Connect with us

Εκδηλώσεις

Κάνε-Μια-Ευχή | Ενημερωτική συνάντηση για τον κόσμο των ευχών στη Θεσσαλονίκη

Tο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για μία ανοιχτή δράση ενημέρωσης, μία συνάντηση Κατ’ Ευχήν.

Μάθαμε ότι το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) το 2023 θα ξεπεράσει τις 300 εκπληρωμένες ευχές, ενώ έχει ήδη εκπληρώσει περισσότερες από 3.500 ευχές από την ίδρυσή του, το 1996. Εκπρόσωποι και εθελοντές τού οργανισμού, χορηγοί, υποστηρικτές, αλλά κυρίως οικογένειες ευχής μοιράστηκαν μαζί μας τη δύναμη της ευχής, μέσα από τις δικές τους βιωματικές εμπειρίες.

Ακούσαμε ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ιδιώτες (ηλεκτρολόγους, τεχνικoύς υπολογιστών, ζαχαροτέχνες) να μιλάνε μέσα από την καρδιά τους για την επίδραση της ευχής και τη ζεστασιά που φέρνει στην ψυχή τους το χαμόγελο και η λάμψη στα μάτια των παιδιών, όταν εκπληρώνεται η ευχή τους, και ξέρουν ότι έχουν συμβάλει κι αυτοί με τον τρόπο τους αλλά και πως έχουν «την αίσθηση ότι για ακόμα μία ημέρα, με τον τρόπο τους, ο καθένας έκαναν τον κόσμο λίγο καλύτερο». Εκπρόσωποι εταιρειών και οργανισμών, που στέκονται χρόνια πλάι στο έργο τού οργανισμού, προσφέροντας παιχνίδια, φιλοξενία ή επιμορφωτικές δραστηριότητες για τα παιδιά, μας μίλησαν για το τι σημαίνει για εκείνους η χαρά που βλέπουν στα παιδιά.

Εθελοντές, που μας παρότρυναν να μην ονειρευόμαστε απλώς έναν καλύτερο κόσμο, αλλά να κάνουμε βήματα για να τον δημιουργήσουμε. Μας είπαν ότι το Make-A-Wish Ελλάδος είναι ίαση και για όσους συμβάλλουν εθελοντικά, είναι η θεραπεία τής ψυχής τους. Και, κυρίως, οικογένειες ευχής, που μας συγκίνησαν, μιλώντας για τις δικές τους εμπειρίες, για το φως που έφερε στη ζωή τους το Make-A-Wish Ελλάδος, για την ελπίδα που κράτησε ζωντανή, ενώ μητέρα παιδιού που τελικά δεν τα κατάφερε, μίλησε για την ευτυχία που έφερε στο παιδί της η προσμονή και η εκπλήρωση της ευχής του και πώς αυτό αποτέλεσε το κίνητρο, ώστε να μείνει κοντά στον οργανισμό  εδώ και 20 χρόνια ως εθελόντρια, συμβάλλοντας με κάθε δυνατό τρόπο στο έργο του.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και με διαφορετικούς ρόλους, μας προσκάλεσαν όλους να γίνουμε #wishmakers με τον τρόπο που μπορούμε, για να διαδώσουμε το όραμα τού οργανισμού: να φτάσει σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη την εκπλήρωση της ευχής τους. Γιατί, όπως ακούσαμε χαρακτηριστικά «όσα χρήματα και αν κερδίζεις, όση επιτυχία και αν έχεις, τίποτα δεν έχει σημασία, αν δεν δίνεις αγάπη, ώστε να εισπράξεις αγάπη».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οικογένειες ευχής, εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Καβάλα, μέλη του ΔΣ του οργανισμού, άνθρωποι της πόλης που βρίσκονται δίπλα στο Make-A-Wish με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, κοινό που ήθελε να ενημερωθεί για το έργο και τους τρόπους που μπορεί να βοηθήσει, εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής της πόλης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του οργανισμού, Υβέτ Κοσμετάτου, και η Γενική Διευθύντρια, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου.

Λίγα λόγια για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι απλά μια ευχή, είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί.  Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεσμεύεται να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 3.370 ευχές, 270 εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2023.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

«Ιμερόεσσα», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία

«Χάνουμε κιλά, Κερδίζουμε ζωή», μια ενημερωτική ημερίδα για την παχυσαρκία από την Ιμερόεσσα.

Η «Ιμερόεσσα», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Χάνουμε κιλά, Κερδίζουμε ζωή», το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 και ώρα 09.30 π,μ. στο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, της Ένωσης Διαιτολόγων–Διατροφολόγων Ελλάδος και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Την διοργάνωση επιμελείται η Alpha Marketing Greece.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την νόσο της παχυσαρκίας, την εξέλιξη της νόσου αλλά και των σύγχρονων διαθέσιμων λύσεων αντιμετώπισής της.

Συγκεκριμένα, διακεκριμένοι ομιλητές και επαγγελματίες υγείας θα αναλύσουν τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας στις διαφορετικές πτυχές της ζωής ενός ατόμου, το φαινόμενο υπογονιμότητας στις γυναίκες  με παχυσαρκία, τις  πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου καθώς και το φαινόμενο της γυάλινης οροφής. Θα παρουσιάσουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης σε όλες τις θεραπευτικές μεθόδους για την καταπολέμηση της νόσου, καθώς και τα αυξημένα ποσοστά της νόσου σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως,  σε άτομα με αναπτυξιακά προβλήματα και άτομα ρομά.

Επιπλέον, στην ημερίδα θα συμμετέχουν και πρώην ασθενείς, οι οποίοι θα μοιραστούν με το κοινό την δική τους εμπειρία στην επιτυχημένη προσπάθειά αντιμετώπισης της νόσου.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί κλήρωση, στην οποία ένας τυχερός θα κερδίσει ένα τριήμερο στα Τρίκαλα – Μετέωρα με διαμονή στο Vintage Suites Trikala.

Περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την ημερίδα και τις επόμενες δράσεις του συλλόγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου «Ιμερόεσσα» www.imeroessa.gr

Όσοι επιθυμούν παρακολουθήσουν την ημερίδα του Συλλόγου Ιμερόεσσα μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα.

Τo Businesswoman.gr είναι Χορηγός Επικοινωνίας του συλλόγου «ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ»

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Ετήσια Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής

Με Λαμπρότητα ολοκληρώθηκε η Ετήσια Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις που έλαβε χώρα στο εστιατόριο το Μαντρί στην Άνω Γλυφάδα.

Η βραδιά ξεκίνησε με την ομιλία & χαιρετισμό του προέδρου του ACROPOLIS Chef’s Club of Attica κ. Κωνσταντίνου Μουζάκη με ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκομένους.

Στην συνέχεια έφτασε η ώρα της κοπής της πίτας και έδωσαν έναν σύντομο χαιρετισμό οι επίσημοι της βραδιάς που έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στην ΛΑΕΑ Ακρόπολις για το έργο της σε Ελλάδα, Ε.Ε., & Τρίτες Χώρες.

Παράλληλα έγιναν οι ειδικές βραβεύσεις της Λέσχης που κάθε χρόνο δίνουν μια διαφορετική πινελιά με την τιμητική  πλακέτα «Υψηλή τιμή της Γαστρονομίας – Ακρόπολις».

Ακολούθησε πλούσιο δείπνο, με άφθονο κρασί, με την ευγενική χορηγία του  Οινοποιείου Φλεβάρης και η βραδιά έκλεισε με το γλύκισμα χορηγία από το Φούρνο του Σάκη (Λευκάδας).

Τέλος έγιναν οι κληρώσεις από τους λαχνούς με πλούσια δώρα που έλαβαν όλοι οι παρευρισκόμενοι της λαμπρής βραδιάς.

Την βραδιά παρευρέθηκαν οι εξής επίσημοι καλεσμένοι: κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κα Δήμητρα Αγγελάκη Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος Εντεταλμένος Σύμβουλος Π.Α. Τουρισμού, κ. Σταύρος Βοιδονικόλας Πρόεδρος Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης της Π.Α., κ. Δημήτρης Χατσίκας πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου πρόεδρος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, κ. Γιώργος Καββαθάς Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ & ΠΟΕΣΕ, κ. Άκης Μπάφας Γραμματέας Παραγωγικών ΝΔ, κ. Ιωάννης Τριανταφύλλου Διευθυντής στην γραμματεία παραγωγικών προϊόντων ΝΔ,  κα  Αθηνά Κολυβά Διευθύντρια Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής, κα Βασιλική Σταυρουλάκη  Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής & Προβολής της Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Γεν. Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής &Αλιείας Π.Α., κα Κωνσταντοπούλου Μαρία Υπάλληλος Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής & Προβολής της Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Γεν. Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής & Αλιείας Π.Α., κ. Αναστάσιος Μαρίνος Αντιδήμαρχος Ζακύνθου, κα. Βασιλική Σωτηρίου Διευθύντρια Εξωστρέφειας, Τουρισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Πειραιά, κ. Ιωάννη Τσιβγούλη Πρόεδρο των Συνταξιούχων Δ.Ε.Η., τον κ. Θεόδωρο Ρούσσο πρόεδρο σωματείου κρεοπωλών Ταξιάρχες, κα Δήμητρα Νάνου τ. Αντιπεριφερειάρχης Ν.Τ. Π.Α., κα Μαρία Αλιφραγκή Τουριστικός Πράκτορας Signature Travel, κ. Αντώνης Νικολουδάκης Ξενοδόχος, Μαρία Λούγαρη Ξενοδόχος, κ. Manuel de Coco Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας και Σκηνοθέτης, Αθανάσιος Σκούρας τ. Αρχιμάγειρας στην Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κουβέλης γενικός διευθυντής στα Taste Olymp Awards, το Δ.Σ. της ΛΑΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ κ.κ. Αθανάσιος Καραίνδρος, Νικόλαος Χρηστάκης, Νικόλαος Φιλιππίδης και πολλά επίτιμα μέλη.

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη της ΛΑΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ που παρευρέθηκαν στην ξεχωριστή αυτή την βραδιά και το προσωπικό του εστιατορίου το Μαντρί για την άψογη συνεργασία.

Κλείνοντας και αυτή η φετινή ξεχωριστή και ιδιαίτερη βραδιά βρέθηκαν τα 2 φλουριά της πίτας που τα δώρα είναι ευγενική χορηγία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις & Signature Travel. Ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα τους φωτογράφους μας κ. Διονύση Πατεράκη και κ. Κωνσταντίνο Σεβαστιάδη για το φωτορεπορτάζ της εκδήλωσης αυτή. 

Continue Reading

Εκδηλώσεις

THE GREAT GATSBY GALA 2023 BY ST NICHOLAS BUSINESS CLUB

By Efi Valila

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα του Athenaeum Intercontinental Hotel, με μεγάλη επιτυχία το υπέρλαμπρο θεματικό Great Gatsby Gala της νέας επιχειρηματικής λέσχης St’ Nicholas Business Club, το οποίο ταξίδεψε τους καλεσμένους στην μαγική εποχή των roaring 20’s.


Το παρών στο μεγαλοπρεπές Great Gatsby Gala, έδωσαν περισσότερα από 600 άτομα, μεταξύ των οποίων υπουργοί, πρεσβευτές, γερουσιαστές από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, επίσημοι από την Αμερική και την Ελλάδα, καθώς επίσης και σημαντικά ονόματα του επιχειρηματικού, ναυτιλιακού, τεχνολογικού και ιατρικού κόσμου.


Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν τιμητικά από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του St’ Nicholas Business Club, CEO της ARCADIA Shipmanagement Co. Ltd. και της AEGEAN BULK Co. Ltd., κ. Capt Ματθαίου Δημήτριο, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και επίτιμο μέλος του St’ Nicholas Business Club κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, για την επιτυχημένη πορεία του, καθώς επίσης και για το έργο που έχει επιτελέσει διαχρονικά σε κάθε υπουργική και θεσμική θέση που του έχει ανατεθεί από την Κυβέρνηση, ο μεγάλος αθλητής υπεραποστάσεων κ. Μάριος Γιαννάκου, για την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής του κόσμου, το Έβερεστ στα Ιμαλάια τον περασμένο Μάιο, οι γυναίκες-μέλη του Club σε αναγνώριση του σπουδαίου τους ρόλου και της ανεκτίμητης συνεισφοράς τους στις δραστηριότητες του St’ Nicholas Business Club, καθώς επίσης και οι χορηγοί αυτού του υπέρλαμπρου Gala. 


Το “St’ Nicholas Business Club” εδρεύει σε ένα τριώροφο νεοκλασικό κτίριο, στην καρδιά του Πειραιά και ιδρύθηκε με βάση τις αρχές της αριστείας, με στόχο να αποτελέσει έναν χώρο συνάντησης και συνεργασίας, καθώς επίσης και για κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις, για επιχειρηματίες, επαγγελματίες και ειδικούς, τόσο από τον Ναυτιλιακό, Τεχνολογικό, Ιατρικό και από τον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο, όσο και από μέλη της Πολιτικής και Ακαδημαϊκής κοινότητας.


Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Club, Capt Δημήτρης Ματθαίου, στην ομιλία του προς τους καλεσμένους της εκδήλωσης δήλωσε: “Οι επιχειρηματικές και φιλανθρωπικές μας πρωτοβουλίες έχουν ήδη αρχίσει να υφαίνουν έναν καμβά ελπίδας και υποστήριξης στην κοινότητά μας. Από την υποστήριξη τοπικών επιχειρηματικών δράσεων έως και την προώθηση φιλανθρωπικών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, είμαστε δεσμευμένοι να αφήσουμε ένα παράδειγμα αριστείας, καλοσύνης και εξέλιξης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Στον τομέα των επιχειρήσεων και των ναυτιλιακών θεμάτων, βρισκόμαστε στην πρωτοπορία της καινοτομίας και της συνεργασίας. Προσφέρουμε μια πλατφόρμα για δικτύωση, ανταλλαγή γνώσεων και συνεργασία, δημιουργώντας ευκαιρίες που υπερβαίνουν τα σύνορα και επαναπροσδιορίζουν τις δυνατότητες.
Στη συνέχεια του ταξιδιού μας, επιδιώκουμε να προσελκύσουμε μέλη που συμμερίζονται το όραμά μας για μια δυναμική και αποτελεσματική κοινότητα. Αναζητούμε άτομα που είναι όχι μόνο επιτυχημένοι στον επαγγελματικό τομέα τους αλλά και που διαθέτουν την αίσθηση της προσφοράς και της κοινωνικής ευθύνης.
Η νέα επιχειρηματική λέσχη St’ Nicholas Business Club  δεν αποτελεί απλώς έναν χώρο συνάντησης για επιχειρηματίες, αλλά αποτελεί φάρο αριστείας και ανθρωπισμού. Στο St’ Nicholas Business Club, η επιτυχία δεν μετριέται μόνο σε επαγγελματικούς όρους αλλά και στην ικανότητα να συνεισφέρουμε θετικά στην κοινωνία μας.
Με το πνεύμα του θέματος της αποψινής μας εκδήλωσης, ας αγκαλιάσουμε την πολυτέλεια και την αισιοδοξία των roaring twenties. Ας είμαστε τολμηροί, ας είμαστε γενναίοι, και
πάνω απ’ όλα, ας είμαστε ενωμένοι στην αναζήτηση της αριστείας, ας ξαναφέρουμε τη μαγεία μιας περασμένης εποχής, όχι μόνο απόψε, αλλά και στην κληρονομιά που χτίζουμε μαζί.”

Continue Reading

Trending