Connect with us

Συνεντεύξεις

Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε στο Business Woman, την κα Μαριάννα Τσουλιά, Ειδική Σύμβουλο διαχείρισης κρίσης και διαπραγμάτευσης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ταυτόχρονα είναι Διαπιστευμένος Διασυνοριακός Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με πολυετή Διευθυντική πείρα στον Τραπεζικό και Επιχειρηματικό Τομέα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Η κα Τσουλιά, μας αποσαφηνίζει τον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, καθώς ο Νομοθέτης  επιδιώκει την επίλυση μίας σειράς νομικών θεμάτων – που έχουν ανακύψει τις τελευταίες δεκαετίες σε σχέση με τις φορολογικές συναλλαγές των πολιτών με το Κράτος – με περισσότερη πληροφόρηση και αποσαφήνιση, ώστε να επιτευχθεί διαφάνεια και αποτελεσματική διεκπεραίωση, για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τα σημεία αυτά αφορούν στις δανειακές υποχρεώσεις, Επιχειρήσεων και Ιδιωτών καθώς συμπεριλαμβάνονται στον νέο Κώδικα και ειδικές διατάξεις που αφορούν στην Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου,  σχετικών δανειακών συμβάσεων.

Σύμφωνα με την Ειδική Σύμβουλο, η  Εγγύηση του Δημοσίου αφορά σε μία σοβαρή υπόθεση, προκειμένου να αποφασισθεί η σχετική επιβάρυνση των Δημοσίων Ταμείων (κατάπτωση εγγύησης του Δημοσίου) με την καταβολή της ή την ισχύ της απέναντι στην ασφάλεια των συμβάσεων αυτών στους δανειστές (Τράπεζες και τώρα και τις Εταιρείες διαχείρισης δανείων, ταFunds).Το θέμα αυτό, τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε και ανασταλτικό παράγοντα για την αποτελεσματική ρύθμιση των οφειλών αυτών μεταξύ των δανειοληπτών (επιχειρήσεις και ιδιώτες)και των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων καθώς και των  Eταιρειών διαχείρισης των  απαιτήσεων (Funds).

Μετά ταύτα, τo νομοσχέδιο έρχεται να ξεκαθαρίσει θέματα εγγυητικής ευθύνης του Δημοσίου ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που οι δανειολήπτες έχουν υπαχθεί στον νόμο 3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) με Δικαστικές Νομολογίες του Αρείου Πάγου από την μία πλευρά, και να οριοθετήσει την δυνατότητα περιπτώσεων να υπαχθούν στις διατάξεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού από την άλλη.

Συνεχίζοντας τις επεξηγήσεις επί του θέματος, η κα Τσουλιά μας αναφέρει ότι, σε πρώτη φάση, ο νέος Νόμος βοηθά τις Τράπεζες και τα Funds, με την αποσαφήνιση θεμάτων όπως η ισχύς της Εγγύησης του Δημοσίου σε περιπτώσεις χορηγήσεων που απορροφήθηκαν από τις εξαγορές και συγχωνεύσεις των Τραπεζών τα προηγούμενα χρόνια και ο φάκελος τους είχε ασάφειες ή ελλείψεις, περιπτώσεις κληρονομικών διαδοχών λόγω θανάτου των δανειοληπτών, δικαστικές αποφάσεις και νομολογία που αφορά τις εταιρικές ευθύνες μελών των επιχειρήσεων, δάνεια παλλινοστούντων, σωστή η όχι εγγραφή εξασφαλίσεων (τροπή προσημείωσης σε υποθήκη ) κλπ τέτοια θέματα.

Οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες που θεωρούν ότι έχουν στοιχεία στην υπόθεσή τους με βάση τις διατάξεις του νέου Κώδικα, θα πρέπει με την βοήθεια των οικονομικών και νομικών τους συμβούλων να διερευνήσουν και να προχωρήσουν σε αιτήματα και ρυθμίσεις που θα τους εξασφαλίσουν την υποστήριξη που τους παρέχεται από τον νέο νόμο.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς ο Κώδικας θα διευκολύνει την επίτευξη ευνοϊκών ρυθμίσεων από τις Τράπεζες και τα funds, οι δανειολήπτες ενδεχόμενα να πετύχουν εκπτώσεις και διαγραφές μέρους των οφειλών τους, ιδιαίτερα αν μπορούν να υπαχθούν στον εξωδικαστικό  συμβιβασμό. Για το ποσό της έκπτωσης ή της διαγραφής της οφειλής τότε, ανάλογα με το ποσοστό που θα αντιστοιχεί αυτό και στην κάλυψη της Εγγύησης του Δημοσίου (θα υπολογίζεται με σχετικά κριτήρια) θα υπάρχει απαλλαγή τους από την υποχρέωση να το πληρώσουν στο Δημόσιο μετά, σαν βεβαιωμένη οφειλή όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Αυτό βέβαια θα αφορά εξειδικευμένες περιπτώσεις που θα συμφωνούν με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θα ορισθούν για κάθε δανειακή σύμβαση και συνθήκη συμφωνίας και ρύθμισης.

Όμως είναι απαραίτητο οι δανειολήπτες και οφειλέτες να καταλάβουν ότι σε κάθε περίπτωση, η ωφέλεια θα επιτευχθεί μόνο εφόσον τηρήσουν ευλαβικά την ρύθμιση και συνεργαστούν με τις συμβατικές υποχρεώσεις που θα υπογράψουν.

Ολοκληρώνοντας η Ειδική Σύμβουλος διαχείρισης κρίσης και διαπραγμάτευσης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, δηλώνει ότι, στόχος μίας υγειούς οικονομικής  βιωσιμότητας είτε επιχειρηματικής είτε νοικοκυριού, είναι:

  • να βάλουν σε τάξη τις προβληματικές σχέσεις και συναλλαγές,
  • να επιδιώξουν την βελτίωση της οικονομικής τους θέσης και την αποκατάσταση της φερεγγυότητας και της αξιοπιστίας τους στην αγορά.

Αυτό κατά την άποψη της θα θεραπεύσει και την πιστοληπτική τους εικόνα, ώστε να έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν νέα κεφάλαια και πηγές χρηματοδότησης για να πετύχουν καινούργια ανάπτυξη.

** Το Business Women, ευχαριστεί θερμά την κα Μαριάννα Τσουλιά για τις χρηστικότατες πληροφορίες σε ότι αφορά στα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Συνεντευξιαζόμενη: Μαριάννα Τσουλιά  MBA,DVM.

Είναι ειδικός Σύμβουλος διαχείρισης κρίσης και διαπραγμάτευσης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, Διαπιστευμένος Διασυνοριακός Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με πολυετή Διευθυντική πείρα στον Τραπεζικό και Επιχειρηματικό Τομέα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

“Σημάδια στο Χρόνο: Η Queer Ιστορία της Θεσσαλονίκης”

H Θεσσαλονίκη ζει στο ρυθμό του πανευρωπαϊκού φεστιβάλ υπερηφάνειας EuroPride 2024 και η dot2dot, σε αποκλειστική συνεργασία με τη διοργάνωση, σας ξεναγεί στην queer ιστορία της πόλης!
Ποια είναι τα σημεία του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης που άφησαν τα σημάδια
τους μέσα στο χρόνο; Ποιες είναι οι ιστορίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητάς της; Τι σχέση έχει
ένας άνδρας 2.300 χρόνων, ένα καφενείο στο λιμάνι, μια αυτοκτονία στα Δικαστήρια και τα
Λουτρά Παράδεισος;

Σε μια ξεχωριστή περιπατητική ξενάγηση με την υπογραφή της πολιτιστικής εταιρείας
dot2dot, οι συναρπαστικές ιστορίες των ανθρώπων της πόλης συνδέονται με κτίρια-
τοπόσημα, πλατείες, αγορές και γειτονιές πολυσύχναστες αλλά και του περιθωρίου,
γειτονιές φωτεινές αλλά και σκοτεινές. Σε κάθε βήμα της διαδρομής, live performances, φωτογραφίες, ήχοι και αντικείμενα πρωταγωνιστών αποκαλύπτουν ένα νέο κεφάλαιο
στην ιδιαίτερη και πολύχρωμη ιστορία της Θεσσαλονίκης.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η προκράτηση.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

8ο WIB Forum MASTERING CHAOS

Η αλλαγή, η αβεβαιότητα και  το χάος κρύβουν ευκαιρίες

Τρίτη 11.6.2024 _ Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο WIB Forum του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Mastering Chaos» στις 5 Ιουνίου 2024. Στο κατάμεστο Ellinikon Experience Center μίλησαν διακεκριμένοι ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, «έβαλαν στο τραπέζι» σημαντικά θέματα ως προς το πώς μπορεί κανείς να ακμάσει σε συνθήκες αβεβαιότητας, ασάφειας και πολλαπλών ανατροπών.

Οι ομιλητές τόνισαν συνολικά την αξία της αυτογνωσίας και της ενσυναίσθησης σε μια νέα εποχή. Αναφέρθηκαν στη σημασία της ομάδας, όταν η επιχειρηματικότητα είναι σαν κινούμενη άμμος, στην τόλμη να παίρνει κανείς ρίσκα με σοφία, αντί να κάνει πίσω, και στην παραδοχή ότι μέσα στο ατελές και ασαφές του χάους αναδεικνύονται οι νέες ιδέες που θα κάνουν τη διαφορά.

Στην έναρξη του 8ου Women in Business Forum ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, απέτεινε την πρόσκληση να αγκαλιάσουμε το απροσδόκητο, να αμφισβητήσουμε τις βεβαιότητες μας, να ανακαλύψουμε νέους τρόπους σκέψης και δράσης.

Ο Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη συνέχεια, τόνισε ότι το χάος δεν είναι μόνο απειλή. Μέσα στο χάος κρύβονται οι σπόροι της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της προόδου.

Η Μυλαίδη Στούμπου, Πρόεδρος της Επιτροπής Women in Business του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σημείωσε ότι για να πλοηγηθούμε σε αχαρτογράφητα νερά πρέπει να βρούμε την ισορροπία, το πολυπόθητο «μέτρο» ανάμεσα στο φόβο και την τόλμη, ανάμεσα στην απραξία και τη δράση, ανάμεσα στη στατικότητα και την εξέλιξη.

Η Σίσσυ Ηλιοπούλου, μέλος της Επιτροπής Women in Business και συντονίστρια της εκδήλωσης, ανέφερε ότι πρέπει σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο να δούμε πως θα βγούμε από τις προκλήσεις αναγεννημένοι.

Ο Δρ. Θεοφάνης Τάσσης, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Alpen Adria University στην Αυστρία, έβαλε στο τραπέζι την έννοια της «φρόνησης», ώστε κανείς να τολμά, να ρισκάρει, να γίνεται πολυμήχανος και εφευρετικός, χωρίς να χάνει τη σοφία, τα όρια, τη σύνεση που θα καθορίσουν την ασφαλή πορεία.

Η Δρ. Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη, καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ υπογράμμισε πως σε συνθήκες χάους το μόνο σταθερό είναι ο εαυτός μας, και η ουσιαστική αυτογνωσία είναι θεμελιώδης για να έχει κανείς συγκρότηση και εσωτερική σταθερότητα στα ταραγμένα νερά της εποχής.

Η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα μίλησε για το ότι ενώ είναι όλα γύρω μας ρευστά, ωστόσο ο εσωτερικός εαυτός παραμένει ίδιος και αμετάλλακτος, ειδικά στους βασικούς του φόβους για τη ζωή, το θάνατο και την αγάπη. Ο ηθοποιός κάθε βράδυ στην σκηνή αναπροσδιορίζεται στον ίδιο ρόλο, με άλλο όμως κοινό, και στο τέλος της σεζόν ξεκινά από την αρχή ξανά. Και αυτό είναι το ζητούμενο της εποχής, να μπορείς να αντέχεις σε μια διαρκή καινούρια αρχή.

Η Ελένη Κοντοράβδη, Ιδρύτρια του The Laughter Experience ανέλυσε πώς το χιούμορ ξεκλειδώνει τη φαντασία, τις ιδέες και τις λύσεις, και μπορεί να ξεκινά από το σώμα, και όχι μόνο από τη σκέψη και το μυαλό.

Η Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής, τόνισε ότι τη διαφορά την κάνει η τόλμη να αναλάβει κανείς το ρίσκο, ώστε βγαίνοντας από τη ζώνη της άνεσης, να μπορεί να κάνει τη διαφορά, και να αντιμετωπίζει μια αναδυόμενη ανάγκη.

Η Eve Psalti, Senior Director, Artificial Intelligence Engineering, Microsoft, τόνισε ότι στη δική της διαδρομή στο διαρκώς ανατρεπόμενο τοπίο της τεχνολογίας, αυτό που στήριξε την πρόοδό της ήταν η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία. Μίλησε για τη σημασία της διαρκούς μάθησης, και την αφοσίωση στο να εξελίσσει κανείς τις γνώσεις του και να επανεφευρίσκει τις δεξιότητές του.

Ο καθηγητής στο ΜΙΤ, Dr. Manolis Kellis, έφερε πολλά παραδείγματα από την έρευνα στη βιολογία, που αναδεικνύουν το πώς το ατελές δίνει την ώθηση σε τέλειες λύσεις. Το ανθρώπινο είδος εξελίχτηκε σε αυτό που είναι σήμερα εξαιτίας των αδυναμιών και των λαθών του κι όχι παρά τις ατέλειές του.

Tέλος, ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Έλλη Στάη, και έδωσε έμφαση στην αξία της ομαδικότητας σε ασταθείς συνθήκες, καθώς και στη διαύγεια, την καθαρή ματιά που οδηγεί σε ακριβείς επιλογές και αποφάσεις. Ανέδειξε τη μεγάλη σημασία του να μπορεί κανείς να βλέπει τις λεπτές γραμμές και να ισορροπεί σε αυτές, με ανθρωπιά και με σταθερές εσωτερικές αξίες.

Ένα συνολικό συμπέρασμα του 8ου Women in Business Forum ήταν ότι οι συνθήκες χάους θα είναι η νέα μας κανονικότητα, και σε αυτές τις συνθήκες, ασφαλής πλοηγός θα είναι το μέτρο αλλά και η τόλμη, η διαρκής μάθηση, η ευελιξία, αλλά και η δέσμευση στις βαθιές ανθρώπινες αξίες.

Continue Reading

Συνεντεύξεις

Οι startup που “μαγνητίζουν” | Άλκηστις Βενετοπούλου

Πείτε μας λίγα λόγια για τις σπουδές σας και την πορεία σας μέχρι τώρα;

Μεγάλωσα στην Αθήνα και μετά πήγα στο Λονδίνο για να σπουδάσω Καλές Τέχνες στο Saint Martins κάτι που ήταν το όνειρο μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Εκεί βυθίστηκα σε έναν κόσμο διαφορετικών πολιτισμών καθώς το Λονδίνο είναι γνωστό για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του. Η εμπειρία μου εκεί γέμισε τη δημιουργική μου φλόγα, ενώ τα ταξίδια τότε ήταν πολύ οικονομικά από το Λονδίνο και είχα την τύχη να ταξιδέψω πολύ κάτι που πάντα αποτελούσαν πηγή έμπνευσης. Αυτή η ποικιλομορφία ανθρώπων και πολιτισμών ενίσχυσε την καλλιτεχνική μου προσέγγιση και με έκανε να ανακαλύψω νέες διαστάσεις στη δουλειά μου. Συνολικά, τα εννιά χρόνια που πέρασα στο Λονδίνο διαμόρφωσαν σημαντικά την καλλιτεχνική μου πορεία, την αισθητική μου αλλά πάνω από όλα οι εμπειρίας μου σε μεγάλες εταιρίες πολύ απαιτητικές όπως Victoria Secret, L’Wren Scott με έκανε να γίνω πολύ ανθεκτική και να δουλευω σκληρα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα σκηνικό που η σχεδιαστρια της L’Wren Scott με έσπρωξε στα σκαλιά επειδή μπήκα στο γραφείο της ενώ έδειχνε την νέα συλλογή στους buyers. Εμπειριες σαν αυτές τότε φάνταζαν σαν το τέλος του κόσμου ενώ στην πραγματικότητα ήταν μαθήματα ζωής.


Ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα;

Η Alchemia δημιουργήθηκε το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού γέννησα την η κόρη μου. Αντιμετώπισα τις προκλήσεις που εμφάνισε το ευαίσθητο δέρμα της μικρής και αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω δικά μου σαπούνια στην κουζίνα, χρησιμοποιώντας γάλα γαϊδούρας. Όμως, όταν είδα τα αποτελέσματα, αισθάνθηκα απογοήτευση γιατί δεν ήταν όπως τα περίμενα. Ήθελα να φτιάξω ένα σαπούνι που θα είναι και αποτελεσματικό αλλά και όμορφο, που θα προσελκύει το βλέμμα και θα προσφέρει στιγμές χαλάρωσης. Γι’ αυτό αποφάσισα να μάθω να φτιάχνω δικά μου καλούπια με σχήμα βοτσαλωτού, δημιουργώντας έτσι προϊόντα που προσελκύουν και δημιουργούν μια αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης.


Τι συμβουλές θα δίνατε σε άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση; 

Θα συμβούλευα να είναι προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν και να αντιμετωπίζουν τα πρώτα βήματα με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Κάτι άλλο που προσπαθώ να υπενθυμίζω στον εαυτό μου η ζωή και ποσό μάλλον η επιχειρηματικότητα δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά ένας μαραθώνιος. Απαιτεί ανθεκτικότητα, συνέπεια και διαρκή αφοσίωση. Η επιτυχία συχνά έρχεται με βήματα μικρά και συνεχή, με αντοχή στις δυσκολίες και επιμονή στον στόχο.


Ποια είναι η πολιτική σας ως προς την βιώσιμη παραγωγή και την κοινωνική ευθύνη;

 Η πολιτική μας σχετικά με τη βιώσιμη παραγωγή και την κοινωνική ευθύνη είναι βαθιά ενσωματωμένη στη φιλοσοφία και τις δράσεις μας. Στην Alchemia, αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της κοινωνίας μέσα από διάφορους τρόπους:

Βιώσιμη Παραγωγή: Αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας κατά την παραγωγή των προϊόντων μας. Χρησιμοποιούμε φυσικά και βιώσιμα υλικά, μειώνουμε τις απορρίψεις και προωθούμε την ανακύκλωση και την ανανεώσιμη ενέργεια.

Κυκλική Οικονομία: Αποδίδουμε ιδιαίτερη προσοχή στην αρχή της κυκλικής οικονομίας, επαναχρησιμοποιώντας υλικά και πόρους και προωθώντας την αειφόρο ανάπτυξη.

Κοινωνική Ευθύνη: Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην κοινωνία μας μέσω δράσεων κοινωνικής ευθύνης. Το μικρό έθιμο που μοιράζουμε σαπούνια σε άστεγους, γυροκομια και άλλους που έχουν ανάγκη είναι ένα παράδειγμα αυτής της δέσμευσης.

Στοχεύουμε στη δημιουργία προϊόντων που είναι φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε να διαδώσουμε τη συνειδητοποίηση για τη σημασία της βιωσιμότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης στην κοινότητά μας.


Ποια είναι η φράση που σας δίνει κουράγιο και έμπνευση να συνεχίσετε όσα έχετε καταφέρει;

Όπως είπε και ο Καβάφης στο “Πρώτο Σκαλί”, Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει νά’σαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος. Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι· τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα. Κι αυτό ακόμη το σκαλί το πρώτο πολύ από τον κοινό τον κόσμο απέχει. Κάτι που μου θύμιζε ο άντρας μου κάθε φορά που απογοητευόμουν.


Ποιο είναι το όραμα και οι στόχοι της εταιρείας για το μέλλον;

Το όραμά μου για το μέλλον της εταιρείας μας είναι να εξελιχθούμε σε έναν παγκόσμιο παράγοντα στον τομέα της βιώσιμης παραγωγής προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Θέλω να δούμε τα προϊόντα μας να φτάνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, προσφέροντας υγιεινές και βιώσιμες επιλογές σε κάθε καταναλωτή. Επιπλέον, επιθυμώ να επιτύχουμε την πιστοποίηση B-corp και να γίνουμε carbon neutral, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή μας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Το όραμά μας να εκπαιδεύσουμε τον καταναλωτή να κάνει καλύτερες και πιο συνειδητοποιημένες επιλογές για ένα πιο ισορροπημένο μέλλον για τα παιδιά μας και εμάς.

Πέραν αυτού, ελπίζω να συνεχίσουμε την πρακτική της κοινωνικής μας ευθύνης, διανέμοντας προϊόντα σε άτομα που έχουν ανάγκη, όπως άστεγους και γυροκομιακές. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζω να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της κοινωνικής ανισότητας και να προωθήσουμε μια κοινωνία πιο αλληλέγγυα και δίκαιη.

 Άλκηστις Βενετοπούλου

Founder and CEO  Alchemia Soaps


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Trending