Connect with us

Lifestyle

9 Καλοκαιρινές Κατασκευές για να διακοσμήσεις το Σπίτι σου με στυλ!

Η καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού είναι μια δημιουργική και πολύ ψυχαγωγική απασχόληση. Είναι μια ευκαιρία για να βάλεις στο χώρο σου χαρούμενα χρώματα και σχέδια, αλλά και πολλές χειροποίητες κατασκευές από μικρούς θησαυρούς που βρήκες στις διακοπές σου. Κοχύλια, όστρακα, βότσαλα, αχινοί και άλλα πολλά στοιχεία της θάλασσας είναι πολύτιμοι σύμμαχοι σου στο να φτιάξεις καλοκαιρινές κατασκευές. Με αυτές τις χειροποίητες κατασκευές μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου, αλλά και να προσφέρεις δώρα τεράστιας συναισθηματικής και αισθητικής αξίας στους αγαπημένους σου.

Τι είδους καλοκαιρινές κατασκευές να φτιάξεις; Θεωρητικά, οι επιλογές σου είναι ποικίλες και διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το κόστος, αλλά και ως προς το βαθμό δυσκολίας που έχει η κατασκευή τους. Για παράδειγμα, είναι πιο εύκολο να διακοσμήσεις ένα βάζο με κοχύλια και όστρακα, παρά να φτιάξεις ένα ψηφιδωτό. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να σκέφτεσαι τι ταιριάζει περισσότερο στο γούστο σου και να πράττεις αναλόγως. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των χειροποίητων καλοκαιρινών κατασκευών είναι το σχετικά μικρό κόστος τους, εφόσον η βασική ύλη είναι μικρο- αντικείμενα που βρίσκεις στις παραλίες μας.

Θέλεις να βρεις μερικές όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με χειροποίητες καλοκαιρινές κατασκευές; Συγκεντρώσαμε για σένα τις αγαπημένες μας ιδέες για να σε εμπνεύσουμε.

9 φανταστικές χειροποίητες καλοκαιρινές κατασκευές για να διακοσμήσεις το σπίτι σου!

1. Κορνίζα για φωτογραφίες

Οι κορνίζες είναι από τα ομορφότερα, αλλά και πιο χρήσιμα διακοσμητικά στοιχεία για το σπίτι. Κοσμούν τοίχους, τραπεζάκια και κλείνουν μέσα τους τις φωτογραφίες των αγαπημένων μας προσώπων. Λοιπόν, γιατί να μην έχεις τις πιο ξεχωριστές κορνίζες που ταιριάζουν στην καλοκαιρινή σου διακόσμηση; Ας δούμε έναν εύκολο τρόπο για να φτιάξεις τις ωραιότερες καλοκαιρινές κορνίζες. Θα χρειαστείς μερικές κορνίζες της επιλογής σου, ιδανικά ξύλινες. Επίσης, χρειάζεσαι μικρά βότσαλα, κοχύλια και άλλα διακοσμητικά της επιλογής σου. Τέλος, χρειάζεσαι μια πολύ δυνατή υγρή κόλλα (π.χ. Super glue). Σε κάθε κορνίζα, κόλλησε μερικά διακοσμητικά στοιχεία, ώστε να της δώσεις καλοκαιρινή διάθεση. Άφησε τα να στεγνώσουν λίγο και οι κορνίζες είναι έτοιμες για χρήση!

2. Κεράκια από όστρακα

Αυτά τα τόσο ξεχωριστά κεράκια είναι από τις αγαπημένες καλοκαιρινές κατασκευές, ιδανικές για μπαλκόνια, αλλά και για το σπίτι. Μοιάζουν με ρεσό, αλλά έχουν την πιο καλοκαιρινή διάθεση. Η βάση των κεριών φτιάχνεται από σκληρά όστρακα και κελύφη, συνήθως με μεσαίο πλάτος και βάθος. Για την κατασκευή αυτή, θα χρειαστείς ακόμα λιωμένη παραφίνη, φιτίλι, βάση για φιτίλι και χρώματα για κερί. Για αρχή, βάζεις την παραφίνη σε ένα κατσαρολάκι και τη βράζεις σε μπεν μαρί. Μπεν μαρί σημαίνει, πως βάζεις την παραφίνη σε ένα σκεύος και το σκεύος αυτό το βάζεις μέσα σε ένα άλλο σκεύος, γεμάτο με νερό.

Ο σκοπός είναι η παραφίνη να μην έρθει σε άμεση επαφή με τη φωτιά, γιατί υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Βράζεις την παραφίνη σε χαμηλή φωτιά και μετά την αναμειγνύεις με χρώματα για κερί της επιλογής σου. Αντί γι’ αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χρώματα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσεις την παραφίνη. Στη συνέχεια, βάζεις λίγη παραφίνη σε κάθε όστρακο και προσθέτεις το φυτίλι. Όταν η παραφίνη στεγνώσει μέσα στα όστρακα, τα κεράκια σου είναι έτοιμα!

3. Στεφάνι από κοχύλια

Ίσως έχεις συνηθίσει στην ιδέα του στεφανιού της πρωτομαγιάς που κρεμάμε στην εξώπορτα του σπιτιού. Το στεφάνι αυτό στολίζεται, κατά κύριο λόγο, με λουλούδια. Έπειτα, έχουμε φθινοπωρινά στεφάνια με αποξηραμένα φυτά και φύλλα, τα οποία δίνουν χάρη στη φθινοπωρινή διακόσμηση του σπιτιού. Λοιπόν, γιατί να μην ενισχύσεις και την καλοκαιρινή σου διακόσμηση με ένα στεφάνι από κοχύλια και βότσαλα; Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες καλοκαιρινές κατασκευές, η οποία δε χρειάζεται πολύ κόπο. Χρειάζεσαι μια βάση για το στεφάνι, όπως κλαδάκια δεμένα σε σχήμα κυκλικό. Πώς θα στερεώσεις πάνω στη βάση τα στολίδια σου; Μπορείς να τα τρυπήσεις και να τα περάσεις σε κλαδιά. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να τα κολλήσεις με μια πολύ ισχυρή υγρή κόλλα. Χρησιμοποίησε στολίδια σε διάφορα χρώματα και σχέδια για να έχεις ένα εντυπωσιακό στεφάνι.

4. Πίνακας με ντεκουπάζ

Η τεχνική του ντεκουπάζ είναι ένας εύκολος τρόπος να φτιάξεις διάφορα διακοσμητικά στοιχεία για το σπίτι. Στην ίδια κατηγορία κατατάσσονται και οι καλοκαιρινές κατασκευές. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις φανταστικούς πίνακες για να διακοσμήσεις του τοίχους του σπιτιού με καλοκαιρινή διάθεση. Θα χρειαστείς καμβά, χαρτιά με διάφορα καλοκαιρινά σχέδια, κόλλα για ντεκουπάζ και κυρίως, καλή διάθεση. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακρυλικά χρώματα για να κάνεις τους πίνακες σου πιο ζωντανούς και αληθοφανείς. Θέλεις να μάθεις αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορείς να φτιάξεις πίνακες για το σπίτι πανεύκολα με την τεχνική του ντεκουπάζ; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα με τίτλο: Ντεκουπάζ σε καμβά: Φτιάξε τους δικούς σου πίνακες σε 7 εύκολα βήματα!

5. Μαγνητάκια ψυγείου

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη κάποια μαγνητάκια για το ψυγείο. Είναι μια ενδιαφέρουσα νότα στη διακόσμηση της κουζίνας, την οποία τείνουμε να μην προσέχουμε πολύ. Κι όμως, ακόμα και τα μαγνητάκια μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της καλοκαιρινής ατμόσφαιρας του σπιτιού σου. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου μαγνητάκια σε σχήμα καραβιών. Τα σχέδια μπορείς να τα φτιάξεις ζωγραφίζοντας πάνω σε χαρτόνι, ή και σε κομμάτια ξύλου. Αυτά μπορείς να τα κολλήσεις με ισχυρή κόλλα πάνω σε μικρά μαγνητάκια γενικής χρήσης. Μικρά μαγνητάκια θα βρεις σε καταστήματα με είδη χειροτεχνία. Για να ολοκληρώσεις τα μαγνητάκια σαν καλοκαιρινές κατασκευές, απλά κόλλησε τη μια πλευρά του μαγνήτη πάνω στο σχέδιο που έφτιαξες και την άλλη πλευρά τοποθέτησε τη στο ψυγείο.

6. Ζωγραφισμένα βότσαλα

Αλήθεια, ξέρεις πόσο όμορφα διακοσμητικά χώρου μπορούν να γίνουν τα απλά βότσαλα και οι πέτρες που βρίσκεις στην παραλία; Μερικές φορές, τυχαίνει να βρεις βότσαλα που έχουν ένα ξεχωριστό χρώμα, ή σχήμα. Αυτά, μπορεί να τα τοποθετήσεις έτσι κι αλλιώς σε στρατηγικά σημεία μέσα στο σπίτι για τη διακόσμηση σου. Αλλά ακόμα κι αν δε βρεις παράξενα και ιδιαίτερα βότσαλα, μπορείς να τα μεταμορφώσεις μόνος/ -η σου! Πάρε λεπτά πινέλα, χρώματα για πέτρα και όλη σου τη δημιουργικότητα και φτιάξε τα πιο όμορφα βότσαλα. Επίσης, μην ξεχνάς ότι μπορείς να διακοσμείς τα βότσαλα σου με άλλα στοιχεία της θάλασσας, όπως κοχύλια και αχινούς. Έτσι, γίνονται πιο περίπλοκα και εντυπωσιακά.

 

7. Γλάστρες με κοχύλια

Μια από τις πιο δημιουργικές καλοκαιρινές κατασκευές για το μπαλκόνι, ή τον κήπο σου είναι να διακοσμήσεις τις γλάστρες σου με στοιχεία της θάλασσας. Ειδικά οι γλάστρες μικρών διαστάσεων είναι ιδανικές για να εκφραστείς καλλιτεχνικά, με την έννοια ότι έχεις να καλύψεις μικρότερη επιφάνεια. Λοιπόν, πώς θα κάνεις καλοκαιρινές κατασκευές χρησιμοποιώντας μια γλάστρα; Μια λύση είναι πάντα να της προσθέσεις χρώμα. Για παράδειγμα, μπορείς να πάρεις μπλε μπογιά και να σχηματίσεις μια κυματιστή γραμμή, ώστε να μοιάζει περισσότερο με καλοκαιρινό τοπίο. Έπειτα, πάρε ένα μολύβι και σχεδίασε σε ποια σημεία θα ήθελες να βάλεις κοχύλια και βότσαλα. Τέλος, κόλλησε τα κοχύλια και τα βότσαλα πάνω στη γλάστρα με μια ισχυρή κόλλα. Αξίζει να το δοκιμάσεις!

8. Διακοσμητικό καραβάκι

Πώς θα σου φαινόταν, αν έφτιαχνες ένα υπέροχο καράβι για να στολίσεις το τζάκι σου, ή κάποιο τραπεζάκι στο σπίτι; Σίγουρα, αυτή η κατασκευή είναι πιο δύσκολο να υλοποιηθεί, καθώς πρέπει να έχεις και κάποιες γνώσεις ξυλουργικής. Οι γνώσεις ξυλουργικής θα σου χρειαστούν για να σμιλέψεις το κομμάτι του σκαριού, αλλά και τα κατάρτια. Επίσης, χρειάζεσαι μια βάση, πάνω στην οποία θα τοποθετήσεις το καράβι σου για να στέκεται. Τέλος, υπάρχει το πιο εύκολο κομμάτι, το οποίο είναι η ζωγραφική. Θα χρειαστείς χρώματα για ξύλο, ή τέμπερες και ένα λεπτό πινέλο. Με αυτά, θα χρωματίσεις λεπτομέρειες πάνω στο καράβι, κάνοντας το να μοιάζει ρεαλιστικό. Αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μικρά κομμάτια υφάσματος με σπάγγο για να φτιάξεις τα πανιά του πλοίου.

9. Βάζο με άμμο & κοχύλια

Φυσικά, υπάρχουν και οι πιο εύκολες καλοκαιρινές κατασκευές, όπως αυτή που προτείνουμε εδώ. Αν σου φαίνεται πολύ δύσκολη η δημιουργία ενός καραβιού για να διακοσμήσεις το τζάκι, μπορείς να βάλεις και ένα βάζο σε βάση για εξίσου κλασική και υπέροχη αισθητική. Θα χρειαστείς ένα διάφανο βάζο σε κυκλικό σχήμα, ή μια γυάλα με φαρδύ στόμιο. Το βάζο σου μπορεί να κλείνει με απλό καπάκι. Όμως, το άνοιγμα με φελλό προσφέρει ακόμα πιο καλοκαιρινό αποτέλεσμα.

Πρόκειται να το στηρίξεις σε οριζόντια θέση, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεσαι μια βάση για να μείνει σταθερό. Η βάση αυτή μπορεί να είναι ξύλινη, ή από φελλό. Γυρίζεις το βάζο οριζόντια και το γεμίζεις ως τη μέση με άμμο από τη θάλασσα, ή τεχνητή άμμο που βρίσκεις σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας. Έπειτα, τοποθετείς μέσα στο βάζο κοχύλια, ζωγραφισμένα, ή όχι, βότσαλα και όστρακα. Κλείνεις το βάζο και το τοποθετείς σε οριζόντια θέση πάνω στη βάση του.

 

Από:Δάφνη Γεωργαδάκη

Πηγή:douleutaras.gr

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Το 4o Taste Halkidiki Festival στα Νέα Μουδανιά!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοινώνει τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής,TASTE HALKIDIKI, που θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα Νέων Μουδανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Κουφίδη και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Στο 4o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, τυροκομικών, αρτοποιημάτων, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, θα εκθέτουν τα προϊντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και τα προμηθευτούν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, βασισμένα σε τοπικές συνταγές και αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο θα παρουσιάσει τους παραγωγούς και τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. 

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, το TASTEHALKIDIKI αποτελεί θεσμό και αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής, ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Μέσα από τις δράσεις του, προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και οι άνθρωποι πίσω από αυτά, αναδεικνύονται περιοχές τουριστικές και μη, αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, επιμηκύνεται η τουριστική σεζόν, συνδέεται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και τελικά, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των δράσεων Taste Halkidiki.


Continue Reading

Lifestyle

Απογειώστε τα Ποτά σας με τα σωστά Παγάκια

Τα παγάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παγωμένου ποτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η σωστή χρήση τους μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας και να εξασφαλίσει ότι τα ποτά σας είναι δροσερά και γευστικά μέχρι την τελευταία γουλιά. Εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα παγάκια σας.

Χρησιμοποιήστε Καθαρό Νερό

Η ποιότητα του νερού είναι σημαντική όταν πρόκειται για παγάκια. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για να αποφύγετε ανεπιθύμητες γεύσεις και οσμές. Το καθαρό νερό θα εξασφαλίσει ότι τα παγάκια σας δεν αλλοιώνουν τη γεύση των ποτών σας.

Παγώστε σε Κατάλληλη Θερμοκρασία

Βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη είναι ρυθμισμένη σε σωστή θερμοκρασία, γύρω στους -18°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για να παγώσουν τα παγάκια γρήγορα και να παραμείνουν διαυγή. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τα παγάκια μπορεί να γίνουν υπερβολικά σκληρά και να καταστρέψουν το ποτήρι ή το σέικερ.

Παγάκια Διαφορετικών Μεγεθών

Χρησιμοποιήστε παγάκια διαφορετικών μεγεθών ανάλογα με το είδος του ποτού. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα παγάκια λιώνουν πιο αργά και είναι ιδανικά για ουίσκι ή κοκτέιλ, ενώ τα μικρότερα παγάκια είναι καλύτερα για σόδα ή χυμούς, καθώς δροσίζουν πιο γρήγορα.

Προσθέστε Γεύσεις στα Παγάκια

Για να προσθέσετε μια έξτρα πινελιά στα ποτά σας, μπορείτε να παγώσετε φρούτα, βότανα ή ακόμα και χυμούς μέσα στα παγάκια. Για παράδειγμα, παγάκια με φράουλες ή μέντα είναι ιδανικά για δροσιστικά κοκτέιλ. Αυτή η πρακτική μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την εμφάνιση των ποτών σας.

Αποθηκεύστε Σωστά τα Παγάκια

Τα παγάκια μπορούν να απορροφήσουν οσμές από την κατάψυξη, οπότε είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία. Έτσι, θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα αποκτήσουν δυσάρεστες οσμές.

Μην Υπερφορτώνετε το Ποτήρι

Πολλοί κάνουν το λάθος να γεμίζουν το ποτήρι με πάρα πολλά παγάκια. Αυτό μπορεί να αραιώσει το ποτό και να χαλάσει τη γεύση του. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα παγάκια για να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη δροσιά και τη γεύση.

Παγώστε τα Ποτήρια

Μια άλλη καλή πρακτική είναι να παγώσετε τα ποτήρια πριν σερβίρετε το ποτό. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολλά παγάκια.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Πειραιάς: Κέντρο Γαστρονομίας και Οινολογίας στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο CEUCO

Ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, με συμμετοχή 500 συνέδρων από όλη την Ευρώπη.

Στον Πειραιά θα «χτυπήσει» η καρδιά της γαστρονομίας, με γεύσεις και εκλεκτά κρασιά, στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο. Περισσότεροι από 500 σύνεδροι – επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, οινολογίας και εστίασης, αναμένεται να φιλοξενηθούν και να περιηγηθούν στην πόλη.

Οι στόχοι και οι προοπτικές του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύλλογοι, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και από Μακάο της Κίνας, όπου ο καθένας θα παρουσιάσει τη γαστρονομία της περιοχής τους, ενώ σε ένα κεντρικό σημείο θα βρίσκονται προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της ελληνικής κουζίνας εν γένει.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Πειραιά επελέγη κατά τη διάρκεια του 20ου συνεδρίου της CEUCO που έλαβε χώρα στην πόλη Castellon της Ισπανίας, για την φιλοξενία του 21ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, μεταξύ έξι χωρών, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

Θέλουμε να δώσουμε και μια επιπλέον αναφορά για την μεγάλη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Α. κ. Σταύρο Βοιδονικόλα που έδωσε μεγάλο αγώνα για να γίνει το συνέδριο στον Πειραιά.

«Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εδώ που θα πραγματοποιηθεί το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας. Η πόλη μας επελέγη, μεταξύ 6 χωρών και η φιλοξενία του Συνεδρίου στο Πειραιά αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 500 συνέδρους και εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και μάς ικανοποιεί ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, ώστε να αναδείξουμε τον Πειραιά, μεταξύ άλλων και ως γαστρονομικό προορισμό, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Η γαστρονομία είναι μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ταυτότητας και της κουλτούρας του Πειραιά. Δεν μιλάμε μόνο για το φαγητό αυτό καθεαυτό, αλλά για τον συνδυασμό του με τη μοναδικότητα του Πειραϊκού τοπίου, τη θάλασσα του Πειραιά, την ιστορία, την κουλτούρα την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα της πόλης μας. Είμαι βέβαιος ότι με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αυτού Συνεδρίου, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε τουριστικό επίπεδο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την εξωστρέφειά της».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε: «Η διοργάνωση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της CEUCO είναι ένας σταθμός για τον Πειραιά. Ο συνδυασμός της διεξαγωγής του συνεδρίου και αντίστοιχα της φιλοξενίας των συνέδρων θα αποτελέσει ένα ισχυρό μέσο τουριστικής και όχι μόνο, προβολής της πόλης στην Ευρώπη. Η Ιστορία της πόλης και η πολιτιστική της κληρονομιά, η οποία είναι διαμορφωμένη και από τις γαστρονομικές της προτάσεις είναι μία προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν και το μέλλον του δήμου. Αντίστοιχα, η προθυμία και ικανότητα του Πειραιά να μπορεί να φιλοξενεί τόσο μεγάλα συνέδρια δείχνει και το πόσο τουριστικά «ώριμος» γίνεται».

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου για την επιλογή της χώρας μας και του Δήμου Πειραιά ως τόπου διεξαγωγής του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ceuco. Ενός συνεδρίου, το οποίο έχουμε θέσει υπό την αιγίδα μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία φιλοξενίας του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στην πόλη τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» Κώστα Μουζάκη για τις αδιάλειπτες πρωτοβουλίες και προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας και οινολογίας στο εξωτερικό. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει πάντα τις δράσεις γαστρονομικού τουρισμού και προωθεί την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σ’ όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε:

«Το συνέδριο αυτό, στην ουσία, αποδεικνύει ότι πλέον ο Δήμος Πειραιά δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός, αλλά με αξιώσεις είναι ένας σημαντικός γαστρονομικός προορισμός. Η πόλη του Πειραιά θα φιλοξενήσει επαγγελματίες της Γαστρονομίας και Οινολογίας, οι οποίοι θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της μέσα από τις γεύσεις της, την ιστορία της και την κουλτούρα της. Οι σύνεδροι θα περιηγηθούν στον Πειραιά, θα επισκεφθούν τα Μουσεία και τις γωνιές της πόλης, θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τον Αττικό Αμπελώνα και θα γίνουν «πρεσβευτές» του γαστρονομικού πλούτου του Πειραιά όταν επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα τους».

Ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Στόχος μας, ως Λέσχη Αρχιμαγείρων, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να «χωρέσει» σε ένα πιάτο όλη η γαστρονομική ιδεολογία και ο πολιτισμός της χώρας μας. Αυτό θα το καταφέρουμε στο τελείωμα της Γαστρονομικής μας εκδήλωσης, στο Gala που θα διοργανώσουμε. Εκεί θα έχω την ευκαιρία να μαγειρέψω για τους συνέδρους, ώστε να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις, κάτι που αναμφισβήτητα θα είναι και μία ξεχωριστή τιμή για τον Δήμο του Πειραιά που θα φιλοξενήσει τόσους πολλούς επισκέπτες συνέδρους, από την Ευρώπη και όχι μόνο».

Το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά, το Destination Piraeus, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, και ανάδοχος του συνεδρίου είναι η Signature Travel.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος, και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κα Εύα Βοναζούντα και Θανάσης Καραίνδρος μέλος του Δ.Σ. της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ.ά.

Continue Reading

Trending