Connect with us

Γαστρονομία

«MΩLY the Mythic Antidote» μια σύγχρονη πρόταση στο χώρο των βοτανικών αφεψημάτων.

«MΩLY the Mythic Antidote», μια ελληνική εταιρεία η οποία ετοιμάζει με αγάπη και γνώση μείγματα βοτανικών  αφεψημάτων με ευεργετικές ιδιότητες για τη ψυχή και το σώμα.
Σε μία δύσκολη καθημερινότητα για όλους, ο σκοπός του «MΩLY» είναι να σας οδηγήσει σε ένα μοναδικό ταξίδι επανασύνδεσης του Ανθρώπου με τη Φύση, εντάσσοντας τις μοναδικές γεύσεις και τα πολλαπλά οφέλη της, στην καθημερινότητά σας.

Η ονομασία «MΩLY» προέρχεται από το μυθικό βότανο που έδωσε ως αντίδοτο, σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Ερμής στον Οδυσσέα για να καταφέρει να ξεφύγει από τη λήθη της Κίρκης και να επιστρέψει στην Ιθάκη.

Τα βότανα είναι δώρα που μας προσφέρει η φύση απλόχερα από όλες τις άκρες του πλανήτη. Πιστοί στην αγάπη τους και το σεβασμό προς τη φύση και τον άνθρωπο, επιλέγουν να μοιραστούνε τις γνώσεις τους  για τις ευεργετικές ιδιότητες γνωστών βοτάνων και δημιουργούνε με αγνά βότανα διαλεγμένα από τα ψηλά βουνά της Ελλάδας και απόμακρων βουνών ανά τον κόσμο, μία ποικιλία από «μυθικά» ροφήματα πλούσια σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα, αρώματα, και γνώριμες σε όλους γεύσεις.

Τα δημιουργήματα ροφημάτων από βιολογικά βότανα ΜΩLY, έρχονται να σας γεμίσουν από γεύσεις της φύσης και να σας συναρπάσουν, παρασύροντάς σας σε ένα ταξίδι με οκτώ  ευεργετικές απόψεις.

Τα βότανα ήταν για πολλούς αιώνες ο σημαντικότερος αν όχι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των παθήσεων. Οι μεγαλύτερες σχολές παραδοσιακής ιατρικής ήταν τρεις, η ayurveda των Ινδών, η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και η βοτανική ιατρική του δυτικού κόσμου. Μέσα σε αυτούς τους αιώνες δοκιμάστηκαν πάρα πολλά φυτά και άλλες πρώτες ύλες που αντλούνταν από τη φύση. Οι δράσεις τους στον άνθρωπο καταγράφονταν σε κείμενα ή και σε ζωγραφιές κάποιες φορές. Στις μέρες μας και οι τρεις παραδοσιακές μορφές ιατρικής διδάσκονται σε συγκεκριμένες χώρες ακόμα και σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Στο «MΩLY the Mythic Antidote»  πιστεύουν  ότι πετύχανε να δημιουργήσουνε τους πιο κατάλληλους συνδυασμούς, ανάλογα με τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες βοτανικών αφεψημάτων (herbalteas) ανά τον κόσμο. Στη περιγραφή του κάθε τσαγιού στις σελίδες των προϊόντων τους, μπορείτε να βρείτε το σκεπτικό δημιουργίας του κάθε συνδυασμού και τα οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας.

Τα βότανα που έχουν τη μορφή ρίζας ή φλοιού έχουν κοπεί σε μορφή σκόνης ώστε να περάσουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά των δραστικών ουσιών μέσα στο ρόφημά μας.

Τα αφεψήματά μας προετοιμάζονται με τη μέθοδο του εκχύματος. Αυτή είναι άλλωστε η πιο εύκολη και γρήγορη εκχύλιση βοτανικού σκευάσματος  για το καταναλωτή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βράσετε το νερό, να γεμίσετε  την κούπα της αρεσκείας σας, να τοποθετήσετε μέσα σε  αυτή το φακελάκι  με το βοτανικό μείγμα για 5 έως 10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλετε το ρόφημά σας) και… να το απολαύσετε! Και ένα μικρό μυστικό… ανάλογα με το πόσο τακτικά ή έντονα θα αναδεύσετε το αφέψημά σας θα ενδυναμώσετε τη γεύση και τη δράση του!

Η ιδέα των ανθρώπων του «MΩLY» ήταν να φέρουνε τον άνθρωπο και τη φύση πιο κοντά. Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος επωφελείται από τις δραστικές ουσίες των βοτάνων. Αναζητήσανε έναν καινοτόμο τρόπο να μεγιστοποιήσουνε την συνολική εμπειρία απόλαυσης των ροφημάτων, ενεργοποιώντας και τις πέντε  αισθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού κατά τη διάρκεια της διάδράσης  του με τα ροφήματα ΜΩΛΥ.

Δημιουργήσανε μία  καινοτόμο, φυσική-βιολογική συσκευασία. Αντικαταστήσανε το κλασικό σχοινάκι, με το βελούδινο βλαστό του σιδερίτη του Ολύμπου (το τσάι του βουνού). Ο ανθός του βλαστού, ολόκληρος δίνει τη βαρύτητα αυτού του αιώνιου βοτάνου, και ενώνει τον άνθρωπο με το περιεχόμενο από αυτό που πρόκειται να πιει.

Τα ροφήματα προετοιμάζονται με αποκλειστικές, ειδικά μελετημένες συνθέσεις του συνεργάτη τους Βοτανολόγου Ιατρού κ. Μάνου.  Επιλέγουνε και χρησιμοποιούνε αγνά, προσαρμογόνα  βότανα από όλο τον κόσμο, με δραστικότητα και ευεργετικές ιδιότητες σε κάθε ένα από τα οκτώ  μείγματα ροφημάτων ΜΩΛΥ.

Όλα τα μείγματα φτιάχνονται στο χέρι με ακρίβεια και συνέπεια. Τα φακελάκια ετοιμάζονται ένα-ένα, μόνο με βιολογικά, υψηλής ποιότητας βότανα σε σταθερά σωστές αναλογίες. Ετοιμάζονται με απόλυτο σεβασμό τόσο στο περιβάλλον όσο και στον καταναλωτή.

Για όσους ήδη αγαπούν τα ροφήματα βοτάνων, καθώς και για όσους θέλουν να γευτούν μία νέα εμπειρία, το ΜΩΛΥ σας προσκαλεί στο δικό του ταξίδι ξεχωριστών και μοναδικών ευεργετικών απολαύσεων, γεμάτο από συνδυασμούς γνωστών ελληνικών και άλλων βοτάνων από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Θα συναντήσετε τα προϊόντα  ΜΩΛΥ στα Five stars ξενοδοχεία της Ελλάδας  και μπορείτε να τα προμηθευτείτε ηλεκτρονικά από το e-shop της εταιρίας.

Αφεθείτε  στο ταξίδι των ροφημάτων  ΜΩΛΥ , όπου θα απογειωθούν οι αισθήσεις σας  και θα απολαύσετε ποιοτικές δημιουργίες.

Μαρία Σούρλα
Δημοσιογράφος
Continue Reading

Συνταγές

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Μια γεύση της θαλασσινής κουζίνας. Στη Πιερία ταβάς λέγεται το βαθύ σκεύος που τηγανίζουν και μαγειρεύουν το φαγητό τους. Είναι με καπάκι αλλά εμείς δεν το χρησιμοποιούμε.

H βάρκα για πλούσιες ψαριές… μικρή αλλά θαυματουργή

Στην Πλάκα Λιτοχώρου δοκιμάσαμε ένα νόστιμο φαγητό της θάλασσας και της γης ακριβώς πάνω στο κύμα από τον Χαρίλαο Τζιαμίχα. Τα ψάρια λαχταριστά ημέρας, από τη βάρκα τους, αφού τα θαλασσολίβαδα της περιοχής είναι πλούσια και τα ψάρια πολλά.   Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τσιπούρα, κεφαλόπουλα ή μιξίνι. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολο

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Από τον ταλαντούχο Χαρίλαο Τζιαμίχα chef ψαροταβέρνα Κάβος, Πλάκα Λιτοχώρου 

Υλικά για 4 άτομα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

4 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

4 πιπεριές πράσινες κέρατο

1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες καρέ

4 ψάρια των 500 γρ. καθένα, καθαρισμένα και φιλεταρισμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

40 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θυμάρι,  αποξηραμένο

400 ml λευκό κρασί, ασύρτικο ή μοσχοφίλερο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ δηλ. σαν ρατατούι

Ρίχνουμε στα φιλέτα του ψαριού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σε βαθύ τηγάνι αντικολλητικό, αφού το αφήσουμε να κάψει καλά σοτάρουμε τα φιλέτα του ψαριού.

Στην αρχή βάζουμε το ψάρι από την εξωτερική πλευρά της πέτσας και αφήνουμε μέχρι να γίνει τραγανή και γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αφαιρούμε τα φιλέτα ψαριού και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, που έχουμε κόψει σε κυβάκια, την ντομάτα και τον πελτέ και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, περίπου.

Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση ακόμα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη και προαιρετικά μαϊντανό.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Προϊόντα

PIZZAFAN. ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Aυτή τη Σαρακοστή δεν θα μας λείψουν οι αγαπημένες μας γεύσεις γιατί για πρώτη φορά έχουμε τόσες πολλές λαχταριστές επιλογές.H νέα σειρά από νηστίσιμα και vegan προϊόντα της Pizza Fan έχει φανατικούς φίλους

γιατί προσφέρει όλες τις συνταγές που όλοι προτιμάμε, στην απόλυτα νηστίσιμη και vegan εκδοχή τους, με ποιοτικές πρώτες ύλες που επιλέγονται προσεκτικά.

Εντυπωσιακές Πίτσες με φυτικό τυρί και λαχανικά, Plant Based Burger με φυτικό μπιφτέκι από μπιζέλι, Ζυμαρικά με γαρίδες και Βolognese Σόγιας, Spring Rolls Λαχανικών και υπέροχες δροσερές Σαλάτες. Κι ακόμα Οnion Rings, Πατάτες Crosscut αλλά και γλυκά, που ποτέ δεν θέλουμε να λείπουν από το τραπέζι, όπως: Muffin σοκολάτας ή μήλου και Παγωτά Planet.

Καλές απολαύσεις. Καλή Σαρακοστή!

Continue Reading

Συνταγές

Κόκκινη ή Λευκή Σάλτσα στην Πίτσα;

Η πίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά σε όλο τον κόσμο, με ατελείωτες πιθανότητες συνδυασμών γεύσεων και συνοδευτικών σαλτσών. Όσον αφορά τις σάλτσες, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι που κυριαρχούν: η λευκή και η κόκκινη σάλτσα. Καθένας έχει τη δική του μοναδική γεύση και επιτρέπει ατελείωτους πειραματισμούς.

Βασική Συνταγή για Λευκή Σάλτσα

Υλικά

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

1 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Αλάτι και πιπέρι

Κανέλα & Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

Προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μείγμα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.

Αφήστε το μείγμα να βράσει μέχρι να πυκνώσει, περίπου για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα κανέλα.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το μοσχοκάρυδο. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί στην πίτσα σας!

Βασική Συνταγή για Κόκκινη Σάλτσα

Υλικά

1 κουτί τοματοπολτό

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

Αρωματικά  (π.χ. ρίγανη, βασιλικός) – προαιρετικά

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέστε τον τοματοπολτό, τη ζάχαρη και τα βότανα αν τα χρησιμοποιείτε.

Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξει.

Αλατοπιπερώστε και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε στην πίτσα σας.

Πηγή : https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Trending