με τη δράση αυτή στοχεύουν επίσης στο να γίνει πιο ελκυστικός ο θεματικός τουρισμός για όλους τους μήνες του έτους. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. 

Περισσότερα για το μηνιαίο πρόγραμμα, καθώς και τους τρόπους επικοινωνίας θα βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση: 

https://el.kalliergon.com/pamvotis-lake-project-pashas-in-ioannina-experiential-tours-with-narrative-fictions

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Θέατρο: «δε saltarismed!»

«δε saltarismed!»
ΧΑΡΑ ΤΣΙΩΛΗ

Βαρέθηκες τη μετριότητα; Θέλεις επιτέλους να ξεχωρίσεις από το πλήθος; Μάθε πώς να πετυχαίνεις αποτυγχάνοντας!

Γίνε αποτυχημένος! Γίνε ο μεγιστάνας της αποτυχίας.

Γίνε αποτυχημένοςμε Α κεφαλαίο!

Είσαι σαλταρισμένος; Αποτυχημένος; Κακόκεφος; Μίζερος; Απένταρος; Είσαι βουτηγμένος στη μετριότητα και δεν έχεις καταφέρει ως τώρα στη ζωή σου να ξεχωρίσεις και να διακριθείς; Μην ανησυχείς! Η διάσημη influranger, Χαρά Τσιώλη, φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη νούμερο 1 μέθοδο αυτοβελτίωσης “δε Saltarismed” για μια απολαυστική βραδιά γέλιου.

Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο που απευθύνεται μόνο σε σαλταρισμένους και θα σε βοηθήσει να διαπρέψεις και να διακριθείς στον τομέα σου!

Σταμάτα να είσαι ένας απλός αποτυχημένος και γίνε  Αποτυχημένος με Α κεφαλαίο!

Γίνε ο πιο Μίζερος, ο πιο Σαλταρισμένος, ο πιο Κακόκεφος κι ο πιο Απένταρος άνθρωπος που γνωρίζεις! 

Η μέθοδος “Δε Saltarismed” υπόσχεται 100% αποτυχία! Μην χάνεις άλλο χρόνο.

Κλείσε τώρα τη θέση σου και έλα να αποτύχουμε μαζί!

6945602378

Continue Reading

Trending