Connect with us

Επιχειρηματικότητα

Cooperation Quotient : Ο κρίσιμος παράγων επιτυχίας (Βαθμός Συνεργασίας)

Seminars & Consulting

Παναγιώτης Ρεγκούκος και Συνεργάτες

Το 1912, το IQ (Βαθμός ευφυΐας) προτάθηκε ως ο απαραίτητος παράγων για την επιτυχία ενός ανθρώπου, στην εργασία και στην ζωή του. Απεδείχθη όμως πως άνθρωποι που έχουν υψηλό βαθμό ευφυΐας δεν τους εξασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το 1965, προτάθηκε το EQ (συναισθηματική νοημοσύνη), ως ο παράγων εκείνος που αναζητούσαν οι Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού των επιχειρήσεων στους νεοπροσληφθέντες, ώστε να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα. Όμως, στην πράξη απεδείχθη πως ούτε αυτός ο παράγων κάνει τους ανθρώπους πιο επιτυχημένους στην πράξη.
Σήμερα, είναι αποδεδειγμένο πλέον πως ο απαραίτητος παράγων που χρειάζεται να διαθέτει ο άνθρωπος για να εξασφαλίσει την προσωπική του εξέλιξη στην εργασία του και στην ζωή του, για να ανταποκριθεί στα αντίστοιχα καθήκοντα του και για να αυξάνει μονίμως και σταθερά την παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα του, είναι το CQ (Βαθμός Συνεργασίας).
Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Harvard των ΗΠΑ, σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας που διήρκεσε 75 ολόκληρα χρόνια και συνεχίζεται, με αντικείμενο την προσωπική ευτυχία στην εργασία και την ζωή, ο «Βαθμός Συνεργασίας» με τους άλλους ανθρώπους, καθιερώθηκε πλέον ως ο πλέον ασφαλής και αποδοτικός παράγων για την συνεχή βελτίωση και αποδοτικότητα όλων των ανθρώπων.
Απεδείχθη πως δεν είναι οι γνώσεις, οι δεξιότητες ή οι εμπειρίες, αφού αυτές είναι επίκτητες και μπορεί ο καθένας να τις αποκτήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Για να παρακινηθεί όμως να τις αποκτήσει και να τις εξελίσσει συνεχώς, ο απαραίτητος παράγων είναι ο «Βαθμός Συνεργασίας» με τους άλλους ανθρώπους, που διαθέτει.

Τι είναι ο «Βαθμός Συνεργασίας»
Είναι ο βαθμός ικανότητας του ανθρώπου να συνεργάζεται αρμονικά με τους άλλους ανθρώπους, για την επιτυχία ενός ή περισσοτέρων κοινά αποδεκτών στόχους.
Είναι το σημαντικότερο ζητούμενο σε όλες τις επιχειρήσεις, που βλέπουν την παραγωγικότητας τους να μειώνεται, το κόστος λειτουργίας να μεγαλώνει και τους στόχους να είναι μακριά από τα πραγματικά αποτελέσματα.
Είναι ο μοναδικός απαραίτητος παράγων για κάθε πρόσληψη, ώστε ο νεοπροσληφθής να ενταχθεί αμέσως στο τμήμα του, να δημιουργήσει «Καλές Σχέσεις» με τους συναδέλφους, πελάτες και προμηθευτές της επιχείρησης και να συμβάλλει στο μέγιστο στην επιτυχία των στόχων του. Οι «Καλές Σχέσεις» είναι αποτέλεσμα της «Συνεργασίας» και απαραίτητος όρος σωστής και αποδοτικής λειτουργίας κάθε εργαζόμενου στο τμήμα που ανήκει.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προγράμματα

Ψώνισε, βοήθησε, κέρδισε! Ο «Σκοπός Ζωής» στις οργανώσεις του YouBe Hero

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην φόρμα εγγραφής του YouBe Hero και να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου τον ηρωικό ενθυμητή. Αν χρειάζεσαι επιπλέον βοήθεια παρακολούθησε τα παρακάτω βίντεο για το πώς γίνεται η διαδικασία εγραφής-δωρεάς και για το πώς μπορείς να εγκαταστήσεις τον ηρωικό ενθυμητή για τις on line αγορές σου! Στην συνέχεια κάθε φορά που θα κάνεις online αγορές από συνεργαζόμενες με το YouBe Hero επιχειρήσεις (Public, Brands Galaxy, Aliexpress, Factory outlet, Celestino,  Dominos, AB Βασιλόπουλος, ΙΑΝΟΣ, Aegean, Media Mark, Μουστάκας, Sugar Free, CosmosSport,  Fullah Sugah , Attica, ebay, Tsakiris Malas, Sephora, The Body Shop, Gallery d’Beaute κ.α.) ο ηρωικός ενθυμητής θα σου θυμίζει ότι μπορείς να προφέρεις παράλληλα χωρίς να σου κοστίσει. Επιλέγεις στις οργανώσεις που θέλεις να στηρίξεις τον «Σκοπό Ζωής» και υποστηρίζεις του στόχους του. Διέδωσέ το σε φίλους και γνωστούς προκειμένου να στηρίξεις το έργο μας μέσα από τις on line αγορές σου. Δεν σου κοστίζει τίποτα κι όμως προσφέρεις.

Στήριξε τον «Σκοπός Ζωής»

Κάνε τις online αγορές σου, επίλεξε τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Σκοπός Ζωής» και χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση στήριξε τους στόχους μας:

1.     Την αγορά πρώτων υλών για τις δημιουργίες και κατασκευές των εθελοντών –δημιουργών μας.

2.     Την αγορά tablet προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότηα σε εθελοντές μας να προάγουν τη δουλειά τους ηλεκτρονικά.

Γίνε εσύ ο ήρωάς σου, στήριξε μέσα από τις αγορές σου τον «Σκοπό Ζωής».

Δεν κάνεις online αγορές;

Σε περίπτωση που δεν κάνεις ηλεκτρονικές αγορές προωθήστε το σε φίλους και γνωστούς που προτιμούν τις online αγορές για να μας στηρίξουν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να αναζητήσεις εδώ: https://www.youbehero.com/gr/faq.

Ο «Σκοπός Ζωής» μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό στηρίζει τον άνθρωπο

Ο «Σκοπός Ζωής» στα 4 χρόνια ύπαρξης του στήριξε πάνω από 400 εθελοντές οι οποίοι ασχολούνται με την τέχνη, τον πολιτισμό και την δημιουργία προσφέροντας τους ψυχολογική, οικονομική και επαγγελματική υποστήριξή, μετατρέποντας την αδράνεια σε ενεργή συμμετοχή. Προσέφερε βοήθεια ταυτόχρονα σε πάνω από 50 ιδρύματα και φορείς (για το παιδί, τις κακοποιημένες γυναίκες, ευπαθείς ομάδες).

Continue Reading

Προγράμματα

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο:«COVID-19: Εμβολιασμός & Καρκίνος Μαστού»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, 4μμ – 6μμ, διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο (webinar) με θέμα «COVID-19: Εμβολιασμός & Καρκίνος Μαστού». 

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους από ειδικούς ιατρούς και επιστήμονες σε θέματα σχετικά με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τον εμβολιασμό των γυναικών με καρκίνο μαστού, όλα τα νεότερα δεδομένα για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 καθώς και τα ηθικά θέματα που ενδέχεται να προκύπτουν σε σχέση με αυτόν. 

Πρόγραμμα:

16:00-16:05 Χαιρετισμός

Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

16:05 – 16:30 Νεότερα δεδομένα σχετικά με τον εμβολιασμό για την COVID-19 

Μαρία Τσολιά

Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, 

Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων & Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

16:30-17:00 COVID-19 και Εμβολιασμός: Κατευθυντήριες οδηγίες για ασθενείς με καρκίνο μαστού

Φλώρα Σταυρίδη, MD, MSc, MRCP

Παθολόγος Ογκολόγος

Συνεργάτης Νοσοκομείου Υγεία

Managing Director Care and Cure Oncology Center

17:00 – 17:15    Εμβολιασμός: Υπάρχει θέση για ηθικά θέματα εν μέσω πανδημίας;

Τάκης Βιδάλης

Επιστημονικός Συνεργάτης Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής  

17:15- 17:45    Ερωτήσεις

17:45-18:00    Συμπεράσματα-Κλείσιμο

Συμμετοχή:

Το διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ζητήματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το webinar θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» στο Facebook: https://www.facebook.com/almazois

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Επιδότηση έως 5000€ για κατασκευή eshop!

Αναρτήθηκε η προδημοσίευση  της δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό»  που έχει ως στόχο την επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη δημιουργία ή αναβάθμιση του ηλεκτρονικού τους καταστήματος. 

Από το πρόγραμμα επιδοτούνται αιτήσεις έως 5000€ για κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ. Προϋπολογισμός δράσης 80000000€

Δικαιούχοι της δράσης είναι  μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

  • Υφιστάμενες, οι οποιες έχουν συσταθεί έως και την 30.09.2019
  • Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά, μέχρι τις 07/11/2020.

Ηλεκτρονική Υποβολή

Για τη χρηματοδότηση από την παρούσα Δράση, απαιτείται η υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί με τη δημοσίευση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης.

Η εταιρεία Darwin με πολυετή εμπειρία στο χώρο των υπηρεσιών διαδικτύου και με άριστα καταρτισμένη ομάδα μπορεί να αναλάβει πλήρως και με υπευθυνότητα την αίτησή σας στο πρόγραμμα και σε περίπτωση έγκρισής σας, την κατασκευή του eshop σας. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης της δράσης και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η επιχείρησή σας, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ *
ή να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Darwin στα τηλέφωνα 2315 516216 και 210 3001787.

* https://darwin.gr/blog/επιδότηση-για-κατασκευή-eshop/

Continue Reading

Trending