Connect with us

Lifestyle

6 Απλά Βήματα για να Απαλλαγείς από τα Μυρμήγκια στην Κουζίνα σου!

Η κουζίνα είναι, ίσως, εκείνος ο χώρος του σπιτιού, του οποίου η καθαριότητα μας απασχολεί περισσότερο. Λόγω του ότι εκεί συγκεντρώνονται τα τρόφιμα, είναι πολύ σημαντικό να παραμένει καθαρή. Με άλλα λόγια, πρόκειται για κομβικό σημείο της διατήρησης της υγιεινής στο σπίτι. Τι συμβαίνει, όμως, όταν εισβάλλουν μυρμήγκια στην κουζίνα; Σίγουρα, το θέαμα δεν είναι ευχάριστο, όπως και η αίσθηση ότι η κουζίνα μας δεν είναι τόσο καθαρή, όσο θα θέλαμε. Σε κάθε περίπτωση, δε σου προτείνουμε να μάθεις να συμβιώνεις αρμονικά μαζί τους. Αντιθέτως, θα πρέπει να βρεις αποτελεσματικούς τρόπους να απαλλαγείς από την παρουσία τους.

Αλλά γιατί να εισέλθουν μυρμήγκια στην κουζίνα σου; Ένα ανοιχτό παράθυρο είναι αρκετό για να προσελκύσει αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Συνήθως, αναζητούν τροφή και νερό, καθώς τα «τραβούν» μυρωδιές της κουζίνας. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να κλείνουμε πάντα τις συσκευασίες των τροφίμων στο σπίτι. Ένας σίγουρος και άμεσος τρόπος για να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια στην κουζίνα είναι η επαγγελματική απεντόμωση. Ωστόσο, αν προτιμάς να δοκιμάσεις και άλλες μεθόδους, ίσως πιο φυσικές, υπάρχουν λύσεις. Θα ήθελες να μάθεις κάποιες συμβουλές για να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια που εισβάλουν στην κουζίνα σου;

6 απλά βήματα για να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια στην κουζίνα!

Βήμα 1ο: Κλείσε καλά τα σκεύη που περιέχουν τρόφιμα

Μια απλή μυρωδιά φαγητού μπορεί να προσελκύσει ένα στρατό μυρμηγκιών στην κουζίνα σου. Δεν έχει σημασία αν είναι μαγειρεμένο φαγητό, ή κάποιο ωμό συστατικό. Φυσικά, δεν εννοούμε ότι τα μυρμήγκια έχουν τον απώτερο σκοπό να διαταράξουν την ηρεμία σου. Ο σκοπός τους είναι να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερη τροφή για τη φωλιά τους, καθώς είναι πολύ εργατικά. Αυτός είναι ένας λόγος για να μην πανικοβληθείς, αν τα συναντήσεις στον κήπο, ή το μπαλκόνι σου. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να συμβιώσετε στο εσωτερικό του σπιτιού. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να προστατεύεις τα τρόφιμα σου, τοποθετώντας τα σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς. Αυτός είναι ένας τρόπος για να μην ενθαρρύνεις τα μυρμήγκια να πλησιάσουν.

Βήμα 2ο: Καθάρισε τα ψίχουλα & υπολείμματα τροφών

Είναι λογικό να μην έχεις χρόνο να κάνεις γενική καθαριότητα στην κουζίνα κάθε μέρα. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολή. Από την άλλη πλευρά, γνώριζες ότι ακόμα και η ύπαρξη υπολειμμάτων φαγητού μπορεί να προσελκύσει μυρμήγκια στην κουζίνα σου; Κάποια ψίχουλα από ψωμί, λίγες σταγόνες χυμού που έσταξαν στον πάγκο της κουζίνας και άλλα τόσα καθημερινά πράγματα μπορεί να κάνουν τη ζημιά.

Τι έχουμε να σου προτείνουμε για αυτό; Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να καθαρίζεις επιτόπου το σημείο όπου υπάρχουν ψίχουλα και υπολείμματα τροφών. Χρησιμοποίησε ένα καθαρό, ελαφρώς βρεγμένο σφουγγαράκι, ή απορροφητικό πανάκι, το οποίο έχεις εμποτίσει με λίγο λευκό ξύδι. Τα μυρμήγκια, όπως και άλλα ζωύφια, απωθούνται από το ξύδι. Συνεπώς, όταν καθαρίζεις τα ψίχουλα με ένα πανάκι βρεγμένο με ξύδι, μειώνεις δραματικά τις πιθανότητες να σε επισκεφθούν ξανά.

 

Βήμα 3ο: Φρόντισε για τη σωστή καθαριότητα του δαπέδου

Μήπως τα υλικά που χρησιμοποιείς για τον εβδομαδιαίο καθαρισμό της κουζίνας δεν επαρκούν για να απωθήσουν τα μυρμήγκια; Ίσως το κλασικό καθαριστικό πατώματος που βρίσκουμε στο super market δεν είναι κατάλληλο για το χώρο σου, αν δέχεσαι εισβολή μυρμηγκιών. Αντίθετα, σου προτείνουμε να στραφείς προς μια πιο φυσική και οικολογική επιλογή. Στον κουβά της σφουγγαρίστρας σου τοποθέτησε μπόλικο χλιαρό νερό και μισή κούπα λευκό ξύδι. Αν δεν έχεις λευκό ξύδι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το παραδοσιακό ξύδι, το οποίο όμως έχει πιο έντονο άρωμα. Φυσικά, το έντονο άρωμα θα απωθήσει ακόμα περισσότερο τα μυρμήγκια, αλλά μπορεί να είναι δυσάρεστο για σένα.

Στη συνέχεια, σφουγγάρισε κανονικά το πάτωμα της κουζίνας. Ένα πέρασμα ίσως να μην είναι αρκετό, οπότε πέρνα το πάτωμα και μια δεύτερη φορά. Αν η μυρωδιά του ξυδιού δεν είναι η αγαπημένη σου, μπορείς να ρίξεις στον κουβά λίγο αιθέριο έλαιο κανέλας. Αυτό θα απαλύνει πολύ το άρωμα του ξυδιού. Το σφουγγάρισμα με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να αποθαρρύνει την είσοδο των μυρμηγκιών. Ομοίως, μπορείς να καθαρίσεις και τον πάγκο της κουζίνας. Φτιάξε ένα μείγμα από ίσες ποσότητες νερού και ξυδιού. Στη συνέχεια, εμπότισε με το μείγμα σου ένα καθαρό πανί και τρίψε τον πάγκο, τα ντουλάπια και όποια επιφάνεια θέλεις. Ωστόσο, αν ο πάγκος σου είναι από φυσικό μάρμαρο, τότε η συνταγή αυτή δεν είναι κατάλληλη για σένα, καθώς το ξύδι και γενικά τα οξέα διαβρώνουν το μάρμαρο.

Βήμα 4ο: Εντόπισε τη φωλιά των μυρμηγκιών

Αν βρίσκεσαι σε αυτό το σημείο, τότε πιθανώς έχεις ήδη δεχτεί εισβολή από μυρμήγκια στην κουζίνα σου και πρέπει να βρεις τρόπο να τα διώξεις. Σε περίπτωση που υποψιάζεσαι ότι έχουν κάποια φωλιά, ή κάποια είσοδο από την οποία μπαίνουν ανενόχλητα, πρέπει να την εξαλείψεις από την αρχή. Έτσι, σου προτείνουμε να ελέγξεις απ’ άκρου εις άκρον το χώρο τη κουζίνας. Μετακίνησε έπιπλα και οικιακές συσκευές, έλεγξε μήπως υπάρχει κάποια μικρή τρύπα στο παράθυρο της κουζίνας και βρες τα πιθανά σημεία, από όπου εικάζεις ότι μπορεί να έχουν προέλθει.

Αν ανακαλύψεις ότι έχουν αρχίσει να χτίζουν φωλιά πίσω από κάποια ηλεκτρική συσκευή, ή κάπου αλλού στο πάτωμα, θα πρέπει, φυσικά, να την καταστρέψεις. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθαρίσεις πολύ καλά το πάτωμα με ξύδι, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Αφού γίνει αυτό, έρχεται η στιγμή να φράξεις τις πιθανές εισόδους, όπως θα εξηγήσουμε στη συνέχεια.

Βήμα 5ο: Φράξε τις πιθανές εισόδους προς την κουζίνα

Αφού βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει πια φωλιά μυρμηγκιών στο χώρο, είναι ώρα να φράξεις κάθε πιθανή είσοδο τους. Για αρχή, τα μυρμήγκια μπορούν να εισέλθουν όπως και τα μυγάκια στην κουζίνα, δηλαδή από το παράθυρο. Επίσης, μπορούν να εισέλθουν από την πόρτα της κουζίνας, αν υπάρχει κάποια πόρτα που οδηγεί σε εξωτερικό χώρο. Τα σημεία αυτά θα πρέπει να καλυφθούν, έτσι ώστε να μην κινδυνεύεις από μελλοντική εισβολή. Ένας τρόπος για να πετύχεις το σκοπό σου, είναι να απλώσεις λίγη πούδρα ταλκ, ή λίγο καλαμποκάλευρο κατά μήκος των εισόδων. Τα υλικά αυτά απωθούν τα μυρμήγκια, ενώ το καλαμποκάλευρο έχει την ιδιότητα να τα εξολοθρεύει.

Ένας δεύτερος τρόπος είναι να απλώσεις κατακάθι από καφέ φίλτρου, ή και κόκκους καφέ για να τα εμποδίσεις. Ωστόσο, οι δύο αυτές μέθοδοι υπονοούν ότι χάνεται μέρος της αισθητικής του χώρου. Αν προτιμάς μια μη ορατή λύση, υπάρχει κι άλλος τρόπος. Πάρε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρι και βάλε μέσα χλιαρό νερό και καυτερό πιπέρι. Λίγες κουταλιές του γλυκού πιπέρι θα πρέπει να είναι αρκετές. Στη συνέχεια, ανακίνησε το μπουκάλι, ώστε το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Τέλος, ψέκασε με το μείγμα σου το περβάζι του παραθύρου και το χώρο γύρω από την πόρτα της κουζίνας. Ρίξε άφθονο από το μείγμα σου για να έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Βήμα 6ο: Διάλεξε τα σωστά αρωματικά χώρου

Αν θεωρείς ότι το σπίτι σου έχει μια παραπάνω ευαισθησία προς τα μυρμήγκια, καλό θα είναι να λάβεις δράση για πιο μακροχρόνια αποτελέσματα. Τι εννοούμε με αυτό; Η κουζίνα σου μπορεί να έχει ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας και ταυτόχρονα να απωθεί τα μυρμήγκια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να διαλέξεις τα σωστά αρωματικά, ή να φτιάξεις τα δικά σου αρωματικά χώρου. Όμως, ας δούμε κάποια βασικά παραδείγματα.

Άρωμα μέντας

Η μέντα, όπως και ο βασιλικός, έχει θαυματουργές εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Ταυτόχρονα, έχει υπέροχο άρωμα φρεσκάδας, το οποίο μπορεί να ταιριάζει θαυμάσια στην κουζίνα σου. Πώς, λοιπόν, θα φτιάξεις το δικό σου αρωματικό μέντας; Ένας πρώτος τρόπος είναι να αναμείξεις αιθέριο έλαιο μέντας με λίγο χλιαρό νερό και να τα ανακατέψεις καλά, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να βράσεις μερικά φύλλα μέντας μέσα σε νερό, μέχρι που το νερό να αναδίδει το χαρακτηριστικό άρωμα της μέντας. Αφού φτιάξεις το αρωματικό, παίρνεις ένα μπουκάλι με ψεκαστήρι και τοποθετείς το μείγμα σου. Τέλος, ψεκάζεις την κουζίνα σου για να αποκτήσει όμορφο άρωμα και να απωθήσει τα μυρμήγκια, αποπροσανατολίζοντας τα. Μπορείς να επαναλαμβάνεις 2- 3 φορές την εβδομάδα για να έχεις συνεχή προστασία.

Άρωμα κανέλας

Αν δεν είσαι λάτρης του αρώματος της μέντας, μπορείς να πετύχεις όμοια αποτελέσματα ψεκάζοντας το χώρο με άρωμα κανέλας. Η εκτέλεση είναι παρόμοια με την προαναφερθείσα. Ο πρώτος τρόπος για να φτιάξεις το αρωματικό, είναι να προσθέσεις αιθέριο έλαιο κανέλας σε ίση ποσότητα με νερό. Τα ανακατεύεις καλά για να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και το αρωματικό είναι έτοιμο. Ο δεύτερος τρόπος είναι να βράσεις 2- 3 ξύλα κανέλας μέσα σε μικρό κατσαρολάκι με νερό. Στη συνέχεια, τοποθετείς το μείγμα σου σε ψεκαστήρι και ψεκάζεις την κουζίνα. Μπορείς να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία κάθε μέρα, ή και λίγες φορές τη βδομάδα για να έχεις μόνιμα αποτελέσματα.

Aπό: Δάφνη Γεωργαδάκη

Πηγή:douleutaras.gr

Continue Reading

Μόδα

Ολυμπιακοί Αγώνες Και Ολυμπιακή Μόδα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εδώ, και αποτελούν κατά κοινή ομολογία ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως. Οι Αγώνες δεν είναι μόνο μια γιορτή αθλητισμού, αλλά και ένα σημαντικό μέσο πολιτιστικής ανταλλαγής, καινοτομίας και δημιουργίας νέων τάσεων. Ένα τέτοιο γεγονός όπως είναι φυσιολογικό δεν γίνεται να αφήσει ανεπηρέαστη την μόδα. 

Η επιρροή τον Ολυμπιακών αγώνων στην παγκόσμια μόδα

Η μόδα δεν μένει αμέτοχη στην επίδραση των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάθε διοργάνωση συνοδεύεται από νέες τάσεις και καινοτομίες στον χώρο της ένδυσης τόσο αθλητικής όσο και μη. Οι σχεδιαστές συνεργάζονται με αθλητικές ομάδες και χώρες προβάλλοντας την δουλεία τους μέσα από αυτούς. Επιπλέον οι Ολυμπιακοί Αγώνες προάγουν την ιδέα της ένδυσης ως μέσο έκφρασης της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας.

Στις ακόλουθες φωτογραφίες έχουμε την αποτύπωση όλων των παραπάνω μέσα από την ματιά της φωτογράφου Thalias Zerfou. Το make up και τα μαλλιά έχει επιμεληθεί ο Vaggelis Kolokotronis. Art director και stylist του συγκεκριμένου project o Lazaros Orfanidis με styling assistant την Kelly Xatzidaki.

Τρεις καταξιωμένοι σχεδιαστές υψηλής ραπτικής ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μοναδικές εικόνες με άρωμα Γαλλίας και έμπνευση την γαλλική σημαία. 

Η λευκή δημιουργία είναι του Christou Paraskeuopoulou και το brand ονομάζεται Christian P.

Η κόκκινη δημιουργία είναι του Giorgou Zeti και το brand έχει την ίδια ονομασία

Η μπλε ρουά δημιουργία είναι της Alkminis Trigonaki και το brand ονομάζεται Alkmini Fashion

Models : Alexia Traiko / Sophie Geotgoulia / Melina Giakou

Lazaros Orfanidis

Fashion Consultant, Visual Merchandiser

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Πρόγραμμα Trophy/Τροφή

Η DS Smith Hellas συμβάλλει στην ενίσχυση του μέλλοντος του αγροδιατροφικού τομέα
μέσω της υποστήριξης του προγράμματος Trophy/Τροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα
Γενιά

Η DS Smith, κορυφαίος κατασκευαστής λύσεων βιώσιμης συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι
στην Ελλάδα, συνεισφέρει έμπρακτα στην αναβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας
συμμαχώντας για δεύτερη συναπτή χρονιά με τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» για την
ενίσχυση του κλάδου, υποστηρίζοντας αυτήν τη φορά το πρόγραμμα Trophy/Τροφή. Πιο
συγκεκριμένα, η DS Smith Hellas θα στηρίξει τρία Μeet-up του προγράμματος με κύρια θεματική
τη «Μείωση της χρήσης πλαστικού στον κλάδο της αγροδιατροφής», τα οποία θα
πραγματοποιηθούν σε τρία πανεπιστήμια της χώρας.

Τι είναι όμως τo Trophy/Τροφή;

Το Trophy/Τροφή είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, το οποίο αναδεικνύει και επιβραβεύει
καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και νεοφυείς επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς
της αγροτεχνολογίας, της τεχνολογίας τροφίμων και των agrologistic, με προϊόντα και υπηρεσίες
που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες, ακόμη και σε αρχικά στάδια ανάπτυξης (pre seed).
Μέχρι σήμερα, χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουν ήδη στηριχθεί 122 νεοφυείς επιχειρήσεις
από τον συγκεκριμένο τομέα.

Τα Μeet-up είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Trophy/Τροφή. Εκεί, φοιτητές, startupper, νέοι
επιχειρηματίες και ερευνητές έρχονται σε επαφή με ερευνητικά ιδρύματα, επενδυτές, μέντορες και
εταιρείες και μαζί αναπτύσσουν νέες πρωτοποριακές ιδέες, στο πλαίσιο βιωματικών εργαστηρίων.
Για την DS Smith, η υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας βρίσκεται
στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της και ο μετασχηματισμός του αγροδιατροφικού κλάδου μπορεί
να πλαισιωθεί από καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις συσκευασίας, που θα
αυξήσουν την προστιθέμενη αξία των τελικών προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία
υποστηρίζει στα τρία meet-up τη θεματική ενότητα με τίτλο: «Μείωση της χρήσης πλαστικού στον
κλάδο της αγροδιατροφής».

Ο κ. Γιώργος Φιλιππόγλου, DS Smith Managing Director για το cluster της Ελλάδας δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για μία ακόμη χρονιά βρισκόμαστε στο πλευρό της Νέας
Γεωργίας Νέας Γενιάς, καθώς μέσα από αυτή τη συνεργασία έχουμε συνεισφέρει στην
ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα, αναδεικνύοντας παράλληλα τον κομβικό ρόλο που
διαδραματίζει η συσκευασία από κυματοειδές χαρτόνι στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης της
χώρας».

Τα τρία Meet-up με τη στήριξη της DS Smith Hellas, είναι τα ακόλουθα :
-TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
– TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η κα Έφη Λαζαρίδου, CEO του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά δήλωσε: «Τo Trophy/Τροφή
είναι μία ουσιαστική πρωτοβουλία που διασυνδέει την πανεπιστημιακή κοινότητα με τη βιομηχανία
και την αγορά στον κρίσιμο κλάδο της αγροδιατροφής. Κάθε χρόνο φέρνει εκατοντάδες φοιτητές και
ερευνητές σε επαφή με καινοτόμες επιχειρήσεις μέσα από τα Trophy/Τροφή meetup που
διεξάγονται σε πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα και αποτελούν μία αποτελεσματική πλατφόρμα
ανταλλαγής επιχειρηματικών ιδεών και εμπειριών. Πάνω από 700 φοιτητές έχουν συμμετάσχει τα
τελευταία δύο χρόνια στα meetup του προγράμματος, εργάστηκαν στην ανάπτυξη καινοτόμων
λύσεων και ξεκίνησαν να σχεδιάσουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Η DS Smith, μία
πρωτοπόρος εταιρεία στον κλάδο της συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι που επενδύει σε
βιώσιμες πρακτικές υποστηρίζει από την πλευρά της 3 meetup, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο
της πρωτοβουλίας Trophy/Τροφή».

Η DS Smith παγκοσμίως έχει έδρα το Λονδίνο και είναι μέλος του FTSE 100, ενώ
δραστηριοποιείται σε 34 χώρες απασχολώντας περίπου 30.000 άτομα με την ιστορία της να
ανάγεται στις επιχειρήσεις παραγωγής συσκευασιών από το 1940. Στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει
παρουσία τα τελευταία 65 χρόνια με εργοστάσια στην Κόρινθο, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη,
απασχολώντας συνολικά πάνω από 400 εργαζομένους. Η DS Smith Hellas υποστηρίζει έμπρακτα
την πρωτοβουλία του Trophy/Τροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, με στόχο να
ενισχύσει την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στο ελληνικό οικοσύστημα της αγροδιατροφής, με ένα
ουσιαστικό και αξιόπιστο εγχείρημα επιτάχυνσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Το Trophy/Τροφή υλοποιεί με επιτυχία ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσα
από την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Το 4o Taste Halkidiki Festival στα Νέα Μουδανιά!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοινώνει τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής,TASTE HALKIDIKI, που θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα Νέων Μουδανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Κουφίδη και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Στο 4o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, τυροκομικών, αρτοποιημάτων, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, θα εκθέτουν τα προϊντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και τα προμηθευτούν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, βασισμένα σε τοπικές συνταγές και αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο θα παρουσιάσει τους παραγωγούς και τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. 

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, το TASTEHALKIDIKI αποτελεί θεσμό και αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής, ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Μέσα από τις δράσεις του, προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και οι άνθρωποι πίσω από αυτά, αναδεικνύονται περιοχές τουριστικές και μη, αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, επιμηκύνεται η τουριστική σεζόν, συνδέεται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και τελικά, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των δράσεων Taste Halkidiki.


Continue Reading

Trending