Connect with us

Lifestyle

Fairplay, Ένα πρωτότυπο παραμύθι κατά της αθλητικής βίας και του φανατισμού!

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Το πρωτότυπο παραμύθι κατά της αθλητικής βίας «Fairplay» παρουσίασε  πρόσφατα το Παιδικό  Χωριό SOS Πλαγιαρίου και οι εκδόσεις Μένανδρος σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα «Ολυμπία» του Grand Hotel Palace Θεσσαλονίκης. Το παραμύθι έγραψαν και εικονογράφησαν 18 παιδιά ηλικίας Δημοτικού και το αφιέρωσαν στα παιδιά που προστατεύονται από τα Παιδικά Χωριά SOS και την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, καθώς όλα τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν για την ενίσχυση των δύο οργανισμών.

 

Ερέθισμα για την έμπνευση του παραμυθιού έδωσαν στα παιδιά τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα βίαιων επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς ομάδων. Σκοπός των μικρών συγγραφέων ήταν να περάσουν μέσα από μια όμορφη ιστορία με χαρούμενες ζωγραφιές, το μήνυμα της εξάλειψης της βίας στα γήπεδα, της ξενοφοβίας και του σχολικού εκφοβισμού και να προβάλουν το Δίκαιο Παιχνίδι.

 

Την εκδήλωση προλόγισε η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, η οποία μιλώντας για την προσπάθεια των παιδιών να δημιουργήσουν ένα βιβλίο-κίνητρο για μικρούς και μεγάλους, τόνισε τη σημασία την αθλητικής παιδείας, στέλνοντας πολλά μηνύματα για το Fair Play. Στη συνέχεια μίλησε η τέως πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος κα Μαργαρίτα Στενιώτη. Μεταξύ άλλων μίλησαν η Αθλητική Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης κα Ευαγγελία Λιάσου, και ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS κ. Κωνσταντίνος Συρίγος. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι ομιλίες των Ολυμπιονικών κκ. Βούλας Πατουλίδου, Τασούλας Κελεσίδου, Αλέξανδρου Νικολαΐδη και του Παραολυμπιονίκη κ.Ανδρέα Κατσαρού, καθώς και των γνωστών παλαίμαχων Ελλήνων ποδοσφαιριστών κκ. Γιώργου Κούδα, Βασίλη Χατζηπαναγή, Ντίνου Κούη και Μπάνε Πρέλεβιτς, οι οποίοι βραβεύτηκαν από τους διοργανωτές και μοιράστηκαν με το κοινό την αξία του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης η κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κα Καλυψώ Γούλα, οι βουλευτές κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Ζουράρις, Γιώργος Λαζαρίδης, Ιωάννης Δελής, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΜ, κ. Σάββας Δημητριάδης, ο κ. Γεώργιος Ορφανός, ενώ παρόντες ήταν και πολλοί εκπρόσωποι σωματείων, παιδιά ακαδημιών της Θεσσαλονίκης, και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΜ, κ. Σάββας Δημητριάδης. Τη δική τους ζεστή νότα πρόσθεσαν οι μικροί συγγραφείς που διάβασαν αποσπάσματα του παραμυθιού και καλωσόρισαν τους καλεσμένους με ένα ξεχωριστό τραγούδι για τη χαρά του αθλητισμού και την αξία του ευ αγωνίζεσθαι. Η βραδιά έκλεισε με την ομιλία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Γιάννη Παναγόπουλου, Αν. Αθλητικού Εισαγγελέα. Την εκδήλωση συντόνισε ο Διευθυντής του FAIR PLAY 96.1 και της εφημερίδας Arena Press Νίκος Πετρουλάκης.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του κ. Μιχάλη Γεράνη, της Εταιρίας αερίου ΕΔΑ-ΘΕΣΣ και της ICAP.

 

Το παραμύθι έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και πωλείται από τις εκδόσεις Μένανδρος στην τιμή των 10€ .

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτοκίνητο

Η GEO Mobility Hellas ενδυναμώνει τη στρατηγική παρουσία της Zeekr στην Ελλάδα

– Η GEO Mobility Hellas επεκτείνει στρατηγικά το δίκτυο της Zeekr στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της σε κομβικές περιοχές της χώρας.

– Νέα Zeekr Test Drive Centers σε Σέρρες, Ιωάννινα και Χαλκίδα προσφέρουν στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει και να οδηγήσει όλα τα μοντέλα της γκάμας Zeekr.

Αθήνα / Ελλάδα, 3 Ιουνίου – Η GEO Mobility Hellas ενδυναμώνει δυναμικά την παρουσία της Zeekr σε κομβικές περιοχές της χώρας, ενισχύοντας τη στρατηγική και μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του δικτύου της, η GEO Mobility Hellas ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη λειτουργίας του νέου εκθεσιακού χώρου Zeekr στη Θεσσαλονίκη, στο 9ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στην Πυλαία. Η προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της μάρκας συνεχίζεται δυναμικά, επιπλέον των ήδη δύο Zeekr Stores σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την έναρξη λειτουργίας των νέων Zeekr Test Drive Centers.

Πρόκειται για εξειδικευμένα σημεία συνεργατών Zeekr, όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει και να οδηγήσει ολόκληρη τη γκάμα των μοντέλων της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων των Zeekr 001, Zeekr X και Zeekr 7X -σύντομα και του Zeekr 7GT- ανακαλύπτοντας τις τεχνολογίες και τα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν το μέλλον της αυτοκίνησης.

Zeekr Test Drive Centers:

Νομός Σερρών

ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ | 8ο χλμ. Σερρών – Θεσσαλονίκης, Σέρρες

Νομός Ιωαννίνων

MAXX MOTORS | 10ο χλμ. Ιωαννίνων – Αθήνας, Ιωάννινα

Νομός Ευβοίας

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ | Λ. Αθηνών – Ξηρόβρυση, Χαλκίδα

Η παρουσία της μάρκας στις συγκεκριμένες περιοχές σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης της Zeekr με το ελληνικό κοινό, καθώς και για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου εμπειρίας και εξυπηρέτησης σε ολόκληρη τη χώρα. Η GEO Mobility Hellas συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξη της Zeekr στην Ελλάδα, υλοποιώντας ένα στρατηγικό πλάνο που στοχεύει στη δημιουργία ενός ισχυρού και σύγχρονου δικτύου παρουσίας πανελλαδικά. Η επέκταση αυτή αποτελεί μέρος της δέσμευσης της εταιρείας να προσφέρει σε ακόμη περισσότερους οδηγούς τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την τεχνολογία, την ποιότητα και τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης μέσα από την εμπειρία Zeekr.

Continue Reading

Lifestyle

Η Χριστιάννα Σιάχου και η προσέγγιση της ζωγραφικής με μια μοντέρνα οπτική

H Χριστιάννα Σιάχου είναι σχεδιάστρια μόδας και αρθρογράφος η οποία κινείται στα κυκλώματα του χώρου μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις όπως συμμετοχή σε εκθέσεις μόδας και αρθρογραφία σε ιστολόγια και περιοδικά μόδας εκφράζοντας την μοναδικότητα της και τις απόψεις της. Ένα από τα αγαπημένα της hobby είναι η ζωγραφική καθώς αρέσκεται στο να ζωγραφίζει στον ελεύθερο της χρόνο και όποτε η έμπνευση της το επιτρέπει πορτραίτα σε ύφος pop art & abstract art εμπνευσμένη από τους μεγαλύτερους ζωγράφους του 20 ου αιώνα Andy Warhol & Piet Mondrian οι οποίοι άφησαν ένα κίνημα διαχρονικό το οποίο μας επηρεάζει μέχρι και σήμερα. Ο Αndy Warhol ήταν Αμερικανός ζωγράφος ο οποίος διακρίθηκε στην pop κουλτούρα και τα έργα του εκφράζουν την σχέση μεταξύ διαφήμισης, κατανάλωσης, mass media καθώς και φιγούρες διασήμων ενώ ο Piet Mondrian ήταν Ολλανδός καλλιτέχνης του οποίου οι πίνακες διακρίθηκαν στο ύφος abstract art το οποίο απεικονίζει μια ουτοπική προσέγγιση επηρεασμένη από συμπαντικές δυνάμεις καθώς το ύφος του εκφράζεται μέσα από γεωμετρικά σχήματα. H Χριστιάννα Σιάχου υποστηρίζει ότι η τέχνη είναι ο ζωτικός παλμός της ανθρώπινης ύπαρξης. Μεταφράζει τα βαθύτερα συναισθήματά μας, καταγράφει την ιστορία μας και γεφυρώνει τα χάσματα μεταξύ των πολιτισμών. Μας παρέχει μια ασφαλή διέξοδο για συναισθήματα που οι λέξεις συχνά δεν μπορούν να περιγράψουν. Διακινεί μία σύνδεση & και μας χαρίζει ενσυναίσθηση: Η τέχνη μας επιτρέπει να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των άλλων, ενώνοντάς μας από διαφορετικά υπόβαθρα. Μας δίνει απλόχερα την γνωστική ανάπτυξη: Η δημιουργία και η ενασχόληση με την τέχνη διευρύνει τη φαντασία μας, επιδοκιμάζει τις προοπτικές μας και θρέφει τις ψυχές μας. Όπως είπε ο φιλόσοφος και συγγραφέας Albert Camus,For myself, I cannot live without my art. It is the universal language that proves we exist.

Continue Reading

Lifestyle

Ζήσε σωστά

Continue Reading

Trending