Connect with us

Εκδηλώσεις

“Ο Αθέατος Ρόλος της Γυναίκας Μέσα στον Χρόνο” Μια Βραδιά Πολιτισμού και Ιστορίας στα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας

Μια Βραδιά Πολιτισμού και Ιστορίας στα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας

“Ο Αθέατος Ρόλος της Γυναίκας Μέσα στον Χρόνο”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή τα εγκαίνια της Έκθεσης
Φωτογραφίας “Ο Αθέατος Ρόλος της Γυναίκας Μέσα στον Χρόνο” στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου
Θεσσαλονίκης. Η έκθεση αποτελεί μια ξεχωριστή πολιτιστική πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμης, στο
πλαίσιο του προγράμματος για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του Δήμου Θέρμης».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο
Βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς, ο Χρήστος Μήττας, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού, η
Δήμητρα Αγκαθίδου, Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης & Πολεοδομίας Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Πρόνοιας Δήμου Θεσσαλονίκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Θέρμης κα Εύη Λάππα, ο Στυλιανός Αποστόλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης του Δήμου Θέρμης, ο Γιώργος Αγγέλου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η Ελισάβετ Βελονά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Νεολαίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Θέρμης Στέφανος Πάνος και Στέλλα Καρατσόρη, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Όλγα Γιαννιού και Δημήτρης Γουδήρας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Αναστασία Βογιατζή και Γιώργος Τσανίδης, ο Αθανάσιος Γλαβίνας ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας  Αχιλλέας Μεταλούλης κ.ά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και να
παρακολουθήσουν το θεατρικό δρώμενο “Σαν έρθω στο φως”, μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου
Βορείου Ελλάδος, βασισμένη στην παράσταση «Θελεστίνα», σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Αστέριου Πελτέκη. Το ομώνυμο φωτογραφικό λεύκωμα εκδίδεται από τον Δήμο Θέρμης σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και διατέθηκε δωρεάν στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Η έκθεση και το ομώνυμο φωτογραφικό λεύκωμα που την συνοδεύει, είναι αποτέλεσμα της
πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε μέσα από εργαστήρια δια βίου μάθησης και συλλογικές δράσεις, στις
κοινότητες του Δήμου Θέρμης. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, “ζωντάνεψαν” και αποτυπώθηκαν
φωτογραφικά εκφράσεις και παραδόσεις, ήθη, έθιμα, μουσικές, χοροί και στιγμιότυπα της
καθημερινότητας, πολύτιμα στοιχεία που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, αλλά συχνά δεν
καταγράφονται. Οι αφηγήσεις των γυναικών ανέδειξαν πτυχές της ζωής τους που παραμένουν αθέατες,
από τις καθημερινές τους δραστηριότητες μέχρι τους ρόλους τους σε σημαντικά τοπικά έθιμα και
κοινωνικές δομές. Μέσα από τη δράση αυτή, δημιουργήθηκε ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης και
ενδυνάμωσης, όπου οι γυναίκες όλων των ηλικιών μοιράστηκαν βιώματα και ιστορίες, συμβάλλοντας στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι αφηγήσεις τους αποτυπώθηκαν σε φωτογραφικά
ντοκουμέντα, αποδίδοντας το συναίσθημα, τη ζωντάνια και την ατμόσφαιρα μιας διαχρονικής
πραγματικότητας, μέσα από τον φακό της Αθηνάς Ακώνη, του Παναγιώτη Μπατατόλη και του Θανάση
Ράπτη.

Ιδιαίτερη αναγνώριση αποδίδεται στα Τοπικά Συμβούλια, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα Κ.Α.Π.Η.,
τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) και όλους τους τοπικούς φορείς που συνέβαλαν στην
υλοποίηση της έκθεσης, σε όλες τις γυναίκες που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους, καθώς και στα μέλη
του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Θέρμης για τη βοήθειά τους.

Ιδιαίτερη αναγνώριση αποδίδεται στα Τοπικά Συμβούλια, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα Κ.Α.Π.Η., τη
Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) και όλους τους τοπικούς φορείς που συνέβαλαν στην υλοποίηση της έκθεσης, σε όλες τις γυναίκες που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους, καθώς και στα μέλη του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Θέρμης για τη βοήθειά τους. Η δράση αυτή αποτελεί μέρος των συνεχών πρωτοβουλιών του Δήμου Θέρμης για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας. Συντονίστριες των Βιωματικών Εργαστηρίων: Σοφία Κυπριανίδου, Εκπαιδεύτρια, Σκηνοθέτιδα και Δρ. Νάγια Τσελέπη, Ανθρωπογεωγράφος.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης και του λευκώματος έγινε από την Έλλη
Αγιαννίδη και τον Γιώργο Βέργαδο (ιδρυτές της φωτογραφικής και social media κοινότητας Greek
Instagramers Events).

Εκδηλώσεις

Έναρξη προγράμματος «Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας – Μεσσηνία»

Με ενεργή και θερμή συμμετοχή ξεκίνησε την Παρασκευή το πρόγραμμα «Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας – Μεσσηνία» στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Μεσσηνίας». Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη μεταφορά τεχνογνωσίας στους ελαιοκαλλιεργητές της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, μέσω ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού και ταχύρρυθμου κύκλου σεμιναρίων κατάρτισης πάνω στον κλάδο της ελιάς και του ελαιόλαδου, ο οποίος περιλαμβάνει και βιωματική εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας – Μεσσηνία» συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και υποστηρίζεται από τις εταιρείες Bayer, BASF και PJ Condelis SA, σε σύμπραξη με την Ένωση Μεσσηνίας

Η πρώτη εκπαιδευτική ενότητα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, είχε τίτλο «Καλλιεργητικές Πρακτικές» και περιλάμβανε τις θεματικές:

  • Εφαρμογή καλλιεργητικών χειρισμών (άρδευση, κλάδεμα, λίπανση)
  • Κατεργασία εδάφους – Συλλογή ελαιοκάρπου – Μέθοδοι μηχανικής συλλογής

Εισηγητής της ενότητας ήταν ο κ. Πέτρος Ρούσσος, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 54 εκπαιδευτικές ώρες, κατανεμημένες σε έξι (6) διήμερα, και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών που διατρέχουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της ελαιοκομίας, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας του κλάδου στη Μεσσηνία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας – Μεσσηνία» μπορείτε να βρείτε εδώ.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Εκδήλωση του Συνδέσμου Φίλων Ιδρύματος Άγιος Παντελεήμων – «Είμαι Εδώ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πασχαλινή εκδήλωση του 

Συνδέσμου Φίλων Ιδρύματος Άγιος Παντελεήμων – «Είμαι Εδώ»

Την Τετάρτη και ώρα 7:00 μ.μ., στο φιλόξενο περιβάλλον του Pink Dot Cafe (Hondos Center – Apollonia Politia), πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Φίλων του Ιδρύματος Άγιος Παντελεήμων – «Είμαι Εδώ», με αφορμή το παραδοσιακό τσούγκρισμα του πασχαλινού αυγού.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου, κα. Βενούλα Βαρδαλή μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, υποδέχθηκαν με θέρμη φίλους και υποστηρικτές του Ιδρύματος, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα γεμάτη χαμόγελα, συγκίνηση και αλληλεγγύη.

Βενούλα Βαρδαλή, Τασούλα Δενδρινού
Βενούλα Βαρδαλή, Τασούλα Δενδρινού

Η εκδήλωση περιλάμβανε ευχάριστες στιγμές, ανταλλαγή ευχών και ενημέρωση για τις δράσεις του Ιδρύματος, που συνεχίζει αδιάλειπτα να στηρίζει με ευαισθησία και φροντίδα τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της βραδιάς, αποτέλεσε η απονομή τιμητικής πλακέτας στην κυρία Τασούλα Δενδρινού, για την πολυετή εθελοντική προσφορά της. 

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και ανανεώνει το ραντεβού για τις επόμενες δράσεις του, με αίσθημα ευθύνης, ελπίδας και προσφοράς.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Agrino – Επετειακή Διαφήμιση «70 χρόνια σκεφτόμαστε έξω από τα πλαίσια»

Η Agrino γεννήθηκε πριν από 70 χρόνια από 3 ανήσυχα πνεύματα, που «πάντα κοίταζαν ψηλά, μακριά απ’ τα γνωστά». Την ιστορία του Στράτου, του Θύμιου και του Γιώργου Πιστιόλα από το Αγρίνιο, αφηγείται η νέα επετειακή διαφήμιση της Agrino, μια που αξίζει να ειπωθεί, γιατί αποτελεί παράδειγμα διορατικότητας, αποφασιστικότητας και προσήλωσης στις αξίες της ποιότητας, καινοτομίας και ελληνικότητας

Μέσα σε μια φανταστική γκαλερί, οι 70 κορνίζες-πλαίσια που φιλοξενούν αποσπάσματα της ιστορίας της Agrino, ζωντανεύουν και αλληλεπιδρούν, μεταφέροντας τον θεατή από εποχή σε εποχή και εξιστορώντας τα γεγονότα, τις πρωτοπορίες και τις αξίες της μάρκας με έναν ευφάνταστο και μοντέρνο τρόπο. Η αφήγηση με παραδοσιακά τετράστιχα αλλά σύγχρονο λεκτικό, έρχεται να συμπληρώσει την πρωτότυπη εικόνα με μια γλώσσα λυρική αλλά και καθημερινή. 

Η ταινία συνολικής διάρκειας 70’’ φέρει την υπογραφή της δημιουργικής ομάδας του Λάζαρου Ευμορφία – LamaDDB, της Stefi στην παραγωγή, της Mellow στο 3D animation και του Chris Τσούνη στη σκηνοθεσία. Η καμπάνια προβάλλεται σε TV και digital. 

Η εταιρεία Agrino γιορτάζει την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση της με δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μέχρι στιγμής, έχει πραγματοποιηθεί μία διήμερη εταιρική εκδήλωση στη γενέτειρα-Αγρίνιο με συμμετοχή των 200 εργαζομένων της και διακεκριμένων τοπικών παραγόντων, ενώ ακολούθησε η πρόσφατη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται η κεντρική της παραγωγική μονάδα. Το αποκορύφωμα του διημέρου αποτέλεσαν τα επίσημα εγκαίνια της νέας, υπερσύγχρονης μονάδας παραλαβής, ξήρανσης και αποθήκευσης ελληνικού ρυζιού στο Κλειδί Ημαθίας, με την παρουσία εκπρόσωπων των μέσων ενημέρωσης, της πολιτικής σκηνής, συνεργάτων από τον αγροτικό τομέα, καθώς και στελέχων της εταιρίας.

Λίγα λόγια για την εταιρεία:

Με ιστορία που κρατά 70 χρόνια, η AGRINO, αποτελεί μια από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες μάρκες στην ελληνική αγορά η οποία προσφέρει ελληνικά ρύζια, όσπρια και σνακ ρυζιού υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Με σταθερά ανοδική πορεία και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα έχει καταφέρει με προσήλωση στους στόχους της να κερδίσει την πρώτη θέση στο καλάθι των καταναλωτών ήδη από τη δεκαετία του 1980. Η ποιότητα και η καινοτομία αποτελούν τις θεμελιώδεις αξίες της επιτυχημένης πορείας της AGRINO, επενδύοντας και ενισχύοντας συνεχώς την δυναμική των προϊόντων της.

Continue Reading

Trending