Connect with us

Γαστρονομία

Local Green: Το νέο healthy food trend έρχεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Μία νέα επιλογή για υγιεινό φαγητό έρχεται σύντομα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τη λειτουργία του νέου καταστήματος Local Green. Το Local Green θα προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από υγιεινές επιλογές φαγητού, όπως φρεσκοκομμένες σαλάτες, grain bowlswraps και Acai bowls σε συνδυασμό με ολόφρεσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς, υγιεινές πρωτεΐνες και γεμάτα ενέργεια super foods – όπως βιολογική κινόα, φρέσκο kale και goji berries.

Tο Local Green έρχεται για να αναβαθμίσει τις διατροφικές συνήθειες των Αθηναίων, δίνοντας έμφαση στα εποχιακά, τοπικά παραγόμενα και φρέσκα οργανικά προϊόντα. Όλα τα προϊόντα θα παρασκευάζονται καθημερινά εντός του κατάστηματος  χρησιμοποιώντας κορυφαίας ποιότητας φρέσκες πρώτες ύλες, αποφεύγοντας με κάθε κόστος επεξεργασμένες έτοιμες τροφές και συντηρητικά ή βελτιωτικά γεύσεων.  Το Local Green θα αποτελέσει τον καλύτερο σύμμαχο για εκείνους που αναζητούν ένα γρήγορο αλλά καθόλα πλήρες, νόστιμο και healthy γεύμα.

Εκτός από τα βρώσιμα προϊόντα, το Local Green θα προσφέρει και υγιεινά ροφήματα όπως σπιτικές λεμονάδες, παγωμένο τσάι με προβιοτικά (Kombucha), νερό με κεφίρ, φυσικούς χυμούς ψυχρής έκθλιψης και άλλα μοναδικά προϊόντα που θα συμβάλλουν στην καθημερινή ευεξία των καταναλωτών.

Η αγάπη και ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι αξίες που αποτελούν δέσμευση για το Local Green, ένα εστιατόριο που θα είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά «πράσινο». Η πλειοψηφία των υλικών θα προέρχεται από Έλληνες παραγωγούς, όλα τα αναλώσιμα θα είναι βιοδιασπώμενα ή ανακυκλώσιμα και θα χρησιμοποιούνται βιώσιμες πρακτικές σε όλα τα επίπεδα. Για τις υπηρεσίες delivery θα αξιοποιούνται ηλεκτροκίνητα scooters ή ποδήλατα για τη μείωση των ρύπων από τα καυσαέρια, μειώνοντας όσο είναι δυνατόν το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

Ακολουθήστε το Local Green στο Instagram @localgreenathens για περισσότερες πληροφορίες και μείνετε συντονισμένοι για την ημερομηνία του openingτου καταστήματος.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Σαμιώτικα Σουτζουκάκια με γλυκό κρασί

Σαμιώτικα σουτζουκάκια με γλυκό κρασί

Από την Μαρίνα Καρατζά, ταβέρνα Μαρίνα, Κοκκάρι Σάμου 

Μια ξεχωριστά αρωματική γεύση

 Γράφει: Η Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος Γαστρονομίας

Η Σάμος είναι ένα πανέμορφο νησί με άρωμα του «κρασιού των θεών», του μοσχάτου. Οι αμπελώνες του ορεινοί και ημιορεινοί σε αναβαθμίδες χαρίζουν το υπέροχο κρασί. Ο ΕΟΣ Σάμου είναι από τους παλαιότερους συνεταιρισμούς της Ελλάδας και συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλυτέρων οινοποιείων της χώρας μας. Αξίζει να επισκεφθείτε το περίφημο Μουσείου Οίνου στο Βαθύ της Σάμου, να δοκιμάσετε τα κρασιά και να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα.

Το νησί είναι ο γενέθλιος τόπος της Ήρας, του Πυθαγόρα, του Επίκουρου και του Αρίσταρχου. Πάντως το νησί φημίζεται για τη φυσική του ομορφιά, τα βουνά του, τις παραλίες και τις όμορφες πολιτειούλες του.

Στο Κοκκάρι δοκιμάσαμε υπέροχες γεύσεις στην ταβέρνα Μαρίνα και ζητήσαμε τη συνταγή. Στις ομορφιές της Σάμου μας ξενάγησε η φιλόξενη Μαργαρίτα Ικαρίου,  υπεύθυνη marketing και επικοινωνίας του ΕΟΣ Σάμου.

Σαμιώτικα σουτζουκάκια με κρασί μοσχάτο 

Από την Μαρίνα Καρατζά, ταβέρνα Μαρίνα, Κοκκάρι Σάμου

 

Υλικά

1.100 γρ. ανάμεικτο κιμά (500 γρ. μοσχαρίσιο, 300 γρ. αρνίσιο και 300γρ. χοιρινό)

Μισή φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί

1 ποτήρι σαμιώτικο κρασί (μοσχάτο)

 2 κρόκους αυγών

1 ασπράδι αυγού

κύμινο

2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο,  ψιλοκομμένο

λίγο ελαιόλαδο, συν έξτρα για το τηγάνισμα

αλάτι

φρεσκοτριμμένα πιπέρια

λίγο αλεύρι

Για τη σάλτσα

3 ώριμες φρέσκιες ντομάτες τριμμένες

3-4 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. ζάχαρη

λίγο κύμινο

αλάτι

φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού στο κρασί. Τη στραγγίζουμε και την ανακατεύουμε με τον κιμά.

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και προσθέτουμε το κύμινο, το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τους κρόκους και το ασπράδι και ζυμώνουμε καλά.

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε ελαφρά και τινάζουμε.

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο .

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου. Τις αφαιρούμε από το σκεύος και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα.

Αφού τη σοτάρουμε και αυτή λίγο, ρίχνουμε 1 ποτηράκι ζεστό νερό , τη ζάχαρη, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Continue Reading

Γαστρονομία

Ντομάτες γεμιστές με αυγά σκράμπλ

Ντομάτες γεμιστές με αυγά σκράμπλ

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Καλοκαιρινή λιχουδιά

Γράφει: Η Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος Γαστρονομίας

Τα αυγά σκράμπλ αρέσουν και όταν τα ζεστά αυγά δένουν με τις δροσερές ντομάτες το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο νόστιμο. Τα ψωμάκια μπριός συμπληρώνουν τη βουτυρένια γεύση. Ο σολωμός επίσης πάει πολύ και θα μπορούσαμε να τον σερβίρουμε δίπλα στις γεμιστές ντομάτες. Το προσούτο επίσης δένει πολύ με τις γεύσεις των αυγών όπως και το τυρί που μπορούμε να γκραντινάρουμε στο φούρνο, απλώνοντας πάνω στο μπριός.

Η Χρυσούλα του ξενοδοχείου Γανυμήδης, στο Γαλαξίδι που φημίζεται για το πρωινό της κάποιες φορές συμπεριλαμβάνει αυτή τη συνταγή στην παλέτα των πρωτότυπων γεύσεων του πρωινού.

Ντομάτες γεμιστές με αυγά σκράμπλ

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Υλικά

8 αυγά

150 γρ. κρέμα γάλακτος light

1½  κ.σ. βούτυρο

2 πρέζες μοσχοκάρυδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Μισό ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

4 ντομάτες μέτριες

ψωμί brioche

½  ματσάκι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο

πάπρικα καπνιστή

Τρόπος παρασκευής

Παίρνουμε τις ντομάτες και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το επάνω μέρος, σαν καπελάκι.

Με κουτάλι αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και κρατάμε μόνο το επάνω μέρος της ντομάτας.

Το εσωτερικό της ντομάτας το κρατάμε για να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποια σάλτσα ή σαλάτα.

Σε μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά και χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένα πιπέρια και μοσχοκάρυδο.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει φουσκάλες.

Τότε ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει χωρίς όμως να παραψηθεί και να πάρει χρώμα.

Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Στο τέλος, προσθέτουμε λίγο σχοινόπρασο και ανακατεύουμε και πάλι ελαφρά.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις ντομάτες με τα αυγά σκράμπλ.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και δίπλα βάζουμε το καπάκι της ντομάτας. Ολόγυρα από τη ντομάτα ρίχνουμε πάπρικα καπνιστή.

Σερβίρουμε αν θέλουμε με ψωμί μπριός που είναι η τέλεια αρμονία.

Continue Reading

Γαστρονομία

Τάρτα λεμονιού: Θυμίζει Καλοκαίρι

Τάρτα λεμονιού

 Από την Νικολέττα Φαβιέρου, Αθήνα

Αρωματική γεύση

Γράφει: Η Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος Γαστρονομίας

Το γλυκό αυτό αγαπήθηκε από όλους γιατί είναι αρωματικό,  έχει αυτή την ξινούτσικη γεύση που σβήνει η μαρέγκα. Επειδή δεν μου αρέσει η ζάχαρη έβαλα λιγότερη ποσότητα άχνης εσείς αν θέλετε βάλτε 50-80 γρ. επιπλέον.

Η τάρτα λεμονιού τρώγεται πάντα φρέσκη μην την αφήσετε ποτέ για την επόμενη ημέρα γιαυτό φτιάξτε όση θα καταναλώσετε.

Με τον καφέ πηγαίνει πολύ και κλείνει με αυτό το άρωμα φρεσκάδας ένα γεύμα ή δείπνο. Ειδικά μετά τις νοστιμιές της θαλασσινής κουζίνας είναι ότι καλύτερο.

Τάρτα λεμονιού  

Από την Νικολέττα Φαβιέρου, Αθήνα

Υλικά

Για τη ζύμη

175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

100 γρ. βούτυρο αγελάδος, παγωμένο κομμένο σε καρέ

1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

2 πρέζες αλάτι

1 κρόκο αυγού

1 κ.σ. κρύο νερό

Για την κρέμα λεμονιού

125 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. κορν φλάουρ

Ξύσμα από 3 λεμόνια ακέρωτα

250 ml χυμό από λεμόνια, λάιμ και πορτοκάλι ή γκρέιπ φρούτ

80 γρ. βούτυρο σε κομματάκια

3 κρόκους

1 αυγό ολόκληρο

Για την μαρέγκα

4 ασπράδια

1 πρέζα αλάτι

150 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με διακεκομμένη λειτουργία.

Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια της.

Τη βάζουμε στο ψυγείο αφού την καλύψουμε με διαφάνεια, για 30 λεπτά.

Τότε την βάζουμε στο φούρνο αφού καλύψουμε την επιφάνεια με λαδόκολλα και βάλουμε βαρίδια ή όσπρια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 25 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα βαρίδια και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το χυμό των εσπεριδοειδών. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Αδειάζουμε τη κρέμα στην τάρτα.

Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα.

Σε καθαρό και εντελώς στεγνό κάδο χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα με κάποιες κορφούλες. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και χτυπάμε δυνατά την μαρέγκα για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε απαλά τη μαρέγκα πάνω στη τάρτα και την στρώνουμε με την μαρίζ.

Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα.

Βγάζουμε την τάρτα λεμονιού από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 90 λεπτά και σερβίρουμε.

Αν έχουμε φλόγιστρο μπορούμε να περάσουμε την μαρέγκα να αποκτήσει ακόμα πιο έντονο χρώμα.

Continue Reading

Trending