Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

Startup | Γιώργος Διακομανώλης (IRIDA A.I. TECHNOLOGIES)

Κύριε Διακομανώλη : Μπορείτε με απλά λόγια να μας πείτε βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος ή των υπηρεσιών που προσφέρετε;

Στην IRIDA A.I. TECHNOLOGIES αναπτύσσουμε λύσεις βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την Μηχανική Μάθηση, κυρίως για τις αγορές των ΑΠΕ και της πράσινης τεχνολογίας. Έχουμε αναπτύξει ένα πρωτοποριακό σύστημα αποτροπής πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες, με την χρήση αλγόριθμων Machine Learning, ώστε να εκπαιδεύεται συνεχώς και να κάνει όλο και πιο ακριβείς αναγνωρίσεις. Κάμερες υψηλής ανάλυσης σκανάρουν τον ουρανό γύρω από το αιολικό πάρκο, τα δεδομένα που συλλέγουν τα επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο ο αλγόριθμος που έχουμε αναπτύξει και αναγνωρίζει με ακρίβεια αν κάποιο πτηνό κατευθύνεται προς τα πτερύγια της ανεμογεννήτριας. Σε αυτή την περίπτωση το σύστημα εκπέμπει έναν ήχο ώστε το πτηνό να αλλάξει πορεία, Σε περίπτωση που συνεχίσει την πορεία προς την επικίνδυνη ζώνη, το σύστημά μας σταματά την ανεμογεννήτρια μέχρι το πτηνό να απομακρυνθεί. Όλα τα δεδομένα και τα video αναγνώρισης και αποτροπής παρουσιάζονται μέσα από την πλατφόρμα διαχείρισης που έχουμε αναπτύξει και βρίσκεται στο cloud. Μέσα από την πλατφόρμα, ο χρήστης μπορεί να δει όλα τα δεδομένα, πολλά χρήσιμα KPIs σε μορφή γραφημάτων, μπορεί να ελέγξει το σύστημα και να εξάγει τα reports που πρέπει να παρέχει στις αρμόδιες περιβαλλοντολογικές κάθε μήνα.


  • Πώς θα αξιολογουσατε την πορεία της εταιρείας σας ως τώρα και ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι που έχετε θέσει;

H IRIDA A.I. TECHNOLOGIES έχει θετικούς ισολογισμούς και κέρδη από την πρώτο χρόνο λειτουργίας της ενώ έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξάγει και να έχει παρουσία σε 5 χώρες της Ευρώπης, μαζί φυσικά με την Ελλάδα. Έχουμε μια πολύ δεμένη ομάδα η οποία διευρύνεται με νέα δυναμικά στελέχη ώστε να ανταπεξέλθουμε με επάρκεια στις προκλήσεις που φέρνουν οι φιλόδοξοι στόχοι μας. Θέλουμε μέσα στην επόμενη τριετία να είμαστε οι leaders στην Ευρωπαϊκή αγορά και να επεκταθούμε σε χώρες εκτός Ευρώπης


  • Ετοιμάζεται κάποια νέα λύση την οποία θα προσφέρεται ως εταιρεία ;

Έχουμε ένα εξαιρετικό τμήμα ανάπτυξης εφαρμογών Computer Vision και το όραμά μας είναι η ανάπτυξη λύσεων με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη για την πράσινη τεχνολογία και το περιβάλλον. Συνεπώς πάντα είμαστε πολύ ανήσυχοι με πολλές ιδέες. Αυτή την περίοδο σχεδιάζουμε μια εξαιρετικά καινοτόμα λύση, που αφορά στην άμεση αναγνώριση πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις, σε πολύ πρώιμο στάδιο. Οι περσινές καταστροφές ειδικά στην Δαδιά μας επηρέασαν όλους και προσπαθούμε κι εμείς από την μεριά μας να συμβάλλουμε στην διατήρηση της χλωρίδας και της πανίδας, βρίσκοντας τρόπους για την όσο το δυνατόν πιο αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.


  • Υπάρχουν αρκετοί νέοι σαν κι εσάς που επιθυμούν να κυνηγήσουν το δικό τους όνειρο μιας startup εταιρείας! Τι θα συμβουλεύατε σε αυτούς; υπάρχει συνταγή επιτυχίας;

Η ίδρυση μιας startup εταιρείας και το επιχειρείν γενικότερα δεν αφορά μόνο τους νέους. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ιδρυτών μεγαλύτερης ηλικίας που είτε αποφάσισαν να κάνουν το βήμα πιο μεγάλοι, είτε απέτυχαν αρκετές φορές μέχρι τελικά να πετύχουν. Αυτό που θέλω να πω, είναι να μην φοβάστε να αποτύχετε και να τσαλακωθείτε. Προσωπικά, έχω μάθει πολλά περισσότερα από τις αποτυχίες μου. Νομίζω ότι ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων αποτυγχάνουν λόγω της διαφορετικής νοοτροπίας και τελικά του οράματος των συνιδρυτών για την εταιρεία. Είναι κρίσιμης σημασίας να βρίσκεστε όλοι στην ίδια σελίδα.


  • Πώς η καλή διαχείριση του χρόνου σας μπορεί να συμβάλει στην επιτυχία της επιχείρησης σας;

H διαχείριση του χρόνου είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα μιας start-up. Ειδικά αν ο ιδρυτής είναι ένας, στην πορεία μέχρι ο scaling up θα πρέπει να κάνει σχεδόν τα πάντα, με συνέπεια να χάνεται χρόνος και χρήμα σε δραστηριότητες που δεν αφορούν στην ανάπτυξη. Ακόμα όμως και στην συνέχεια, ο πειρασμός του micro management είναι μεγάλος και εξίσου χρονοβόρος χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Επιλέξτε σοφά συνιδρυτές και συνεργάτες και μοιράστε τις αρμοδιότητες.


  • Ποια είναι η σημασία της δικτύωσης και πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις σχέσεις σας για την ανάπτυξη της εταιρείας σας;

Η δικτύωση είναι σημαντική είτε ψάχνει κανείς για χρηματοδότηση είτε ψάχνει για πωλήσεις. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε γνωριμίες, χρησιμοποιήστε τα εργαλεία και το networking που προσφέρουν οργανισμοί όπως το Elevate Greece, το ΕΒΕΑ, ο ΣΕΒ αλλά και θερμοκοιτίδες τραπεζών και άλλων οργανισμών όπως το Business Seeds και το EGG. Το κλειδί είναι η εξωστρέφεια. Η καλύτερα ιδέα του κόσμου θα μείνει στα χαρτιά αν δεν την επικοινωνήσετε.  


  • Η εταιρεία σας έχει λάβει πολύ θετικές κριτικές. Τι πιστεύετε ότι συνέβαλε στην επιτυχία αυτή;

Το Όραμα και οι Αξίες είναι βασικοί πυλώνες για την επιτυχία μιας εταιρείας. Όταν το όραμα είναι ξεκάθαρο και επικοινωνείται με σαφήνεια σε όλους όσους συμμετέχουν και εργάζονται στην εταιρεία, διαμορφώνεται μια εταιρική κουλτούρα που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη προς τον τελικό στόχο. Στην IRIDA A.I. TECHNOLOGIES έχουμε όραμα να δημιουργήσουμε λύσεις για έναν πιο πράσινο και βιώσιμο κόσμο. Παράλληλα οι αξίες μας είναι κοινές μεταξύ των συνιδρυτών και μετόχων. Αυτό μας έχει κάνει ομάδα και μας δίνει αυτοπεποίθηση να δημιουργούμε.


  • Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες και πώς μπορούν να τις ξεπεράσουν;

Οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πρωτίστως την έλλειψη χρηματοδότησης και την μη πρόσβαση σε φθηνό χρήμα. Επαφίονται σε friends and family, business angels και φυσικά την αυτοχρηματοδότηση, όταν την ίδια στιγμή οι ανταγωνιστές μας στην Ευρώπη έχουν πρόσβαση σε δανεισμό με χαμηλά επιτόκια, χρηματοδότηση και βοήθεια από τα κράτη τους, που εμείς δεν έχουμε. Επιπλέον, τα εργαλεία που έχουν διαθέσιμα οι νεοφυείς επιχειρήσεις σε προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη εμείς τα έχουμε σε πολύ μικρότερο βαθμό, οπότε μια ελληνική επιχείρηση πρέπει να καταβάλλει διπλάσια προσπάθεια.


Συνέντευξη απο την Ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

<<Αφιέρωμα>> Women On Top (εν δράσει) | Δήμητρα Γούναρη

Μέσα σου με θάρρος, δίπλα του με αγάπη!

Κυρία Γούναρη : Μπορείτε με απλά λόγια να μας πείτε ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρας

Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στη Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία. Για 14 χρονιά εργαζόμουν  σε ερευνητικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα. Είμαι από τις γυναίκες που έχουν τολμήσει μια μεγάλη στροφή στην επαγγελματική τους ζωή.

Το 2015 έγινα μητέρα και όλα άρχισαν να παίρνουν μια άλλη μορφή. Ξεκίνησα να διαβάζω για τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών παρακολούθησα σεμινάρια, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και στο τέλος κατάλαβα ότι μάλλον βρήκα αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου…Να υποστηρίζω και να ενδυναμώνω γονείς.

Από το Δεκέμβριο του 2020 είμαι μέλος του δικτύου μεντόρων και συνεργάτης του Women On Top, οργανισμού που ασχολείται με την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Και εδώ και ένα χρόνο, είμαι μέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub, η τοπική κοινότητα του Women On Top στη Θεσσαλονίκη που βοηθά τα μέλη της να αναπτυχθούν, και τα υποστηρίζει να πραγματοποιήσουν τα επαγγελματικά/επιχειρηματικά τους σχέδια.

Οπότε η ερώτησή σας στην δική μου περίπτωση είναι αν το ακαδημαϊκό υπόβαθρο στις Πολιτικές Επιστήμες βοήθησε στην εξέλιξη της επαγγελματικής μου καριέρας, η απάντησή μου είναι σίγουρα ναι. Είχα την τύχη να σπουδάσω σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο με εξαιρετικούς επιστήμονες και η αλληλεπίδραση μου με την επιστήμη, μου έμαθε σίγουρα να κάνω τις ερωτήσεις που χρειάζομαι για να αναπτύσσομαι.


Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Παρέχω υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης γονέων (1:1, group και couple parent coaching), συντονίζω εργαστήρια και πραγματοποιώ ομιλίες. 

Παράλληλα, η εργασιακή μου εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα σε συνδυασμό με τη σημερινή επαγγελματική μου ιδιότητα, ως σύμβουλος γονεϊκής ενδυνάμωσης και υποστήριξης, με  οδήγησαν στο να διαμορφώσω υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζόμενων γονέων για επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Προσωπικό μου όραμα είναι να φέρω τη γονεικότητα στο εταιρικό περιβάλλον, με φροντίδα και σεβασμό στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων και των επιχειρήσεων και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση πιο συμπεριληπτικών χώρων εργασίας για τους γονείς και τις ανάγκες τους.


Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα γυναίκα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό τομέα;

Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές γιατί θεωρώ πως οι διαδρομές των ανθρώπων είναι πολύ ξεχωριστές. Αλλά αν θα μπορούσα από την δική μου εμπειρία να μοιραστώ κάτι είναι το εξής: Να βρει άλλες γυναίκες και δίκτυα ενδυνάμωσης όπως αυτό του Women On Top. Να παίρνει δύναμη από τη δική της ιστορία που σίγουρα θα έχει πολλά να της πει και να μαθαίνει με αυθεντική περιέργεια, ιστορίες άλλων ανθρώπων και γυναικών που τόλμησαν. Τέλος να προσφέρει και εκείνη υποστήριξη σε όσους/ες χρειάζονται, ακόμα κι αν στην αρχή μπορεί να πιστεύει πως δεν έχει κάτι να μοιραστεί.


Πείτε μας μια έκφραση που χρησιμοποιείτε συχνά και σας δίνει κουράγιο και δύναμη ;

Έχω πάρα πολλές είναι αλήθεια αλλά θα τολμήσω να ξεχωρίσω κάποιες που μέσα μου αυτήν την περίοδο κάνουν πολύ νόημα:

  • Δήμητρα είναι εντάξει να είσαι όπως είσαι…είσαι ασφαλής…

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς σήμερα;

Πολλές και σύνθετες όπως ακριβώς σύνθετες και απαιτητικές είναι οι ζωές μας. Νομίζω όμως – όπως συνηθίζω να λέω – πως είμαστε πιο ίδιοι/ες οι γονείς από όσο φανταζόμαστε. Οι γονείς παιδιών ηλικίας 2 – 5 ετών θα ζητήσουν υποστήριξη για να βελτιώσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους και να υποστηρίξουν αυτή την απαιτητική περίοδο των παιδιών που επιζητούν αυτονομία και έχουν αρκετές εκρήξεις θυμού στις ματαιώσεις τους ενώ σε παιδιά σχολικής ηλικίας οι προκλήσεις των γονιών αφορούν κυρίως στις οθόνες, στο σχολικό διάβασμα και στην προσαρμογή των γονιών στις συναισθηματικές διακυμάνσεις των εφήβων. Επίσης είναι πολύ ενθαρρύντικό που πολλοί γονείς πλέον επιλέγουν να υποστηριχθούν χωρίς να υπάρχει απαραίτητα κάποια πρόκληση αλλά για να μάθουν, να μοιραστούν αγωνίες και να αποσαφηνίσουν την γονεική τους ταυτότητα.


Είναι οι εταιρείες και οι οργανισμοί στην Ελλάδα δεκτικοί στο να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες υποστήριξης στους/στις εργαζόμενους/ες τους;

Η ιδέα να προσφέρω τέτοιες υπηρεσίες στους εργασιακούς χώρους, προέκυψε στις αρχές της πανδημίας όταν ζήσαμε όλοι/ες τη δυσκολία του work from home, ιδίως όταν έχεις και παιδιά στο σπίτι. Η περίοδος του covid λειτούργησε σαν επιταχυντής για πάρα πολλά πράγματα μέσα στους εργασιακούς χώρους και σίγουρα ένα από αυτά είναι η ανάγκη της ορατότητας των εργαζομένων μαζί με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν – εκτός των άλλων – και στο γονεικό τους ρόλο.

Έχει ανοίξει ήδη μια συζήτηση και υπάρχουν εξαιρετικές προσπάθειες από ορισμένες εταιρείες αλλά είναι αλήθεια πως ακόμα υπάρχουν αντιστάσεις να φέρουν εσωτερικά τέτοιες εκπαιδεύσεις. Την ίδια στιγμή γίνεται όλο και πιο σύνηθες το να παρέχει μια εταιρεία πρόσβαση σε γραμμές ψυχικής υγείας, ή σε πλατφόρμες εκπαίδευσης γονέων. 

Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ είναι ένα βήμα ακόμα παραπέρα. Το να φέρουμε τέτοιες εκπαιδεύσεις εσωτερικά σε μία εταιρεία δημιουργούμε ένα κανάλι ευαισθητοποίησης, συμπερίληψης ενδυναμώνοντας τις σχέσεις στον εργασιακό χώρο και καλλιεργώντας την κατανόηση και την ανοχή. Και είναι αλήθεια πως με όσες εταιρείες έχουμε συνεργαστεί, οι εργαζόμενοι/ες υποδέχονται με μεγάλη θέρμη την πρωτοβουλία.


Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Αρχικά, να συνεχίσω να ευαισθητοποιώ εργασιακούς χώρους στην υποστήριξη όχι μόνο εργαζόμενων γονέων αλλά εργαζόμενων με ευθύνες φροντίδας και να προσφέρω μια αγκαλιά ανακούφισης και συμπαράστασης σε περισσότερους γονείς. Να μεγαλώσει κι άλλο η κοινότητα του Women On Top στην Θεσσαλονίκη και να εμβαθύνει τις σχέσεις των μελών της.

Να συμβάλλω ένα μικρό λιθαράκι σε μια κοινωνία πιο ανεκτική και με μεγαλύτερη ανθρωπιά και επιείκεια προς εμάς και τους/τις άλλους/ες.

Δήμητρα Γούναρη

PCI Parent Coach® | Εκπαιδεύτρια Γονέων

Creating Supportive Workplaces for Parents

Mέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub


Συνέντευξη απο την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Κατερίνα Χατζή (katiadesign) | Κοσμήματα με λάμψη

Η Katiadesign, είναι μια μικρή ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε το 2018, ακολουθώντας το πάθος για το κοσμημα! Το ταξίδι τους ξεκίνησε με μια αποστολή να δημιουργήσουν κοσμηματα που ξεπερνούν πολλές φορές τις τάσεις και χρησιμεύουν ως πύλη σε έναν κόσμο αυτοεκφρασης.
«Για εμάς τα κοσμήματα είναι ένα ισχυρό εργαλείο αυτοέκφρασης και τα κομμάτια μας έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν σε κάθε άτομο να πει τη μοναδική του ιστορία»


Από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Καψάλα Σωτήρια (Allora) | Κοσμήματα με λάμψη

Η εταιρεία Αllora ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από περίπου 5 χρόνια με σκοπό να αναδείξει την εμφάνιση της κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει ξεχωριστή. Έμπνευσή τους είναι οι γυναίκες του σήμερα και η ανάγκη να δημιουργήσουν κοσμήματα που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις και να βοηθήσουν την καθεμία ξεχωριστά να αποκτήσει το δικό της μοναδικό προσωπικό στυλ.

Στόχος τους είναι να ομορφύνουν την καθημερινότητα μέσα από την αγάπη για αυτό που κάνουν δημιουργώντας μικρά διαχρονικά κομμάτια που θα μείνουν στη μπιζουτιέρα σας για πολλά χρόνια και θα ολοκληρώσουν την κάθε σας εμφάνιση.


Από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Trending