Connect with us

Lifestyle

Οινόραμα 2018

Ένας από τους κλάδους της εθνικής οικονομίας που δείχνει να αντιστέκεται στην κρίση είναι εκείνος του κρασιού. Έτσι τουλάχιστον καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της έκθεσης Οινόραμα, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ζάππειο Μέγαρο με τη μαζική συμμετοχή οινοποιείων απ’ όλη την Ελλάδα ―ακόμα και από το εξωτερικό― και την αντίστοιχη προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών.

Οι περίπου 10.000 επαγγελματίες και οινόφιλοι που επισκέφθηκαν την έκθεση είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερες από 2.000 διαφορετικές ετικέτες από 350 οινοποιεία και αποσταγματοποιεία, ένα εύρος προσφοράς που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και που μπορεί να καλύψει κάθε επαγγελματική ανάγκη.

Ωστόσο, πέρα από τους αριθμούς, το στοιχείο εκείνο που κατά γενική ομολογία έκανε το φετινό Οινόραμα να ξεχωρίσει ήταν η «ποιότητα» των επισκεπτών. Φαίνεται πως έχει πλέον δημιουργηθεί ένα αρκετά μεγάλο κοινό ανθρώπων που γνωρίζουν το κρασί σε βάθος και ως καταναλωτές αναζητούν την υψηλή ποιότητα και συμβάλλουν με απολύτως καθοριστικό τρόπο στη συνεχή βελτίωση της ελληνικής οινικής παραγωγής. Ο Jérôme Demière, γάλλος οινοπαραγωγός από την Καμπανία, που ήταν φέτος εκθέτης του Οινοράματος, δήλωσε «έκπληκτος από τις γνώσεις και το ενδιαφέρον των επισκεπτών», υπογραμμίζοντας πως στις περισσότερες εκθέσεις του εξωτερικού οι καταναλωτές επισκέπτες «έρχονται για να πιούν» κάτι που δεν βρήκε να ισχύει στο Οινόραμα. Την ίδια ακριβώς εντύπωση διαμόρφωσε και ο Ernst Loosen, ένας από τους σπουδαιότερους οινοπαραγωγούς της Γερμανίας, που επίσης ήταν εκθέτης στο φετινό Οινόραμα. Ο Τony Verbicaro, αρχισυντάκτης του περιοδικού La Champagne Viticole («Η Αμπελουργική Καμπανία»), που ήρθε στην Ελλάδα για να καλύψει δημοσιογραφικά τη συμμετοχή στο Οινόραμα τεσσάρων μικρών οίκων σαμπάνιας, αλλά και για να δοκιμάσει ελληνικά κρασιά, δήλωσε από την πλευρά του πως κάποιοι Γάλλοι διοργανωτές εκθέσεων θα είχαν πολλά πράγματα να μάθουν από τον τρόπο λειτουργίας του Οινοράματος.

Ο δυναμισμός του ελληνικού κρασιού αποτυπώνεται και στο μεγάλο αριθμό «νέων κυκλοφοριών», δηλαδή οίνων που λανσαρίστηκαν στην αγορά τον τελευταίο χρόνο (πολλά από αυτά για 1η φορά στο φετινό Οινόραμα), τα οποία σύμφωνα με τον κατάλογο της έκθεσης ήταν 417. Εν τω μεταξύ, η εσοδεία του 2017 αναδεικνύεται ως σπουδαία για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κρασιά φρέσκα και αρωματικά, με πολύ «καθαρές» γεύσεις και δυνατότητες μακρόχρονης παλαίωσης.

Αιχμή ανάμεσα στις τάσεις του ελληνικού οινικού γίγνεσθαι, όπως προκύπτει από τη φετινή έκθεση είναι τα κρασιά ειδικής οινοποίησης, όπως για παράδειγμα εκείνα που ζυμώθηκαν και ωρίμασαν μέσα σε πήλινους αμφορείς ή που αφέθηκαν να παλαιώσουν σε φιάλες που βυθίστηκαν στη θάλασσα ή που οινοποιήθηκαν ακολουθώντας τις ελάχιστες δυνατόν οινικές κατεργασίες. Αν και αριθμητικά τα κρασιά αυτά είναι ελάχιστα μέσα στο σύνολο της ελληνικής οινικής παραγωγής, αξίζουν ειδικής μνείας, γιατί αποτελούν αντικείμενο έντονης συζήτησης ανάμεσα στους ειδικούς του κλάδου και, επίσης, αντικείμενο ζήτησης από τα πιο εξειδικευμένα εμπορικά κυκλώματα του εξωτερικού. Πέρυσι δε, ήταν ελάχιστα. Δίπλα σε αυτά, ανερχόμενα ως προς το ενδιαφέρον που προκαλούν είναι και τα κρασιά από αφανείς γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που στο μέλλον θα πολλαπλασιαστούν σίγουρα και μάλιστα σημαντικά. Όλα αυτά τα κρασιά, μαζί με εκείνα από πολύ μικρά και ως επί το πλείστο «άγνωστα» οινοποιεία, ήταν συγκεντρωμένα στην αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων» του Οινοράματος.

Μία πιο σφαιρική εικόνα για το ελληνικό κρασί είχαν και φέτος την ευκαιρία να αποκομίσουν οι επαγγελματίες επισκέπτες στην «Πλατεία Γευσιγνωσίας» του Οινοράματος, όπου ήταν εκτεθειμένα 250 κρασιά επιλεγμένα από τους εκθέτες-οινοποιούς ως τα πλέον αντιπροσωπευτικά τους. Στον ίδιο χώρο έγινε και η 1η παρουσίαση των βραβευμένων οίνων του φετινού Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων της Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Στην άλλη άκρη, οι πρωτάρηδες στο κρασί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν μία από τις δωρεάν ξεναγήσεις που προσέφερε η έκθεση με στοχευμένες στάσεις και δοκιμές αντιπροσωπευτικών οίνων.

Έτσι, το φετινό σλόγκαν της έκθεσης «το κρασί είναι παντού και… πάντα στο Οινόραμα», δικαιώθηκε με το παραπάνω. Χρόνο με το χρόνο το Οινόραμα εξελίσσεται σε μία απόλυτα βιωματική έκθεση, που πέρα από τη γευστική δοκιμή του κρασιού προσφέρει δυνατές εμπειρίες στους επισκέπτες της. Πολλοί επισκέπτες εκμεταλλεύτηκαν το «Oyster Bar» του Οινοράματος για να δοκιμάσουν ολόφρεσκα στρείδια Ατλαντικού, σε συνδυασμό με κρασί από τη Σαντορίνη, ενώ η καφετέρια της έκθεσης φιλοξένησε τις κορυφαίες ποικιλίες καφέ των ειδικών του Underdog.

 

Διοργάνωση: Vinetum, πληροφορίες: www.oenorama.com, 210 766 0560 και [email protected]

Continue Reading

Εκδηλώσεις

«Ιμερόεσσα», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία

«Χάνουμε κιλά, Κερδίζουμε ζωή», μια ενημερωτική ημερίδα για την παχυσαρκία από την Ιμερόεσσα.

Η «Ιμερόεσσα», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Χάνουμε κιλά, Κερδίζουμε ζωή», το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 και ώρα 09.30 π,μ. στο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, της Ένωσης Διαιτολόγων–Διατροφολόγων Ελλάδος και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Την διοργάνωση επιμελείται η Alpha Marketing Greece.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την νόσο της παχυσαρκίας, την εξέλιξη της νόσου αλλά και των σύγχρονων διαθέσιμων λύσεων αντιμετώπισής της.

Συγκεκριμένα, διακεκριμένοι ομιλητές και επαγγελματίες υγείας θα αναλύσουν τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας στις διαφορετικές πτυχές της ζωής ενός ατόμου, το φαινόμενο υπογονιμότητας στις γυναίκες  με παχυσαρκία, τις  πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου καθώς και το φαινόμενο της γυάλινης οροφής. Θα παρουσιάσουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης σε όλες τις θεραπευτικές μεθόδους για την καταπολέμηση της νόσου, καθώς και τα αυξημένα ποσοστά της νόσου σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως,  σε άτομα με αναπτυξιακά προβλήματα και άτομα ρομά.

Επιπλέον, στην ημερίδα θα συμμετέχουν και πρώην ασθενείς, οι οποίοι θα μοιραστούν με το κοινό την δική τους εμπειρία στην επιτυχημένη προσπάθειά αντιμετώπισης της νόσου.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί κλήρωση, στην οποία ένας τυχερός θα κερδίσει ένα τριήμερο στα Τρίκαλα – Μετέωρα με διαμονή στο Vintage Suites Trikala.

Περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την ημερίδα και τις επόμενες δράσεις του συλλόγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου «Ιμερόεσσα» www.imeroessa.gr

Όσοι επιθυμούν παρακολουθήσουν την ημερίδα του Συλλόγου Ιμερόεσσα μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα.

Τo Businesswoman.gr είναι Χορηγός Επικοινωνίας του συλλόγου «ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ»

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Ετήσια Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής

Με Λαμπρότητα ολοκληρώθηκε η Ετήσια Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις που έλαβε χώρα στο εστιατόριο το Μαντρί στην Άνω Γλυφάδα.

Η βραδιά ξεκίνησε με την ομιλία & χαιρετισμό του προέδρου του ACROPOLIS Chef’s Club of Attica κ. Κωνσταντίνου Μουζάκη με ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκομένους.

Στην συνέχεια έφτασε η ώρα της κοπής της πίτας και έδωσαν έναν σύντομο χαιρετισμό οι επίσημοι της βραδιάς που έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στην ΛΑΕΑ Ακρόπολις για το έργο της σε Ελλάδα, Ε.Ε., & Τρίτες Χώρες.

Παράλληλα έγιναν οι ειδικές βραβεύσεις της Λέσχης που κάθε χρόνο δίνουν μια διαφορετική πινελιά με την τιμητική  πλακέτα «Υψηλή τιμή της Γαστρονομίας – Ακρόπολις».

Ακολούθησε πλούσιο δείπνο, με άφθονο κρασί, με την ευγενική χορηγία του  Οινοποιείου Φλεβάρης και η βραδιά έκλεισε με το γλύκισμα χορηγία από το Φούρνο του Σάκη (Λευκάδας).

Τέλος έγιναν οι κληρώσεις από τους λαχνούς με πλούσια δώρα που έλαβαν όλοι οι παρευρισκόμενοι της λαμπρής βραδιάς.

Την βραδιά παρευρέθηκαν οι εξής επίσημοι καλεσμένοι: κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κα Δήμητρα Αγγελάκη Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος Εντεταλμένος Σύμβουλος Π.Α. Τουρισμού, κ. Σταύρος Βοιδονικόλας Πρόεδρος Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης της Π.Α., κ. Δημήτρης Χατσίκας πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου πρόεδρος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, κ. Γιώργος Καββαθάς Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ & ΠΟΕΣΕ, κ. Άκης Μπάφας Γραμματέας Παραγωγικών ΝΔ, κ. Ιωάννης Τριανταφύλλου Διευθυντής στην γραμματεία παραγωγικών προϊόντων ΝΔ,  κα  Αθηνά Κολυβά Διευθύντρια Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής, κα Βασιλική Σταυρουλάκη  Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής & Προβολής της Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Γεν. Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής &Αλιείας Π.Α., κα Κωνσταντοπούλου Μαρία Υπάλληλος Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής & Προβολής της Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Γεν. Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής & Αλιείας Π.Α., κ. Αναστάσιος Μαρίνος Αντιδήμαρχος Ζακύνθου, κα. Βασιλική Σωτηρίου Διευθύντρια Εξωστρέφειας, Τουρισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Πειραιά, κ. Ιωάννη Τσιβγούλη Πρόεδρο των Συνταξιούχων Δ.Ε.Η., τον κ. Θεόδωρο Ρούσσο πρόεδρο σωματείου κρεοπωλών Ταξιάρχες, κα Δήμητρα Νάνου τ. Αντιπεριφερειάρχης Ν.Τ. Π.Α., κα Μαρία Αλιφραγκή Τουριστικός Πράκτορας Signature Travel, κ. Αντώνης Νικολουδάκης Ξενοδόχος, Μαρία Λούγαρη Ξενοδόχος, κ. Manuel de Coco Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας και Σκηνοθέτης, Αθανάσιος Σκούρας τ. Αρχιμάγειρας στην Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κουβέλης γενικός διευθυντής στα Taste Olymp Awards, το Δ.Σ. της ΛΑΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ κ.κ. Αθανάσιος Καραίνδρος, Νικόλαος Χρηστάκης, Νικόλαος Φιλιππίδης και πολλά επίτιμα μέλη.

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη της ΛΑΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ που παρευρέθηκαν στην ξεχωριστή αυτή την βραδιά και το προσωπικό του εστιατορίου το Μαντρί για την άψογη συνεργασία.

Κλείνοντας και αυτή η φετινή ξεχωριστή και ιδιαίτερη βραδιά βρέθηκαν τα 2 φλουριά της πίτας που τα δώρα είναι ευγενική χορηγία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις & Signature Travel. Ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα τους φωτογράφους μας κ. Διονύση Πατεράκη και κ. Κωνσταντίνο Σεβαστιάδη για το φωτορεπορτάζ της εκδήλωσης αυτή. 

Continue Reading

Διακόσμηση

Η διακόσμηση Wabi Sabi ήρθε να μας ανανεώσει!

Ο δυτικός πολιτισμός, πολλές φορές έχει δανειστεί πράγματα από την Ασία όσων αφορά την φιλοσοφία και την διακόσμηση του σπιτιού. Το Φενγκ Σούι είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, που πολλοί κάτοικοι της Δύσης, όχι μόνο το υιοθέτησαν για τους εσωτερικούς τους χώρους, αλλά έχουν εμβαθύνει στη φιλοσοφία του.

Μια νέα τάση Ιαπωνικής διακόσμησης έρχεται στην χώρα μας και φαίνεται πως ήδη έχει αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές. Πρόκειται για την Ιαπωνική διακόσμηση Wabi Sabi, όπου καταφέρνει να συνδυάσει το vintage στοιχείο και την κουλτούρα της Ασίας.

Η Ιαπωνική διακόσμηση Wabi Sabi είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και αρκετά extreme μορφή διακόσμησης, αφού μερικές από τις παρακάτω εικόνες, δε θα πίστευε κανείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που τις υιοθέτησαν για τον δικό τους προσωπικό χώρο. Όταν τις αντικρίζεις όμως, είναι πολύ όμορφες και σε βάζουν σε σκέψεις.
 

Ιαπωνική διακόσμηση Wabi Sabi

Αυτό που χαρακτηρίζει την Ιαπωνική διακόσμηση Wabi Sabi είναι τα μουντά χρώματα που προστάζει, ότι πρέπει να περικλείουν τους εσωτερικούς μας χώρους. Έτσι, γκρι τοίχοι που φαίνονται σχεδόν φθαρμένοι, μίνιμαλ διακόσμηση με λιγοστά έπιπλα – κατά προτίμηση vintage – και μερικά βάζα με ασιατικό στοιχείο είναι αρκετά.
wabi sabi

Ντύστε τον καναπέ σας με ένα γκρι κάλυμμα και τοποθετήστε πάνω του boho μαξιλάρια. Βάψτε τους τοίχους σας στα χρώματα του καφέ και κάντε μερικές πινελιές, έτσι ώστε να φαίνονται λίγο απεριποίητη. Αυτό που προστάζει το Wabi Sabi είναι το επιμελώς ατημέλητο σπίτι.
wabi sabi

Για να επιτύχετε μια Wabi Sabi διακόσμηση, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας γκρι, να τοποθετήσετε χαμηλά τραπέζια, να βάλετε στους χώρους σας βάζα και διακοσμητικά με έντονο το ασιατικό στοιχείο και να επιλέξετε μερικά μονόχρωμα κάδρα για τον τοίχο.
wabi sabi

Και το μπάνιο σας μπορεί να υιοθετήσει την Ιαπωνική διακόσμηση Wabi Sabi, αν παίξετε με τα χρώματα του γκρι και του παστέλ καφέ. Ένα ξύλινο καλάθι για τα άπλυτα ρούχα, θα έρθει να απογειώσει την εικόνα! Δεν είναι πανέμορφο;

Πηγή:https://www.douleutaras.gr

Continue Reading

Trending