Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

Aφροδίτη Τσεσμεσίδου (Zelia cosmetics) Εξελίσσεται και καινοτομεί

Κυρία Τσεσμεσίδου : Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας.

Η ZЄLIA – HERBAL HOLISTIC COSMETICS  είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και «γυναικεία υπόθεση», αφού αποτελεί  δημιούργημα μητέρας και κόρης. Είμαστε η μητέρα Αφροδίτη Τσεσμεσίδου, χημικός-περιβαλλοντολόγος και η κόρη  Αναστασία Πίλτση, βιοτεχνολόγος-μηχανικός.

Ενώνοντας τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας, δημιουργήσαμε το 2018 τη ZЄLIA. Κύριοι άξονές μας σε αυτό το εγχείρημα, είναι το πάθος μας για δημιουργικότητα, η αγάπη μας για τη φύση από όπου αντλούμε έμπνευση και υλικά, αλλά και το ειλικρινές ενδιαφέρον μας τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τον άνθρωπο.

Παρακολουθούμε στενά τα επιτεύγματα και τις εφαρμογές της ιατρικής, της βιοτεχνολογίας και της σύγχρονης επιστήμης της κοσμετολογίας,  κι έτσι αναπτύξαμε την επιχειρηματική μας ιδέα, και ξεχωρίζουμε, επειδή έχουμε πυξίδα μας την καινοτομία.

Το δυνατό μας πλεονέκτημα είναι η συνεχής έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων (R&D) στα εργαστήριά μας. Για το λόγο αυτό,  η  ZЄLIA είχε την τιμή να ενταχθεί με την ιδιότητα της καινοτόμου επιχείρησης, στο οικοσύστημα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης (ΑΖΚ).


Υπάρχουν πρότυπα ή μέντορες που σας έχουν επηρεάσει;

Ο αρχικός μας στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μοναδικές φόρμουλες που να προσδιορίζουν την  ταυτότητά μας, ώστε ο χρήστης να θυμάται πως χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της ZЄLIA, διαπιστώνει εμφανή αποτελέσματα. Και αυτή η μοναδικότητα να προέρχεται από πρωτότυπες συνθέσεις, με διαλεγμένες φυσικές πρώτες ύλες.

Στην εταιρία μας και στα προϊόντα που αναπτύσσουμε, παίζει καθοριστικό ρόλο η ιδιότητα που έχουμε ως περιβαλλοντολόγοι, σε συνδυασμό με την αγάπη μας για το περιβάλλον.

Πιστεύουμε πως η βασικότερη και πρότυπη συμπεριφορά που όλοι μας πρέπει να αποκτήσουμε, είναι η προστασία του περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο συγκαταλέγεται και ο άνθρωπος.

Μετά τις συνεχείς περιβαλλοντικές κρίσεις που βιώνει ο κόσμος και η χώρα μας τον τελευταίο καιρό, συνειδητοποιήσαμε πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να συνεχίσουμε με γνώμονα το περιβάλλον, και  να συνεισφέρουμε και εμείς στην προστασία του, στο μέτρο που μπορούμε.

Ενδεικτικά αναφέρω πως σε κανένα από τα προϊόντα μας δεν πρόκειται να συναντήσετε:

Parabens (Nipagin), Πολυαιθυλενογλυκόλες, σουλφονικά παράγωγα (SLS-SLES), πολυαιθοξυλιωμένα παράγωγα, (PEGS) Ορυκτά Έλαια, Συνθετικές χρωστικές, BHT-BHA, Διαιθανολαμίνη (DEA), Τριαιθανολαμίνη (ΤΕΑ), Υγρή παραφίνη (Paraffinium Liquidium), Πολυβινυλ- Πουρρολιδόνη (PVP), Σιλικόνες – Διμεθικόνες, Πολυαμίδια (Nylon 12), Συμπολυμερή PVP/VA, Φθαλικές ενώσεις (φθαλικά παράγωγα), Triclosan, παράγωγα του γαλλικού οξέος.

Πιστεύουμε ότι η σύγχρονη επιστήμη μας δίνει την δυνατότητα για μινιμαλιστική και ταυτόχρονα ολιστική περιποίηση και φροντίδα του δέρματος, και πάνω σ’ αυτό δουλεύουμε  καθημερινά. Τα μοναδικά μας προϊόντα, προσφέρουν στους καταναλωτές μοναδική ευχαρίστηση και ικανοποίηση από την αποτελεσματικότητά τους.

Φυσικά, στη ZЄLIA εφαρμόζουμε vegan και cruelty free φιλοσοφία,  ενώ έχουμε δώσει προτεραιότητα στη χρήση ελληνικών πρώτων υλών.

Αφού ορίσαμε τις αξίες μας και το επιχειρηματικό μας πλάνο, λάβαμε καθοδήγηση από τους Μέντορες του προγράμματος επιχειρηματικότητας Venture Garden, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του The Hellenic Initiative και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό!


Ποια είναι για εσάς τα βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν επιτυχία σε μια επιχείρηση;

Η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το κοινό σου, ο  σεβασμός, αλλά και το αίσθημα ευθύνης προς αυτό.

 Όλα τα παραπάνω σταδιακά θεμελιώνουν την  εμπιστοσύνη του κοινού προς εμάς και την ZЄLIA.


Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα επιχειρηματία που θα επιθυμούσε να ασχοληθεί με το αντικείμενο σας.

Η αγορά των καλλυντικών είναι αρκετά κορεσμένη από πολλές εταιρείες, ελληνικές ή πολυεθνικές. Κάθε νέος ή νέα επιχειρηματίας που θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο αυτό, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις δαπάνες που θα απαιτηθούν τόσο για έρευνα ανάπτυξη, όσο και για το marketing.

Επιπλέον, θα πρέπει να αποφασίσει πως θα εργάζεται τα πρώτα χρόνια ίσως και 15 ώρες την ημέρα, για να μπορέσει να αναπτύξει την εταιρεία.

Τέλος, για να μπορέσει να ξεχωρίσει από τις άλλες επιχειρήσεις, θα πρέπει να αγαπάει πραγματικά αυτό που κάνει, να σέβεται τους καταναλωτές και να αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα.


Ποιο είναι το πιο σημαντικό μάθημα που έχετε μάθει ως επιχειρηματίας;

Νομίζω πως η υπομονή και η εξωστρέφεια, ήταν σημαντικά μαθήματα για μας.

Επιπλέον, η απόλαυση της χαράς από μικρές νίκες, αλλά και η ανθεκτικότητα στις μικρές ήττες, που αναπόφευκτα συναντά κανείς.  


Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Ο βασικός στόχος που έχουμε θέσει και έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και διείσδυση της ZЄLIA στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας σε έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων, που  είναι αποτελεσματικά και καλύπτουν τις διαρκείς ανάγκες της επιδερμίδας ανδρών και γυναικών.

Το πιο μεγαλεπήβολο όμως σχέδιό μας, είναι το όνομα της ZЄLIA Herbal Holistic Cosmetics να γίνει ταυτόσημο στη συνείδηση των καταναλωτών με την ασφάλεια, εμπιστοσύνη και αποτελεσματικότητα στη χρήση καλλυντικών και προϊόντων φροντίδας της επιδερμίδας.

Θέλουμε λοιπόν το όνομα της ZЄLIA να είναι για τους καταναλωτές συνυφασμένο με την καινοτομία, την ποιότητα, την ευχαρίστηση και τη φύση.

Αυτό είναι μια μακρόχρονη και διαρκής προσπάθεια, που απαιτεί συνεχή πληροφόρηση και εκπαίδευση των καταναλωτών.

Παραδείγματα αυτής της προσπάθειάς μας, θα δείτε στο Βlog της ιστοσελίδας μας https://zeliacosmetics.com/blog/, όπου συχνά δημοσιεύουμε διάφορα ενδιαφέροντα πληροφοριακά άρθρα βασισμένα στην διεθνή βιβλιογραφία. Μέσω των άρθρων αυτών, προσπαθούμε να δίνουμε στο μέσο χρήστη που δεν έχει σχέση με τη χημεία, τη δυνατότητα να παίρνει και κυρίως να αντιλαμβάνεται αξιόπιστες πληροφορίες. Έτσι, σταδιακά γίνεται πληροφορημένος και απαιτητικός χρήστης προϊόντων φροντίδας του δέρματος. 

Η ZЄLIA απευθύνεται σε καταναλωτικό κοινό όλων των φύλων και των ηλικιών, και προσπαθεί συνεχώς να είναι προσιτή για όλους, ανεξάρτητα από την οικονομική τους επιφάνεια, καλύπτοντας ως σταθερή αξία τις ανάγκες τους.


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Επίκαιρα Πρόσωπα

<<Αφιέρωμα>> Women On Top (εν δράσει) | Δήμητρα Γούναρη

Μέσα σου με θάρρος, δίπλα του με αγάπη!

Κυρία Γούναρη : Μπορείτε με απλά λόγια να μας πείτε ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρας

Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στη Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία. Για 14 χρονιά εργαζόμουν  σε ερευνητικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα. Είμαι από τις γυναίκες που έχουν τολμήσει μια μεγάλη στροφή στην επαγγελματική τους ζωή.

Το 2015 έγινα μητέρα και όλα άρχισαν να παίρνουν μια άλλη μορφή. Ξεκίνησα να διαβάζω για τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών παρακολούθησα σεμινάρια, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και στο τέλος κατάλαβα ότι μάλλον βρήκα αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου…Να υποστηρίζω και να ενδυναμώνω γονείς.

Από το Δεκέμβριο του 2020 είμαι μέλος του δικτύου μεντόρων και συνεργάτης του Women On Top, οργανισμού που ασχολείται με την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Και εδώ και ένα χρόνο, είμαι μέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub, η τοπική κοινότητα του Women On Top στη Θεσσαλονίκη που βοηθά τα μέλη της να αναπτυχθούν, και τα υποστηρίζει να πραγματοποιήσουν τα επαγγελματικά/επιχειρηματικά τους σχέδια.

Οπότε η ερώτησή σας στην δική μου περίπτωση είναι αν το ακαδημαϊκό υπόβαθρο στις Πολιτικές Επιστήμες βοήθησε στην εξέλιξη της επαγγελματικής μου καριέρας, η απάντησή μου είναι σίγουρα ναι. Είχα την τύχη να σπουδάσω σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο με εξαιρετικούς επιστήμονες και η αλληλεπίδραση μου με την επιστήμη, μου έμαθε σίγουρα να κάνω τις ερωτήσεις που χρειάζομαι για να αναπτύσσομαι.


Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Παρέχω υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης γονέων (1:1, group και couple parent coaching), συντονίζω εργαστήρια και πραγματοποιώ ομιλίες. 

Παράλληλα, η εργασιακή μου εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα σε συνδυασμό με τη σημερινή επαγγελματική μου ιδιότητα, ως σύμβουλος γονεϊκής ενδυνάμωσης και υποστήριξης, με  οδήγησαν στο να διαμορφώσω υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζόμενων γονέων για επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Προσωπικό μου όραμα είναι να φέρω τη γονεικότητα στο εταιρικό περιβάλλον, με φροντίδα και σεβασμό στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων και των επιχειρήσεων και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση πιο συμπεριληπτικών χώρων εργασίας για τους γονείς και τις ανάγκες τους.


Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα γυναίκα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό τομέα;

Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές γιατί θεωρώ πως οι διαδρομές των ανθρώπων είναι πολύ ξεχωριστές. Αλλά αν θα μπορούσα από την δική μου εμπειρία να μοιραστώ κάτι είναι το εξής: Να βρει άλλες γυναίκες και δίκτυα ενδυνάμωσης όπως αυτό του Women On Top. Να παίρνει δύναμη από τη δική της ιστορία που σίγουρα θα έχει πολλά να της πει και να μαθαίνει με αυθεντική περιέργεια, ιστορίες άλλων ανθρώπων και γυναικών που τόλμησαν. Τέλος να προσφέρει και εκείνη υποστήριξη σε όσους/ες χρειάζονται, ακόμα κι αν στην αρχή μπορεί να πιστεύει πως δεν έχει κάτι να μοιραστεί.


Πείτε μας μια έκφραση που χρησιμοποιείτε συχνά και σας δίνει κουράγιο και δύναμη ;

Έχω πάρα πολλές είναι αλήθεια αλλά θα τολμήσω να ξεχωρίσω κάποιες που μέσα μου αυτήν την περίοδο κάνουν πολύ νόημα:

  • Δήμητρα είναι εντάξει να είσαι όπως είσαι…είσαι ασφαλής…

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς σήμερα;

Πολλές και σύνθετες όπως ακριβώς σύνθετες και απαιτητικές είναι οι ζωές μας. Νομίζω όμως – όπως συνηθίζω να λέω – πως είμαστε πιο ίδιοι/ες οι γονείς από όσο φανταζόμαστε. Οι γονείς παιδιών ηλικίας 2 – 5 ετών θα ζητήσουν υποστήριξη για να βελτιώσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους και να υποστηρίξουν αυτή την απαιτητική περίοδο των παιδιών που επιζητούν αυτονομία και έχουν αρκετές εκρήξεις θυμού στις ματαιώσεις τους ενώ σε παιδιά σχολικής ηλικίας οι προκλήσεις των γονιών αφορούν κυρίως στις οθόνες, στο σχολικό διάβασμα και στην προσαρμογή των γονιών στις συναισθηματικές διακυμάνσεις των εφήβων. Επίσης είναι πολύ ενθαρρύντικό που πολλοί γονείς πλέον επιλέγουν να υποστηριχθούν χωρίς να υπάρχει απαραίτητα κάποια πρόκληση αλλά για να μάθουν, να μοιραστούν αγωνίες και να αποσαφηνίσουν την γονεική τους ταυτότητα.


Είναι οι εταιρείες και οι οργανισμοί στην Ελλάδα δεκτικοί στο να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες υποστήριξης στους/στις εργαζόμενους/ες τους;

Η ιδέα να προσφέρω τέτοιες υπηρεσίες στους εργασιακούς χώρους, προέκυψε στις αρχές της πανδημίας όταν ζήσαμε όλοι/ες τη δυσκολία του work from home, ιδίως όταν έχεις και παιδιά στο σπίτι. Η περίοδος του covid λειτούργησε σαν επιταχυντής για πάρα πολλά πράγματα μέσα στους εργασιακούς χώρους και σίγουρα ένα από αυτά είναι η ανάγκη της ορατότητας των εργαζομένων μαζί με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν – εκτός των άλλων – και στο γονεικό τους ρόλο.

Έχει ανοίξει ήδη μια συζήτηση και υπάρχουν εξαιρετικές προσπάθειες από ορισμένες εταιρείες αλλά είναι αλήθεια πως ακόμα υπάρχουν αντιστάσεις να φέρουν εσωτερικά τέτοιες εκπαιδεύσεις. Την ίδια στιγμή γίνεται όλο και πιο σύνηθες το να παρέχει μια εταιρεία πρόσβαση σε γραμμές ψυχικής υγείας, ή σε πλατφόρμες εκπαίδευσης γονέων. 

Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ είναι ένα βήμα ακόμα παραπέρα. Το να φέρουμε τέτοιες εκπαιδεύσεις εσωτερικά σε μία εταιρεία δημιουργούμε ένα κανάλι ευαισθητοποίησης, συμπερίληψης ενδυναμώνοντας τις σχέσεις στον εργασιακό χώρο και καλλιεργώντας την κατανόηση και την ανοχή. Και είναι αλήθεια πως με όσες εταιρείες έχουμε συνεργαστεί, οι εργαζόμενοι/ες υποδέχονται με μεγάλη θέρμη την πρωτοβουλία.


Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Αρχικά, να συνεχίσω να ευαισθητοποιώ εργασιακούς χώρους στην υποστήριξη όχι μόνο εργαζόμενων γονέων αλλά εργαζόμενων με ευθύνες φροντίδας και να προσφέρω μια αγκαλιά ανακούφισης και συμπαράστασης σε περισσότερους γονείς. Να μεγαλώσει κι άλλο η κοινότητα του Women On Top στην Θεσσαλονίκη και να εμβαθύνει τις σχέσεις των μελών της.

Να συμβάλλω ένα μικρό λιθαράκι σε μια κοινωνία πιο ανεκτική και με μεγαλύτερη ανθρωπιά και επιείκεια προς εμάς και τους/τις άλλους/ες.

Δήμητρα Γούναρη

PCI Parent Coach® | Εκπαιδεύτρια Γονέων

Creating Supportive Workplaces for Parents

Mέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub


Συνέντευξη απο την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Κατερίνα Χατζή (katiadesign) | Κοσμήματα με λάμψη

Η Katiadesign, είναι μια μικρή ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε το 2018, ακολουθώντας το πάθος για το κοσμημα! Το ταξίδι τους ξεκίνησε με μια αποστολή να δημιουργήσουν κοσμηματα που ξεπερνούν πολλές φορές τις τάσεις και χρησιμεύουν ως πύλη σε έναν κόσμο αυτοεκφρασης.
«Για εμάς τα κοσμήματα είναι ένα ισχυρό εργαλείο αυτοέκφρασης και τα κομμάτια μας έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν σε κάθε άτομο να πει τη μοναδική του ιστορία»


Από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Καψάλα Σωτήρια (Allora) | Κοσμήματα με λάμψη

Η εταιρεία Αllora ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από περίπου 5 χρόνια με σκοπό να αναδείξει την εμφάνιση της κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει ξεχωριστή. Έμπνευσή τους είναι οι γυναίκες του σήμερα και η ανάγκη να δημιουργήσουν κοσμήματα που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις και να βοηθήσουν την καθεμία ξεχωριστά να αποκτήσει το δικό της μοναδικό προσωπικό στυλ.

Στόχος τους είναι να ομορφύνουν την καθημερινότητα μέσα από την αγάπη για αυτό που κάνουν δημιουργώντας μικρά διαχρονικά κομμάτια που θα μείνουν στη μπιζουτιέρα σας για πολλά χρόνια και θα ολοκληρώσουν την κάθε σας εμφάνιση.


Από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Trending