Connect with us

Lifestyle

8 μοντέρνα χρώματα για να διακοσμήσεις το σαλόνι σου με στυλ!

Η διακόσμηση σαλονιού είναι ένα από τα πιο βασικά κομμάτια που μας απασχολούν, όταν σχεδιάζουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Είναι, συνήθως, ο μεγαλύτερος χώρος του σπιτιού και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη γενική του όψη. Για το λόγο αυτό συμβουλευόμαστε περιοδικά, ειδικούς στη μοντέρνα διακόσμηση και άλλες πηγές, με σκοπό να βρούμε το στυλ που μας ταιριάζει πραγματικά. Μια ακόμη βασική επιλογή είναι αυτή των χρωμάτων που μας ταιριάζουν. Η αναζήτηση για μοντέρνα χρώματα για σαλόνι είναι μια πολύ λογική κίνηση, για να ανακαλύψουμε τελικά αυτό που χρειαζόμαστε.

Πώς, όμως, μπορείς να διαλέξεις ποια από τα μοντέρνα χρώματα για σαλόνι ταιριάζουν στο χώρο σου; Υπάρχουν πολλά όμορφα και μοντέρνα χρώματα για να διαλέξεις. Κάποια είναι διαχρονικά και έτσι είναι πάντα στη μόδα. Κάποια άλλα έρχονται στο προσκήνιο για μια σεζόν και αντικαθίστανται από άλλα στη συνέχεια. Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να λύσεις αυτό τον προβληματισμό. Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε 8 πανέμορφα, μοντέρνα χρώματα για σαλόνι και ιδέες διακόσμησης για να εμπνευστείς. Πιστεύουμε πως με τις ιδέες αυτές θα βρεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει.
8 μοντέρνα χρώματα για σαλόνι που κλέβουν τις παραστάσεις!
#1 Γκρι σαλόνι

Το γκρι χρώμα έχει έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, μαζί με την αύξηση της δημοφιλίας του μινιμαλιστικού στυλ διακόσμησης. Τα βασικά πλεονεκτήματα που έχει να προσφέρει είναι η απλότητα, η αποφυγή του οπτικού θορύβου και η αίσθηση χαλάρωσης. Τόσο σε σκούρες, όσο και σε ανοιχτές αποχρώσεις, το γκρι ταιριάζει άψογα με τη μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού, αλλά και τη βιομηχανική διακόσμηση.Αν το σαλόνι σου έχει αρκετά μεγάλες διαστάσεις, μπορείς ακόμα και να βάψεις τους τοίχους σε γκρι αποχρώσεις της επιλογής σου. Αν το σαλόνι σου είναι μικρών διαστάσεων, τότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τη διακόσμηση σου με διαφορετικό τρόπο. Συνδύασε το με αρκετό λευκό, τόσο στους τοίχους, όσο και στα έπιπλα, τις κουρτίνες και τα χαλιά. Ο χρωματικός αυτός συνδυασμός θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης φωτεινότητας σε χρόνο μηδέν.
#2 Τιρκουάζ σαλόνι

Ειδικά αν σχεδιάζεις μια ανοιξιάτικη- καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού, το τιρκουάζ είναι το ιδανικό μοντέρνο χρώμα για σένα. Σαν χρωματική απόχρωση, το τιρκουάζ βρίσκεται ανάμεσα στο πράσινο και το γαλάζιο. Η λέξη “τιρκουάζ” προέρχεται από τον ημιπολύτιμο λίθο που έχει κοινό χρώμα. Πέρα από το γεγονός ότι ανήκει στα πιο στυλάτα και μοντέρνα χρώματα για σαλόνι, το τιρκουάζ είναι και πολύ ζωηρό και χαρούμενο σαν χρώμα. Αυτός είναι και ο λόγος που συστήνεται, κυρίως, για ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές διακοσμήσεις.Το αντίστοιχο χειμωνιάτικο χρώμα που συνδυάζει μπλε και πράσινο, είναι το πετρόλ. Και το πετρόλ είναι πολύ μοντέρνο και κομψό, ενώ συνδυάζεται εύκολα με πολλά χρώματα. Ωστόσο, είναι πιο σκούρο από το τιρκουάζ και τους καλοκαιρινούς μήνες συνηθίζεται να χρησιμοποιείται σε μικρές επιφάνειες. Αντιθέτως, το καλοκαιρινό τιρκουάζ είναι ιδανικό για τοίχους, κουρτίνες και άλλες μεγάλες επιφάνειες, ώστε να δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε διακοπές σε νησί.
#3 Κυπαρισσί σαλόνι

Το πράσινο είναι ένα από τα ομορφότερα γήινα χρώματα για τη διακόσμηση σαλονιού. Μια απόχρωση που έγινε πολύ δημοφιλής τελευταία, είναι το πράσινο της ελιάς. Η απόχρωση αυτή είναι αρκετά σκουρόχρωμη και έχει βάθος, με αποτέλεσμα να ταιριάζει καταπληκτικά σε σαλόνια μεγάλων διαστάσεων. Ωστόσο, θα θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας σε άλλη μια πανέμορφη απόχρωση του πράσινου χρώματος.Η απόχρωση αυτή είναι το κυπαρισσί, το οποίο επίσης είναι σκούρο πράσινο, αλλά πολύ διαφορετικό από το πράσινο της ελιάς. Το κυπαρισσί είναι ιδανικό για να διακοσμήσεις τα έπιπλα του καθιστικού σου με καλύμματα. Επίσης, είναι υπέροχο χρώμα για κουρτίνες σαλονιού σε ανάλαφρα υφάσματα. Όσο για το χρώμα των τοίχων, σου προτείνουμε να προτιμήσεις κάτι σε μπεζ, ή κίτρινη ώχρα, ή λευκό, γιατί όλα αυτά ταιριάζουν πανέμορφα με την κυπαρισσί διακόσμηση του σαλονιού σου.
#4 Μαύρο σαλόνι

Στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, το μαύρο συμβολίζει την πολυτέλεια, αλλά και το στοιχείο του μυστηρίου. Επίσης, αξίζει να γνωρίζεις πως φέτος το μαύρο είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για σαλόνι. Όπως και στην περίπτωση του γκρι, το χρώμα αυτό ταιριάζει ιδανικά με το μινιμαλιστικό ύφος διακόσμησης, όπως και το βιομηχανικό. Ωστόσο, είναι πιο τολμηρό και προσελκύει τα βλέμματα ακόμη περισσότερο.Σου προτείνουμε να διακοσμήσεις το σαλόνι σου σε καθαρές γραμμές, αποφεύγοντας την υπερβολή σε διακοσμητικά στοιχεία. Επίλεξε μαύρο και άσπρο σαν βασικά χρώματα και δε θα χρειάζεται να σε απασχολούν πια τα μοντέρνα χρώματα για σαλόνι. Ο λόγος είναι, πως θα έχεις μια πολύ εντυπωσιακή διακόσμηση σαλονιού, ώστε δε θα θέλεις να την αλλάξεις. Αν ο συνδυασμός άσπρο- μαύρο σου φαίνεται κάπως άδειος, μπορείς να συνδυάσεις το μαύρο με απαλό μπεζ για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
#5 Μπεζ σαλόνι

Το μπεζ είναι ένα μαγικό χρώμα και όχι μόνο χάρη στην ομορφιά του. Όταν το συνδυάζεις με ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό, τότε το μπεζ κάνει αισθητή την παρουσία του. Έτσι, ενισχύει την ηρεμία και την ισορροπία στο χώρο. Από την άλλη πλευρά, αλλάζει εντελώς ρόλο, αν συνδυαστεί με έντονα χρώματα. Αν συνδυάσεις μπεζ χρώμα με άλλα μοντέρνα χρώματα για σαλόνι, όπως κόκκινο, μαύρο, ή πράσινο, τότε “κρύβεται” στα παρασκήνια.Με άλλα λόγια, λειτουργεί σαν φόντο, επιτρέποντας στα υπόλοιπα χρώματα του χώρου να αναδειχθούν. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μπεζ χρώμα, όπως θέλεις. Είναι κατάλληλο σαν βασικό χρώμα, ή και σαν συμπληρωματικό. Ταιριάζει σε τοίχους, έπιπλα, υφάσματα, ή και διακοσμητικά στοιχεία. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να διακοσμήσεις το σαλόνι σου και με σκούρα και έντονα χρώματα, χωρίς να μοιάζει υπερβολικά γεμάτος.
#6 Σοκολατί σαλόνι

Εφόσον μιλάμε για γήινα μοντέρνα χρώματα για σαλόνι, δε γίνεται να μην αναφέρουμε και μια απόχρωση του καφέ. Το σοκολατί είναι μια από τις πιο όμορφες σκούρες αποχρώσεις του καφέ, η οποία μάλιστα χρησιμοποιείται και σε βαφές μαλλιών. Σαν απόχρωση, είναι η απόδειξη πως ακόμα και τα σκούρα χρώματα μπορούν να φαίνονται φιλικά και να ταιριάζουν στη διακόσμηση σαλονιού σαν βασικά χρώματα.Επίσης, έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα πως ταιριάζει με τα ξύλινα έπιπλα και το ξύλινο πάτωμα στο σπίτι σου. Αν σκέφτεσαι να βάψεις έναν τοίχο του σαλονιού σε σοκολατί απόχρωση, θα σου προτείναμε να το συνδυάσεις και με κάποιο ακόμα χρώμα. Σίγουρα, το καφέ μπορεί να σταθεί ως βασικό χρώμα για διακόσμηση, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ολόκληρο το σαλόνι πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα. Αντιθέτως, κάτι τέτοιο θα έκανε το αποτέλεσμα βαρετό. Συνδύασε το με στοιχεία σε λευκό, ανοιχτό μπεζ, ή απαλό κίτρινο και δε θα το μετανιώσεις ούτε στιγμή.
#7 Βιολετί σαλόνι

Το βιολετί είναι μια πιο ανοιχτή απόχρωση του μοβ και είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για σαλόνι για τη φετινή χρονιά. Το χρώμα αυτό παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία αξίζει να γνωρίζεις. Αρχικά, ταιριάζει σε διαφορετικά στυλ διακόσμησης, όπως το ρομαντικό στυλ, το bohemian, αλλά και το σύγχρονο. Σημασία έχει με τι είδους στοιχεία θα το πλαισιώσεις για να υποστηρίξει το στυλ που θέλεις.Επίσης, είναι ένα ζεστό χρώμα που ενισχύει την αίσθηση της φιλικότητας του χώρου. Κάτι ακόμη που θεωρείται σημαντικό, είναι πως δε σκοτεινιάζει το χώρο, όπως το σκούρο μοβ. Το βιολετί δεν είναι απλά ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για σαλόνι, αλλά είναι και μια ένδειξη ταυτότητας. Είναι ξεχωριστό και γι’ αυτό αξίζει να εξετάσεις την επιλογή αυτή. Συνδυάζεται ιδανικά με λευκό, απαλό γαλάζιο, μαύρο και καφέ.
#8 Ροζ σαλόνι

Το ροζ θεωρείται ως το χρώμα της θηλυκότητας. Εκπέμπει ζεστασιά, τρυφερότητα και δε μπορεί να λείπει από διακοσμήσεις σε ρομαντικό στυλ. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και αποχρώσεις του ροζ που μπορούν να υποστηρίξουν περισσότερο σύγχρονες, παρά ρομαντικές διακοσμήσεις για το σαλόνι. Για παράδειγμα, το βρώμικο ροζ (pale pink) είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για σαλόνι και υπνοδωμάτιο που θα συναντήσεις σήμερα.Έχει λάβει αυτή την ονομασία, γιατί είναι ένα απαλό ροζ, το οποίο μοιάζει να έχει συνδυαστεί με μπεζ. Το αποτέλεσμα είναι ένα χρώμα εξίσου θηλυκό, αλλά πιο δυναμικό από τις παραδοσιακές αποχρώσεις του ροζ που χρησιμοποιούνταν στη διακόσμηση. Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού σου σε αυτή την απόχρωση και να το συνδυάσεις με στοιχεία σε κίτρινο, λευκό, μπλε, καφέ και μαύρο.

Πηγή/Εικόνα:douleutaras.gr

Από:Δάφνη Γεωργαδάκη

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Το 4o Taste Halkidiki Festival στα Νέα Μουδανιά!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοινώνει τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής,TASTE HALKIDIKI, που θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα Νέων Μουδανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Κουφίδη και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Στο 4o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, τυροκομικών, αρτοποιημάτων, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, θα εκθέτουν τα προϊντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και τα προμηθευτούν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, βασισμένα σε τοπικές συνταγές και αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο θα παρουσιάσει τους παραγωγούς και τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. 

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, το TASTEHALKIDIKI αποτελεί θεσμό και αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής, ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Μέσα από τις δράσεις του, προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και οι άνθρωποι πίσω από αυτά, αναδεικνύονται περιοχές τουριστικές και μη, αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, επιμηκύνεται η τουριστική σεζόν, συνδέεται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και τελικά, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των δράσεων Taste Halkidiki.


Continue Reading

Lifestyle

Απογειώστε τα Ποτά σας με τα σωστά Παγάκια

Τα παγάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παγωμένου ποτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η σωστή χρήση τους μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας και να εξασφαλίσει ότι τα ποτά σας είναι δροσερά και γευστικά μέχρι την τελευταία γουλιά. Εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα παγάκια σας.

Χρησιμοποιήστε Καθαρό Νερό

Η ποιότητα του νερού είναι σημαντική όταν πρόκειται για παγάκια. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για να αποφύγετε ανεπιθύμητες γεύσεις και οσμές. Το καθαρό νερό θα εξασφαλίσει ότι τα παγάκια σας δεν αλλοιώνουν τη γεύση των ποτών σας.

Παγώστε σε Κατάλληλη Θερμοκρασία

Βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη είναι ρυθμισμένη σε σωστή θερμοκρασία, γύρω στους -18°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για να παγώσουν τα παγάκια γρήγορα και να παραμείνουν διαυγή. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τα παγάκια μπορεί να γίνουν υπερβολικά σκληρά και να καταστρέψουν το ποτήρι ή το σέικερ.

Παγάκια Διαφορετικών Μεγεθών

Χρησιμοποιήστε παγάκια διαφορετικών μεγεθών ανάλογα με το είδος του ποτού. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα παγάκια λιώνουν πιο αργά και είναι ιδανικά για ουίσκι ή κοκτέιλ, ενώ τα μικρότερα παγάκια είναι καλύτερα για σόδα ή χυμούς, καθώς δροσίζουν πιο γρήγορα.

Προσθέστε Γεύσεις στα Παγάκια

Για να προσθέσετε μια έξτρα πινελιά στα ποτά σας, μπορείτε να παγώσετε φρούτα, βότανα ή ακόμα και χυμούς μέσα στα παγάκια. Για παράδειγμα, παγάκια με φράουλες ή μέντα είναι ιδανικά για δροσιστικά κοκτέιλ. Αυτή η πρακτική μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την εμφάνιση των ποτών σας.

Αποθηκεύστε Σωστά τα Παγάκια

Τα παγάκια μπορούν να απορροφήσουν οσμές από την κατάψυξη, οπότε είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία. Έτσι, θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα αποκτήσουν δυσάρεστες οσμές.

Μην Υπερφορτώνετε το Ποτήρι

Πολλοί κάνουν το λάθος να γεμίζουν το ποτήρι με πάρα πολλά παγάκια. Αυτό μπορεί να αραιώσει το ποτό και να χαλάσει τη γεύση του. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα παγάκια για να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη δροσιά και τη γεύση.

Παγώστε τα Ποτήρια

Μια άλλη καλή πρακτική είναι να παγώσετε τα ποτήρια πριν σερβίρετε το ποτό. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολλά παγάκια.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Πειραιάς: Κέντρο Γαστρονομίας και Οινολογίας στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο CEUCO

Ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, με συμμετοχή 500 συνέδρων από όλη την Ευρώπη.

Στον Πειραιά θα «χτυπήσει» η καρδιά της γαστρονομίας, με γεύσεις και εκλεκτά κρασιά, στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο. Περισσότεροι από 500 σύνεδροι – επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, οινολογίας και εστίασης, αναμένεται να φιλοξενηθούν και να περιηγηθούν στην πόλη.

Οι στόχοι και οι προοπτικές του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύλλογοι, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και από Μακάο της Κίνας, όπου ο καθένας θα παρουσιάσει τη γαστρονομία της περιοχής τους, ενώ σε ένα κεντρικό σημείο θα βρίσκονται προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της ελληνικής κουζίνας εν γένει.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Πειραιά επελέγη κατά τη διάρκεια του 20ου συνεδρίου της CEUCO που έλαβε χώρα στην πόλη Castellon της Ισπανίας, για την φιλοξενία του 21ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, μεταξύ έξι χωρών, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

Θέλουμε να δώσουμε και μια επιπλέον αναφορά για την μεγάλη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Α. κ. Σταύρο Βοιδονικόλα που έδωσε μεγάλο αγώνα για να γίνει το συνέδριο στον Πειραιά.

«Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εδώ που θα πραγματοποιηθεί το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας. Η πόλη μας επελέγη, μεταξύ 6 χωρών και η φιλοξενία του Συνεδρίου στο Πειραιά αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 500 συνέδρους και εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και μάς ικανοποιεί ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, ώστε να αναδείξουμε τον Πειραιά, μεταξύ άλλων και ως γαστρονομικό προορισμό, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Η γαστρονομία είναι μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ταυτότητας και της κουλτούρας του Πειραιά. Δεν μιλάμε μόνο για το φαγητό αυτό καθεαυτό, αλλά για τον συνδυασμό του με τη μοναδικότητα του Πειραϊκού τοπίου, τη θάλασσα του Πειραιά, την ιστορία, την κουλτούρα την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα της πόλης μας. Είμαι βέβαιος ότι με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αυτού Συνεδρίου, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε τουριστικό επίπεδο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την εξωστρέφειά της».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε: «Η διοργάνωση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της CEUCO είναι ένας σταθμός για τον Πειραιά. Ο συνδυασμός της διεξαγωγής του συνεδρίου και αντίστοιχα της φιλοξενίας των συνέδρων θα αποτελέσει ένα ισχυρό μέσο τουριστικής και όχι μόνο, προβολής της πόλης στην Ευρώπη. Η Ιστορία της πόλης και η πολιτιστική της κληρονομιά, η οποία είναι διαμορφωμένη και από τις γαστρονομικές της προτάσεις είναι μία προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν και το μέλλον του δήμου. Αντίστοιχα, η προθυμία και ικανότητα του Πειραιά να μπορεί να φιλοξενεί τόσο μεγάλα συνέδρια δείχνει και το πόσο τουριστικά «ώριμος» γίνεται».

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου για την επιλογή της χώρας μας και του Δήμου Πειραιά ως τόπου διεξαγωγής του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ceuco. Ενός συνεδρίου, το οποίο έχουμε θέσει υπό την αιγίδα μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία φιλοξενίας του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στην πόλη τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» Κώστα Μουζάκη για τις αδιάλειπτες πρωτοβουλίες και προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας και οινολογίας στο εξωτερικό. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει πάντα τις δράσεις γαστρονομικού τουρισμού και προωθεί την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σ’ όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε:

«Το συνέδριο αυτό, στην ουσία, αποδεικνύει ότι πλέον ο Δήμος Πειραιά δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός, αλλά με αξιώσεις είναι ένας σημαντικός γαστρονομικός προορισμός. Η πόλη του Πειραιά θα φιλοξενήσει επαγγελματίες της Γαστρονομίας και Οινολογίας, οι οποίοι θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της μέσα από τις γεύσεις της, την ιστορία της και την κουλτούρα της. Οι σύνεδροι θα περιηγηθούν στον Πειραιά, θα επισκεφθούν τα Μουσεία και τις γωνιές της πόλης, θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τον Αττικό Αμπελώνα και θα γίνουν «πρεσβευτές» του γαστρονομικού πλούτου του Πειραιά όταν επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα τους».

Ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Στόχος μας, ως Λέσχη Αρχιμαγείρων, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να «χωρέσει» σε ένα πιάτο όλη η γαστρονομική ιδεολογία και ο πολιτισμός της χώρας μας. Αυτό θα το καταφέρουμε στο τελείωμα της Γαστρονομικής μας εκδήλωσης, στο Gala που θα διοργανώσουμε. Εκεί θα έχω την ευκαιρία να μαγειρέψω για τους συνέδρους, ώστε να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις, κάτι που αναμφισβήτητα θα είναι και μία ξεχωριστή τιμή για τον Δήμο του Πειραιά που θα φιλοξενήσει τόσους πολλούς επισκέπτες συνέδρους, από την Ευρώπη και όχι μόνο».

Το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά, το Destination Piraeus, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, και ανάδοχος του συνεδρίου είναι η Signature Travel.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος, και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κα Εύα Βοναζούντα και Θανάσης Καραίνδρος μέλος του Δ.Σ. της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ.ά.

Continue Reading

Trending