Connect with us

Εναλλακτικός τουρισμός

8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Συμμετοχή του Ιδρύματος Καπετάν

Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο

Με εξειδικευμένο σεμινάριο για τη Μεσσηνιακή γαστρονομία

Με ένα ιδιαίτερο σεμινάριο για τους επαγγελματίες της εστίασης και της γαστρονομίας συμμετέχει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο φετινό 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας που πραγματοποιείται από τις 19 ως τις 22 Νοεμβρίου 2018, στην πόλη της Καλαμάτας.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες, στελέχη και εργαζόμενους του χώρου της εστίασης και της γαστρονομίας, περιλαμβάνει ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό σκέλος και πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2018, από τις 9.20 πμ – 1.30 μμ.

Ειδικότερα το θεωρητικό σκέλος περιλαμβάνει εισηγήσεις καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου σε θέματα όπως η άσκηση ηγεσίας στην Αθωνική κουζίνα, οι γαστρονομικές κοινότητες και προορισμοί, οι εξελίξεις και οι τάσεις στο branding και το marketing του σύγχρονου εστιατορίου και οι βασικοί κανόνες γευστικής αρμονίας φαγητού και κρασιού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πρακτικό σκέλος, με εργαστήρι μαγειρικής τέχνης και επίδειξη διάφορων τεχνικών από καταξιωμένους επαγγελματίες της Μεσσηνίας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της γαστρονομικής κληρονομιάς της μεσσηνιακής κουζίνας και εντάσσεται στο σύνολο του στρατηγικού σχεδιασμού του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης σε ένα ευρύ φάσμα τομέων (αγροτική ανάπτυξη, κοινωνία, πολιτισμός, περιβάλλον).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ είναι απαραίτητο να κάνουν προεγγραφή (τηλεφωνικά ή με mail) μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2018 στις 14.00 (Επιμελητήριο Μεσσηνίας, υπεύθυνη κα. Γεωργία Παλόγλου, τηλ. 27210 62218, [email protected])

www.cvf.gr.

Χώρος διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο ELITE CITY RESORT       

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lifestyle

Detox Yoga Retreat στη Μάνη: Το καλύτερο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά

PETRAKAIFOSHOTELCOVER

Υποδέξου τη νέα χρονιά, με ένα yoga retreat που θα σου προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία ευεξίας, αποφόρτισης και επανεκκίνησης σε σώμα και νου.

Αφέσου στη γοητεία της Λακωνικής Μάνης, εκεί που το μοναδικό Φως αποτυπώνεται πάνω στη Πέτρα. Σε αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου με τη πλούσια Ιστορία, παράδοση και γαστρονομία η Pure Fitness, σε προσκαλεί να κάνεις restart συμμετέχοντας στο 3ημερο Detox Yoga Retreat στις 1 – 3 Φεβρουαρίου στο Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa.

Tο Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa προβάλλει μέσα από τα γαλανά νερά του κόλπου του Οιτύλου στις βραχώδεις νότιες παρυφές του Ταϋγέτου, στη Μάνη. Ενταγμένο απόλυτα στο φυσικό περιβάλλον με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και λιτή πολυτέλεια αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για να ζήσεις μία αυθεντική εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας με Yoga.

petrakaifoshotel1

Σε αυτό το τριήμερο αποθήκευσης και ανάπτυξης ενέργειας, με οδηγό σου την πιστοποιημένη Yoga Instructor Φωτεινή Μπήτρου,  θα μυηθείς στην πρακτική της Yoga, θα αυξήσεις την πνευματική σου διαύγεια, θα τονώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, θα νιώσεις ευεξία και θα ανακουφιστείς από την σωματική κόπωση, χαρίζοντας στον εαυτό σου το καλύτερο δώρο για τη νέα χρονιά.

Τα οφέλη από αυτό το Retreat θα σε ακολουθούν για πολλές εβδομάδες ή και μήνες μετά, ενώ η γνώση και η εμπειρία που θα αποκτήσεις, μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για μόνιμες, ευεργετικές αλλαγές στη ζωή σου.

Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να κοιτάξουμε «προς τα μέσα»

To συγκεκριμένο yoga retreat θα σου δώσει τα κατάλληλα εφόδια για να αναπτύξεις και να φέρεις στην επιφάνεια την εσωτερική σου ενέργεια σε όλα τα επίπεδα.

Το σώμα σου σαν τη Φύση παράγει τα κατάλληλα φάρμακα που χρειάζεσαι για κάθε εποχή, αρκεί να ξέρεις να το ενεργοποιήσεις. Ο χειμώνας είναι η εποχή της πλήρους εσωτερίκευσης της ενέργειας. Η ενέργεια δε μένει απλά στην επιφάνεια, δεν επανέρχεται απλά από εκεί που ξεκίνησε την άνοιξη, αλλά διεισδύει σε βαθύτερα επίπεδα, φτάνει στη ρίζα των πραγμάτων.

detoxyogaretreatpetrakaifos

Η ρίζα της ζωής, η ρίζα των πραγμάτων βρίσκεται στα πιο βαθιά στρώματα. Το στοιχείο που πλησιάζει περισσότερο την ενεργειακή συμπεριφορά του χειμώνα είναι το νερό, καθώς έχει την τάση να κινείται πάντοτε προς τα κάτω και μέσω αυτού να οδηγείται στο εσωτερικό των πραγμάτων. Τα νεφρά και η ουροδόχος κύστη αντιπροσωπεύουν το στοιχείο του νερού και τη δράση του χειμώνα.

Η κινέζικη ιατρική βλέπει την αποθήκευση στην ενότητα των νεφρών με τα όργανα αναπαραγωγής. Στην ίδια ενότητα ανήκουν τα μαλλιά της κεφαλής, τα κόκαλα, τα αυτιά και το μυαλό. Ο κύκλος των πέντε στοιχείων ξεκινάει στις αρχές Φεβρουαρίου και τότε είναι η αρχή της άνοιξης και το όργανο που δουλεύει περισσότερο είναι το συκώτι. Για αυτό και το συγκεκριμένο Retreat πραγματοποιείται τις πρώτες μέρες του μήνα. Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ώστε να ωφεληθείς στο μέγιστο από την καθημερινή πρακτική με συγκεκριμένες asanas (στάσεις), σωστή διατροφή και διαλογισμό που θα σε βοηθήσει να διεισδύσεις σε βαθύτερα επίπεδα και να απελευθερώσεις την ενέργεια σου.

Τι άλλο θα κάνεις

Η Μάνη είναι ένα απέραντο «μουσείο» της φύσης, μια διαδρομή στην ιστορία, ανάμεσα σε αρχαίους ναούς, βυζαντινές εκκλησιές, αγέρωχους πολεμόπυργους, αλλά και μυρωδιές από θυμάρι, φασκόμηλο και θαλασσινή αύρα. Στον ελεύθερο σου χρόνο θα μπορέσεις να τη γνωρίσεις καλύτερα με εξορμήσεις σε μονοπάτια φυσικού κάλους και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Τα σπήλαια του Διρού τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως τα ωραιότερα λιμναία σπήλαια στον κόσμο.yogaretreatlimeni

Το πανέμορφο Λιμένι είναι ένας από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής.

areopolipetrakaifos

Η εξαιρετικά γραφική πόλη της Αρεόπολης, χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Άγιος Ηλίας κρατά το παραδοσιακό «χρώμα» της Μάνης.

Δες όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ 

 

www.petrafoshotel.com |FΒ: PetrakaiFosBoutiqueHotelSpa |Instagram: @petrakaifos

 

 

Continue Reading

Εναλλακτικός τουρισμός

Σεμινάριο Μεσσηνιακής Γαστρονομίας.

Οι γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα ήταν οι πρωταγωνιστές του φετινού σεμιναρίου Μεσσηνιακής γαστρονομίας από το

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Με ανανεωμένο περιεχόμενο και εισηγητές διαφόρων ειδικοτήτων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας

Οι μοναδικές γεύσεις και τα αγνά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του φετινού σεμιναρίου Μεσσηνιακής γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και συμμετοχή πλήθους επαγγελματιών του χώρους της εστίασης.

Εφτά επαγγελματίες της περιοχής παρουσίασαν συναρπαστικούς γευστικούς συνδυασμούς και δημιουργική αξιοποίηση των Μεσσηνιακών προϊόντων, πλημυρίζοντας με χρώματα και αρώματα την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, υπενθυμίζοντας σε όλους την πλούσια παράδοση του τόπου.

Είχε προηγηθεί το θεωρητικό μέρος της διοργάνωσης, με μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που ανέδειξαν την αξία της ολοκληρωμένης διαχείρισης μιας Μεσσηνιακής γαστρονομικής εμπειρίας για κάθε επισκέπτη της περιοχής.

Ειδικότερα, στην εναρκτήρια εισήγηση του σεμιναρίου ο κ. Θοδωρής Σπηλιώτης αναφέρθηκε στις αρχές του Αθωνικού Μάνατζμεντ και πώς αυτές μπορούν να έχουν πρακτική εφαρμογή στην οργάνωση και λειτουργία μιας επιχείρησης, ενώ στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Πίττας εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας γαστρονομικών κοινοτήτων με στόχο την προώθηση της Ελληνικής γαστρονομίας για την ανάπτυξη ουσιαστικά του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης από την πλευρά του ανέδειξε την αξία του σωστού branding και marketing στο στήσιμο ενός εστιατορίου και ολοκληρώνοντας το θεωρητικό σκέλος ο κ. Χάρης Τζανής παρουσίασε τους βασικούς κανόνες για την επίτευξη της γευστικής αρμονίας ποτού και φαγητού.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε φέτος στο πλαίσιο του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και απευθύνθηκε σε ένα ευρύ κοινό με ουσιαστικό ενδιαφέρον για την εξέλιξη της γαστρονομικής παράδοσης της περιοχής.

Στόχος των σεμιναρίων Μεσσηνιακής γαστρονομίας που υλοποιεί το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου τα τελευταία έξι χρόνια, είναι να παρουσιάσει στους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού όλες τις τάσεις και εξελίξεις στον χώρο της γαστρονομίας, δείχνοντας παράλληλα τον δρόμο για μια συνολικά βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσσηνίας, προς όφελος του αγροτικού τομέα, της κοινωνίας, του πολιτισμού και του ίδιου του περιβάλλοντος.  

[email protected]

Continue Reading

Εναλλακτικός τουρισμός

Η ηγεσία ανέβηκε στον Όλυμπο

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης ηγεσίας  Olympus  Leadership Challenge στον Όλυμπο στις 19-22 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία της Κατερίνας Κανελίδου (από τη Six Steps Ahead), leadership coach και διεθνής ομιλήτρια σε θέματα ηγεσίας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την αναγνωρισμένη leadership coach Leda Turai (από την L-CON Global) και guest coach τον Wassili Zafiris από το Άμστερνταμ.

Συμμετείχαν ηγετικά στελέχη από πέντε ευρωπαϊκές χώρες σε έναν απαιτητικό συνδυασμό coaching και ανάβασης στο πλέον εμβληματικό βουνό τον Όλυμπο.

Η εμπειρία τους αυτό το τετραήμερο ήταν μοναδική και οδήγησε σε αλλαγές στον τρόπο σκέψης, ανθεκτικότητας, έμπνευσης  και εξέλιξη που οδηγεί σε νέα ηγετικά πρότυπα. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές ασκήσεις coaching να αναγνωρίσουν τα κοινά στοιχεία πρόκλησης στην κορυφή, αυξημένη αυτογνωσία, διαφορετική οπτική στα γεγονότα και επανεξέταση των απαιτήσεων στην  ηγεσία .

Οι υποστηρικτές  του προγράμματος ήταν  το  Robolo Boutique Hotel με την άψογη διαμονή και φιλοξενία, το Κτήμα Semeli  με  εξαιρετικές γεύσεις ευφορίας και απόλαυσης και τα Mod’s Hair πάντα αρωγοί πρωτοπόρων πρωτοβουλιών.

Το Olympus Leadership Challenge θα γίνει ετήσιος θεσμός ανάπτυξης της ηγεσίας σε ένα περιβάλλον που ενέπνευσε Θεούς και Ανθρώπους και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την επόμενη διοργάνωση.

Continue Reading

Trending