Connect with us

Γαστρονομία

Local Green: Το νέο healthy food trend έρχεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Μία νέα επιλογή για υγιεινό φαγητό έρχεται σύντομα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τη λειτουργία του νέου καταστήματος Local Green. Το Local Green θα προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από υγιεινές επιλογές φαγητού, όπως φρεσκοκομμένες σαλάτες, grain bowlswraps και Acai bowls σε συνδυασμό με ολόφρεσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς, υγιεινές πρωτεΐνες και γεμάτα ενέργεια super foods – όπως βιολογική κινόα, φρέσκο kale και goji berries.

Tο Local Green έρχεται για να αναβαθμίσει τις διατροφικές συνήθειες των Αθηναίων, δίνοντας έμφαση στα εποχιακά, τοπικά παραγόμενα και φρέσκα οργανικά προϊόντα. Όλα τα προϊόντα θα παρασκευάζονται καθημερινά εντός του κατάστηματος  χρησιμοποιώντας κορυφαίας ποιότητας φρέσκες πρώτες ύλες, αποφεύγοντας με κάθε κόστος επεξεργασμένες έτοιμες τροφές και συντηρητικά ή βελτιωτικά γεύσεων.  Το Local Green θα αποτελέσει τον καλύτερο σύμμαχο για εκείνους που αναζητούν ένα γρήγορο αλλά καθόλα πλήρες, νόστιμο και healthy γεύμα.

Εκτός από τα βρώσιμα προϊόντα, το Local Green θα προσφέρει και υγιεινά ροφήματα όπως σπιτικές λεμονάδες, παγωμένο τσάι με προβιοτικά (Kombucha), νερό με κεφίρ, φυσικούς χυμούς ψυχρής έκθλιψης και άλλα μοναδικά προϊόντα που θα συμβάλλουν στην καθημερινή ευεξία των καταναλωτών.

Η αγάπη και ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι αξίες που αποτελούν δέσμευση για το Local Green, ένα εστιατόριο που θα είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά «πράσινο». Η πλειοψηφία των υλικών θα προέρχεται από Έλληνες παραγωγούς, όλα τα αναλώσιμα θα είναι βιοδιασπώμενα ή ανακυκλώσιμα και θα χρησιμοποιούνται βιώσιμες πρακτικές σε όλα τα επίπεδα. Για τις υπηρεσίες delivery θα αξιοποιούνται ηλεκτροκίνητα scooters ή ποδήλατα για τη μείωση των ρύπων από τα καυσαέρια, μειώνοντας όσο είναι δυνατόν το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

Ακολουθήστε το Local Green στο Instagram @localgreenathens για περισσότερες πληροφορίες και μείνετε συντονισμένοι για την ημερομηνία του openingτου καταστήματος.

Continue Reading

Γαστρονομία

Αυθεντικά Πασχαλινά κουλουράκια Κρήτης (τσουρεκάκια)

Στην Κρήτη τα πασχαλινά κουλουράκια, τα λένε τσουρεκάκια και δεν λείπουν από τα τραπεζώματα της Λαμπρής.

Την Μ. Πέμπτη, μαζί με τα ζυμωτά της Λαμπρής πλάθουν και τα κουλουράκια ή αλλιώς τσουρεκάκια.

Παλαιότερα, όλα τα ζυμωτά της Λαμπρής τα έψηναν στο ξυλόφουρνο και το ανοιξιάτικο τοπίο διανθιζόταν με αρώματα μοναδικά από τα τσουρεκάκια.

Υλικά για 10 άτομα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο όσο πάρει

1 ποτήρι φρέσκο βούτυρο

2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική

7 αυγά

1 ποτήρι γάλα χλιαρό

1 φακελάκι αμμωνία

λίγη κανέλα

Διαδικασία:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Σε μεγάλο μπολ ή *μοσόρα στην κρητική ντοπιολαλιά,  χτυπάμε το βούτυρο δυνατά με το σύρμα ή το χέρι και ρίχνουμε και τη ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει.

Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Διαλύουμε την αμμωνία μέσα στο γάλα.

Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, εναλλάξ με το γάλα, τη κανέλα, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη μας.

Σκεπάζουμε το μπολ με ζεστό πανί και την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.

Με τα χέρια μας, πλάθουμε λεπτά ομοιόμορφα κορδόνια και κατόπιν φτιάχνουμε πλεξούδες, βαρκούλες, κουλουράκια.

Τοποθετούμε τα τσουρεκάκια σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν όταν ψήνονται.

Χτυπάμε ελαφρά με το πιρούνι ένα αυγό και 2 κουταλιές νερό και με πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και τα αραδιάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν, χωρίς να τα σκεπάσουμε.

Διατηρούνται φρέσκα σε μεταλλικά κουτιά για μπισκότα!

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/aythentika-paschalina-koulourakia-kritis-i-allios-tsourekakia/

Continue Reading

Συνταγές

Τρουφοκέικ με bitter σοκολάτα

Ένα γλυκό ψυγείου αγαπημένο, που γίνεται γρήγορα και είναι ιδιαίτερα νόστιμο.

Η Εύη Παπαλέξη, είναι νεαρή ξενοδόχος στο Γαλαξίδι και ακολουθεί την παράδοση της μητέρας της, που είναι γνωστή για τα επικά πρωινά της στο ξενοδοχείο τους Γανυμήδης.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν τα παιδιά προσπαθούν να ξεπεράσουν ακόμα και τους γονείς τους στη γαστρονομία και τη φιλοξενία.

Xρόνος παρασκευής 1 ώρα 25 λεπτά / Εύκολο

Φωτο Η Εύη Παπαλέξη με το γλυκό της

Τρουφοκέικ με bitter σοκολάτα

Από την Εύη Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης Γαλαξίδι

Υλικά για ένα ταψί 35×25 εκ
Για το κέικ

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

6 αυγά

2 βανίλιες

220 ml. γάλα

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γρ. τρούφα

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι

500 γρ. νερό

500 γρ. ζάχαρη

Φλοίδα από 1 πορτοκάλι

Γλάσο σοκολάτας

180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

80 γρ. βούτυρο σε κομματάκια

1 κ.σ. μέλι

Τρόπος παρασκευής

Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μίγμα.

Προσθέτουμε τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι.

Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και αδειάζουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ºC για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.

Θα σιροπιάσουμε το ζεστό γλυκό με το χλιαρό σιρόπι.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Βράζουμε τα υλικά 4 – 5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Σιροπιάζουμε ρίχνοντάς το λίγο λίγο.

Για το γλάσο σοκολάτας, θα χρησιμοποιήσουμε φούρνο μικροκυμάτων .

Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, το μαλακό βούτυρο και το μέλι.

Το αφήνουμε για 3 λεπτά σε μέση θερμοκρασία.

Ανακατεύουμε με τη μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Περιχύνουμε το γλάσο σοκολάτας όσο είναι ζεστό και ρευστό.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να δροσίσει για 3 ώρες.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες.

Πηγή : https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Συνταγές

Eύκολα pancakes με σοκολάτα και μπισκότο

Τα pancakes είναι κορυφαία στις αναζητήσεις της Google παγκοσμίως. Είναι τα γλυκάκια της κάθε στιγμής και τρώγονται ευχάριστα είτε στη γλυκιά τους, είτε στην αλμυρή έκδοσή τους με τυριά και αλλαντικά.

Η Έλλη μας τα ετοίμασε με σοκολάτα bitter και τριμμένο μπισκότο και ήταν απίθανα. Τα απολαύσαμε με φυσικούς χυμούς στο καφέ της που ακουμπά τη θάλασσα … Όνειρο

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολα

Eύκολα pancakes με σοκολάτα και μπισκότο

Από την Έλλη Χαλδεάκη, Ο.Κ. cafe bar, Γαλαξίδι

Υλικά για 2 άτομα

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 κ.γ. baking powder

1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική

1/2 κ.γ. αλάτι

1 ¾  κούπα γάλα

4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό

Για το φινίρισμα

Σάλτσες σοκολάτας γάλακτος ή bitter

Τριμμένο μπισκότο

Τρόπος παρασκευής

Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Δημιουργούμε ένα κενό στη μέση των υλικών και προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, τη βανίλια και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην έχουμε σβώλους. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό.

Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά.

Με μια κουτάλα, παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα όσο περίπου το ¼ μιας κούπας.

Ρίχνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η κάτω πλευρά και δημιουργηθούν φουσκάλες στην πάνω πλευρά.

Τότε το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε τα pancakes περιχύνοντάς τα με σάλτσες σοκολάτας γάλακτος ή bitter και τριμμένο μπισκότο.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να τα σερβίρουμε με φράουλα και σοκολάτα ή άλλα ψιλοκομμένα φρούτα ή ακόμα και με τυρί ή μπέικον ψημένο.

Πηγή : https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Trending