Connect with us

Επιχειρηματικότητα

H ισχύς εν τη ενώσει

Εάν θέλεις να πας γρήγορα πήγαινε μόνος σου. Εάν θέλεις να πας μακριά χρειάζεται να δημιουργήσεις μία ομάδα.

Ίσως να σκέφτεσαι μέσα σου τώρα: “Μάνο δεν βλέπεις; Οι συνεργασίες χαλούν. Μια συνεργασία μπορεί ακόμα να καταστρέψει και οικογένεια. Τι μου λες τώρα;”. Και είναι μια φράση την οποία την ακούω πάρα πολύ συχνά.

Αλλά έχω μια απάντηση γι’ αυτό. Πραγματικά, έχεις δει καμιά μεγάλη επιχείρηση, έχεις δει κανένα μεγάλο project που να έχει γράψει ιστορία και να έχει αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων να έχει γίνει από έναν άνθρωπο;

Επίτρεψε μου να μοιραστώ κάτι προσωπικά μαζί σου. Ξεκινώντας να κάνω αυτό που κάνω, να βοηθώ τους ανθρώπους να αλλάζουν τις ζωές τους, ξεκίνησα τελείως μόνος μου. Τα αποτελέσματα πραγματικά εξαιρετικά. Έφτασα όμως σε ένα σημείο να είμαι εξαντλημένος. Και σε ένα ταβάνι. Δεν μπορούσα να πάω παρακάτω. Γιατί αν το σκεφτείς πόσα μπορείς να κάνεις μέσα σε μία ημέρα;  Για φαντάσου να υπάρχουν 10 άνθρωποι.. 20 άνθρωποι.. 30 άνθρωποι που να μπορούν να αναπαράγουν ή να μπορούν να αναλαμβάνουν συγκεκριμένα tasks, projects, πάνω στην δικιά σου την ιδέα.

Όμως ξέρω ότι οι πιο πολλές συνεργασίες τελειώνουν. Ούτως ή άλλως όπως έχουμε ξαναπεί χιλιάδες φορές το 96% των επιχειρήσεων αποτυγχάνει. Γιατί; Γιατί αποτυγχάνουν οι συνεργασίες.

Τι είναι λοιπόν αυτό που χρειάζεται εσύ να κάνεις προκειμένου να χτίσεις μια δυνατή ομάδα; Το πρώτο που χρειάζεται να κάνεις είναι το εξής: Να κατανοήσεις. Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι εγώ έρχομαι σε μία ομάδα έχοντας κάποια βιώματα, κάποιες εμπειρίες, κάποιους περιορισμούς, κάποιους φόβους.. Το ίδιο συμβαίνει και με τους συνεργάτες μου. Ο κάθε συνεργάτης έχει τον δικό του σταυρό που κουβαλάει. Ο κάθε άνθρωπος έχει αυτόν τον σταυρό.

Έτσι λοιπόν πώς μπορούμε να φτάσουμε και να περπατήσουμε σε ένα κοινό μονοπάτι προκειμένου να έχουμε μια αρμονική συνεργασία και να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα;

Όπως είπαμε το πρώτο είναι να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε το από που έρχεται ο καθένας. Το δεύτερο είναι να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε ότι κάποιες στιγμές ίσως να υπάρχουν κάποιες διαμάχες.. Ίσως να υπάρχουν κάποιες συγκρούσεις. Το ζήτημα είναι όσο μπορούμε να μετράμε μέχρι το 10 και μετά να πούμε την γνώμη μας. Γιατί; Γιατί αν αφήσουμε τον αυθορμητισμό να μιλήσει εκείνη την στιγμή μπορεί να καταστρέψεις κάτι πολύ μεγάλο το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί.

Έτσι λοιπόν πρώτα κατανόησε και δεύτερον μέτρα μέχρι το 10 προτού μιλήσεις αν νιώθεις ότι δεν έχεις την ηρεμία που χρειάζεται.

Το τρίτο πράγμα που χρειάζεται είναι να μοιραστείς με την ομάδα σου το όραμα. Όχι όμως μόνο το δικό σου. Το όραμα όλων των ανθρώπων. Χρειάζεται να δεις που θέλεις να πας εσύ. Ποια είναι η μεγάλη εικόνα της ζωής σου. Χρειάζεται να δεις τι θέλουν οι δικοί σου οι άνθρωποι και ποιο είναι εκείνο το σημείο που αλληλοκαλύπτονται.

Χρειάζεται μέσα από αυτό το μονοπάτι που θα περπατήσετε όλοι να μπορείτε να συνυπάρξετε και αυτό το μονοπάτι να οδηγήσει τον καθένα από εσάς στον προορισμό που ο καθένας ξεχωριστά θέλει για την δική του ζωή. Γιατί αν δεν γίνει αυτό όσο και να το πιέσεις αργά η γρήγορα θα κόψεις αυτή την ροή. Και όταν θα συμβεί θα είναι κρίμα γιατί συμβαίνει την στιγμή που αρχίζουν τα αποτελέσματα να έρχονται.

Εκεί πέρα που βλέπεις επιχειρήσεις, τα Projects, να δουλεύουν, να φέρνουν αποτελέσματα.. ξαφνικά σε μια νύχτα όλα χαλάνε. Μην το κάνεις αυτό. Είναι κρίμα για εσένα.. Είναι κρίμα για τα όνειρα σου.. Για την ζωή σου.. Για την οικογένεια σου που θα επηρεαστεί.. Για τα παιδιά σου.. Είναι κρίμα για την ομάδα.

Έτσι λοιπόν εάν θέλεις να πας μακριά χρειάζεται να δημιουργήσεις μία δυνατή ομάδα.

Ποια είναι αυτά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις;

Πρώτον, να κατανοήσεις, από που έρχεσαι και από που έρχονται. Το δεύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να δεις τι θέλουν αυτοί οι άνθρωποι από την ζωή τους, τις θέλεις εσύ, να βάλετε κάτω τα οράματα σας και να δημιουργήσετε μια κοινή συνισταμένη, έναν κοινό δρόμο που αυτός ο δρόμος θα σας οδηγήσει στον προορισμό τον δικό σου και τον δικό τους.

Αυτός λοιπόν είναι ένας απλός αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσεις μια εξαιρετική δυναμική ομάδα και τα αποτελέσματα σου να πολλαπλασιαστούν.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος, εξαιρετικός!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Πηγή: www.manolisischakis.gr

Επιχειρηματικότητα

Wine Professional & Sommelier [email protected] Αθήνα 2022-2023

Το πετυχημένο Wine Professional & Sommelier Course ξεκινά τον Νοέμβριο του 2022 στην  Αθήνα και γίνεται το εργαλείο για κάθε επίδοξο επαγγελματία που θέλει να ανταπεξέλθει  στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, με σκοπό  η διεύρυνση των γνώσεων του και των δεξιοτήτων του να αποτελέσουν «όπλο» στην  συγκεκριμένη αγορά, με πιστοποίηση Sommelier ή Wine Professional. 

Η θεματολογία του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει γευσιγνωσία, διεθνή και ελληνικό  αμπελώνα, service-Οινοχοΐα, συνδυασμό φαγητού- κρασιού, αποστάγματα, marketing πωλήσεις.

Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής: 

ΤΜΗΜΑΤΑ: 

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022- Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022- Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 

Ημέρες σεμιναρίων: Δευτέρα-Τετάρτη & Τρίτη- Πέμπτη 

Ώρες σεμιναρίων: 

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 

Τμήμα μεσημεριανό: 13.30-16.30 

Ημερομηνίες & Θεματολογία: 

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου & Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2022 Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές  αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λπ.) 

Δευτέρα 7 & Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών) 

Δευτέρα 14 & Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή  κρασιών) 

Δευτέρα 21 , Τετάρτη 23, Δευτέρα 28 & Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 Γαλλικός Αμπελώνας  (Δοκιμή κρασιών) 

Δευτέρα 5, Τετάρτη 7 & Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή  κρασιών) 

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών) 

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή  κρασιών) 

Τετάρτη 11 & Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών) Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο 

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο 

Τετάρτη 25 , Δευτέρα 30 Ιανουαρίου & Τετάρτη 31, & Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου  

2023 Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών) 

Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα  είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα  

αφιερώσουμε 12 ώρες ( ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα) 

Τετάρτη 8 & Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)

Τετάρτη 15, Δευτέρα 20 & Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 Αποστάγματα 

Τετάρτη 1 , Παρασκευή 3 & Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 Service (Πρακτική εξάσκηση) Τετάρτη 8 & Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος 

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 Τεχνικές πωλήσεων – Τεχνική παρουσιάσεων-Digital wine  marketing/Social Selling/Social Media Marketing 

ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ 

1o τμήμα μεσημεριανό: 13.30 – 16.30 

2ο τμήμα βραδινό: 18.30 – 21.30 

Ημερομηνίες & Θεματολογία: 

Τρίτη 1 & Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας,  βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λπ.) 

Τρίτη 8 & Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών) 

Τρίτη 15 & Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή  κρασιών) 

Τρίτη 22 ,Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, Τρίτη 29 Νοεμβρίου & Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου  

2022 Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών) 

Τρίτη 6, Πέμπτη 8 & Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών) Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών) 

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή  κρασιών) 

Πέμπτη 12 & Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών) Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο 

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο 

Πέμπτη 26, Τρίτη 31 Ιανουαρίου, Πέμπτη 2 & Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 Ελληνικός  Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών) 

Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα  είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα αφιερώσουμε 12 ώρες ( ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα) 

Πέμπτη 9 & Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)

Πέμπτη 16, Τρίτη 21 & Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 Αποστάγματα 

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου , Πέμπτη 2 & Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 Service (Πρακτική εξάσκηση) Πέμπτη 9 & Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος 

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 Τεχνικές πωλήσεων – Τεχνική παρουσιάσεων-Digital wine  marketing/Social Selling/Social Media Marketing 

Σύνολο ωρών παρακολούθησης: 102 ώρες 

Κόστος για παρακολούθηση όλου του Course: 1300,00 € 

Δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένα ανά θέμα. 

Κόστος: 45,00 € / 3ωρο 

Στο τέλος του course θα διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης. 

* Κατάλογος επιπλέον κόστους για τη συμμετοχή στις εξετάσεις: 

Certified Wine Professional: 148,80 € 

Certified Sommelier: 148,80 € 

• Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής  ή ακύρωσης του σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης  τα χρήματα επιστρέφονται. 

• Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης. Πληρωμή με καταβολή του  αντιτίμου σε Τραπεζικό Λογαριασμό. 

Απολαύστε υπεύθυνα. 

Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 6906663419 (13.00 – 20.00) και στα  e-mail: [email protected] [email protected][email protected]

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Στο Παρίσι και την διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM 2022 η CHC Group

Στην έκθεση τουρισμού International & French Travel Market – IFTM – Top Résa 2022, την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση για τη Γαλλική αγορά και μια από τις σημαντικότερες διεθνώς, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το διάστημα 20 – 22 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε η CHC Group.

Την έκθεση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 34.000 επαγγελματίες του τουρισμού που αντιπροσώπευαν 200 προορισμούς και 1.700 brands, με στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών και των πωλήσεων, την ενίσχυση της εικόνας των τουριστικών προορισμών, την ανασκόπηση των τάσεων και των αλλαγών της αγοράς, καθώς και τη διενέργεια συναντήσεων μεταξύ των επαγγελματιών για τον καθορισμό νέων συμφωνιών.

Σε δήλωσή του ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της CHC Group Ζαχαρίας Α. Χνάρης, τόνισε: «Στην Ελλάδα, η Γαλλική αγορά πήγε πολύ καλά, σχεδόν άριστα, το 2022 και οι προβλέψεις για την επόμενη χρονιά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, με ανοδικές τάσεις για τον τόπο μας. Έχουμε πλέον επιστρέψει στους γνώριμους ρυθμούς των διεθνών εκθέσεων, γεγονός που σημαίνει νέες ευκαιρίες για συνεργασίες και ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής του ελληνικού τουρισμού. Αυτό είδαμε και στην IFTM 2022, όπου μεταξύ άλλων, συμμετείχαμε και στην όμορφη εκδήλωση του Οργανισμού Voyage PRIVEE, που όπως συνηθίζει κάθε χρόνο, αναλύει την τρέχουσα περίοδο, βραβεύει ξενοδοχεία και ψυχαγωγεί τους καλεσμένους του. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά όλα τα μεγάλα τουριστικά γεγονότα, τις διεθνείς εκθέσεις που καθορίζουν το μέλλον του τουρισμού. Καλλιεργούμε κλίμα, αναπτύσσουμε σχέσεις, δημιουργούμε συνεργασίες και κλείνουμε τις συμφωνίες για τις επόμενες χρονιές. Γιατί στην CHC Group, γνωρίζουμε καλά τους κανόνες του παιχνιδιού.».

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Ολοκλήρωση διαδικασιών για την ίδρυση Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διεπαγγελματικών κρέατος

Ολοκληρώθηκαν στο Παρίσι οι διαβουλεύσεις των έξι  βασικών ιδρυτικών μελών του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διεπαγγελματικών Οργανώσεων Κρέατος, της Γαλλικής INTERBEV, της Ελληνικής EDOK, η οποία συμμετείχε με τριμελή αποστολή, της Ιταλικής INTERCARNEITALIA, των Ισπανικών PROVACUNO και INTEROVIC  και της Πολωνικής POLISH BEEF ASSOCIATION. 

Αρχικά στην συνεδρίαση  μελετήθηκε, συμφωνήθηκε και υπογράφηκε, το πλαίσιο των βασικών αρχών λειτουργίας  καθώς επίσης και οι στόχοι του Συνδέσμου. Επίσης αποφασίστηκαν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις, που αφορούν το μέλλον της κτηνοτροφίας και όλου του τομέα του κρέατος. 

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη δημιουργία ενός αποδεκτού, από όλους τους εταίρους, ορισμού της βιωσιμότητας της κτηνοτροφίας στην ΕΕ.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία των διαπραγματεύσεων με ακόμη τέσσερεις ευρωπαϊκές χώρες, που ήδη συμφωνήθηκε να αποτελέσουν και αυτές ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου.

Η ολομέλεια των έξι ιδρυτικών μελών, μεταξύ των οποίων και η ΕΔΟΚ, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων θα ορίσει την  ημερομηνία διακήρυξης της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διεπαγγελματικών Κρέατος, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, περί τα μέσα Νοεμβρίου. 

Σκοπός της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου είναι να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα υπεράσπισης των συμφερόντων των ευρωπαίων κτηνοτρόφων και καταναλωτών, αρχής  γενομένης  από την  επαναδιαπραγμάτευση αποφάσεων που ενοχοποιούν την κτηνοτροφία και την κατανάλωση κρέατος.

Continue Reading

Trending