Κινηματογράφος
4o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

68 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, 23 μικρού μήκους, 19 ταινίες στην εκπαιδευτική ζώνη, 1 διημερίδα, 5 σεμινάρια, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά δρώμενα, μία εικαστική έκθεση και 30 ξένοι και έλληνες προσκεκλημένοι σκηνοθέτες, που θα προλογίσουν τις ταινίες τους και θα συζητήσουν με το κοινό.
Αυτό είναι το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου σε αριθμούς, που φέτος ανοίγει τις πόρτες του από τις 24 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου 2018 στην Καλαμάτα. Τμήμα του φεστιβάλ θα μεταφερθεί επίσης, στην Αμαλιάδα, τη Σπάρτη, το Γύθειο, το Άργος και τη Δημητσάνα.
Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια θα είναι και φέτος ελεύθερα για το κοινό. Όπως κάθε χρόνο, το φεστιβάλ εστιάζει σε μια συγκεκριμένη θεματική με ειδικές προβολές και με προσκεκλημένους έλληνες και ξένους σκηνοθέτες. Το μεγάλο αφιέρωμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου είναι «Κινηματογράφος και Υγεία», το οποίο περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, θεατρικά δρώμενα, διημερίδα με τη συμμετοχή ειδικών και δημιουργών και εικαστική έκθεση.
«Κινηματογράφος και Υγεία» – Το ντοκιμαντέρ ως καταλύτης για συζήτηση, πρόληψη και αλλαγή
Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην υγεία θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες με αφορμή μία διαταραχή υγείας συνθέτουν ένα έργο που οδηγεί σε δημιουργική σκέψη, λειτουργία και αντιμετώπιση. Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ειδικούς σε θέματα υγείας και δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρέχοντας ένα πλαίσιο διαλόγου γύρω από τα παγκόσμια ζητήματα της εκάστοτε θεματικής. Επίσης, στις 27 & 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί διημερίδα με ομιλίες ειδικών, προσκεκλημένων ιατρών και σκηνοθετών και συζητήσεις με το κοινό με αφορμή την προβολή επιλεγμένων ντοκιμαντέρ. Συνολικά θα προβληθούν 15 ντοκιμαντέρ διακεκριμένων σκηνοθετών σχετικά με την υγεία.
Στόχος του αφιερώματος, που γίνεται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, είναι να εγείρει αφορμές για συζήτηση και προβληματισμό, καθώς και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για φλέγοντα θέματα που αφορούν την υγεία, σωματική και ψυχική, και κατ’ επέκταση την ίδια την κοινωνία.
Εκπαιδευτική ζώνη
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και φέτος στην εκπαιδευτική ζώνη που απευθύνεται στο μαθητικό κοινό με προβολές ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ, καθημερινά από τις 9.00 έως τη 13.00. Μόνο την περσινή χρονιά, πάνω από 4.000 μαθητές παρακολούθησαν την εκπαιδευτική ζώνη στις 5 πόλεις, όπου διεξήχθη το φεστιβάλ.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 2018 περιλαμβάνει 4 θεματικές: υγεία, εφηβεία, πολιτιστική κληρονομιά, επιστήμη. Φέτος, συμμετέχουν πολλοί ξένοι σκηνοθέτες, οι οποίοι θα βρίσκονται στις προβολές της εκπαιδευτικής ζώνης προκειμένου να συνομιλήσουν με τους μαθητές. Στόχος του φεστιβάλ και φέτος είναι τμήμα του εκπαιδευτικού προγράμματος να περιοδεύσει σε σχολεία της Μεσσηνίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, μια δραστηριότητα που ξεκίνησε πιλοτικά πριν δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία σε χωριά και κωμοπόλεις της Μεσσηνίας, όπως στον Αριστομένη, τη Βαλύρα, την Πύλο, τη Χώρα, την Κορώνη και τη Μεσσήνη.
Για το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής ζώνης το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης CAID, το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού-Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Αγών» και το Φεστιβάλ για νέους και παιδιά της Ολυμπίας.
Τελετή έναρξης
Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ανοίγει με την προβολή της ταινίας «Kuzola, Τραγούδια των Ριζών/Kuzola, Songs of the Roots» (Σκην. Hugo Bachelet, Γαλλία, 72’), παρουσία της πρωταγωνίστριας, της τραγουδίστριας της παγκόσμιας μουσικής, Lúcia de Carvalho.
Θα ακολουθήσει συναυλία με τη Lúcia de Carvalho και τον Μεσσήνιο Αντώνη Κουφουδάκη.
Συνεργάτες – Διοργάνωση
Το φεστιβάλ φέτος συνεργάζεται με το Global Health Film initiative στη Μεγάλη Βρετανία, το Φεστιβάλ του Herceg Novi στο Μαυροβούνιο και το φεστιβάλ Cinema for Peace στη Γερμανία.
Για δεύτερη χρονιά θα δοθούν 2 βραβεία κοινού (με χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ) για το καλύτερο ελληνικό και διεθνές ντοκιμαντέρ.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων. Γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας, το Δήμο Άργους – Μυκηνών, το Δήμο Ήλιδας και το πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς.
Το αφιέρωμα «Κινηματογράφος και Υγεία» ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Έχει επίσης την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.
Κινηματογράφος
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας «Έρευνα και καινοτομία»

Tετάρτη 13/03
Η δεύτερη ημέρα (Τετάρτη 13/03) του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, εξελίσσεται σε τρεις αίθουσες και αφορά τρεις ενότητες. Συνεχίζεται με το πρόγραμμα «Έρευνα και καινοτομία» με πέντε ταινίες Α΄και Β΄προβολής οι οποίες με την κινηματογραφική γλώσσα, παρουσιάζουν την προσπάθεια ανθρώπων και κοινωνιών να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία. Στη συνέχεια και μέσα από τις απόψεις προσκεκλημένων ομιλητών, θα γίνει συζήτηση για την καινοτομία ως μοχλό ανάπτυξης. Η δεύτερη ενότητα αφορά στο κεντρικό αφιέρωμα του Φεστιβάλ στον Ρουμάνικο Κινηματογράφο ενώ η τρίτη το Διαγωνιστικό animation στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Στον ίδιο χώρο συνεχίζεται η έκθεση ΩΔΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ του Σάκη Παπαγιάννη.
Οι ταινίες: The Man Who Stopped the Desert (2010), Mark Dodd, 64’ Α΄Προβολής. Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Sawadogo αφηγείται την απίστευτη ιστορία του για τη μάχη του με τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο οποίο αυτός ζει. The next black (2014), David Dworsky & Victor Kohler, 47’. Σουηδία. Καινοτόμες προοπτικές σε νέα υλικά και διαφορετικές αντιλήψεις για το ρούχο ως καθημερινό εργαλείο. Waste Land (Άγονη Γη) (2010), Lucy Walker, Karen Harley, João Jardim, 99’. Βραζιλία, Ηνωμένο Βασίλειο. Το ντοκιμαντέρ ερευνά τη δύναμη της τέχνης να μεταμορφώνει, αλλά και την ομορφιά του ανθρωπίνου πνεύματος.
Thin Ice: The Inside Story of Climate Science (2015), Simon Lamb & David Sington, 56’. Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο. Ο γεωλόγος Simon Lamb διερεύνησε την ιστορία της κλιματικής αλλαγής. The true cost (2015), Andrew Morgan, 92’. Μπαγκλαντές, H.Π.Α., Καμπότζη, Κίνα, Δανία, Γαλλία, Αϊτή, Ινδία, Ιταλία, Ουγκάντα, Ηνωμένο Βασίλειο. , Το ντοκιμαντέρ εξερευνά την φτηνή εργασία στα εργοστάσια ρούχων της Ασίας, που αποφέρει τεράστια κέρδη στην παγκόσμια βιομηχανία μόδας.
Ρουμάνικος Κινηματογράφος: Αφερίμ (2015), Ράντου Ζούντε, 108’: Στη Βλαχία του 1835 ένας αστυνομικός και ο γιος του αναζητούν έναν τσιγγάνο σκλάβο ο οποίος δραπέτευσε από τον αφέντη του, τον αυταρχικό βογιάρο της περιοχής, γιατί είχε παράνομη σχέση με τη γυναίκα του. Η ταινία έχει διακριθεί με Αργυρή Άρκτο σκηνοθεσίας στο Βερολίνο.
Η ενότητα «Έρευνα και καινοτομία» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Το πρόγραμμα συνοπτικά
Victoria Cinemas
16:00- 18:00 Έρευνα και καινοτομία
-The man who stopped the dessert (Mark Dodd, 2010) 64’
-The next black (David Dworsky, Victor Kohler, 2014) 47΄
18:00-20:00 Ρουμάνικος Κινηματογράφος
-Aferim! (2015), 108’) Radu Jude
Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο
16:30 – 21:00 Ερευνα – Καινοτομία
-Waste land (Lucy Walker, Karen Harley, João Jardim, 2010) 9΄
The inside story: The inside story of climate change (Simon Lamb, David Sington, 2015) 56’
-The true cost (Andrew Morgan, 2015) 92’
(Σύνολο 4 ώρες)
21:00 Στρογγυλό τραπέζι:
Δημήτριος Μπαλαούρας (Chief Technical Officer στην SB Technologies), Παναγιώτης Καρακίτσιος (εταιρεία Geomiso)
Σεραφείμ Μουστακίδης
Συντονίζει : Γιάννης Γιαλαμάς (Operations Manager της startup “Dr Button”)
Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας
17:00 – 20:30 Διαγωνιστικό animation
Όλες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο.
Κινηματογράφος
Φεστιβάλ Κινηματογράφου

11 ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας – ArtFools
Αφιέρωμα: « Έρευνα και καινοτομία» στο 11 ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας –
Artfools
Στην ιστορία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας είναι πλέον θεσμός να υπάρχει
αφιέρωμα σε άμεσα κοινωνικά θέματα. Η 11 η διοργάνωση έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά
της, ένα πολύ επίκαιρο θέμα, αυτό της έρευνας και της καινοτομίας. Οι κινητήριες δυνάμεις της
καινοτομίας, η επινοητικότητα και το πάθος, βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα που αφορούν
λίγους ανθρώπους ή ακόμα και ολόκληρο τον πλανήτη.
Οι κινηματογραφιστές απεικονίζουν με το δικό τους πάθος την ανθρώπινη δυναμική των
καινοτόμων σχεδίων. Ο κινηματογράφος γνωστοποιεί στο κοινό τις ιδέες και το πάθος αυτών των
ανθρώπων, δίνοντας έναυσμα σε επίδοξους ερευνητές να δραστηριοποιηθούν.
Στο πλαίσιο του παραπάνω αφιερώματος θα προβληθούν οκτώ σημαντικές ταινίες που
καλύπτουν όλο το φάσμα των καινοτόμων επιτευγμάτων του ανθρώπου.
Θα προβληθούν σε Α΄προβολή στην Ελλάδα οι ταινίες:
The Man Who Stopped the Desert (2010), Mark Dodd, 64’, Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία του Yacouba Sawadogo, ενός αναλφάβητου αγρότη από τη
Μπουρκίνα Φάσο που έχει αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων στη Δυτική Αφρική.
The next black (2014), David Dworsky & Victor Kohler, 47’, Σουηδία.
Μια εξερεύνηση του μέλλοντος των ειδών ένδυσης. Καινοτόμες προοπτικές σε νέα υλικά και
διαφορετικές αντιλήψεις για το ρούχο ως καθημερινό εργαλείο.
The Finland phenomenon: Inside the World’s Most Surprising School System (2011), Sean Faust,
62’ Η.Π.Α.
Το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των καλύτερων στον
κόσμο για περισσότερο από μια δεκαετία. Η απορία είναι, γιατί η Φινλανδία.
Thin Ice:The Inside Story of Climate Science (2015), Simon Lamb & David Sington, 56’, Νέα
Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο γεωλόγος Simon Lamb διερεύνησε την ιστορία της κλιματικής αλλαγής.Συμμετοχή σε Διεθνή
Φεστιβάλ
Βραβεία: Καλύτερη Δημοφιλής Επιστημονική Ταινία, Lake Baikal Film Festival 2013, Audience
Favorite, Princeton Environmental Film Festival 2014, Καλύτερο Περιβαλλοντικό Φιλμ, Bigger
Picture Film Awards 2016
Θα προβληθούν ακόμη σε Β΄προβολή στην Ελλάδα οι ταινίες: Neubeginn auf Griechisch (Νέο
ξεκίνημα), (2013), Where to invade next (Πού να κάνετε την επόμενη εισβολή) (2015), Michael
Moore, 120’, Waste Land (Άγονη Γη) (2010), Lucy Walker, Karen Harley, João Jardim, 99’ The true
cost (2015), Andrew Morgan, 92’
Σημαντική θέση στο αφιέρωμα κατέχει το στρογγυλό τραπέζι στο οποίο άνθρωποι που
διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν για καινοτόμες ιδέες και λύσεις θα καταθέσουν τις εμπειρίες και
τις απόψεις τους. Την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας,
μετά τις προβολές θα μιλήσουν οι Δημήτριος Μπαλαούρας (Chief Technical Officer στην SB
Technologies) και ο Παναγιώτης Καρακίτσιος (εταιρεία Geomiso),με συντονιστή τον Γιάννη
Γιαλαμά (Operations Manager της startup “Dr Button”).
Οι προβολές θα γίνουν στα Victoria cinemas και στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου
Λαρισαίων.
Η ενότητα «Έρευνα και Καινοτομία» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού
Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και
συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από
εθνικούς πόρους.
Η είσοδος σε όλες τις προβολές και όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και εξασφαλίζεται η
πρόσβαση σε ΑμεΑ.
Κινηματογράφος
Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Η αυλαία του 31ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου έπεσε χθες Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Τριανόν, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, με τη βράβευση των τιμώμενων προσώπων της 31ης διοργάνωσης και την απονομή των βραβείων του διαγωνιστικού τμήματος.
Το road-movie ενηλικίωσης του σλοβένου σκηνοθέτη Olmo Omerzu, «Winter flies», απέσπασε το Βραβείο FIPRESCI «Θόδωρος Αγγελόπουλος» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου για την εικαστική κινηματογράφηση, τις υπέροχες ερμηνείες, το ενδιαφέρον soundtrack και το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η φιλία μπορεί να νικήσει την υποκρισία των ενηλίκων.
Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) έδωσε το δικό της βραβείο στην «Παύση» της Τώνιας Μισιαλή για το ενδιαφέρον τέχνασμα της ταινίας, όπου η πατριαρχία έρχεται σε σύγκρουση με ένα απελευθερωτικό φαντασιακό. Η Τώνια Μισιαλή, η οποία ήταν παρούσα στην τελετή, αφιέρωσε το βραβείο σε όλες τις γυναίκες και την πρωταγωνίστριά της.
Το Βραβείο Κοινού της επιτροπής αναγνωστών του «Αθηνοράματος» δόθηκε ομόφωνα στην ταινία «Η τέχνη καταστρέφει» του Νίκου Κορνήλιου, για τις εξαιρετικές ερμηνείες και τον ανατρεπτικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει το φλερτ μεταξύ κινηματογράφου και θεάτρου.
Η Επιτροπή του Πανοράματος απένειμε το βραβείο εξ ημισείας στις ταινίες «Η ευγενική αδιαφορία του κόσμου» του ανεξάρτητου σκηνοθέτη Αντιλκάν Γερζάνοβ και «Suleiman Mountain» της ρωσίδας σκηνοθέτριας Ελιζαβέτα Στίσοβα «για τη σύγχρονη διεισδυτική ματιά στις κοινωνίες που περιβάλλουν και καταπιέζουν δραματικά τους ήρωες τους και κυρίως για την τολμηρή κινηματογράφηση που σχολιάζει τόσο την καθημερινότητα όσο και τα αδιέξοδα των λαών που επαναπροσδιορίζονται μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης».
Το βραβείο εκ μέρους του Γιερζάνοφ παρέλαβε ο πολιτιστικός ακόλουθος της Πρεσβείας του Καζακστάν στην Ελλάδα, κ. Αμπζάλ Ιμανκούλοβ, ενώ η Ελιζαβέτα Στίσοβα έστειλε το δικό της ευχαριστήριο μήνυμα στο φεστιβάλ λέγοντας: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη παραλαμβάνοντας το συγκεκριμένο βραβείο. Σημαίνει πολλά πράγματα για μένα, πρώτον επειδή ένιωσα ιδιαίτερη σύνδεση με την Ελλάδα και μαζί σας από τη στιγμή που το αεροπλάνο μου προσγειώθηκε στην Αθήνα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την απόφασή σας και ευχαριστώ για μια ακόμη φορά το φεστιβάλ και όλους τους συντελεστές του, ξεκινώντας από τον Διευθυντή μέχρι τον κάθε εθελοντή και εθελόντρια που γνώρισα».
Η Επιτροπή Πανοράματος απένειμε επίσης, τιμητική διάκριση στην ταινία «Η τέχνη καταστρέφει» του Νίκου Κορνήλιου για την «πυκνή κινηματογραφική κατάδειξη των σχέσεων μεταξύ ζωής και τέχνης, μέσα από ένα λιτό σχεδόν χειρωνακτικό αφήγημα με θαυμάσιες ερμηνείες, όπου τα συναισθήματα των προσώπων φωτίζουν τις εκκρεμότητες ενός τραυματικού παρελθόντος και διεκδικούν λύσεις».
Τιμητικό βραβείο στον σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου απένειμε ο πρόεδρος του ΕΚΚ, Δημήτρης Παπαϊωάννου. Ο Τώνης Λυκουρέσης αφιέρωσε το βραβείο στους νέους σκηνοθέτες, οι οποίοι καταθέτουν με δύναμη και αγάπη τις κινηματογραφικές τους ιστορίες.
Τα δικά τους τιμητικά βραβεία για το πλούσιο έργο τους έλαβαν επίσης, οι συνθέτες Μιχάλης Χριστοδουλίδης και Νίκος Πλάτανος.
Η ηθοποιός Βέρα Κρούσκα παρέλαβε το δικό της τιμητικό βραβείο από την υπουργό πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και, εμφανώς συγκινημένη, το αφιέρωσε στις δύο καλύτερες ταινίες που έχει κάνει, τη «Χρυσομαλλούσα» και το «Αίμα των αγαλμάτων».
Η βραδιά έκλεισε με την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας «Ayka» του καζάκου σκηνοθέτη Σεργκέι Ντβορτσεβόι. Η πρωταγωνίστριά του, η ηθοποιός Σαμάλ Γεσλιάμοβα, που κέρδισε βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο φεστιβάλ των Κανών, ενσαρκώνει την Άικα, σε μια δραματική ταινία με θέμα μία μετανάστρια που αντιμετωπίζει διλήμματα ζωής και θανάτου. Η avant-premiere της ταινίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Rosebud 21 και τη Seven Films.
Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου είναι το παλαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Νίνο Φένεκ Μικελίδη και διοργανώνεται κάθε χρόνο με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του υπουργείου Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής, του ΟΠΑΝΔΑ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, της FIPRESCI, του Σπιτιού της Κύπρου, της Π.Ε.Κ.Κ, του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και σε συνεργασία με πολιτιστικά ινστιτούτα, εταιρίες διανομής και διάφορους άλλους φορείς. Στόχος του είναι να αναδείξει σύγχρονα αλλά και παλιότερα αριστουργήματα του ευρωπαϊκού και ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και επιλεγμένους δημιουργούς από όλον τον κόσμο.
Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ανανεώνει το ραντεβού με τους θεατές τον Οκτώβρη 2019.
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Μαρία Οικονομάκου: “Όραμα της η Δημιουργία”
-
Τουρισμός
Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου
-
Επιχειρηματικότητα
Η HATZI FILAX GROUP ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
ΤΗΣ «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.» -
Lifestyle
1ο Φεστιβάλ, Παιδί, Διατροφή και Περιβάλλον με θέμα «Η Υγεία του Πλανήτη… περνάει μέσα από το πιάτο μας».
-
Επιχειρηματικότητα
«Διαχείριση Χρόνου» στα Super Market ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ από την Hatzi Filax Group
-
Επιχειρηματικότητα
Παρόν και το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο στο «Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών» που Διοργάνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Ιωάννα Μπάτζιου: «Ενωμένοι κερδίζουμε το αύριο»
-
Ψυχολογία
Πώς να αποκτήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις;