Connect with us

Ομορφιά

Beautification στην Πλαστική Χειρουργική

Τι εννοούμε και πως το επιτυγχάνουμε;

Beautyfication ονομάζουμε την διαδικασία βελτίωσης της εμφάνισης και την ταυτόχρονη αναστροφή της γήρανσης, αυτό επιτυγχάνεται μέσω χειρουργικών ή μη επεμβατικών θεραπειών. Οι θεραπείες αυτές δεν έχουν στόχο την αλλαγή της εμφάνισής μας(να γίνουμε άλλοι ή διαφορετικοί), αλλά να αναστρέψουμε φθορές του χρόνου. Ακόμη και μικρές μη χειρουργικές διαδικασίες που βελτιώνουν την εικόνα μας και επαναφέρουν την αρχιτεκτονική και την συμμετρία ονομάζονται beautification.

Ποιες είναι αυτές οι διαδικασίες;

 • Ρινοπλαστική: στόχος η αλλαγή σχήματος, μεγέθους, όγκου, επίτευξη συμμετρίας, διόρθωση του ήβου ή της μεγάλης άκρης της μύτης. Όσον αφορά τους ρώθωνες διόρθωση μικρών ή μεγάλων, ανοιχτών ή κλειστών, παράλληλα,αν χρειάζεται και διόρθωση ρινικού διαφράγματος.Με χειρουργείο ή με υαλουρονικό οξύ όπου είναι εφικτό.
 • Χείλη: τα γεμάτα και σαρκώδη χείλη συμβολίζουν την νεότητα και την ομορφιά. Στόχος η βελτίωση του όγκου, του σχήματος και του περιγράμματος. Χαρακτηριστικά είναι τα λεγόμενα ¨Russian Lips¨ με τονισμένο το περίγραμμα και τον όγκο. Χρησιμοποιούμε fillers υαλουρονικού οξέος, dysport ή λίπος. Η τεχνική lip lift είναι η χειρουργική εξωτερίκευση του ερυθρού του χείλους.
 • Πηγούνι: το σχήμα και η προέκταση του πώγωνος έχει εμφανή αντίκτυπο στην εμφάνιση του προσώπου καθώς και στο οβάλ ή την συμμετρία του. Συνήθως χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ προκειμένου να διαμορφώσουμε το περίγραμμά του και την προβολή του, αλλά και dysport για την λείανση των ρυτίδων έκφρασης στην περιοχή. Το ίδιο κάνουμε και για την κάτω γνάθο βελτιώνοντας έτσι το οβάλ(υαλουρονικό οξύ κατά μήκος και dysport στη γωνία της κάτω γνάθου για την μείωση του όγκου του μασητήρα μυός)  διαμορφώνοντας και σχηματίζοντας το περίγραμμά της.
 • Οι χειρουργικές θεραπείες είναι κυρίως το Face lift, to Neck lift, το Lifting του μετώπου και η βλαφαροπλαστική.Τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άμεσα και εντυπωσιακά.Είναι η κατ’εξοχήν επεμβάσεις που αναστρέφουν τον χρόνο.
 • Το Fractional Laser CO2 βελτιώνει την ποιότητα και την υφή του δέρματος,σβήνοντας σημάδια γήρατος(δυσχρωμίες,λεκέδες)και ρυτίδες.
 • Τα ενέσιμα Fillers υαλουρονικού οξέος και το dysport έχουν ένδειξη για τις ρυτίδες και την  αναπλήρωση του όγκου στο προσώπο.
 • Για την περιοχή του λαιμού boosters υαλουρονικού οξέος είναι κατάλληλα για την ενυδάτωση τη σύσφιξη και την ανάπλασή του. Δεοξυχολικό οξύ και φωσφατυλδιλοχολίνη για λιποδιάλυση στο προγούλι με άμεσα αποτελέσματα.
 • Οι ραδιοσυχνότητες (RF) έχουν θεαματικά αποτελέσματα για την αναζωογόνηση και την  σύσφιξη της περιοχής του λαιμού.

Στόχος πάντοτε είναι να εφαρμόζουμε με κάθε ασφάλεια και μέτρο ,θεραπείες που έχουν ως στόχο την αναστροφή του γήρατος και των φθορών του χρόνου και όχι υπερβολές ή αλλαγές που μας κάνουν να φαινόμαστε ¨άλλοι¨.

Μπέσκος Νικόλαος

Πλαστικός Χειρουργός

ΖΕΥΞΙΔΟΣ 1 ΚΑΙ ΙΚΤΙΝΟΥ

Τηλ. 2314010087

Ομορφιά

Lifting Προσώπου: Ο «βασιλιάς» ξανά στον θρόνο του

Ο Πλαστικός Χειρουργός Dr Δημήτρης Τριανταφύλλου, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, αποκαθιστά το κάπως «παρεξηγημένο» lifting προσώπου για τις γυναίκες που σκέφτονται σοβαρά να προχωρήσουν σε μια κίνηση βελτίωσης της εξωτερικής τους εικόνας με τη βοήθεια της επιστήμης.

Θέτοντας κάποια ζητήματα για τα είδη των ιατρικών κι αισθητικών επεμβάσεων και τον τρόπο που αυτές διεξάγονται, σκοπός είναι να επισημανθεί η αξία της γνώσης, της εμπειρίας και του αυστηρού επαγγελματισμού όσον αφορά στην κλασική πλαστική επέμβαση προσώπου. Το lifting (ρυτιδεκτομή) αποτελεί την κορυφαία επέμβαση Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, αλλά ίσως και την πιο παρεξηγημένη. Θέλοντας να μοιραστώ με τους αναγνώστες την προσωπική μου εμπειρία 20 ετών ως Πλαστικός Χειρουργός, θα σημείωνα…

Οι παγίδες της ομορφιάς διαβάζω συχνά σε περιοδικά διάφορες νέες ονομασίες για τεχνικές με κρέμες, ενέσιμα υλικά (υγρό lifting, baby lifting, vampire lifting κλπ.) ή και για μηχανήματα που προσπαθούν να προσομοιάσουν το επεμβατικό lift, αλλά καμία σχέση δεν έχουν με αυτό, ούτε ως διαδικασία ούτε ως αποτέλεσμα. Παρουσιάζονται, επίσης, στα Μέσα, πρόσωπα με υπερβολικά φουσκωμένα χείλη, μάγουλα, ζυγωματικά, κλπ. και γίνονται σχολιασμοί για το «αποτυχημένο» lifting αυτών. Το επεμβατικό lifting καμία σχέση δεν έχει με αυτά, τα οποία συνήθως είναι αποτέλεσμα ενέσιμων εφαρμογών, όπως λίπος, υαλουρονικό οξύ, υδροξυαπατίτης κ.ά., σε υπέρμετρο βαθμό, δημιουργώντας μία όχι τόσο όμορφη αισθητικά εικόνα.

Η εικόνας μας στο… χειρουργείο

Το χειρουργικό lifting αποτελεί επέμβαση που πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό, σε οργανωμένη κλινική και ύστερα από πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο. Γίνεται υπό μέθη (νευροληπτοαναισθησία) και τοπική αναισθησία ή για όποιους το επιθυμούν με γενική αναισθησία. Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις, όπως η βλεφαροπλαστική (αφαίρεση σακουλών από τα μάτια). Συνήθως, ακολουθεί παραμονή στην κλινική για ένα βράδυ και αποφυγή κοινωνικών εκδηλώσεων για 7-10 μέρες, εξαιτίας των οιδημάτων.

Το αποτέλεσμα μετράει

Όταν υπάρχει η σωστή ένδειξη, δηλαδή, χαλάρωση του δέρματος σε πρόσωπο και στον λαιμό, σε ηλικίες συνήθως πάνω από 45-50 ετών τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άνδρες, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Η επέμβαση αυτή μπορεί, επίσης, να περιοριστεί -αν κάποιος το επιθυμεί- μόνο στην αποκατάσταση χαλάρωσης του λαιμού. Αντενδείξεις αποτελούν κάποιες ασθένειες και το βαρύ κάπνισμα.

Αποτελεί, λοιπόν, το lifting την κορυφαία χειρουργική επέμβαση και τη μόνη για την ουσιαστική αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος στο πρόσωπο και τον λαιμό. Ας καθίσει, λοιπόν, ο βασιλιάς (lifting) ξανά στον θρόνο του!

Info: Αποφοίτησε απ’ το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσ/ νίκης και τη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (ΣΑΑΣ). Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική στο Washinghton University of St Louis. διετέλεσε διευθυντής Υγειονομικού στα δωδεκάνησα, επιμελητής στο 424 ΓΣΝΕ. Κατείχε τον βαθμό του Αρχίατρου και τη θέση του διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής στο 424 ΓΣΝΕ και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Γενικού Αρχίατρου (Συνταγματάρχης). Είναι μέλος της εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής (www.herpas.gr) και υποψήφιο Μέλος της Αμερικανικής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της κλινικής Γέννεσις Θεσσαλονίκης και της EUROMEDICA Ρόδου. [email protected] www.drplastic.eu

Continue Reading

Ομορφιά

Επεμβάσεις ταμπού

Dr Δημήτρης Τριανταφύλλου,
Πλαστικός Χειρουργός

Η αισθητική χειρουργική των γεννητικών οργάνων αποτελεί μια περιοχή “taboo”. Τα τελευταία χρόνια, όμως, στο πλαίσιο της αυξανόμενης τάσης και ζήτησης πλαστικής χειρουργικής για όλα τα μέρη του σώματος, αυξάνονται παράλληλα και οι επεμβάσεις χειρουργικής στα γεννητικά όργανα κι αυτό αφορά κυρίως τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες.

ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Πριν από μερικά χρόνια η Aμερικανική Eταιρία Πλαστικής Χειρουργικής βάζει στους ετήσιους πίνακές της την πλαστική χειλέων γεννητικών οργάνων( labiaplasty). Αιτίες που μπορεί να οδηγηθεί μία γυναίκα σε μια τέτοια απόφαση είναι η βελτίωση της εικόνας της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία μπορεί να δημιουργεί ακόμα και ψυχολογικά προβλήματα. Η υπερτροφία των χειλέων, η ασυμμετρία τους, δηλαδή, ένα μεγάλο-ένα μικρό, ο υπερχρωματισμός (σκούρο χρώμα), η εικόνα στον καθρέφτη, η εικόνα υπερτροφίας με στενά ρούχα (κολάν) μπορεί να ενοχλούν στην κοινωνική ζωή, να δυσχεραίνουν την επίσκεψη στο γυμναστήριο κλπ, δημιουργώντας σε ορισμένα άτομα έντονο αίσθημα ντροπής μέχρι και αποφυγή σύναψης σχέσεων. Οι πιο συχνές επεμβάσεις –ανάλογα την αιτία- είναι:

 1. η μείωση των μικρών χειλέων
 2. η μείωση των μεγάλων χειλέων
 3. η αύξηση των μεγάλων χειλέων (με υαλουρονικό οξύ ή λίπος, όταν αυτό χρειάζεται)
 4. η λιποαναρρόφηση του εφηβαίου
 5. η αποτρίχωση με laser
 6. η ενίσχυση του σημείου G (με υαλουρονικό οξύ, που από αρκετούς αμφισβητείται αν και είναι αρκετά συχνή μικροεπέμβαση στις Η.Π.Α.)
 7. η θεραπεία σύσφιξης του κόλπου με laser ( LVT, Laser Vaginal Tightening). Με Laser Εrbium Yag επιτυγχάνεται remodeling του κόλπου, νεοκολλαγονογένεση, με αποτέλεσμα τη σύσφιξη του κόλπου
 8. η κολποπλαστική (vaginoplasty), δηλαδή, η αποκατάσταση της χαλάρωσης του κόλπου με χειρουργική μέθοδο Η αναισθησία είναι συνήθως τοπική ή όταν συνδυάζεται με άλλη επέμβαση μπορεί να γίνει με μέθη και σπανιότερα με γενική αναισθησία. Η διάρκεια της επέμβασης είναι συνήθως 1 ώρα, ενώ απαιτείται παραμονή του ασθενή στην κλινική μόνο μερικές ώρες, σπάνια έως 1 διανυκτέρευση.

ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Για την αντίστοιχη αντρική περιοχή, οι πλέον συχνές επεμβάσεις είναι η λιποαναρρόφηση οσχέου -αρκετές φορές η εναποθήκευση λίπους στην περιοχή «θάβει» ένα τμήμα του ανδρικού μορίου-, η επιμήκυνση του πέους –τ’ αποτελέσματα αφορούν κυρίως στη φάση της χαλάρωσης-, η αύξηση της διαμέτρου του πέους (ως 30% με τη χρήση βιοδιασπώμενων scaffolds, αφού προηγουμένως εμβαπτιστούν σε βλαστοκύτταρα και το λίφτινγκ οσχέου. Η τελευταία επέμβαση μονοπώλησε το ενδιαφέρον πριν λίγα χρόνια κι όταν ρωτήθηκε σχετικά ο George Clooney, απάντησε ότι σ’ αυτήν την επέμβαση οφειλόταν η επίσκεψή του στον πλαστικό χειρουργό. Στην επέμβαση αυτή γίνεται ανόρθωση του κρεμασμένου οσχέου.

Info: Αποφοίτησε απ’ το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσ/ νίκης και τη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (ΣΑΑΣ). Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική στο Washinghton University of St Louis. διετέλεσε διευθυντής Υγειονομικού στα δωδεκάνησα, επιμελητής στο 424 ΓΣΝΕ. Κατείχε τον βαθμό του Αρχίατρου και τη θέση του διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής στο 424 ΓΣΝΕ και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Γενικού Αρχίατρου (Συνταγματάρχης). Είναι μέλος της εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής (www.herpas.gr) και υποψήφιο Μέλος της Αμερικανικής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της κλινικής Γέννεσις Θεσσαλονίκης και της EUROMEDICA Ρόδου. [email protected] www.drplastic.eu

Continue Reading

Ομορφιά

3 επεμβάσεις για τέλειους γλουτούς

Ο Πλαστικός Χειρουργός Dr. Δημήτρης Τριανταφύλλου, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της Αισθητικής Πλαστικής  Χειρουργικής, αναλύει τις εφαρμογές της, που βελτιώνουν τους γλουτούς αλλά και τη γυναικεία αυτοπεποίθηση. 

Η αναζήτηση κι η επιθυμία της σύγχρονης γυναίκας για την  καλύτερη εικόνα του σώματός της την οδηγούν στην πόρτα του  πλαστικού χειρουργού όλο και πιο συχνά, για να ενημερωθεί και  να συζητήσει λύσεις για τη βελτίωση των πηγίων (γλουτών) της. 

Γιατί δεν έχει δοθεί τόσο μεγάλη σημασία στις αισθητικές  επεμβάσεις που αφορούν στη βελτίωση των γλουτών; Πολλές  γυναίκες λαχταρούν να έχουν τους ιδανικούς γλουτούς, όμως,  από την πλευρά της Πλαστικής Χειρουργικής δεν είχε δοθεί  ιδιαίτερη σημασία στην περιοχή αυτή (σε σχέση με το στήθος),  μέχρι πριν από λίγα χρόνια, γι’ αυτό κι οι επεμβάσεις αυτές δεν  ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει  ζήτηση, αλλά ότι είναι πολύ λίγοι οι πλαστικοί χειρουργοί που  ασχολούνται με την περιοχή, αποθαρρύνοντας ταυτόχρονα τις  γυναίκες που αποζητούν βελτίωση στο συγκεκριμένο σημείο.  Η Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών ανακοίνωσε,  μάλιστα, πενταπλάσια αύξηση των επεμβάσεων στους γλουτούς  σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Ποια είναι τα είδη των επεμβάσεων που αφορούν στην περιοχή;  Οι πιο συχνές είναι η λιπογλυπτική, η τοποθέτηση ενθεμάτων  σιλικόνης, καθώς και η ανόρθωση. Βασικό κριτήριο για την  επιλογή έχει το σχήμα και οι διαστάσεις των γλουτών (τετράγωνοι  – μακρόστενοι), αλλά και συνολικά του σώματος. Επίσης, έχει  μεγάλη σημασία η ποιότητα και η ποσότητα του δέρματος και του  λίπους στην περιοχή (π.χ. ελαστικότητα, περίσσεια, κυτταρίτιδα,  ραγάδες) ή η ύπαρξη δυσμορφιών, όπως έλλειμμα μυός,  ασυμμετρία, λιποδυστροφία, πτώση και υποπλασία, εντυπώματα  στην περιοχή του τροχαντήρα. 

Πώς εφαρμόζεται η αυξητική γλουτών με λίπος; Γίνεται  συνήθως χωρίς γενική αναισθησία και πολλές φορές δε χρειάζεται  παραμονή στην κλινική. Ωστόσο, θα χρειαστούν περισσότερες  από μία συνεδρίες, καθώς το λίπος απορροφάται από τον  οργανισμό σ’ ένα μόνο ποσοστό, αλλά κι επειδή πολλές γυναίκες  δε διαθέτουν αρκετές λιπαποθήκες για τη λήψη του.  Πώς γίνεται η ανόρθωση γλουτών; Πραγματοποιείται με  επισκληρίδιο ή γενική αναισθησία. Μειονέκτημά της θεωρείται  το γεγονός ότι δημιουργούνται κάποιες τομές, αν και με τον χρόνο  βελτιώνονται κατά πολύ. Συνήθως, αυτό γίνεται όταν υπάρχει  χαλάρωση δέρματος (π.χ. ύστερα από γρήγορο αδυνάτισμα ή  απώλεια πολλών κιλών). 

Αυξητική γλουτεοπλαστική: ποια είναι τα αποτελέσματά της;  Καταρχήν, είναι εξαιρετικά και μόνιμα, όταν υπάρχει καλή  ένδειξη, δηλαδή, καλός τόνος δέρματος κι επίπεδος ή «άδειος»  γλουτός. Γίνεται με επισκληρίδιο ή γενική αναισθησία και  τοποθετούνται ενθέματα σιλικόνης λείας επιφάνειας ανάμεσα  στον μείζονα γλουτιαίο μυ.  

Πού μπορεί να κάνει κάποιος μια επιτυχημένη επέμβαση στους  γλουτούς με ασφάλεια; Στο Τμήμα Πλαστικής και Αισθητικής  Χειρουργικής της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, ένα από τα μεγαλύτερα  και πιο σύγχρονα στην Ελλάδα, που αντιπροσωπεύεται από ένα  αυτόνομο τμήμα, το οποίο είναι χωροθετημένο με ξεχωριστά  χειρουργεία, εφοδιασμένα με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας  τεχνολογίας και πολυτελείς θαλάμους νοσηλείας, συμβάλλοντας  έτσι, εκτός των άλλων, στη μείωση της πιθανότητας εκδήλωσης  νοσοκομειακών λοιμώξεων στο ελάχιστο.

Η ποιότητα των  υπηρεσιών εξασφαλίζεται με την υποστήριξη του εξειδικευμένου  ιατρικού δυναμικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο  είναι εκπαιδευμένο στις τελευταίες τεχνολογίες και μεθόδους  της πλαστικής χειρουργικής, προσφέροντας έτσι υπηρεσίες  υψηλού ιατρικού επιπέδου σε γυναίκες κάθε ηλικίας. Ως μέρος  της ΓΕΝΕΣΙΣ, το εν λόγω τμήμα απολαμβάνει την ασφάλεια και  την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών σε όλους τους τομείς, κάτι  που αντικατοπτρίζεται και μέσω των πιστοποιήσεων που έχει  λάβει η κλινική από εγχώριους και διεθνείς οίκους διαπίστευσης  ποιότητας και διαχείρισης ασθενών. 

Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου είναι Πλαστικός Χειρουργός,
μετεκπαιδεύτηκε στο Barnes Hospital,
Washington University, St.Louis Mo, USA.

Δείτε τις υπηρεσίες που παρέχει ο dr.Τριανταφύλλου στο drplastic.gr!

Ευχαριστούμε τον Δημήτριο Τριανταφύλλου, Πλαστικό Χειρουργό, Επιστημονικά Υπεύθυνο του Τμήματος Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής της Κλινικής Γένεσις  Θεσσαλονίκης, για τις πληροφορίες. 

Info: Μαιευτική, Γυναικολογική, Χειρουργική Κλινική Γένεσις, μέλος του ομίλου Euromedica, Τέρμα 17ης Νοέμβρη, Πυλαία, Θεσσαλονίκη,  [email protected], www.genesishospital.gr

Continue Reading

Trending