Connect with us

Γαστρονομία

BARILLA PASTA WORLD CHAMPIONSHIP

Αυτή είναι η μεγάλη νικήτρια του 7ου Pasta World Championship!

Η Αμερικανίδα Carolina Diaz από το Σικάγο κέρδισε τον τίτλο Master Of Pasta στο Pasta World Championship που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Μιλάνο, στις 24 και 25 Οκτωβρίου. Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος 18 ταλαντούχοι σεφ από κάθε γωνιά του πλανήτη, ηλικίας μέχρι 35 ετών, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, παραπάνω από 450 επαγγελματίες του κλάδου, δημοσιογράφοι, food bloggers αλλά και διάσημοι influencers. Όλοι έδωσαν το παρών ενώνοντας τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μια ξεχωριστή γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού, κουλτούρας και τεχνογνωσίας.

Η Carolina Diaz κατόρθωσε να μαγέψει του κριτές δημιουργώντας τη δική της εκδοχή στη διασημότερη Ιταλική συνταγή, Spaghetti al Pomodoro, χαρίζοντας μια συγκλονιστική εμπειρία για τον ουρανίσκο τους. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τον τίτλο Master Of Pasta. Είναι ένα ακόμα θετικό βήμα προς την αναγνώριση των κόπων και των προσπαθειών μας διεθνώς», δήλωσε η ίδια συγκινημένη και εμφανώς ικανοποιημένη από τη νίκη της.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στο φετινό Pasta World Championship ένας από τους πιο χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, ο Σταμάτης Μισομικές, ο οποίος κλήθηκε να μοιραστεί τις υψηλού επιπέδου γνώσεις του, πειραματιζόμενος με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα. Το πιάτο του Una Notte Di Mare εντυπωσίασε τους κριτές, ενώ ο ίδιος έδωσε τη δική του γαστρονομική μάχη, φτάνοντας έτσι μέχρι και τον ημιτελικό.

Ο βασικός άξονας του φετινού Pasta World Championship επικεντρώθηκε γύρω από την ιδέα «Eat Positive», υπογραμμίζοντας τη σημασία των ζυμαρικών στην καθημερινότητα μας, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και σωστής διατροφής.

Πηγή

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Street Food με «άρωμα» Ιταλίας

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 από τις 16.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 από τις 11.00 έως τις 22.00, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, θα «μυρίσει» Ιταλία. Ιταλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, μαγειρεύουν για το φετινό STREET FOOD ITALIA, το οποίο θα διεξαχθεί στα πλαίσια του «Thessaloniki Food Festival» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.  Η εκδήλωση, που διοργανώνει το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης,  θα πραγματοποιηθεί στις ημερομηνίες διεξαγωγής της «3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας της Ιταλικής Κουζίνας» (19-25/11) κι συνεπώς θα τεθεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Στο διήμερο αυτό θα στηθεί ένα street food party με γευστικές προτάσεις, άφθονο κρασί, μπύρα και aperol-spritz, γνήσιες ιταλικές πίτσες με ντομάτα και mozzarella, φρέσκα ζυμαρικά, risotto, τραγανά arancini, γεμιστά panzerotti, λεπτή πίτα piadina με αλλαντικά, ιταλικά burger, παραδοσιακά ιταλικά αλλαντικά- porchetta και mortadella, , παραδοσιακό ιταλικό παγωτό και καφές espresso. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί, στον χώρο της εκδήλωσης και σε διαμορφωμένο πάλκο, συναυλία ( από τις 21.00 ) με μία ελληνο-ιταλική μουσική ομάδα παραδοσιακών ιταλικών τραγουδιών της Μεγάλης Ελλάδας της Νοτίου Ιταλίας.

 

 

Continue Reading

Γαστρονομία

Whisky Live: Το Βρετανικό event επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.

Whisky Live – Τhe Culture of Whisky: Το Βρετανικό event επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και δημιουργεί μια εμπειρία που ζωντανεύει τις αισθήσεις!

Η κορυφαία διεθνής διοργάνωση Whisky Live θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, και υπόσχεται πολλές εκπλήξεις. Το event θα φιλοξενηθεί στο Makedonia Palace και θα δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία πολυτέλειας.

Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν premium whiskies και spirits, single malts, σπάνιες εμφιαλώσεις, βραβευμένα labels, νέες κυκλοφορίες, επιλεγμένα whisky cocktails, καθώς και brands που δεν εισάγωνται στην ελληνική αγορά.

Όσοι whisky aficionados ή λάτρεις της πολυτέλειας προτιμήσουν να προμηθευτούν ένα από τα περιορισμένης διαθεσιμότητας Exclusive εισιτήρια, θα δοκιμάσουν στο ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας Glencairn, μία πρόσθετη σειρά από 15 extra premium labels, οι οποίες έχουν επιλεγεί μόνο για εκείνους.

Και φυσικά όλοι θα εντρυφήσουν στην τέχνη του food pairing, ανακαλύπτοντας συνδυασμούς γεύσεων και αρωμάτων των αγαπημένων τους labels με gourmet finger food από επιλεγμένα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα απογειώσουν την απόλαυση.

Το Whisky Live θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θεσμό των World Whiskies Awards, τα “Oscars” των Whiskies. Ο Πρόεδρος των WWA κ. Rob Allanson θα ξεναγήσει το κοινό στις κατηγορίες των “World Best” και θα μιλήσει για τα labels που έχουν διακριθεί τη φετινή χρονιά (2018).

Ο κ. Allanson, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα διεξάγει επίσης ένα και μοναδικό masterclass με ειδικές εμφιαλώσεις, το πρώτο από τα συνολικά έξι (6) masterclasses και tasting sessions που θα προσφέρει το Whisky Live στους επισκέπτες της διοργάνωσης.

Δύο (2) whisky food pairing masterclasses θα διεξάγει για το κοινό και ο διακεκριμένος Whisky Expert κ. Πέτρος Χαριζόπουλος, ο οποίος πρόσφατα ανακυρήχθηκε ως Ambassador του Whisky Live στην Ελλάδα και είναι ο πρώτος regional Ambassador του θεσμού.

Όπως αναφέρει η Managing Director του Whisky Live για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, κ. Τερέζα Κόνσολα, η Θεσσαλονίκη, μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης του Whisky Live το 2017, κατοχύρωσε τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη δράσης του διεθνούς φορέα και πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 45 πόλεις, μαζί με τις νέες προσθήκες της Αθήνας και της Λεμεσσού,  που έχουν επιλεγεί ανά τον κόσμο για να μυήσουν το κοινό στην κουλτούρα τoυ whisky και της απόλαυσης των premium spirits.

Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη από τις 5 μμ έως τις 11μμ, καθώς και η δημιουργία του WL Shop, ώστε οι παρεβρισκόμενοι να μπορούν να προμηθευτούν τα premium spirits της επιλογής τους σε ειδικές προνομιακές τιμές, είναι απόρροια της δέσμευσης της διοργάνωσης προς το κοινό της και υπόσχεση για τα luxury events και τις δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Το Whisky Live είναι responsible drinking event και στηρίζει την υπεύθυνη κατανάλωση. Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Εισιτήρια μπορεί κανείς να προμηθευτεί online από το Viva.gr ή στο χώρο του event.

https://www.viva.gr/tickets/show/makedonia-palace/whisky-live-thessaloniki-2018/?fbclid=IwAR0YaYF1d06ExzuazAWTzGMGOHzOL3Qd4xAH-10QwyVBeDe_1NiilMVrilU

Continue Reading

Γαστρονομία

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τα κρασιά που παράγονται στα νησιά του Αιγαίου πελάγους είναι συχνά σπάνια και πάντα συναρπαστικά. Αυτό είναι το συμπέρασμα της εκδήλωσης «Τα Κρασιά του Αιγαίου» που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα. Σχεδόν 2.000 επισκέπτες κατέκλυσαν στις 21/10/18 τις αίθουσες της Αίγλης Ζαππείου για να μυηθούν στα μυστικά κρασιών που παράγονται σε πολλά από τα νησιά του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου ―και που πολλές φορές συναντάμε μόνο στον τόπο παραγωγής τους, λόγω μικρών όγκων παραγωγής.

Τα αιγαιοπελαγίτικα κρασιά παρουσιάζουν εξαιρετικό γευσιγνωστικό ενδιαφέρον γιατί εκφράζουν τα νησιωτικά αμπελοτόπια της Ελλάδας με γεύσεις πρωτότυπες και μοναδικές, συχνά παγκοσμίου κλάσης. Καθιερωμένες και σπάνιες, κυρίως γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, ―ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας― εντυπωσίασαν τους γευσιγνώστες με τη διαφορετικότητά τους. Οι επισκέπτες δοκίμασαν κρασιά πολλών ειδών: φρέσκα λευκά (τραγανά και με δροσιστική οξύτητα), αναπάντεχα ροζέ (εξαιρετικά ανερχόμενη κατηγορία) και στιβαρά ερυθρά (κρασιά με νησιωτική ιδιαιτερότητα). Δεν έλειψαν κάποια αφρώδη, ενώ τα γλυκά κρασιά έκλεψαν την προσοχή, αφού τα νησιά του Αιγαίου διακρίνονται για αυτά διεθνώς εδώ και δεκαετίες. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία μικρών οινοποιείων που σπάνια παρουσιάζουν την παραγωγή τους στην Αθήνα.

Συμμετείχαν τα εξής 30 μικρά ή μεγαλύτερα, νέα ή καθιερωμένα οινοποιεία από 12 νησιά (Ικαρία, Κω, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Πάρο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίκινο, Ρόδο, Τήνο και Χίο): Αμπελώνες Αφιανέ, Αμπελώνες Βαπτιστή, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Αριούσιος Οινοποιητική, Asteras Winery, Artemis Karamolegos Winery, Avantis Santorini, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Kάναβα Χρυσού-Τσέλεπου, Κτήμα Μωραΐτη, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Wines, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Milos Cave Winery Kostantakis, Monte Cherchi, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νόπερα Οινοποιητική, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Βενετσάνου, Οινοποιείο Γκαράλη, Οινοποιείο Μάναλη, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιία Τσαντίρη, Οινοφόρος Λέσβου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.

Το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών τράβηξε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «κρασί και ψάρι», που κατέληξε στο συμπέρασμα πως το αρμονικό «πάντρεμα»  συγκεκριμένων ψαριών και κρασιών, ανάλογα με το γευστικό προφίλ καθενός, θα μπορούσε να αποτελέσει εργαλείο προώθησης για τα αιγαιοπελαγίτικα κρασιά. Ένα εργαστήριο για τα γλυκά κρασιά και τους τρόπους παραγωγής τους, που συνοδεύτηκε από ειδική γευστική δοκιμή με 24 γλυκά αιγαιοπελαγίτικα κρασιά, επίσης είχε καλή αποδοχή από τον κόσμο.

Η εκδήλωση «Τα Κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα» οργανώνεται για τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με την συνεργασία της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ).

Continue Reading

Trending