Connect with us

Γαστρονομία

«MΩLY the Mythic Antidote» μια σύγχρονη πρόταση στο χώρο των βοτανικών αφεψημάτων.

«MΩLY the Mythic Antidote», μια ελληνική εταιρεία η οποία ετοιμάζει με αγάπη και γνώση μείγματα βοτανικών  αφεψημάτων με ευεργετικές ιδιότητες για τη ψυχή και το σώμα.
Σε μία δύσκολη καθημερινότητα για όλους, ο σκοπός του «MΩLY» είναι να σας οδηγήσει σε ένα μοναδικό ταξίδι επανασύνδεσης του Ανθρώπου με τη Φύση, εντάσσοντας τις μοναδικές γεύσεις και τα πολλαπλά οφέλη της, στην καθημερινότητά σας.

Η ονομασία «MΩLY» προέρχεται από το μυθικό βότανο που έδωσε ως αντίδοτο, σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Ερμής στον Οδυσσέα για να καταφέρει να ξεφύγει από τη λήθη της Κίρκης και να επιστρέψει στην Ιθάκη.

Τα βότανα είναι δώρα που μας προσφέρει η φύση απλόχερα από όλες τις άκρες του πλανήτη. Πιστοί στην αγάπη τους και το σεβασμό προς τη φύση και τον άνθρωπο, επιλέγουν να μοιραστούνε τις γνώσεις τους  για τις ευεργετικές ιδιότητες γνωστών βοτάνων και δημιουργούνε με αγνά βότανα διαλεγμένα από τα ψηλά βουνά της Ελλάδας και απόμακρων βουνών ανά τον κόσμο, μία ποικιλία από «μυθικά» ροφήματα πλούσια σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα, αρώματα, και γνώριμες σε όλους γεύσεις.

Τα δημιουργήματα ροφημάτων από βιολογικά βότανα ΜΩLY, έρχονται να σας γεμίσουν από γεύσεις της φύσης και να σας συναρπάσουν, παρασύροντάς σας σε ένα ταξίδι με οκτώ  ευεργετικές απόψεις.

Τα βότανα ήταν για πολλούς αιώνες ο σημαντικότερος αν όχι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των παθήσεων. Οι μεγαλύτερες σχολές παραδοσιακής ιατρικής ήταν τρεις, η ayurveda των Ινδών, η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και η βοτανική ιατρική του δυτικού κόσμου. Μέσα σε αυτούς τους αιώνες δοκιμάστηκαν πάρα πολλά φυτά και άλλες πρώτες ύλες που αντλούνταν από τη φύση. Οι δράσεις τους στον άνθρωπο καταγράφονταν σε κείμενα ή και σε ζωγραφιές κάποιες φορές. Στις μέρες μας και οι τρεις παραδοσιακές μορφές ιατρικής διδάσκονται σε συγκεκριμένες χώρες ακόμα και σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Στο «MΩLY the Mythic Antidote»  πιστεύουν  ότι πετύχανε να δημιουργήσουνε τους πιο κατάλληλους συνδυασμούς, ανάλογα με τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες βοτανικών αφεψημάτων (herbalteas) ανά τον κόσμο. Στη περιγραφή του κάθε τσαγιού στις σελίδες των προϊόντων τους, μπορείτε να βρείτε το σκεπτικό δημιουργίας του κάθε συνδυασμού και τα οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας.

Τα βότανα που έχουν τη μορφή ρίζας ή φλοιού έχουν κοπεί σε μορφή σκόνης ώστε να περάσουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά των δραστικών ουσιών μέσα στο ρόφημά μας.

Τα αφεψήματά μας προετοιμάζονται με τη μέθοδο του εκχύματος. Αυτή είναι άλλωστε η πιο εύκολη και γρήγορη εκχύλιση βοτανικού σκευάσματος  για το καταναλωτή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βράσετε το νερό, να γεμίσετε  την κούπα της αρεσκείας σας, να τοποθετήσετε μέσα σε  αυτή το φακελάκι  με το βοτανικό μείγμα για 5 έως 10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλετε το ρόφημά σας) και… να το απολαύσετε! Και ένα μικρό μυστικό… ανάλογα με το πόσο τακτικά ή έντονα θα αναδεύσετε το αφέψημά σας θα ενδυναμώσετε τη γεύση και τη δράση του!

Η ιδέα των ανθρώπων του «MΩLY» ήταν να φέρουνε τον άνθρωπο και τη φύση πιο κοντά. Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος επωφελείται από τις δραστικές ουσίες των βοτάνων. Αναζητήσανε έναν καινοτόμο τρόπο να μεγιστοποιήσουνε την συνολική εμπειρία απόλαυσης των ροφημάτων, ενεργοποιώντας και τις πέντε  αισθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού κατά τη διάρκεια της διάδράσης  του με τα ροφήματα ΜΩΛΥ.

Δημιουργήσανε μία  καινοτόμο, φυσική-βιολογική συσκευασία. Αντικαταστήσανε το κλασικό σχοινάκι, με το βελούδινο βλαστό του σιδερίτη του Ολύμπου (το τσάι του βουνού). Ο ανθός του βλαστού, ολόκληρος δίνει τη βαρύτητα αυτού του αιώνιου βοτάνου, και ενώνει τον άνθρωπο με το περιεχόμενο από αυτό που πρόκειται να πιει.

Τα ροφήματα προετοιμάζονται με αποκλειστικές, ειδικά μελετημένες συνθέσεις του συνεργάτη τους Βοτανολόγου Ιατρού κ. Μάνου.  Επιλέγουνε και χρησιμοποιούνε αγνά, προσαρμογόνα  βότανα από όλο τον κόσμο, με δραστικότητα και ευεργετικές ιδιότητες σε κάθε ένα από τα οκτώ  μείγματα ροφημάτων ΜΩΛΥ.

Όλα τα μείγματα φτιάχνονται στο χέρι με ακρίβεια και συνέπεια. Τα φακελάκια ετοιμάζονται ένα-ένα, μόνο με βιολογικά, υψηλής ποιότητας βότανα σε σταθερά σωστές αναλογίες. Ετοιμάζονται με απόλυτο σεβασμό τόσο στο περιβάλλον όσο και στον καταναλωτή.

Για όσους ήδη αγαπούν τα ροφήματα βοτάνων, καθώς και για όσους θέλουν να γευτούν μία νέα εμπειρία, το ΜΩΛΥ σας προσκαλεί στο δικό του ταξίδι ξεχωριστών και μοναδικών ευεργετικών απολαύσεων, γεμάτο από συνδυασμούς γνωστών ελληνικών και άλλων βοτάνων από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Θα συναντήσετε τα προϊόντα  ΜΩΛΥ στα Five stars ξενοδοχεία της Ελλάδας  και μπορείτε να τα προμηθευτείτε ηλεκτρονικά από το e-shop της εταιρίας.

Αφεθείτε  στο ταξίδι των ροφημάτων  ΜΩΛΥ , όπου θα απογειωθούν οι αισθήσεις σας  και θα απολαύσετε ποιοτικές δημιουργίες.

Μαρία Σούρλα
Δημοσιογράφος

Continue Reading

Γαστρονομία

Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά  που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN.  Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ 

Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα; 

Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO  της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO  είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.

 Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.

Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .

Continue Reading

Γαστρονομία

Επιχειρηματική αποστολή διοργάνωσε το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της εκδήλωσης «Vini da Terre Estreme 2022»

Το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Vini da Terre Estreme 2022» στη Matera της Νότιας Ιταλίας,  μία ελληνική επιχειρηματική αποστολή παρουσίασης του ελληνικού οίνου και οινοτουρισμού. 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, με την υποστήριξη της Περιφέρειας και της Ένωσης Βιοτεχνών της Ματέρα , διοργανώνεται από την Pilota Green Event κάθε χρόνο – από το 1999. Φέτος έλαβε χώρα στην διάσημη για τον πολιτισμό της πόλη της Matera, από τις 05 έως τις 07 Μαρτίου 2022.

Τις δυο πόλεις, Matera και Θεσσαλονίκη, ενώνει η Unesco καθώς υπήρξαν και οι δύο πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2019 και 1997 αντίστοιχα. 

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν : το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο ΕΟΤ Ιταλίας, ο Δήμος Βέροιας, ο Δήμος Κατερίνης, ο Δήμος Παιονίας, ο Δήμος Αμυνταίου, η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλλονιάς, το Επίτιμο Προξενείο της Ελλάδος στο Μπάρι-Ματέρα και οινοποιοί των περιοχών.

Κατά την εκδήλωση η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με τοπικούς φορείς : τον Νομάρχη της Ματέρα, τον Δήμαρχο της Ματέρα, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου της Basilicata,  τον Πρόεδρο της Ένωσης Βιοτεχνών της Ματέρα (Confartiginato Matera) και τον Οργανισμό Τουρισμού της Basilicata καθώς και με τοπικούς επιχειρηματίες του οινοτουρισμού και του οίνου. 

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση των οίνων, των περιοχών που συμμετείχαν στην  αποστολή, τόσο στον εκθεσιακό χώρο του ξενοδοχείου Alvino όσο και στο Gala Dinner και στο Master Class Οίνου που παρουσίασε ο κ. Απόστολος Θυμιόπουλος και ο κ. Γιώργος Παλησίδης, με την επίβλεψη του γνωστού ιταλού δημοσιογράφου κ. Roberto Lepori.

Ο κ. Γρηγόριος Τούλιας, Υπεύθυνος Marketing του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ο κ. Κωνσταντίνος Χαντζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΘ, παρουσίασαν – σε ειδικό video – την πόλη της Θεσσαλονίκης ως οινοτουριστικός και και πολιτιστικός προορισμός. 

Ο κ. Λάζαρος Ασλανίδης, Αντιδήμαρχος Tουρισμού του Δήμου Βέροιας και ο κ. Λεωνίδας Ακριβόπουλος, Πρόεδρος του ΚΑΠΑ και Δημοτικός Σύμβουλος, παρουσίασαν τον οινικό τουρισμού καθώς και το τουριστικό, θρησκευτικό, αρχαιολογικό και γαστρονομικό προϊόν της περιοχής. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Δήμαρχος Κατερίνης και η κ. Μαρία Τερζίδου, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, παρουσίασαν το τουριστικό προϊόν του Δήμου δίνοντας έμφαση στον τουρισμό της φύσης και της αγροδιατροφής. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, Δήμαρχος Παιονίας, παρουσίασε το πολιτιστικό και φυσικό προφίλ της περιοχής δίνοντας έμφαση στα επισκέψιμα οινοποιεία. 

Ο κ. Μιλτιάδης Νικολάου και ο κ. Λεωνίδας Τσιάντης, από το τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασαν – με ηλεκτρονικά εργαλεία –  τη νέα καμπάνια της Περιφέρειας. 

Η κα Κυριακή Μπουλασίδου, Διευθύντρια του ΕΟΤ Μιλάνου, ανέδειξε τις περιοχές των κρασιών που παρουσιάστηκαν στην έκθεση. 

Τέλος τα μέλη της αποστολής συζήτησαν με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για προοπτικές μελλοντικών συνεργιών μεταξύ των δύο προορισμών με την υποστήριξη πάντα και τον συντονισμό του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. 

Continue Reading

Trending