Connect with us

Εκδηλώσεις

Thessaloniki Street Food Festival 2019

Η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin)  επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το Thessaloniki Street Food Festival 2019! Τη μεγαλύτερη γιορτή Street Food και μουσικής στη Θεσσαλονίκη!

Για πρώτη φορά το Thessaloniki Street Food Festival μεγαλώνει, για 3 μέρες, την Παρασκεύη 17, το Σάββατο 18 & την Κυριακή Μαΐου, ο προαύλιος χώρος της Δ.Ε.Θ. μετατρέπεται σ’ ένα τεράστιο γευστικό πάρκο με επιλογές φαγητού απ’ όλο τον κόσμο, δύο μουσικά stages, τρία rest areas, kitchen lab και πολλές ακόμα εκπλήξεις!

Την Παρασκευή ανοίγουμε από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 12 το βράδυ, ενώ, το Σαββατοκύριακο από τις  12 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ, η Θεσσαλονίκη γεύεται και διασκεδάζει με το Thessaloniki Street Food Festival 2019!

Δημιουργούμε μια Τριήμερη γιορτή, ανοιχτή σε όλους!

Για 3 μέρες θα ζωντανέψει  ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο, θα δοκιμάσουμε για πρώτη φορά την εκλεκτή μπύρα ΝΥΜΦΗ με προέλευση από τη Θεσσαλονίκη και σήμα φυσικά τη Γοργόνα, masterclasses & workshops μαγειρικής με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, food market, kids’ corner από την πιο δραστήρια ομάδα της πόλης, το KIDOT, και μουσική με συγκροτήματα και DJs στο live stage και ένα τριήμερο party με την πιο ανήσυχη μουσική ομάδα, τους Street Outdoors!

Έλα στο μεγαλύτερο Street Food Festival της χώρας και ανακάλυψε  νέες γεύσεις και κέρδισε την ευκαιρία να κερδίσεις φαγητό απο τα booths του Street Food Festival…μέχρι την ευκαιρία να βρεθείς στη Νάπολη!

Όλα αυτα θα τα πετύχεις δοκιμάζοντας τη τύχη σου μέσα απο παιχνίδια, workshops, διαγωνισμούς και πολλές ακόμα εκπλήξεις!

H κυριότερη από τις εκπλήξεις μας, μία καινούργια μπύρα από τη Θεσσαλονίκη, η ΝΥΜΦΗ, συστήνεται για  πρώτη φορά στο κοινό της. Οι λάτρεις του φαγητού θα έχουν την ευκαιρία να συνοδεύσουν τις street food επιλογές τους με ιδιαίτερη μπύρα Lager με 5 λυκίσκους, ανθώδη αρώματα και φρουτώδη γεύση. H NΥΜΦΗ αποτελεί μια μπύρα που συν-δημιουργήθηκε με ανθρώπους της Θεσσαλονίκης, έχει σχεδιαστεί στη Θεσσαλονίκη και παράγεται στη Θεσσαλονίκη! Σε περιμένει να την ανακαλύψεις σε κάθε μπαρ του φεστιβάλ…

Φέτος, υποδεχόμαστε την «Κουζίνα» της Κωτσόβολος εξοπλισμένη με τις τελευταίας τεχνολογίας οικιακές συσκευές της HOOVER. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια μαγειρικής με οικοδέσποινα την Ελένη Ψυχούλη. Η «Κουζίνα» της Κωτσόβολος θα φιλοξενήσει γνωστούς σεφ, προκαλώντας τους να ετοιμάσουν τις πιο απολαυστικές street γεύσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

HOST by ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ

Παρασκευή
18.00-18:15 Θοδωρής Γκανάτσιος (Brand Manager της Νύμφης)
η ΝΥΜΦΗ, συστήνεται για  πρώτη φορά στο κοινό της
18.15-19.15 Συμεωνίδης Λουίζος (Vanila Gelato)
21.00-22.00 Νίκος Λιόγγαρης (Chef Consultant)

Σάββατο
12.00-14.00 Μανώλης Παπουτσάκης(Χαρούπι) x Ύπατη Αρμοστεία
15.00-16.00 Βασίλης Χατζόπουλος (Masterchef 2018)
16.00-17.00 Aliraj Anestis (Mongo Sushi)
17.00-18.00 Λευτέρης Αθανασόπουλος (Έργον chef)
18.00-19.00 Ανδρέας Λαγός (Nomad Chef)
20.00-21.00 Κωνσταντίνος Παππαδόπουλος (Εβόρα Eatery)

Κυριακή
12.00-14.00 Μανώλης Παπουτσάκης (Χαρούπι) x Ύπατη Αρμοστεία
14.00-15.00 Φίλιππος Μπαντής (Μπουγάτσα Μπαντής)
15.00-16.00 Φώτης Πλατέλας (Provil Ambassador Chef)
16.00-17.00 Αχιλλέας Πλακίδας (World Class 2018)
17.00-19.00 Θανάσης Κιοσσές (Pizza Please Pizaiolo)
20.00-21.00 Παναγιώτης ξανθής (Έργον chef)

Ώρες λειτουργίας της «Κουζίνας» Κωτσόβολος για τα σεμινάρια μαγειρικής:

Παρασκευή à 17/5 19.00 – 22.00
Σάββατο 18/5 & Κυριακή 19/5 à 12.00 – 22.00

Η Κωτσόβολος βρίσκεται στο Street Food Festival της Θεσσαλονίκης για να προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες παρέχοντας του δώρα και εκπλήξεις.

Η ZeniΘ, ο 1ος πάροχος ολοκληρωμένης ενέργειας στην Ελλάδα, με μεμονωμένα αλλά και συνδυαστικά προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συμμετέχει στην κορυφαία γιορτή γεύσης προσφέροντας κορυφαία ενέργεια και κορυφαίο … “κέρασμα” για όσους ΠΕΙΝΟΥΝ για δώρα! Το κοινό καλείται να συμμετάσχει σε μια διασκεδαστική ενέργεια για να λάβει μέρος σε έναν μεγάλο διαγωνισμό. Οι νικητές θα παρακολουθήσουν από κοντά το μεγαλύτερο φεστιβάλ πίτσας στην Ιταλία, Pizza Fest, στη Νάπολη τον Σεπτέμβριο, ενώ κάποιοι τυχεροί θα κερδίζουν άμεσα δωρεάν κουπόνια για γεύμα, ή free drinks ή 1+1 γεύμα δώρο, κερασμένα από τη ZeniΘ.

Για πρώτη φορά η Pepsi & το Street Food Festival πάνε παρέα! Η πιο γευστική πρόκληση της χρονιάς είναι γεγονός! H Pepsi σας προσκαλεί να δροσιστείτε με την απολαυστική γεύση της , λαμβάνοντας μέρος στο Pepsi Taste Challenge του Street Food Festival στη Θεσσαλονίκη από τις 17 έως και τις 19 Μαΐου. Ελάτε στο stage της Pepsi στη ΔΕΘ και πείτε μας ποια είναι η αγαπημένη σας γεύση κερδίζοντας μοναδικά δώρα!

Φέτος, για 1η φορά τα  Doritos έρχονται να δώσουν extra γεύση στο Street Food Festival! Οι λάτρεις των tortilla chips, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις εκρηκτικές γεύσεις των Doritos τις οποίες θα εκτοξεύσουν τα υπέροχα dips που τις συνοδεύουν! Τα Doritos σας περιμένουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο υποσχόμενα μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης και παιχνιδιού για όλους!

Και να μη ξεχνάμε ότι η Hellmann’s θα είναι μάχιμη σ’ αυτό το Thesaloniki Street Food Festival ! Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, βρες τα stands της, επίλεξε εντελώς δωρεάν την αγαπημένη σου sauce (mayo, ketchup & mustard) και απόλαυσε το φαγητό σου όπως ένας αληθινός street φάϊ..eater !

Μεγαλύτερος στόχος μας είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, μέσω της τέχνης του φαγητού δρόμου!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρασκευή: 18.00 – 00.00
Σάββατο & Κυριακή: 12.00 – 00.00

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Η Επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ασφάλεια Πληροφοριών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων I Σεμινάριο

Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα Securing the Future:
Η Επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ασφάλεια Πληροφοριών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Το Epsilon College, μέλος του Ομίλου EPSILON NET, ανακοινώσει τη διοργάνωση δωρεάν διαδικτυακού
σεμιναρίου με τίτλο «Securing the Future: Η Επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ασφάλεια
Πληροφοριών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη των προκλήσεων και οι ευκαιρίες που προσφέρει η
τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών, με ειδική εστίαση στις μικρομεσαίες
επιχειρήσεις. Μέσα από την ανάλυση των νέων τεχνολογιών και στρατηγικών, οι συμμετέχοντες θα
αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για τη βελτίωση της προστασίας των δεδομένων τους.

Οι διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου, Δημήτρης Γεωργίου, CSO της Alphabit και Ταμίας του ISC2
Hellenic Chapter και Παναγιώτης Σούλος, ISM της Intrum και Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του ISC2
Hellenic Chapter, θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σχετικά με τη σημασία της
ευαισθητοποίησης για την κυβερνοασφάλεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα παρουσιάσουν
πρακτικές λύσεις και στρατηγικές, ενσωματώνοντας τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, για την ενίσχυση
της ασφάλειας των πληροφοριών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επιθυμούν
να προστατεύσουν καλύτερα τις πληροφορίες τους, να κατανοήσουν τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης
στην κυβερνοασφάλεια, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της
ψηφιακής ασφάλειας.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο και δωρεάν εγγραφή, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

«Doing business in Germany»

«Doing business in Germany»

Τα ελληνικά προϊόντα κερδίζουν τη γερμανική αγορά

Το πολύ καλό επίπεδο των ελληνο-γερμανικών σχέσεων
επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια του «Doing business in Germany» που οργάνωσε η
Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) σε συνεργασία
με το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο
Βερολίνο.

Το εικοστό δεύτερο (22 ο ) webinar της σειράς «Doing Business in… challenges and
opportunities» ήταν επίσης και το δεύτερο μετά το 2020 το οποίο αφιερώθηκε στη
Γερμανία, έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας. Η επιτυχία
της εκδήλωσης επιβεβαιώθηκε από τις 140 συνολικά εγγραφές και τη συμμετοχή
διακεκριμένων θεσμικών εκπροσώπων από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο και
επιμελητήρια καθώς και ομιλητές από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επισημάνθηκαν τα χαρακτηριστικά της γερμανικής αγοράς,
όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιδιαίτερα κατά την περίοδο της στασιμότητας την οποία
διέρχεται η γερμανική οικονομία και τα οποία καλούνται οι ελληνικές εξωστρεφείς
επιχειρήσεις, ειδικότερα αυτές που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή
τομέα των τροφίμων και ποτών, να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους.

Το καταναλωτικό κοινό στη Γερμανία εξακολουθεί να δίνει μεγάλη σημασία στη σχέση
ποιότητας -τιμής αλλά και στα θέματα προστασίας περιβάλλοντος και χρήσης νέων
τεχνολογιών. Τα ελληνικά προϊόντα, προσαρμοσμένα στις συνθήκες αυτές, παρουσιάζουν
εξαιρετικές προοπτικές συμμετέχοντας σε πολλές διεθνείς εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα
επί γερμανικού εδάφους. Χάρη δε στην αναγνωρισιμότητά που έχουν αποκτήσει λόγω του
μεγάλου αριθμού Ελλήνων που διαμένουν στη χώρα αλλά και των εκατομμύρια Γερμανών
τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, τονίσθηκε από όλους τους ομιλητές η σημασία
προβολής και προώθησης του ελληνικού επώνυμου προϊόντος υψηλής προστιθέμενης
αξίας, του «ελληνικού brand».

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ.
Μαρίνος Γιαννόπουλος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Η Γερμανία αποτελεί μια εκ των
κυριότερων εμπορικών εταίρων της Ελλάδος, κατέχοντας την 3η θέση προορισμού των
ελληνικών εξαγωγών και την πρώτη χώρα προέλευσης των εισαγωγών για τη χώρα μας. Με
δεδομένο μάλιστα ότι θα είναι η τιμώμενη χώρα στην προσεχή, 88η ΔΕΘ, η εκδήλωση
«Doing business in Germany» αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία και επιβεβαίνει πως οι
εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών δεν έχουν μόνο παρελθόν και παρών αλλά και ένα
σίγουρα δυναμικό και με τεράστιες προοπτικές, μέλλον».

Την Ελληνική Πρεσβεία στη Γερμανία εκπροσώπησε ο κ. Θεόδωρος Ξυπολιάς, Γενικός
Σύμβουλος ΟΕΥ Β’ του γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Βερολίνο, ο
οποίος δήλωσε: «Η πραγματοποίηση εκδηλώσεων, όπως το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), στοχευμένο στην Γερμανική Οικονομία και τις εξελίξεις και προοπτικές της γερμανικής αγοράς, που είναι πρώτης προτεραιότητας για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, αποτελεί σημαντική ευκαιρία για αναλυτική ενημέρωση.
Συγχρόνως συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των
επιχειρήσεων σε δυναμικές αγορές, όπως εκείνη της Γερμανίας».

Continue Reading

Εκδηλώσεις

8ο WIB Forum MASTERING CHAOS

Η αλλαγή, η αβεβαιότητα και  το χάος κρύβουν ευκαιρίες

Τρίτη 11.6.2024 _ Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο WIB Forum του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Mastering Chaos» στις 5 Ιουνίου 2024. Στο κατάμεστο Ellinikon Experience Center μίλησαν διακεκριμένοι ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, «έβαλαν στο τραπέζι» σημαντικά θέματα ως προς το πώς μπορεί κανείς να ακμάσει σε συνθήκες αβεβαιότητας, ασάφειας και πολλαπλών ανατροπών.

Οι ομιλητές τόνισαν συνολικά την αξία της αυτογνωσίας και της ενσυναίσθησης σε μια νέα εποχή. Αναφέρθηκαν στη σημασία της ομάδας, όταν η επιχειρηματικότητα είναι σαν κινούμενη άμμος, στην τόλμη να παίρνει κανείς ρίσκα με σοφία, αντί να κάνει πίσω, και στην παραδοχή ότι μέσα στο ατελές και ασαφές του χάους αναδεικνύονται οι νέες ιδέες που θα κάνουν τη διαφορά.

Στην έναρξη του 8ου Women in Business Forum ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, απέτεινε την πρόσκληση να αγκαλιάσουμε το απροσδόκητο, να αμφισβητήσουμε τις βεβαιότητες μας, να ανακαλύψουμε νέους τρόπους σκέψης και δράσης.

Ο Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη συνέχεια, τόνισε ότι το χάος δεν είναι μόνο απειλή. Μέσα στο χάος κρύβονται οι σπόροι της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της προόδου.

Η Μυλαίδη Στούμπου, Πρόεδρος της Επιτροπής Women in Business του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σημείωσε ότι για να πλοηγηθούμε σε αχαρτογράφητα νερά πρέπει να βρούμε την ισορροπία, το πολυπόθητο «μέτρο» ανάμεσα στο φόβο και την τόλμη, ανάμεσα στην απραξία και τη δράση, ανάμεσα στη στατικότητα και την εξέλιξη.

Η Σίσσυ Ηλιοπούλου, μέλος της Επιτροπής Women in Business και συντονίστρια της εκδήλωσης, ανέφερε ότι πρέπει σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο να δούμε πως θα βγούμε από τις προκλήσεις αναγεννημένοι.

Ο Δρ. Θεοφάνης Τάσσης, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Alpen Adria University στην Αυστρία, έβαλε στο τραπέζι την έννοια της «φρόνησης», ώστε κανείς να τολμά, να ρισκάρει, να γίνεται πολυμήχανος και εφευρετικός, χωρίς να χάνει τη σοφία, τα όρια, τη σύνεση που θα καθορίσουν την ασφαλή πορεία.

Η Δρ. Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη, καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ υπογράμμισε πως σε συνθήκες χάους το μόνο σταθερό είναι ο εαυτός μας, και η ουσιαστική αυτογνωσία είναι θεμελιώδης για να έχει κανείς συγκρότηση και εσωτερική σταθερότητα στα ταραγμένα νερά της εποχής.

Η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα μίλησε για το ότι ενώ είναι όλα γύρω μας ρευστά, ωστόσο ο εσωτερικός εαυτός παραμένει ίδιος και αμετάλλακτος, ειδικά στους βασικούς του φόβους για τη ζωή, το θάνατο και την αγάπη. Ο ηθοποιός κάθε βράδυ στην σκηνή αναπροσδιορίζεται στον ίδιο ρόλο, με άλλο όμως κοινό, και στο τέλος της σεζόν ξεκινά από την αρχή ξανά. Και αυτό είναι το ζητούμενο της εποχής, να μπορείς να αντέχεις σε μια διαρκή καινούρια αρχή.

Η Ελένη Κοντοράβδη, Ιδρύτρια του The Laughter Experience ανέλυσε πώς το χιούμορ ξεκλειδώνει τη φαντασία, τις ιδέες και τις λύσεις, και μπορεί να ξεκινά από το σώμα, και όχι μόνο από τη σκέψη και το μυαλό.

Η Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής, τόνισε ότι τη διαφορά την κάνει η τόλμη να αναλάβει κανείς το ρίσκο, ώστε βγαίνοντας από τη ζώνη της άνεσης, να μπορεί να κάνει τη διαφορά, και να αντιμετωπίζει μια αναδυόμενη ανάγκη.

Η Eve Psalti, Senior Director, Artificial Intelligence Engineering, Microsoft, τόνισε ότι στη δική της διαδρομή στο διαρκώς ανατρεπόμενο τοπίο της τεχνολογίας, αυτό που στήριξε την πρόοδό της ήταν η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία. Μίλησε για τη σημασία της διαρκούς μάθησης, και την αφοσίωση στο να εξελίσσει κανείς τις γνώσεις του και να επανεφευρίσκει τις δεξιότητές του.

Ο καθηγητής στο ΜΙΤ, Dr. Manolis Kellis, έφερε πολλά παραδείγματα από την έρευνα στη βιολογία, που αναδεικνύουν το πώς το ατελές δίνει την ώθηση σε τέλειες λύσεις. Το ανθρώπινο είδος εξελίχτηκε σε αυτό που είναι σήμερα εξαιτίας των αδυναμιών και των λαθών του κι όχι παρά τις ατέλειές του.

Tέλος, ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Έλλη Στάη, και έδωσε έμφαση στην αξία της ομαδικότητας σε ασταθείς συνθήκες, καθώς και στη διαύγεια, την καθαρή ματιά που οδηγεί σε ακριβείς επιλογές και αποφάσεις. Ανέδειξε τη μεγάλη σημασία του να μπορεί κανείς να βλέπει τις λεπτές γραμμές και να ισορροπεί σε αυτές, με ανθρωπιά και με σταθερές εσωτερικές αξίες.

Ένα συνολικό συμπέρασμα του 8ου Women in Business Forum ήταν ότι οι συνθήκες χάους θα είναι η νέα μας κανονικότητα, και σε αυτές τις συνθήκες, ασφαλής πλοηγός θα είναι το μέτρο αλλά και η τόλμη, η διαρκής μάθηση, η ευελιξία, αλλά και η δέσμευση στις βαθιές ανθρώπινες αξίες.

Continue Reading

Trending