Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

Startup | Γρηγόριος Κουτσουφλιάνος (Managi)

Κύριε Κουτσουφλιάνε : Μπορείτε με απλά λόγια να μας πείτε βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος ή των υπηρεσιών που προσφέρετε;

Το ManaGi είναι μία επιτυχημένη startup η οποία δημιουργήθηκε το 2017 και βασικό αντικείμενο της είναι οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων. Η σύλληψη της ιδέας πως υπήρχε έντονα η ανάγκη να “γεφυρώσουμε” το χάσμα μεταξύ των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων  και της παγκόσμιας αγοράς έγινε από τον Παναγιώτη Χατζηλαζαρίδη, ιδρυτή του ManaGi. Αφού διερευνήσαμε τον ανταγωνισμό συμπεράναμε ότι δεν υπάρχει κάποια αξιόλογη ή/και αξιόπιστη εταιρία που να απαντάει σε αυτή την ανάγκη ουσιαστικά.

Συνεπώς καταλήξαμε στο σημερινό μοντέλο του ManaGi το οποίο, με απλά λόγια είναι το πρώτο “Εξωτερικό τμήμα εξαγωγών και πωλήσεων” και απευθύνεται στους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα της Ελλάδας.

Αξιοποιώντας το μοντέλο της συνεργατικής οικονομίας, δημιουργήσαμε 1 σύνολο υπηρεσιών για τους παραγωγούς, ώστε το προϊόν τους να καταστεί ελκυστικό και εξαγώγιμο και 1 σύνολο υπηρεσιών για τους διεθνείς αγοραστές, ώστε αυτοί με τις διευκολύνσεις που τους προσφέρουμε να επιλέγουν το ManaGi για τις προμήθειες τους.

Εκτός από την εκπροσώπηση των προϊόντων του ManaGi στις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου στις οποίες συμμετέχει, το ManaGi, για να αυξήσει τις πωλήσεις, έχει εγκαινιάσει ένα νέο κόνσεπτ για τα ελληνικά δεδομένα.

Σχεδίασε το greekfnbroadshow.com , το οποίο είναι μια εκδήλωση γευσιγνωσίας των προϊόντων του ManaGi, επαναλαμβάνεται σε διαφορετική πόλη του εξωτερικού κάθε φορά και διοργανώνεται με την υποστήριξη της ελληνικής πρεσβείας. Στην ουσία πρόκειται για ένα B2B event, στο οποίο προσκαλούνται οι τοπικοί επαγγελματίες του κλάδου F&B για γευσιγνωσία με σκοπό τη σύναψη νέων συνεργασιών. Η Μάλτα και η Βαρσοβία ήταν οι 2 πρώτοι σταθμοί του Gree F&B Roadshow ενώ σχεδιάζονται οι 2 επόμενοι για το 2024.

Ισχυρή Σύσταση: δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να πάρετε μία ιδέα της επιτυχίας που έχουν αυτές οι φανταστικές εκδηλώσεις εδώ


Πώς θα αξιολογούσατε την πορεία της εταιρείας σας ως τώρα και ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι που έχετε θέσει;

Αυτή τη στιγμή έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο περίπου 120 ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων και έχουμε πραγματοποιήσει εξαγωγές σε 17 χώρες, διευρύνοντας με ταχείς ρυθμούς τόσο το πελατολόγιο μας όσο και τη γκάμα των προϊόντων που εκπροσωπούμε.

Για το 2024 έχουμε θέσει ως στόχο- μεταξύ άλλων- την εύρεση στρατηγικού επενδυτή ο οποίος θα ενστερνιστεί το όραμα του ManaGi και θα μπορέσουμε από κοινού να ολοκληρώσουμε την ανάπτυξη της καινοτόμας εφαρμογής που σχεδιάζουμε.

Αυτή η εφαρμογή συνηγόρησε στην πολύ θετική αξιολόγηση που λάβαμε από τις επιτροπές 2 διαφορετικών οργανισμών και κερδίσαμε τα 2 βραβεία τον Δεκέμβρη του 2023.


Ετοιμάζεται κάποια νέα λύση την οποία θα προσφέρεται ως εταιρεία ; Η εταιρεία σας έχει λάβει πολύ θετικές κριτικές. Τι πιστεύετε ότι συνέβαλε στην επιτυχία αυτή;

2 διοργανώσεις:

  1. The Hellenic Initiative (THI) – Venture Impact Awards (VIA)
  2. We Make Future (WMF) – WMF_International Roadshow_Greece

το ManaGi ξεχώρισε και επιλέχθηκε ανάμεσα σε περίπου 80 υποψήφιες start-up εταιρείες. Τα κριτήρια τα οποία τέθηκαν, εν συντομία αφορούν -μεταξύ άλλων-, στην καινοτομία, στη βιωσιμότητα της εταιρείας, στον κοινωνικό αντίκτυπο, στην εξωστρέφεια, στο διαφαινόμενο μέλλον εταιρικής ανάπτυξης και στο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αυτό η νέα εφαρμογή πρόκειται να φέρει επανάσταση στις διαδικασίες προμηθειών και να διαταράξει τον πιο παραδοσιακό κλάδο μέχρι σήμερα – το εμπόριο και τις εξαγωγές. Ετοιμαστείτε για μια καινοτομία που αλλάζει το παιχνίδι!


Υπάρχουν αρκετοί νέοι σαν κι εσάς που επιθυμούν να κυνηγήσουν το δικό τους όνειρο μιας startup εταιρείας! Τι θα συμβουλεύατε σε αυτούς; υπάρχει συνταγή επιτυχίας; Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες και πώς μπορούν να τις ξεπεράσουν;

Ναι υπάρχει συνταγή επιτυχίας!

Πίστη στο εγχείρημα και στις δυνατότητες τους, Πείσμα έναντι των “αναποδιών” αφού εν τέλη όλα λύνονται/διορθώνονται με Εργατικότητα και Συνεργατικότητα ενώ με την Εξωστρέφεια λαμβάνειςτο feedback του πραγματικού κόσμου!


Ποια είναι η σημασία της δικτύωσης και πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις σχέσεις σας για την ανάπτυξη της εταιρείας σας;

Networking!

Πάρα πολύ σημαντική ενέργεια!

Δεν μετριέται, δεν κοστολογείται και δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις δεν της δίνεται η απαιτούμενη προσοχή.

Κατά το networking μπορεί κάποιος να λύσει απορίες, προβλήματα να κάνει τη σωστή γνωριμία με τον άνθρωπο κλειδί, να προκύψει ευκαιρία πώλησης.

Ενδέχεται όμως και να μη φανεί κάποιο όφελος αρχικά, όμως σίγουρα στο μέλλον θα αναδειχθεί. Ένα είναι σίγουρο, ότι το networking δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος!

Γρηγόρης Κουτσουφλιάνος

Managing Director, Co-Founder του ManaGi


Συνέντευξη από την Ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

<<Αφιέρωμα>> Women On Top (εν δράσει) | Δήμητρα Γούναρη

Μέσα σου με θάρρος, δίπλα του με αγάπη!

Κυρία Γούναρη : Μπορείτε με απλά λόγια να μας πείτε ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρας

Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στη Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία. Για 14 χρονιά εργαζόμουν  σε ερευνητικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα. Είμαι από τις γυναίκες που έχουν τολμήσει μια μεγάλη στροφή στην επαγγελματική τους ζωή.

Το 2015 έγινα μητέρα και όλα άρχισαν να παίρνουν μια άλλη μορφή. Ξεκίνησα να διαβάζω για τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών παρακολούθησα σεμινάρια, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και στο τέλος κατάλαβα ότι μάλλον βρήκα αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου…Να υποστηρίζω και να ενδυναμώνω γονείς.

Από το Δεκέμβριο του 2020 είμαι μέλος του δικτύου μεντόρων και συνεργάτης του Women On Top, οργανισμού που ασχολείται με την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Και εδώ και ένα χρόνο, είμαι μέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub, η τοπική κοινότητα του Women On Top στη Θεσσαλονίκη που βοηθά τα μέλη της να αναπτυχθούν, και τα υποστηρίζει να πραγματοποιήσουν τα επαγγελματικά/επιχειρηματικά τους σχέδια.

Οπότε η ερώτησή σας στην δική μου περίπτωση είναι αν το ακαδημαϊκό υπόβαθρο στις Πολιτικές Επιστήμες βοήθησε στην εξέλιξη της επαγγελματικής μου καριέρας, η απάντησή μου είναι σίγουρα ναι. Είχα την τύχη να σπουδάσω σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο με εξαιρετικούς επιστήμονες και η αλληλεπίδραση μου με την επιστήμη, μου έμαθε σίγουρα να κάνω τις ερωτήσεις που χρειάζομαι για να αναπτύσσομαι.


Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Παρέχω υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης γονέων (1:1, group και couple parent coaching), συντονίζω εργαστήρια και πραγματοποιώ ομιλίες. 

Παράλληλα, η εργασιακή μου εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα σε συνδυασμό με τη σημερινή επαγγελματική μου ιδιότητα, ως σύμβουλος γονεϊκής ενδυνάμωσης και υποστήριξης, με  οδήγησαν στο να διαμορφώσω υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζόμενων γονέων για επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Προσωπικό μου όραμα είναι να φέρω τη γονεικότητα στο εταιρικό περιβάλλον, με φροντίδα και σεβασμό στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων και των επιχειρήσεων και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση πιο συμπεριληπτικών χώρων εργασίας για τους γονείς και τις ανάγκες τους.


Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα γυναίκα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό τομέα;

Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές γιατί θεωρώ πως οι διαδρομές των ανθρώπων είναι πολύ ξεχωριστές. Αλλά αν θα μπορούσα από την δική μου εμπειρία να μοιραστώ κάτι είναι το εξής: Να βρει άλλες γυναίκες και δίκτυα ενδυνάμωσης όπως αυτό του Women On Top. Να παίρνει δύναμη από τη δική της ιστορία που σίγουρα θα έχει πολλά να της πει και να μαθαίνει με αυθεντική περιέργεια, ιστορίες άλλων ανθρώπων και γυναικών που τόλμησαν. Τέλος να προσφέρει και εκείνη υποστήριξη σε όσους/ες χρειάζονται, ακόμα κι αν στην αρχή μπορεί να πιστεύει πως δεν έχει κάτι να μοιραστεί.


Πείτε μας μια έκφραση που χρησιμοποιείτε συχνά και σας δίνει κουράγιο και δύναμη ;

Έχω πάρα πολλές είναι αλήθεια αλλά θα τολμήσω να ξεχωρίσω κάποιες που μέσα μου αυτήν την περίοδο κάνουν πολύ νόημα:

  • Δήμητρα είναι εντάξει να είσαι όπως είσαι…είσαι ασφαλής…

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς σήμερα;

Πολλές και σύνθετες όπως ακριβώς σύνθετες και απαιτητικές είναι οι ζωές μας. Νομίζω όμως – όπως συνηθίζω να λέω – πως είμαστε πιο ίδιοι/ες οι γονείς από όσο φανταζόμαστε. Οι γονείς παιδιών ηλικίας 2 – 5 ετών θα ζητήσουν υποστήριξη για να βελτιώσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους και να υποστηρίξουν αυτή την απαιτητική περίοδο των παιδιών που επιζητούν αυτονομία και έχουν αρκετές εκρήξεις θυμού στις ματαιώσεις τους ενώ σε παιδιά σχολικής ηλικίας οι προκλήσεις των γονιών αφορούν κυρίως στις οθόνες, στο σχολικό διάβασμα και στην προσαρμογή των γονιών στις συναισθηματικές διακυμάνσεις των εφήβων. Επίσης είναι πολύ ενθαρρύντικό που πολλοί γονείς πλέον επιλέγουν να υποστηριχθούν χωρίς να υπάρχει απαραίτητα κάποια πρόκληση αλλά για να μάθουν, να μοιραστούν αγωνίες και να αποσαφηνίσουν την γονεική τους ταυτότητα.


Είναι οι εταιρείες και οι οργανισμοί στην Ελλάδα δεκτικοί στο να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες υποστήριξης στους/στις εργαζόμενους/ες τους;

Η ιδέα να προσφέρω τέτοιες υπηρεσίες στους εργασιακούς χώρους, προέκυψε στις αρχές της πανδημίας όταν ζήσαμε όλοι/ες τη δυσκολία του work from home, ιδίως όταν έχεις και παιδιά στο σπίτι. Η περίοδος του covid λειτούργησε σαν επιταχυντής για πάρα πολλά πράγματα μέσα στους εργασιακούς χώρους και σίγουρα ένα από αυτά είναι η ανάγκη της ορατότητας των εργαζομένων μαζί με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν – εκτός των άλλων – και στο γονεικό τους ρόλο.

Έχει ανοίξει ήδη μια συζήτηση και υπάρχουν εξαιρετικές προσπάθειες από ορισμένες εταιρείες αλλά είναι αλήθεια πως ακόμα υπάρχουν αντιστάσεις να φέρουν εσωτερικά τέτοιες εκπαιδεύσεις. Την ίδια στιγμή γίνεται όλο και πιο σύνηθες το να παρέχει μια εταιρεία πρόσβαση σε γραμμές ψυχικής υγείας, ή σε πλατφόρμες εκπαίδευσης γονέων. 

Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ είναι ένα βήμα ακόμα παραπέρα. Το να φέρουμε τέτοιες εκπαιδεύσεις εσωτερικά σε μία εταιρεία δημιουργούμε ένα κανάλι ευαισθητοποίησης, συμπερίληψης ενδυναμώνοντας τις σχέσεις στον εργασιακό χώρο και καλλιεργώντας την κατανόηση και την ανοχή. Και είναι αλήθεια πως με όσες εταιρείες έχουμε συνεργαστεί, οι εργαζόμενοι/ες υποδέχονται με μεγάλη θέρμη την πρωτοβουλία.


Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Αρχικά, να συνεχίσω να ευαισθητοποιώ εργασιακούς χώρους στην υποστήριξη όχι μόνο εργαζόμενων γονέων αλλά εργαζόμενων με ευθύνες φροντίδας και να προσφέρω μια αγκαλιά ανακούφισης και συμπαράστασης σε περισσότερους γονείς. Να μεγαλώσει κι άλλο η κοινότητα του Women On Top στην Θεσσαλονίκη και να εμβαθύνει τις σχέσεις των μελών της.

Να συμβάλλω ένα μικρό λιθαράκι σε μια κοινωνία πιο ανεκτική και με μεγαλύτερη ανθρωπιά και επιείκεια προς εμάς και τους/τις άλλους/ες.

Δήμητρα Γούναρη

PCI Parent Coach® | Εκπαιδεύτρια Γονέων

Creating Supportive Workplaces for Parents

Mέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub


Συνέντευξη απο την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Κατερίνα Χατζή (katiadesign) | Κοσμήματα με λάμψη

Η Katiadesign, είναι μια μικρή ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε το 2018, ακολουθώντας το πάθος για το κοσμημα! Το ταξίδι τους ξεκίνησε με μια αποστολή να δημιουργήσουν κοσμηματα που ξεπερνούν πολλές φορές τις τάσεις και χρησιμεύουν ως πύλη σε έναν κόσμο αυτοεκφρασης.
«Για εμάς τα κοσμήματα είναι ένα ισχυρό εργαλείο αυτοέκφρασης και τα κομμάτια μας έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν σε κάθε άτομο να πει τη μοναδική του ιστορία»


Από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Καψάλα Σωτήρια (Allora) | Κοσμήματα με λάμψη

Η εταιρεία Αllora ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από περίπου 5 χρόνια με σκοπό να αναδείξει την εμφάνιση της κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει ξεχωριστή. Έμπνευσή τους είναι οι γυναίκες του σήμερα και η ανάγκη να δημιουργήσουν κοσμήματα που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις και να βοηθήσουν την καθεμία ξεχωριστά να αποκτήσει το δικό της μοναδικό προσωπικό στυλ.

Στόχος τους είναι να ομορφύνουν την καθημερινότητα μέσα από την αγάπη για αυτό που κάνουν δημιουργώντας μικρά διαχρονικά κομμάτια που θα μείνουν στη μπιζουτιέρα σας για πολλά χρόνια και θα ολοκληρώσουν την κάθε σας εμφάνιση.


Από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Trending