Connect with us

Γαστρονομία

<<Αφιέρωμα>>Στις γεύσεις της Ελλάδας: Φιλέτο στήθος κοτόπουλου με ψητά λαχανικά

Το κοτόπουλο συνδυάζεται με ψητά λαχανικά που ξεχειλίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Οι πιπεριές είναι όλων των χρωμάτων, τα κολοκυθάκια ευπρόσδεκτα καθώς και τα μανιτάρια και οι μελιτζάνες.

Η επιλογή δική σας…

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολη

Φιλέτο στήθος κοτόπουλου με ψητά λαχανικά

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Aμαδρυάδες Διχώρι, Φωκίδα

Υλικά για 2 άτομα

Για τα λαχανικά

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά πορτοκαλί ή κίτρινη

1 κολοκυθάκι

1 κρεμμύδι

2 ντομάτες

1 ½  σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

50 ml. ελαιόλαδο

1 ½  κ.σ. φύλλα θυμαριού

Για το κοτόπουλο

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο στα δύο

1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

Για το σερβίρισμα

Σαλάτα ρόκα με 3 ντοματίνια, στον καθένα

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τις πιπεριές και το κολοκυθάκι σε λωρίδες, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και το σκόρδο.

Μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο να μαριναριστούν, με την μισή ποσότητα ελαιόλαδου.

Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και αραδιάζουμε τα λαχανικά, τα πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, γυρίζοντάς τα με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στα στήθη του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πάπρικα. Κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο, να πάνε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο παντού.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα στήθη για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου στο ταψί πάνω από τα λαχανικά και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180° C στον αέρα για 20-25 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν τα στήθη του κοτόπουλου, γυρίζοντας τα και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και σερβίρουμε σαν βάση τα λαχανικά και από πάνω βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλου.

Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα και ντοματίνια.

Ολόγυρα ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή:https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Συνταγές

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Μια γεύση της θαλασσινής κουζίνας. Στη Πιερία ταβάς λέγεται το βαθύ σκεύος που τηγανίζουν και μαγειρεύουν το φαγητό τους. Είναι με καπάκι αλλά εμείς δεν το χρησιμοποιούμε.

H βάρκα για πλούσιες ψαριές… μικρή αλλά θαυματουργή

Στην Πλάκα Λιτοχώρου δοκιμάσαμε ένα νόστιμο φαγητό της θάλασσας και της γης ακριβώς πάνω στο κύμα από τον Χαρίλαο Τζιαμίχα. Τα ψάρια λαχταριστά ημέρας, από τη βάρκα τους, αφού τα θαλασσολίβαδα της περιοχής είναι πλούσια και τα ψάρια πολλά.   Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τσιπούρα, κεφαλόπουλα ή μιξίνι. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολο

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Από τον ταλαντούχο Χαρίλαο Τζιαμίχα chef ψαροταβέρνα Κάβος, Πλάκα Λιτοχώρου 

Υλικά για 4 άτομα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

4 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

4 πιπεριές πράσινες κέρατο

1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες καρέ

4 ψάρια των 500 γρ. καθένα, καθαρισμένα και φιλεταρισμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

40 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θυμάρι,  αποξηραμένο

400 ml λευκό κρασί, ασύρτικο ή μοσχοφίλερο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ δηλ. σαν ρατατούι

Ρίχνουμε στα φιλέτα του ψαριού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σε βαθύ τηγάνι αντικολλητικό, αφού το αφήσουμε να κάψει καλά σοτάρουμε τα φιλέτα του ψαριού.

Στην αρχή βάζουμε το ψάρι από την εξωτερική πλευρά της πέτσας και αφήνουμε μέχρι να γίνει τραγανή και γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αφαιρούμε τα φιλέτα ψαριού και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, που έχουμε κόψει σε κυβάκια, την ντομάτα και τον πελτέ και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, περίπου.

Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση ακόμα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη και προαιρετικά μαϊντανό.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Προϊόντα

PIZZAFAN. ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Aυτή τη Σαρακοστή δεν θα μας λείψουν οι αγαπημένες μας γεύσεις γιατί για πρώτη φορά έχουμε τόσες πολλές λαχταριστές επιλογές.H νέα σειρά από νηστίσιμα και vegan προϊόντα της Pizza Fan έχει φανατικούς φίλους

γιατί προσφέρει όλες τις συνταγές που όλοι προτιμάμε, στην απόλυτα νηστίσιμη και vegan εκδοχή τους, με ποιοτικές πρώτες ύλες που επιλέγονται προσεκτικά.

Εντυπωσιακές Πίτσες με φυτικό τυρί και λαχανικά, Plant Based Burger με φυτικό μπιφτέκι από μπιζέλι, Ζυμαρικά με γαρίδες και Βolognese Σόγιας, Spring Rolls Λαχανικών και υπέροχες δροσερές Σαλάτες. Κι ακόμα Οnion Rings, Πατάτες Crosscut αλλά και γλυκά, που ποτέ δεν θέλουμε να λείπουν από το τραπέζι, όπως: Muffin σοκολάτας ή μήλου και Παγωτά Planet.

Καλές απολαύσεις. Καλή Σαρακοστή!

Continue Reading

Συνταγές

Κόκκινη ή Λευκή Σάλτσα στην Πίτσα;

Η πίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά σε όλο τον κόσμο, με ατελείωτες πιθανότητες συνδυασμών γεύσεων και συνοδευτικών σαλτσών. Όσον αφορά τις σάλτσες, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι που κυριαρχούν: η λευκή και η κόκκινη σάλτσα. Καθένας έχει τη δική του μοναδική γεύση και επιτρέπει ατελείωτους πειραματισμούς.

Βασική Συνταγή για Λευκή Σάλτσα

Υλικά

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

1 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Αλάτι και πιπέρι

Κανέλα & Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

Προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μείγμα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.

Αφήστε το μείγμα να βράσει μέχρι να πυκνώσει, περίπου για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα κανέλα.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το μοσχοκάρυδο. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί στην πίτσα σας!

Βασική Συνταγή για Κόκκινη Σάλτσα

Υλικά

1 κουτί τοματοπολτό

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

Αρωματικά  (π.χ. ρίγανη, βασιλικός) – προαιρετικά

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέστε τον τοματοπολτό, τη ζάχαρη και τα βότανα αν τα χρησιμοποιείτε.

Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξει.

Αλατοπιπερώστε και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε στην πίτσα σας.

Πηγή : https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Trending