Connect with us

Γαστρονομία

6 ΝΕΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ PIZZA FAN

Μπορεί κανείς να δώσει μια νέα διάσταση σε μια γεύση τόσο παραδοσιακή και απόλυτα αγαπημένη σε όλους μας, όσο ένα λαχταριστό πεϊνιρλί;

Tα νέα πεϊνιρλί της Pizza Fan, που μας έχει συνηθίσει στην προϊοντική καινοτομία, φέρνουν μια άλλη οπτική στο παραδοσιακό πεϊνιρλί που όλοι γνωρίζουμε. Με αυθεντική γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, σε όλες τις συνταγές, η γεύση είναι πολύ πρωτότυπη και ιδιαίτερα ελαφριά. Ενώ τα προσεκτικά διαλεγμένα υλικά από όλη την Ελλάδα ανεβάζουν τον πήχη. Οι 6 νέες προτάσεις πεϊνιρλί: Απλό, Ελληνικό, με Κιμά, με Μπέικον, με Λουκάνικα και με Σουτζούκι είναι εξαιρετικά γευστικές και πολύ ιδιαίτερες. Σας προτείνουμε να τις δοκιμάσετε για lunch αλλά και για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Μπόμποτα με σπανάκι

Κατευθείαν απ’ την κουζίνα του Ευτύχη
Ο Ευτύχης Μπλέτσας είναι συγγραφέας της «Μαγειρικής οικονομίας»,παρουσιαστής της εκπομπής «Η κουζίνα της μαμάς» που αγαπήθηκε από όλους και δημιουργός της παράστασης «Μουσικομαγειρέματα» που προάγει την υγεία με εκπαιδευτική ψυχαγωγία. Βρείτε τον Ευτύχη στο www.bletsas.gr

Μπομπότα με σπανάκι
Αυτή είναι μία πολύ απλή και θρεπτική συνταγή! Είναι από τις πιο εύκολες συνταγές που υπάρχουν για πίτα! Αν θέλεις να φτιάξεις την δική σου ιδιαίτερη μπομπότα με σπανάκι ακολούθησε την συνταγή και είμαι σίγουρος πως όχι μόνο θα σου αρέσει αλλά θα την ξανακάνεις πολλές φορές.

Τα υλικά είναι τα παρακάτω:
500 γρ. καλαμποκάλευρο
1 λίτρο γάλα
250 γρ. κασέρι τριμμένο
250 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
250 γρ. σπανάκι
100 γρ. βούτυρο
5 αβγά
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζεις το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι και μόλις λιώσει βάζεις μέσα το σπανάκι να ζεματιστεί. Σε
μια κατσαρόλα βάζεις το γάλα με το καλαμποκάλευρο σε μέτρια φωτιά. Βάζεις αλάτι και
πιπέρι. Μόλις πήξει το καλαμποκάλευρο με το γάλα το βγάζεις από την φωτιά. Βάζεις το
σπανάκι στο μείγμα και στην συνέχεια προσθέτεις και τα τυριά. Ανακατεύεις το μείγμα και
προσθέτεις τα αυγά. Βουτυρώνεις το ταψί και βάζεις μέσα το μείγμα. Ψήνεις στους 180 για
περίπου 1 ώρα.
* Δεν είναι απαραίτητη η προθέρμανση του φούρνου.

Continue Reading

Γαστρονομία

Κατευθείαν απ’ την κουζίνα του Ευτύχη

Ο Ευτύχης Μπλέτσας είναι συγγραφέας της «Μαγειρικής οικονομίας», παρουσιαστής της εκπομπής «Η κουζίνα της μαμάς» που αγαπήθηκε από όλους και δημιουργός της παράστασης «Μουσικομαγειρέματα» που προάγει την υγεία με εκπαιδευτική ψυχαγωγία. Βρείτε τον Ευτύχη στο www.bletsas.gr

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ
1/2 πακέτο ζυμαρικά πένες
200 γρ. Γιαούρτι 2% (1 κεσεδάκι)
1 πιπεριά κέρατο
1 στρογγυλή κίτρινη πιπεριά
10 ντοματίνια
1/2 κόκκινο κρεμμύδι
1 κουταλάκι σόγια σος
1/4 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
άσπρο πιπέρι
αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζεις τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Είναι σημαντικό να τα κάνεις al dente για αυτή τη συνταγή ώστε να μην διαλυθούν στο ανακάτεμα αλλά και για να τρώγονται ευχάριστα σαν κρύα σαλάτα. Ψιλοκόβεις όλα τα υλικά: ντοματίνια στα 4, πιπεριές σε κυβάκια, κρεμμύδι σε μισοφέγγαρα. Βάζεις τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με σογια σος, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Τρίβεις εκεί μέσα και λίγο τζίντζερ και ρίχνεις λίγο ψιλοκομμένη ρίγανη. Τέλος βάζεις και το γιαούρτι και ανακατεύεις καλά να καλύψει όλα τα λαχανικά. Όταν ετοιμαστούν τα μακαρόνια, τα στραγγίζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν. Αν βιάζεσαι μπορείς να τα κρυώσεις με νερό βρύσης, αυτό όμως δεν είναι και ότι καλύτερο επειδή φεύγει όλο τους το άμυλο. Τα ζυμαρικά όμως δεν πρέπει να είναι καυτά όταν τα βάλεις στα υπόλοιπα υλικά επειδή υπάρχει κίνδυνος να κόψει το γιαούρτι. Όταν κρυώσουν λίγο τα ανακατεύεις όλα μαζί και σερβίρεις.
Μπορείς και να το φυλάξεις 1-2 μέρες στο ψυγείο! Καλή όρεξη!

Eυτύχης Μπλέτσας

Continue Reading

Γαστρονομία

Ευτύχης Μπλέτσας Η κουζίνα της μαμάς

Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ «ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»,

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ «ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ» ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΥΤΥΧΗ ΣΤΟ bletsas.gr

Κριθαροκούλουρο με γιαούρτι και μέλι:

H συνταγή είναι μια γλυκιά παραλλαγή του ντάκου. Μας δίνει καλούς υδατάνθρακες από το κρητικό παξιμάδι, φυτικές ίνες και καλά σάκχαρα από τα φρέσκα φρούτα, άπαχη πρωτεΐνη από το γιαούρτι και ενέργεια διαρκείας από το μέλι και τους ξηρούς καρπούς. Είναι δηλαδή σχεδόν ένα πλήρες γεύμα σε τρεις μπουκιές! Φτιάξτε το! Δε θα χρειαστείτε πάνω από δύο λεπτά!

ΥΛΙΚΑ

  • Κριθαροκουλούρες κρητικές 2 κ.σ.
  • γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 Ροδάκινο (ή 5 φράουλες)
  • 1 κ.σ. Μέλι Ηλιόσποροι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε σε μια κριθαροκουλούρα μια παχιά στρώση γιαουρτιού. Ρίχνουμε από πάνω κομμάτια από φρέσκα φρούτα και ηλιόσπορους ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Περιχύνουμε με μια κουταλιά μέλι και σερβίρουμε.

Μπάρες δημητριακών με μέλι και ταχίνι:

Mπορείς να φτιάξεις τις δικές σου σπιτικές μπάρες δημητριακών και να είσαι σίγουρος για τη σύστασή τους. Κάνεις αυτήν τη συνταγή μια φορά την εβδομάδα και έχεις μπάρες δημητριακών για κάθε μέρα. Ένα θρεπτικό σνακ για το γραφείο, το σχολείο ή το πρωινό.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. δημητριακά ολικής αλέσεως από σιτάρι
  • 2 φλ. νιφάδες καλαμποκιού
  • 2 φλ. νιφάδες βρώμης 200 γρ.
  • μέλι 100 γρ.
  • ταχίνι Καρυδόψιχα
  • Σταφίδες
  • Cranberries
  • 1 μήλο
  • Τριμμένη φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • Χυμό από
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη Ελάχιστο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε τα δημητριακά στο μπλέντερ ή με το χέρι. Ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υγρά υλικά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα μπαχαρικά, για να ανακατευτούν ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και μια πρέζα αλάτι, όχι για να γίνει αλμυρό το μείγμα αλλά επειδή το αλάτι λειτουργεί ως ενισχυτικό γεύσης. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τα δημητριακά, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε. Όταν γίνει συμπαγές προσθέτουμε ψιλοκομμένη καρυδόψιχα. Ψιλοκόβουμε τις σταφίδες και τις μουλιάζουμε σε λίγο χυμό πορτοκαλιού. Τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά, για να δέσουν μαζί όλα τα υλικά. Στο τέλος, προσθέτουμε ένα τριμμένο μήλο. Το τρίβουμε πάνω από το μπολ και όχι σε ξεχωριστό πιάτο, για να ρουφήξει το μείγμα και τους χυμούς του μήλου. Αφού έχουμε προσθέσει όλα τα υλικά, ζυμώνουμε με το χέρι. Λαδώνουμε μια φόρμα και απλώνουμε μέσα μια χοντρούτσικη στρώση ζύμης. Την πιέζουμε με το χέρι για να γίνει συμπαγής. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά. Δεν ψήνουμε πολύ, απλά όσο χρειάζεται για να αφυδατωθούν τα υλικά. Πρέπει να είναι μαλακό το μείγμα όταν βγει από το φούρνο, γιατί όταν κρυώσει θα σφίξει κι άλλο. Ακριβώς όπως τα μπισκότα. Όταν κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε λεπτά κομμάτια. Σε δροσερό και σκιερό μέρος οι μπάρες μας διατηρούνται για μια εβδομάδα. Στο ψυγείο ακόμα περισσότερο!

Περισσότερες προτάσεις έξυπνης διατροφής και απλές υγιεινές συνταγές θα βρείτε στο βιβλίο του Ευτύχη Μπλέτσα με τίτλο ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

που περιέχει και ένα μουσικό CD με νόστιμα φαγητοτράγουδα που θα σας φτιάξουν τη διάθεση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ. Πληροφορίες στο foodmusic.gr

Continue Reading

Trending