Connect with us

Lifestyle

5 Πρακτικές Λύσεις αν έχεις Μικρό Μπάνιο με Πλυντήριο

Ένα μικρό μπάνιο στο σπίτι μπορεί να σημαίνει ότι σου στερεί κάποια πράγματα που ήθελες στο χώρο σου. Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να βάλεις μια μεγάλη μπανιέρα σε μικρό μπάνιο. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και απαραίτητα στοιχεία που ίσως ήθελες να αποφύγεις, αν και δεν είναι εφικτό. Ένα τέτοιο στοιχείο είναι το πλυντήριο. Το μικρό μπάνιο με πλυντήριο είναι ένα πρόβλημα που έχει απασχολήσει πολλούς από εμάς και ειδικά όσους ζούμε σε διαμέρισμα. Το πλυντήριο είναι απαραίτητο για την καθαριότητα των ρούχων στο σπίτι, αλλά σίγουρα δεν αποτελεί μέρος της διακόσμησης.

Τι μπορείς να κάνεις για να δώσεις έξτρα χωρητικότητα σε ένα μικρό μπάνιο με πλυντήριο; Δεν είναι εύκολο να κρύψεις το πλυντήριο, ούτε να το εξαφανίσεις, οπότε πιθανώς θα χρειαστεί να του αλλάξεις θέση. Αν πραγματικά το πλυντήριο σού δημιουργεί προβλήματα διαθέσιμου χώρου, μια λύση είναι να το μεταφέρεις στην κουζίνα. Το πρόβλημα είναι, πως συχνά η κουζίνα είναι ακόμα πιο γεμάτη από το μπάνιο. Συνεπώς, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να παραμείνει το πλυντήριο στο μπάνιο, αλλά το δωμάτιο να γίνει πιο λειτουργικό.

Εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε μερικές χρήσιμες ιδέες, έτσι ώστε το πλυντήριο σου να πάψει να είναι ένα τεράστιο εμπόδιο για σένα.

Μικρό μπάνιο με πλυντήριο; 5 τρόποι να εξοικονομήσεις χώρο!

#1 Εντοιχισμένο πλυντήριο

Κάτω από το νεροχύτη του μπάνιου, πολλές φορές υπάρχει χώρος που δεν αξιοποιούμε αρκετά. Συνηθίζεται να βάζουμε στο σημείο αυτό κάποιο ντουλάπι, το οποίο ίσως να μην είναι και τόσο χρήσιμο τελικά. Αν πράγματι υπάρχει χώρος κάτω από το νεροχύτη σου, τότε σου προτείνουμε να τον χωρίσεις στη μέση. Από τη μια πλευρά μπορεί να παραμείνει ένα ντουλάπι και δίπλα μπορεί να συνεχίζεται ο πάγκος δίπλα στο νεροχύτη, κάτω από τον οποίο υπάρχει το πλυντήριο. Έτσι, δημιουργείς ένα είδος εντοιχισμού, καθώς η πάνω και οι πλαϊνές πλευρές της συσκευής δε φαίνονται πια.

 

Φαίνεται μόνο η μπροστινή του όψη, όπου βρίσκεται και η πόρτα. Από εκεί, φορτώνεις τα ρούχα χωρίς πρόβλημα, αλλά και δε βρέχεται το πάνω μέρος του πλυντηρίου, αφού καλύπτεται από πάγκο. Κάπως έτσι, το μικρό μπάνιο με πλυντήριο μοιάζει πιο μεγάλο, χωρίς να έχεις χάσει κάποιο σημαντικό στοιχείο του χώρου. Φυσικά, η λύση αυτή δεν ταιριάζει σε όλα τα μπάνια. Αν κάτω από το νεροχύτη σου δεν υπάρχει χώρος για το πλυντήριο ρούχων, θα πρέπει να σκεφτούμε κάποια άλλη ιδέα που να σου ταιριάζει πιο πολύ.

Διάβασε επίσης: 8 Ιδέες που μεταμορφώνουν και τα πιο μικρά μπάνια!

#2 Πλυντήριο απέναντι σε είδη υγιεινής

Η χωρητικότητα του μπάνιου στο σπίτι έχει άμεση σχέση και με το σχήμα του. Μπορεί να είναι αρκετά τετραγωνισμένο, να έχει κάποιο δοκάρι που σχηματίζει γωνία, ή ακόμα και να μοιάζει στενόμακρο. Αν το μπάνιο σου δεν είναι στενόμακρο, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχει χώρος για το πλυντήριο απέναντι από το νιπτήρα, ή από την τουαλέτα. Σίγουρα, το να τοποθετήσεις μια τόσο μεγάλη συσκευή σε εκείνο το σημείο, σημαίνει πως θα κάνει το χώρο λίγο πιο στενό.

 

Παρόλα αυτά, ο πιο σημαντικός παράγοντας σε ένα λειτουργικό μικρό μπάνιο με πλυντήριο είναι να μπορείς να χρησιμοποιείς το μπάνιο, ενώ βρίσκονται μέσα σε αυτό όλα τα απαραίτητα αντικείμενα. Αν ο χώρος ανάμεσα στο πλυντήριο και στα είδη υγιεινής επαρκεί για να τα χρησιμοποιήσεις όλα, τότε αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις. Φυσικά, η ιδέα αυτή δύσκολα θα λειτουργήσει, αν το μπάνιο σου είναι στενόμακρο, γιατί τότε μπορεί να μην υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να τοποθετήσεις ογκώδη αντικείμενα το ένα απέναντι στο άλλο.

#3 Πλυντήριο σε στενόμακρο μπάνιο

Είναι πιο δύσκολο να χωρέσεις όλα όσα θέλεις σε ένα στενόμακρο μπάνιο, παρά σε ένα τετραγωνισμένο. Οι διαστάσεις του μοιάζουν δυσανάλλογες και αυτό είναι απαιτητικό στο να αντιμετωπιστεί. Γενικά, σε μικρό μπάνιο με πλυντήριο, το οποίο είναι και στενόμακρο, συστήνεται να χρησιμοποιείς όσο περισσότερα αντικείμενα μπορούν να στηριχθούν στον τοίχο. Είναι καλό να μένει κενός χώρος στο πάτωμα για να μπορείς να κινείσαι και να δίνεται η ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Δυστυχώς, το πλυντήριο δε μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στον τοίχο και να μην ακουμπά στο δάπεδο.

 

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσεις το πλυντήριο στη γωνία. Οι γωνίες είναι κομμάτια των δωματίων που τείνουν να μην αξιοποιούνται, όπως θα έπρεπε. Από την άλλη πλευρά, αν δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη γωνία για το πλυντήριο ρούχων, μπορείς να του βρεις μια θέση μπροστά σε κάποιο από τα είδη υγιεινής. Πρόσεξε, όμως, γιατί πρέπει να τοποθετήσεις τη μπροστινή όψη της συσκευής με τέτοιο τρόπο, ώστε η πόρτα να ανοίγει άνετα.

#4 Ράφια σε μπάνιο με πλυντήριο

Ένα συχνό λάθος που κάνουμε, όταν σχεδιάζουμε τη διακόσμηση του μικρού μπάνιου μας, είναι πως βάζουμε ογκώδη ντουλάπια. Τα ντουλάπια καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ο οποίος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με καλύτερους τρόπους. Ειδικά αν έχεις μικρό μπάνιο με πλυντήριο, τα ντουλάπια δύσκολα θα χωρέσουν στο μπάνιο σου. Η καλύτερη λύση για σένα είναι τα ανοιχτά ράφια. Μάλιστα, μπορείς να βάλεις ράφια πάνω από το πλυντήριο, στον τοίχο. Είναι πολύ καλό το να αξιοποιείς τους τοίχους σε όλο τους το ύψος, γιατί έτσι εξασφαλίζεις περισσότερο διαθέσιμο χώρο στο πάτωμα.

 

Έπειτα, ο τοίχος πίσω από το πλυντήριο πολλές φορές μένει κενός, κάτι που επίσης αποτελεί λάθος πρακτική. Στα ράφια μπορείς να τοποθετήσεις τα καθαριστικά σου, αλλά και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Όμως, γιατί να προτιμήσεις ανοιχτά ράφια σε μικρό μπάνιο με πλυντήριο; Τα ανοιχτά ράφια έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι, πως δημιουργούν την ψευδαίσθηση του ανοιχτού χώρου και κάνουν το μπάνιο να μοιάζει, πραγματικά, μεγαλύτερο.

Διάβασε επίσης: 6 χρήσιμες ιδέες για μικρά μπάνια!

#5 Πλυντήριο σε γωνίες

Αυτή η ιδέα αντιπροσωπεύει μια πολύ βασική αρχή που μπορείς να ακολουθήσεις για να απαλλαγείς από το άγχος της τοποθέτησης πλυντηρίου ρούχων. Έχει μόνο μια βασική προϋπόθεση και αυτή είναι να υπάρχει έστω μια κενή γωνία στο μπάνιο σου. Αλλά γιατί να τοποθετήσεις το πλυντήριο στη γωνία; Όπως αναφέραμε παραπάνω, συνήθως οι γωνίες μένουν χωρίς αξιοποίηση, κάτι που είναι κρίμα, αν έχεις ήδη λίγο διαθέσιμο χώρο στο δωμάτιο.

Το σχήμα του πλυντηρίου είναι ιδανικό για γωνίες, αφού είναι τετράγωνο. Είτε το μπάνιο σου είναι τετράγωνο, είτε μακρόστενο, το πλυντήριο στη γωνία είναι πολύ καλή ιδέα για μικρό μπάνιο με πλυντήριο. Πάνω από το πλυντήριο, στον τοίχο, μπορείς να τοποθετήσεις ράφια, ή ντουλάπια με χρήσιμα αντικείμενα. Άλλωστε, το μπάνιο χρειάζεται όχι μόνο όμορφη διακόσμηση, αλλά και άνεση και πρακτικότητα.

written by Δάφνη Γεωργαδάκη

Πηγή:douleutaras.gr

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Το 4o Taste Halkidiki Festival στα Νέα Μουδανιά!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοινώνει τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής,TASTE HALKIDIKI, που θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα Νέων Μουδανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Κουφίδη και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Στο 4o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, τυροκομικών, αρτοποιημάτων, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, θα εκθέτουν τα προϊντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και τα προμηθευτούν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, βασισμένα σε τοπικές συνταγές και αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο θα παρουσιάσει τους παραγωγούς και τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. 

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, το TASTEHALKIDIKI αποτελεί θεσμό και αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής, ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Μέσα από τις δράσεις του, προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και οι άνθρωποι πίσω από αυτά, αναδεικνύονται περιοχές τουριστικές και μη, αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, επιμηκύνεται η τουριστική σεζόν, συνδέεται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και τελικά, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των δράσεων Taste Halkidiki.


Continue Reading

Lifestyle

Απογειώστε τα Ποτά σας με τα σωστά Παγάκια

Τα παγάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παγωμένου ποτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η σωστή χρήση τους μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας και να εξασφαλίσει ότι τα ποτά σας είναι δροσερά και γευστικά μέχρι την τελευταία γουλιά. Εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα παγάκια σας.

Χρησιμοποιήστε Καθαρό Νερό

Η ποιότητα του νερού είναι σημαντική όταν πρόκειται για παγάκια. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για να αποφύγετε ανεπιθύμητες γεύσεις και οσμές. Το καθαρό νερό θα εξασφαλίσει ότι τα παγάκια σας δεν αλλοιώνουν τη γεύση των ποτών σας.

Παγώστε σε Κατάλληλη Θερμοκρασία

Βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη είναι ρυθμισμένη σε σωστή θερμοκρασία, γύρω στους -18°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για να παγώσουν τα παγάκια γρήγορα και να παραμείνουν διαυγή. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τα παγάκια μπορεί να γίνουν υπερβολικά σκληρά και να καταστρέψουν το ποτήρι ή το σέικερ.

Παγάκια Διαφορετικών Μεγεθών

Χρησιμοποιήστε παγάκια διαφορετικών μεγεθών ανάλογα με το είδος του ποτού. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα παγάκια λιώνουν πιο αργά και είναι ιδανικά για ουίσκι ή κοκτέιλ, ενώ τα μικρότερα παγάκια είναι καλύτερα για σόδα ή χυμούς, καθώς δροσίζουν πιο γρήγορα.

Προσθέστε Γεύσεις στα Παγάκια

Για να προσθέσετε μια έξτρα πινελιά στα ποτά σας, μπορείτε να παγώσετε φρούτα, βότανα ή ακόμα και χυμούς μέσα στα παγάκια. Για παράδειγμα, παγάκια με φράουλες ή μέντα είναι ιδανικά για δροσιστικά κοκτέιλ. Αυτή η πρακτική μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την εμφάνιση των ποτών σας.

Αποθηκεύστε Σωστά τα Παγάκια

Τα παγάκια μπορούν να απορροφήσουν οσμές από την κατάψυξη, οπότε είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία. Έτσι, θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα αποκτήσουν δυσάρεστες οσμές.

Μην Υπερφορτώνετε το Ποτήρι

Πολλοί κάνουν το λάθος να γεμίζουν το ποτήρι με πάρα πολλά παγάκια. Αυτό μπορεί να αραιώσει το ποτό και να χαλάσει τη γεύση του. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα παγάκια για να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη δροσιά και τη γεύση.

Παγώστε τα Ποτήρια

Μια άλλη καλή πρακτική είναι να παγώσετε τα ποτήρια πριν σερβίρετε το ποτό. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολλά παγάκια.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Πειραιάς: Κέντρο Γαστρονομίας και Οινολογίας στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο CEUCO

Ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, με συμμετοχή 500 συνέδρων από όλη την Ευρώπη.

Στον Πειραιά θα «χτυπήσει» η καρδιά της γαστρονομίας, με γεύσεις και εκλεκτά κρασιά, στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο. Περισσότεροι από 500 σύνεδροι – επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, οινολογίας και εστίασης, αναμένεται να φιλοξενηθούν και να περιηγηθούν στην πόλη.

Οι στόχοι και οι προοπτικές του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύλλογοι, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και από Μακάο της Κίνας, όπου ο καθένας θα παρουσιάσει τη γαστρονομία της περιοχής τους, ενώ σε ένα κεντρικό σημείο θα βρίσκονται προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της ελληνικής κουζίνας εν γένει.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Πειραιά επελέγη κατά τη διάρκεια του 20ου συνεδρίου της CEUCO που έλαβε χώρα στην πόλη Castellon της Ισπανίας, για την φιλοξενία του 21ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, μεταξύ έξι χωρών, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

Θέλουμε να δώσουμε και μια επιπλέον αναφορά για την μεγάλη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Α. κ. Σταύρο Βοιδονικόλα που έδωσε μεγάλο αγώνα για να γίνει το συνέδριο στον Πειραιά.

«Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εδώ που θα πραγματοποιηθεί το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας. Η πόλη μας επελέγη, μεταξύ 6 χωρών και η φιλοξενία του Συνεδρίου στο Πειραιά αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 500 συνέδρους και εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και μάς ικανοποιεί ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, ώστε να αναδείξουμε τον Πειραιά, μεταξύ άλλων και ως γαστρονομικό προορισμό, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Η γαστρονομία είναι μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ταυτότητας και της κουλτούρας του Πειραιά. Δεν μιλάμε μόνο για το φαγητό αυτό καθεαυτό, αλλά για τον συνδυασμό του με τη μοναδικότητα του Πειραϊκού τοπίου, τη θάλασσα του Πειραιά, την ιστορία, την κουλτούρα την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα της πόλης μας. Είμαι βέβαιος ότι με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αυτού Συνεδρίου, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε τουριστικό επίπεδο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την εξωστρέφειά της».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε: «Η διοργάνωση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της CEUCO είναι ένας σταθμός για τον Πειραιά. Ο συνδυασμός της διεξαγωγής του συνεδρίου και αντίστοιχα της φιλοξενίας των συνέδρων θα αποτελέσει ένα ισχυρό μέσο τουριστικής και όχι μόνο, προβολής της πόλης στην Ευρώπη. Η Ιστορία της πόλης και η πολιτιστική της κληρονομιά, η οποία είναι διαμορφωμένη και από τις γαστρονομικές της προτάσεις είναι μία προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν και το μέλλον του δήμου. Αντίστοιχα, η προθυμία και ικανότητα του Πειραιά να μπορεί να φιλοξενεί τόσο μεγάλα συνέδρια δείχνει και το πόσο τουριστικά «ώριμος» γίνεται».

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου για την επιλογή της χώρας μας και του Δήμου Πειραιά ως τόπου διεξαγωγής του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ceuco. Ενός συνεδρίου, το οποίο έχουμε θέσει υπό την αιγίδα μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία φιλοξενίας του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στην πόλη τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» Κώστα Μουζάκη για τις αδιάλειπτες πρωτοβουλίες και προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας και οινολογίας στο εξωτερικό. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει πάντα τις δράσεις γαστρονομικού τουρισμού και προωθεί την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σ’ όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε:

«Το συνέδριο αυτό, στην ουσία, αποδεικνύει ότι πλέον ο Δήμος Πειραιά δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός, αλλά με αξιώσεις είναι ένας σημαντικός γαστρονομικός προορισμός. Η πόλη του Πειραιά θα φιλοξενήσει επαγγελματίες της Γαστρονομίας και Οινολογίας, οι οποίοι θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της μέσα από τις γεύσεις της, την ιστορία της και την κουλτούρα της. Οι σύνεδροι θα περιηγηθούν στον Πειραιά, θα επισκεφθούν τα Μουσεία και τις γωνιές της πόλης, θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τον Αττικό Αμπελώνα και θα γίνουν «πρεσβευτές» του γαστρονομικού πλούτου του Πειραιά όταν επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα τους».

Ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Στόχος μας, ως Λέσχη Αρχιμαγείρων, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να «χωρέσει» σε ένα πιάτο όλη η γαστρονομική ιδεολογία και ο πολιτισμός της χώρας μας. Αυτό θα το καταφέρουμε στο τελείωμα της Γαστρονομικής μας εκδήλωσης, στο Gala που θα διοργανώσουμε. Εκεί θα έχω την ευκαιρία να μαγειρέψω για τους συνέδρους, ώστε να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις, κάτι που αναμφισβήτητα θα είναι και μία ξεχωριστή τιμή για τον Δήμο του Πειραιά που θα φιλοξενήσει τόσους πολλούς επισκέπτες συνέδρους, από την Ευρώπη και όχι μόνο».

Το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά, το Destination Piraeus, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, και ανάδοχος του συνεδρίου είναι η Signature Travel.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος, και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κα Εύα Βοναζούντα και Θανάσης Καραίνδρος μέλος του Δ.Σ. της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ.ά.

Continue Reading

Trending