Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

Aφροδίτη Τσεσμεσίδου (Zelia cosmetics) Εξελίσσεται και καινοτομεί

Κυρία Τσεσμεσίδου : Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας.

Η ZЄLIA – HERBAL HOLISTIC COSMETICS  είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και «γυναικεία υπόθεση», αφού αποτελεί  δημιούργημα μητέρας και κόρης. Είμαστε η μητέρα Αφροδίτη Τσεσμεσίδου, χημικός-περιβαλλοντολόγος και η κόρη  Αναστασία Πίλτση, βιοτεχνολόγος-μηχανικός.

Ενώνοντας τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας, δημιουργήσαμε το 2018 τη ZЄLIA. Κύριοι άξονές μας σε αυτό το εγχείρημα, είναι το πάθος μας για δημιουργικότητα, η αγάπη μας για τη φύση από όπου αντλούμε έμπνευση και υλικά, αλλά και το ειλικρινές ενδιαφέρον μας τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τον άνθρωπο.

Παρακολουθούμε στενά τα επιτεύγματα και τις εφαρμογές της ιατρικής, της βιοτεχνολογίας και της σύγχρονης επιστήμης της κοσμετολογίας,  κι έτσι αναπτύξαμε την επιχειρηματική μας ιδέα, και ξεχωρίζουμε, επειδή έχουμε πυξίδα μας την καινοτομία.

Το δυνατό μας πλεονέκτημα είναι η συνεχής έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων (R&D) στα εργαστήριά μας. Για το λόγο αυτό,  η  ZЄLIA είχε την τιμή να ενταχθεί με την ιδιότητα της καινοτόμου επιχείρησης, στο οικοσύστημα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης (ΑΖΚ).


Υπάρχουν πρότυπα ή μέντορες που σας έχουν επηρεάσει;

Ο αρχικός μας στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μοναδικές φόρμουλες που να προσδιορίζουν την  ταυτότητά μας, ώστε ο χρήστης να θυμάται πως χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της ZЄLIA, διαπιστώνει εμφανή αποτελέσματα. Και αυτή η μοναδικότητα να προέρχεται από πρωτότυπες συνθέσεις, με διαλεγμένες φυσικές πρώτες ύλες.

Στην εταιρία μας και στα προϊόντα που αναπτύσσουμε, παίζει καθοριστικό ρόλο η ιδιότητα που έχουμε ως περιβαλλοντολόγοι, σε συνδυασμό με την αγάπη μας για το περιβάλλον.

Πιστεύουμε πως η βασικότερη και πρότυπη συμπεριφορά που όλοι μας πρέπει να αποκτήσουμε, είναι η προστασία του περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο συγκαταλέγεται και ο άνθρωπος.

Μετά τις συνεχείς περιβαλλοντικές κρίσεις που βιώνει ο κόσμος και η χώρα μας τον τελευταίο καιρό, συνειδητοποιήσαμε πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να συνεχίσουμε με γνώμονα το περιβάλλον, και  να συνεισφέρουμε και εμείς στην προστασία του, στο μέτρο που μπορούμε.

Ενδεικτικά αναφέρω πως σε κανένα από τα προϊόντα μας δεν πρόκειται να συναντήσετε:

Parabens (Nipagin), Πολυαιθυλενογλυκόλες, σουλφονικά παράγωγα (SLS-SLES), πολυαιθοξυλιωμένα παράγωγα, (PEGS) Ορυκτά Έλαια, Συνθετικές χρωστικές, BHT-BHA, Διαιθανολαμίνη (DEA), Τριαιθανολαμίνη (ΤΕΑ), Υγρή παραφίνη (Paraffinium Liquidium), Πολυβινυλ- Πουρρολιδόνη (PVP), Σιλικόνες – Διμεθικόνες, Πολυαμίδια (Nylon 12), Συμπολυμερή PVP/VA, Φθαλικές ενώσεις (φθαλικά παράγωγα), Triclosan, παράγωγα του γαλλικού οξέος.

Πιστεύουμε ότι η σύγχρονη επιστήμη μας δίνει την δυνατότητα για μινιμαλιστική και ταυτόχρονα ολιστική περιποίηση και φροντίδα του δέρματος, και πάνω σ’ αυτό δουλεύουμε  καθημερινά. Τα μοναδικά μας προϊόντα, προσφέρουν στους καταναλωτές μοναδική ευχαρίστηση και ικανοποίηση από την αποτελεσματικότητά τους.

Φυσικά, στη ZЄLIA εφαρμόζουμε vegan και cruelty free φιλοσοφία,  ενώ έχουμε δώσει προτεραιότητα στη χρήση ελληνικών πρώτων υλών.

Αφού ορίσαμε τις αξίες μας και το επιχειρηματικό μας πλάνο, λάβαμε καθοδήγηση από τους Μέντορες του προγράμματος επιχειρηματικότητας Venture Garden, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του The Hellenic Initiative και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό!


Ποια είναι για εσάς τα βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν επιτυχία σε μια επιχείρηση;

Η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το κοινό σου, ο  σεβασμός, αλλά και το αίσθημα ευθύνης προς αυτό.

 Όλα τα παραπάνω σταδιακά θεμελιώνουν την  εμπιστοσύνη του κοινού προς εμάς και την ZЄLIA.


Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα επιχειρηματία που θα επιθυμούσε να ασχοληθεί με το αντικείμενο σας.

Η αγορά των καλλυντικών είναι αρκετά κορεσμένη από πολλές εταιρείες, ελληνικές ή πολυεθνικές. Κάθε νέος ή νέα επιχειρηματίας που θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο αυτό, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις δαπάνες που θα απαιτηθούν τόσο για έρευνα ανάπτυξη, όσο και για το marketing.

Επιπλέον, θα πρέπει να αποφασίσει πως θα εργάζεται τα πρώτα χρόνια ίσως και 15 ώρες την ημέρα, για να μπορέσει να αναπτύξει την εταιρεία.

Τέλος, για να μπορέσει να ξεχωρίσει από τις άλλες επιχειρήσεις, θα πρέπει να αγαπάει πραγματικά αυτό που κάνει, να σέβεται τους καταναλωτές και να αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα.


Ποιο είναι το πιο σημαντικό μάθημα που έχετε μάθει ως επιχειρηματίας;

Νομίζω πως η υπομονή και η εξωστρέφεια, ήταν σημαντικά μαθήματα για μας.

Επιπλέον, η απόλαυση της χαράς από μικρές νίκες, αλλά και η ανθεκτικότητα στις μικρές ήττες, που αναπόφευκτα συναντά κανείς.  


Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Ο βασικός στόχος που έχουμε θέσει και έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και διείσδυση της ZЄLIA στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας σε έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων, που  είναι αποτελεσματικά και καλύπτουν τις διαρκείς ανάγκες της επιδερμίδας ανδρών και γυναικών.

Το πιο μεγαλεπήβολο όμως σχέδιό μας, είναι το όνομα της ZЄLIA Herbal Holistic Cosmetics να γίνει ταυτόσημο στη συνείδηση των καταναλωτών με την ασφάλεια, εμπιστοσύνη και αποτελεσματικότητα στη χρήση καλλυντικών και προϊόντων φροντίδας της επιδερμίδας.

Θέλουμε λοιπόν το όνομα της ZЄLIA να είναι για τους καταναλωτές συνυφασμένο με την καινοτομία, την ποιότητα, την ευχαρίστηση και τη φύση.

Αυτό είναι μια μακρόχρονη και διαρκής προσπάθεια, που απαιτεί συνεχή πληροφόρηση και εκπαίδευση των καταναλωτών.

Παραδείγματα αυτής της προσπάθειάς μας, θα δείτε στο Βlog της ιστοσελίδας μας https://zeliacosmetics.com/blog/, όπου συχνά δημοσιεύουμε διάφορα ενδιαφέροντα πληροφοριακά άρθρα βασισμένα στην διεθνή βιβλιογραφία. Μέσω των άρθρων αυτών, προσπαθούμε να δίνουμε στο μέσο χρήστη που δεν έχει σχέση με τη χημεία, τη δυνατότητα να παίρνει και κυρίως να αντιλαμβάνεται αξιόπιστες πληροφορίες. Έτσι, σταδιακά γίνεται πληροφορημένος και απαιτητικός χρήστης προϊόντων φροντίδας του δέρματος. 

Η ZЄLIA απευθύνεται σε καταναλωτικό κοινό όλων των φύλων και των ηλικιών, και προσπαθεί συνεχώς να είναι προσιτή για όλους, ανεξάρτητα από την οικονομική τους επιφάνεια, καλύπτοντας ως σταθερή αξία τις ανάγκες τους.


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Επίκαιρα Πρόσωπα

Οι startup που “μαγνητίζουν” | First Cold Brew (Μάνος Αποστολόπουλος)

Μια παρέα τριών φίλων ο Νίκος Θεοδωρής, ο Φώτης Σπίνος και ο Μάνος Αποστολόπουλος με πολύ πάθος, γνώση, εμπειρία προσπαθούσαν από πάντα να προσφέρουν στους πελάτες τους την καλύτερη δυνατή γεύση του καφέ. Έτσι, ξεκίνησαν το εγχείρημά τους να δημιουργήσουν έναν ποιοτικό εμφιαλωμένο καφέ που μπορείς να καταναλωθεί οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή.

Κύριε Αποστολόπουλε Μάνο, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τις σπουδές σας και την πορεία σας μέχρι τώρα;

Οι σπουδές μου ήταν στον τομέα της πληροφορικής, οι οποίες όμως δεν ολοκληρώθηκαν καθώς εκείνο τον καιρό προτίμησα να εργαστώ, αργότερα δεν υπήρχε ο χρόνος και ιδίως η διάθεση να τις συνεχίσω. Παρ όλα αυτά, το γεγονός πως δεν σπούδασα δεν με απέτρεψε να κάνω τα βήματα που ήθελα. Ομοίως οι συνεταίροι μου σπούδασαν σε διαφορετικά πεδία, όπως η ψυχολογία και η μηχανική αυτοκινήτων.


Ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα;

Και οι τρεις μας εργαστήκαμε από πολύ νωρίς στον χώρο της εστίασης και στον καφέ, στην πορεία καθώς εξειδικευτήκαμε με αφοσίωση μας στο να σερβίρουμε τον καλύτερο καφέ παντού και πάντα. Προσωπικά ασχολήθηκα με το κομμάτι της κρύας εκχύλισης το 2013 και ανέπτυξα τις γνώσεις μου σε αυτή την μέθοδο. Έξι χρόνια αργότερα, είδα ότι υπήρχε μεγάλο κενό στην ελληνική αγορά και ειδικά στα ποιοτικά  εμφιαλωμένα προϊόντα καφέ, καθώς μέχρι τότε υπήρχαν μόνο παρασκευάσματα καφέ με γάλα συντηρητικά και ζάχαρη. Όταν έγινε η πρόταση από τον Φώτη να κάνουμε την δική μας επιχείρηση, πρότεινα να κάνουμε την First Cold Brew δηλαδή την πρώτη και την μοναδική ελληνική εταιρεία παραγωγής εμφιαλωμένων καφέδων κρύας εκχύλισης.


Τι συμβουλές θα δίνατε σε άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

Οι συμβουλές που έχουμε πλέον είναι αναρίθμητες, αρχικά σε πρακτικά κομμάτια και διαδικασίες, δεν θα σταθώ όμως σε αυτές.

Αυτό που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος που θέλει να ξεκινήσει κάτι δικό του, είναι αρχικά να διαλέξει με σύνεση τους ανθρώπους που θα ξεκινήσει την κοινή αυτή πορεία, να μοιράζετε τις ιδέες του και να μην φοβάται ότι θα τις κλέψουν γιατί δεν είναι η ιδέα το ζήτημα αλλά η ομάδα που την κάνει πραγματικότητα και τέλος να έχει πίστη στο εγχείρημα και υπομονή.


Ποια είναι η πολιτική σας ως προς την βιώσιμη παραγωγή και την κοινωνική ευθύνη;

Προσπαθούμε ιδιαίτερα να μην σπαταλάμε άσκοπα ενέργεια. Σε αυτό βοηθάει και η κρύα εκχύλιση καθώς χρειάζονται λιγότεροι πόροι για να την παραγωγή μας, οπότε θα έλεγε κανείς ότι είναι ένας πιο «πράσινος» καφές, παράλληλα επιλέγουμε συσκευασίες οι οποίες ανακυκλώνονται και σε κάθε μας στάδιο έχουμε ελαχιστοποιήσει τις φύρες. Το υπόλειμμα του καφέ το πετάμε σε καφέ κάδους για οργανικά απορρίμματα και παράλληλα συνεργαζόμαστε με διάφορες εταιρείες που μπορούν να το επαναχρησιμοποιήσουν, όπως για καλλυντικά σαπούνια και οργανικά λιπάσματα.  


Ποια είναι η φράση που σας δίνει κουράγιο και έμπνευση να συνεχίσετε όσα έχετε καταφέρει;

Πρωτοπορία, καινοτομία και αφοσίωση για αυτό που κάνουμε,

Να συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει.


Ποιο είναι το όραμα και οι στόχοι της εταιρείας για το μέλλον;

Στα σχέδια μας είναι να ξεκινήσουμε τις εξαγωγές, για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να αναπτύξουμε επιπλέον την μονάδα παραγωγής.

Θα θέλαμε επίσης να μπορούμε να προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό και να γίνει η εταιρεία μας, ένας σταθμός ζωής για περισσότερους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Μάνος Αποστολόπουλος

Συνιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος του First Cold Brew


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Οι startup που “μαγνητίζουν” | Κική και Αντρέα

Το “Naughty Dogs” είναι μια εταιρεία που προέκυψε μέσα από τις φυλακές όσο οι ιδρύτριες της Αντρέα και Κική έμαθαν να δημιουργούν κρέμες και άλλα προϊόντα καλλωπισμού από συνταγές που μοιράζονταν. Πρόκειται για μια επιχείρηση που έχει ως στόχο να προσφέρει αξέχαστα αρώματα μέσα από ποικίλα προϊόντα που κάθονται πάνω στο σώμα με αγάπη και σεβασμό.

Κυρία Κική και κυρία Αντρέα, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τις σπουδές σας και την πορεία σας μέχρι τώρα;

Κική: Έχω σπουδάσει ηθοποιός σε δημόσιο ΙΕΚ. Η επαγγελματική μου πορεία μέχρι στιγμής ξεκινάει από το δημοτικό, όπου αγόραζα ζελεδάκια από το σούπερ μάρκετ και τα πουλούσα ακριβότερα σε
μικρές συσκευασίες στους συμμαθητές μου. Έπειτα αναβάθμισα τη δραστηριότητα μου με αξεσουάρ από χάντρες που τα έφτιαχνα μόνη μου σπίτι και τα εμπορευόμουν. Με τα λεφτά που έβγαλα αγόρασα λάπτοπ στο οποίο έγραφα CD τα οποία πουλούσα στους συμμαθητές μου . Έπειτα στην Αθήνα δούλευα ως σερβιτόρα και παράλληλα πουλούσα τσαντάκια. Λέγοντας αστείες ιστορίες από τη
δουλειά μου ως σερβιτόρα έγινα γνωστή , κατάφερα να κάνω επιτυχημένες παραστάσεις και να βγάζω χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Ύστερα αφού μάζεψα κάποια χρήματα αποφάσισα να τα επενδύσω ανοίγοντας το naughty dogs με την καλή μου φίλη Αντρέα.


Αντρέα: Έχω σπουδάσει χημικός. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ρουμάνια. Στα 26 μου αποφάσισα να μεταναστεύσω στην Ελλάδα για να κάνω κάτι καλύτερο για μένα. Η προσαρμογή μου και η επαγγελματική μου πορεία ήταν δύσκολη,δουλεύοντας αρκετά χρόνια στην εστίαση και παράλληλα
μεγαλώνοντας ένα παιδί μόνη μου. Καταλήξαμε σε αυτήν την επιχείρηση με την κολλητή μου φίλη Κική.


Ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα;

Επιλέξαμε μαζί με την φίλη μου Κική να ξεκινήσουμε αυτή την επιχείρηση από την επιθυμία μας για ανεξαρτησία. Πάντα θέλαμε να δημιουργήσουμε μια «οικογένεια» την οποία τελικά δημιουργήσαμε, με τα άτομα που εμείς επιλέξαμε να είναι κοντά μας σε αυτό το ταξείδι. Λόγω της δύσκολης επαγγελματικής μας πορείας ήταν ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον που απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες.


Τι συμβουλές θα δίνατε σε άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

Να ρισκάρουν , και να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν ήττες, παρά μόνο μαθήματα.
Μην κάνετε κάτι εφήμερο αλλά χτίστε τη δική σας ιστορία!


Ποια η έμπνευση πίσω από το ιδιαίτερο design και τις ιδιαίτερες ονομασίες των προϊόντων σας;

Καθημερινά παρατηρούμε την ανάγκη του κόσμου να εκφραστεί ελεύθερα. Η ιδέα
μας ήταν αφού όλοι τα σκεφτόμαστε από μέσα μας, γιατί να μη τα βγάλουμε προς
τα έξω;

Οι ονομασίες των προϊόντων δείχνουν και την άποψη μας για τη ζωή, δεν
χρειάζεται να την παίρνουμε στα σοβαρά , όλα εμπεριέχουν χιούμορ μέσα τους, αν
έχει κανείς τα μάτια να το δει. Σίγουρα αυτή η πινελιά έλειπε από την αγορά όπως και
αποδείχθηκε.


Ποια είναι η φράση που σας δίνει κουράγιο και έμπνευση να συνεχίσετε όσα έχετε καταφέρει;

Μία λέξη μας εμπνέει: Η αγάπη


Μπορείτε να μοιραστείτε τυχόν επερχόμενα σχέδια ή πρωτοβουλίες για την εταιρεία σας;

Στα επόμενα δυο χρόνια θα ανοίξουμε δυο φυσικά κατάστημα, ένα στο κέντρο της Αθήνας
και ένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο πολύ κοντινό μέλλον, θα λανσάρουμε 20
νέους κωδικούς που σίγουρα θα σας συναρπάσουν οπότε… αναμείνατε στις θέσεις
σας!

Andreea Boboc | Συνιδρυτής Naughty Dogs
Κική Λιτσάκη | Συνιδρυτής Naughty Dogs


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Παναγιώτα Μαθιουδάκη | Ανακαλύπτοντας την ομορφιά…

Η κυρία Παναγιώτα Μαθιουδάκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας , του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Στην πορεία της έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στο τομέα της κοσμητολογίας και της αισθητικής , τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Κυρία Μαθιουδάκη μπορείτε να μας πείτε ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα; Τι σας έκανε να θέλετε να ακολουθήσετε αυτό τον δρόμο;

Η φροντίδα. Η φροντίδα και η περιποίηση του υγιούς δέρματος. Η επιστήμη μας αφορά ακριβώς αυτό.
Καθημερινά βιώνουμε έναν αγώνα δρόμου, με αντίπαλο τον χρόνο. Ο ρόλος της αισθητικού είναι να μας βοηθήσει με την φροντίδα της, να διατηρήσουμε την νεανικότητα και την σφριγηλότητα της επιδερμίδας μας. Για αυτό και η σχέση αισθητικού – πελάτισσας είναι πολύ δυνατή, είναι μία σχέση αμφίδρομης εμπιστοσύνης που σπάνια την συναντάς.


Ποια είναι η εξειδίκευση σας στον χώρο της κοσμητολογίας και ποια είναι η γνώμη σας για τη συνεχή εκπαίδευση και προσαρμογή σε νέες τάσεις στον κλάδο που δραστηριοποιείστε;

Αγαπάω πολύ το πρόσωπο. Είναι ο καθρέφτης μας, είναι το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος όταν μας συναντήσει, λέει την αλήθεια για εμάς. Προσπαθώ να παρακολουθώ όλες τις νέες τάσεις, νέα δραστικά συστατικά, νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Κάθε χρόνο προσπαθώ να παρευρίσκομαι σε όλα τα σημαντικά διεθνή συνέδρια , ώστε να ανακαλύπτω από τους πρώτους τις καινοτομίες και το που οδηγούνται η αισθητική και η κοσμητολογία. Θεωρώ σημαντικό να μην μένεις πίσω, ειδικά σε μία επιστήμη που συνεχώς εξελίσσεται και τις τελευταίες δεκαετίες έχει κάνει άλματα προόδου.


Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το κέντρο αισθητικής σας; Πώς διασφαλίζετε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχετε;

Η φιλοσοφία η δική μου και των συνεργατών μου βασίζεται στον συνδυασμό της καινοτομίας και της διαχρονικότητας. Θα επιλέξουμε το μοντέρνο αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε το κλασικό, το δοκιμασμένο, το αποτελεσματικό. Για παράδειγμα, ο βαθύς καθαρισμός αποτελεί το Α και το Ω για τη σωστή περιποίηση του προσώπου. Παρά την εξέλιξη στην κοσμητολογία τα στάδια του παραμένουν ίδια. Η κύρια μας προτεραιότητα είναι η επιστημονική προσέγγιση στις υπηρεσίες που παρέχουμε. Επιλέγουμε προσεκτικά και με αυστηρά κριτήρια τις συνεργασίες μας. Χρησιμοποιούμε μόνο πιστοποιημένα και αξιόπιστα μηχανήματα και προϊόντα, με κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν αυτό που υπόσχονται. Επιπλέον, διατηρούμε υψηλά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας σε όλες μας τις διαδικασίες..


Ούσα ειδικός, ποιες θα λέγατε ότι είναι οι τελευταίες και πιο ενδιαφέρουσες τάσεις της κοσμητολογίας;

Το νέο trend είναι τα εξωσώματα. Τα εξωσώματα είναι νανοκυστίδια που παράγονται από όλα τα ευκαρυωτικά κύτταρα. Χρησιμεύουν ως ένα φυσικό σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των κυττάρων. Λειτουργούν ως αγγελιοφόροι, στέλνοντας σήματα στα κύτταρα και πυροδοτώντας την αναγέννηση των κουρασμένων και ανενεργών κυττάρων του δέρματος. Ολοένα και περισσότερα εργοστάσια παραγωγής καλλυντικών προσπαθούν να τα ενσωματώσουν στις φόρμουλές τους, αναπτύσσοντας νέες θεραπείες και σκευάσματα που βασίζονται στις ιδιότητες τους.


Μπορείτε να μοιραστείτε τυχόν επερχόμενα σχέδια ή πρωτοβουλίες που οραματίζεστε;

Πρόσφατα επενδύσαμε επιχειρηματικά στον κλάδο του φαρμακείου. Είναι μία διαχρονική , αλλά συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά. Με τους συνεργάτες μου και μία ομάδα επιστημόνων εργαζόμαστε στην ανάπτυξη μίας καινοτόμου σειράς δερμοκαλλυντικών χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και ανανεώσιμα υλικά. Θα μου επιτρέψετε όμως, να σας πω περισσότερα για αυτό στο μέλλον.

Παναγιώτα Μαθιουδάκη,

Αισθητικός – Κοσμητολόγος, Επιχειρηματίας.

Ιδιοκτήτρια των Laserskin Solutions (www.laserskin.gr)


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Trending