Connect with us

Γαστρονομία

«MΩLY the Mythic Antidote» μια σύγχρονη πρόταση στο χώρο των βοτανικών αφεψημάτων.

«MΩLY the Mythic Antidote», μια ελληνική εταιρεία η οποία ετοιμάζει με αγάπη και γνώση μείγματα βοτανικών  αφεψημάτων με ευεργετικές ιδιότητες για τη ψυχή και το σώμα.
Σε μία δύσκολη καθημερινότητα για όλους, ο σκοπός του «MΩLY» είναι να σας οδηγήσει σε ένα μοναδικό ταξίδι επανασύνδεσης του Ανθρώπου με τη Φύση, εντάσσοντας τις μοναδικές γεύσεις και τα πολλαπλά οφέλη της, στην καθημερινότητά σας.

Η ονομασία «MΩLY» προέρχεται από το μυθικό βότανο που έδωσε ως αντίδοτο, σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Ερμής στον Οδυσσέα για να καταφέρει να ξεφύγει από τη λήθη της Κίρκης και να επιστρέψει στην Ιθάκη.

Τα βότανα είναι δώρα που μας προσφέρει η φύση απλόχερα από όλες τις άκρες του πλανήτη. Πιστοί στην αγάπη τους και το σεβασμό προς τη φύση και τον άνθρωπο, επιλέγουν να μοιραστούνε τις γνώσεις τους  για τις ευεργετικές ιδιότητες γνωστών βοτάνων και δημιουργούνε με αγνά βότανα διαλεγμένα από τα ψηλά βουνά της Ελλάδας και απόμακρων βουνών ανά τον κόσμο, μία ποικιλία από «μυθικά» ροφήματα πλούσια σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα, αρώματα, και γνώριμες σε όλους γεύσεις.

Τα δημιουργήματα ροφημάτων από βιολογικά βότανα ΜΩLY, έρχονται να σας γεμίσουν από γεύσεις της φύσης και να σας συναρπάσουν, παρασύροντάς σας σε ένα ταξίδι με οκτώ  ευεργετικές απόψεις.

Τα βότανα ήταν για πολλούς αιώνες ο σημαντικότερος αν όχι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των παθήσεων. Οι μεγαλύτερες σχολές παραδοσιακής ιατρικής ήταν τρεις, η ayurveda των Ινδών, η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και η βοτανική ιατρική του δυτικού κόσμου. Μέσα σε αυτούς τους αιώνες δοκιμάστηκαν πάρα πολλά φυτά και άλλες πρώτες ύλες που αντλούνταν από τη φύση. Οι δράσεις τους στον άνθρωπο καταγράφονταν σε κείμενα ή και σε ζωγραφιές κάποιες φορές. Στις μέρες μας και οι τρεις παραδοσιακές μορφές ιατρικής διδάσκονται σε συγκεκριμένες χώρες ακόμα και σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Στο «MΩLY the Mythic Antidote»  πιστεύουν  ότι πετύχανε να δημιουργήσουνε τους πιο κατάλληλους συνδυασμούς, ανάλογα με τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες βοτανικών αφεψημάτων (herbalteas) ανά τον κόσμο. Στη περιγραφή του κάθε τσαγιού στις σελίδες των προϊόντων τους, μπορείτε να βρείτε το σκεπτικό δημιουργίας του κάθε συνδυασμού και τα οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας.

Τα βότανα που έχουν τη μορφή ρίζας ή φλοιού έχουν κοπεί σε μορφή σκόνης ώστε να περάσουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά των δραστικών ουσιών μέσα στο ρόφημά μας.

Τα αφεψήματά μας προετοιμάζονται με τη μέθοδο του εκχύματος. Αυτή είναι άλλωστε η πιο εύκολη και γρήγορη εκχύλιση βοτανικού σκευάσματος  για το καταναλωτή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βράσετε το νερό, να γεμίσετε  την κούπα της αρεσκείας σας, να τοποθετήσετε μέσα σε  αυτή το φακελάκι  με το βοτανικό μείγμα για 5 έως 10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλετε το ρόφημά σας) και… να το απολαύσετε! Και ένα μικρό μυστικό… ανάλογα με το πόσο τακτικά ή έντονα θα αναδεύσετε το αφέψημά σας θα ενδυναμώσετε τη γεύση και τη δράση του!

Η ιδέα των ανθρώπων του «MΩLY» ήταν να φέρουνε τον άνθρωπο και τη φύση πιο κοντά. Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος επωφελείται από τις δραστικές ουσίες των βοτάνων. Αναζητήσανε έναν καινοτόμο τρόπο να μεγιστοποιήσουνε την συνολική εμπειρία απόλαυσης των ροφημάτων, ενεργοποιώντας και τις πέντε  αισθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού κατά τη διάρκεια της διάδράσης  του με τα ροφήματα ΜΩΛΥ.

Δημιουργήσανε μία  καινοτόμο, φυσική-βιολογική συσκευασία. Αντικαταστήσανε το κλασικό σχοινάκι, με το βελούδινο βλαστό του σιδερίτη του Ολύμπου (το τσάι του βουνού). Ο ανθός του βλαστού, ολόκληρος δίνει τη βαρύτητα αυτού του αιώνιου βοτάνου, και ενώνει τον άνθρωπο με το περιεχόμενο από αυτό που πρόκειται να πιει.

Τα ροφήματα προετοιμάζονται με αποκλειστικές, ειδικά μελετημένες συνθέσεις του συνεργάτη τους Βοτανολόγου Ιατρού κ. Μάνου.  Επιλέγουνε και χρησιμοποιούνε αγνά, προσαρμογόνα  βότανα από όλο τον κόσμο, με δραστικότητα και ευεργετικές ιδιότητες σε κάθε ένα από τα οκτώ  μείγματα ροφημάτων ΜΩΛΥ.

Όλα τα μείγματα φτιάχνονται στο χέρι με ακρίβεια και συνέπεια. Τα φακελάκια ετοιμάζονται ένα-ένα, μόνο με βιολογικά, υψηλής ποιότητας βότανα σε σταθερά σωστές αναλογίες. Ετοιμάζονται με απόλυτο σεβασμό τόσο στο περιβάλλον όσο και στον καταναλωτή.

Για όσους ήδη αγαπούν τα ροφήματα βοτάνων, καθώς και για όσους θέλουν να γευτούν μία νέα εμπειρία, το ΜΩΛΥ σας προσκαλεί στο δικό του ταξίδι ξεχωριστών και μοναδικών ευεργετικών απολαύσεων, γεμάτο από συνδυασμούς γνωστών ελληνικών και άλλων βοτάνων από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Θα συναντήσετε τα προϊόντα  ΜΩΛΥ στα Five stars ξενοδοχεία της Ελλάδας  και μπορείτε να τα προμηθευτείτε ηλεκτρονικά από το e-shop της εταιρίας.

Αφεθείτε  στο ταξίδι των ροφημάτων  ΜΩΛΥ , όπου θα απογειωθούν οι αισθήσεις σας  και θα απολαύσετε ποιοτικές δημιουργίες.

Μαρία Σούρλα
Δημοσιογράφος
Continue Reading

Γαστρονομία

Μαραθόπιτα

Μια πίτα που είναι εμβληματική της κρητικής κουζίνας. Αρωματική και νόστιμη που γίνεται εύκολα.

+Είναι ό,τι καλύτερο για τη νηστεία του 15 Αύγουστου και οι vegan vegetarian φίλοι πολύ θα το ευχαριστηθούν.

Xρόνος παρασκευής  35 λεπτά / Χρόνος αναμονής 1 ώρα

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

8 γρ. μαγιά ξερή

25 ml. ελαιόλαδο

25 ml. τσικουδιά

10 γρ. αλάτι

10 γρ. ζάχαρη

250 ml. νερό

Για τη γέμιση

4 μάτσα μάραθο, ψιλοκομμένα

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

4 μάτσα άγρια χόρτα, ψιλοκομμένα

2 μάτσα φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένα

Mισή κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαραθόσπορο τριμμένο

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε, μέχρι να δημιουργήσουμε  μια μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη και κόβουμε σε 8 κομμάτια.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα μάραθα και αφού μαλακώσουν τα άγρια χόρτα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαραθόσπορο και αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε φύλλα βάζουμε τη γέμιση στη μέση, την απλώνουμε και κλείνουμε με το άλλο φύλλο από πάνω.

Πιέζουμε με ένα πιρούνι κυκλικά να ενωθούν τα δύο φύλλα, για να μην φύγει η γέμιση.

Λαδώνουμε από τις δύο πλευρές και περνάμε από σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε και κόβουμε σε κομμάτια

Tips!

Αν δεν θέλουμε για οποιοδήποτε λόγο να ζυμώσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο χωριάτικο, οπότε γίνεται πολύ εύκολα.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Lifestyle

Απογειώστε τα Ποτά σας με τα σωστά Παγάκια

Τα παγάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παγωμένου ποτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η σωστή χρήση τους μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας και να εξασφαλίσει ότι τα ποτά σας είναι δροσερά και γευστικά μέχρι την τελευταία γουλιά. Εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα παγάκια σας.

Χρησιμοποιήστε Καθαρό Νερό

Η ποιότητα του νερού είναι σημαντική όταν πρόκειται για παγάκια. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για να αποφύγετε ανεπιθύμητες γεύσεις και οσμές. Το καθαρό νερό θα εξασφαλίσει ότι τα παγάκια σας δεν αλλοιώνουν τη γεύση των ποτών σας.

Παγώστε σε Κατάλληλη Θερμοκρασία

Βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη είναι ρυθμισμένη σε σωστή θερμοκρασία, γύρω στους -18°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για να παγώσουν τα παγάκια γρήγορα και να παραμείνουν διαυγή. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τα παγάκια μπορεί να γίνουν υπερβολικά σκληρά και να καταστρέψουν το ποτήρι ή το σέικερ.

Παγάκια Διαφορετικών Μεγεθών

Χρησιμοποιήστε παγάκια διαφορετικών μεγεθών ανάλογα με το είδος του ποτού. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα παγάκια λιώνουν πιο αργά και είναι ιδανικά για ουίσκι ή κοκτέιλ, ενώ τα μικρότερα παγάκια είναι καλύτερα για σόδα ή χυμούς, καθώς δροσίζουν πιο γρήγορα.

Προσθέστε Γεύσεις στα Παγάκια

Για να προσθέσετε μια έξτρα πινελιά στα ποτά σας, μπορείτε να παγώσετε φρούτα, βότανα ή ακόμα και χυμούς μέσα στα παγάκια. Για παράδειγμα, παγάκια με φράουλες ή μέντα είναι ιδανικά για δροσιστικά κοκτέιλ. Αυτή η πρακτική μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την εμφάνιση των ποτών σας.

Αποθηκεύστε Σωστά τα Παγάκια

Τα παγάκια μπορούν να απορροφήσουν οσμές από την κατάψυξη, οπότε είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία. Έτσι, θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα αποκτήσουν δυσάρεστες οσμές.

Μην Υπερφορτώνετε το Ποτήρι

Πολλοί κάνουν το λάθος να γεμίζουν το ποτήρι με πάρα πολλά παγάκια. Αυτό μπορεί να αραιώσει το ποτό και να χαλάσει τη γεύση του. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα παγάκια για να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη δροσιά και τη γεύση.

Παγώστε τα Ποτήρια

Μια άλλη καλή πρακτική είναι να παγώσετε τα ποτήρια πριν σερβίρετε το ποτό. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολλά παγάκια.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Συνταγές

Σαλάτα οσπρίων με λαχανικά

Μια σαλάτα ευζωίας, που χαρίζει στον οργανισμό μας βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Γίνεται εύκολα και αρέσει πολύ. Είναι νηστίσιμη και σίγουρα οι φίλοι μας vegan και vegetarian θα ενθουσιαστούν, αφαιρώντας μόνον το τυρί.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 30 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα οσπρίων με λαχανικά

Υλικά για 4 άτομα

40 γρ φακές

20 γρ μαυρομάτικα φασόλια

40 γρ σιτάρι

20 γρ φασόλια

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

10 ντοματίνια τσέρι, κομμένα στα τέσσερα

2 κ.σ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη

½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ κούπα τριμμένη γραβιέρα

2 κ.σ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη

2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, κομμένες σε καρέ

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Βαλσάμικο ξύδι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τα όσπρια σε ξεχωριστά κατσαρολάκια, μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Στην συνέχεια τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Στο μπολ με τα όσπρια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τις πιπεριές Φλώρινας, τη λιαστή ντομάτα, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε απαλά.

Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βαλσάμικο ξύδι κατά βούληση.

Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα τσέρκι για να πάρει ωραίο σχήμα.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας και αν θέλουμε περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Trending