Connect with us

Lifestyle

Volkswagen Polo 1.0 TSI : Αναβάθμιση ουσίας.

H Volkswagen εκσυγχρονίζει το δημοφιλές Polo στα σημεία που είχε αρχίσει να δείχνει την ηλικία του, δηλαδή αισθητικά και ψηφιακά.  

Ένα από τα πλέον αγαπητά αυτοκίνητα της συμπαγούς κατηγορίας B, το Volkswagen Polo, έχει παραχθεί από το 1975 μέχρι σήμερα σε περισσότερα από 18 αντίτυπα. Αυτό και μόνο, το καθιστά ένα από τα ιερά δισκοπότηρα όχι μόνο της γερμανικής μάρκας, αλλά και της αυτοκίνησης γενικότερα.

Τρεισήμισι χρόνια μετά το λανσάρισμά του,  το Polo εκσυγχρονίστηκε με αλλαγές τόσο στην αισθητική, όσο και στα συστήματα ψηφιακής  τεχνολογίας. Στα μηχανικά μέρη δεν έχουμε σημαντικές αλλαγές, όπως μαρτυρά  ο 1.0 TSI κινητήρας των 95 ίππων, στην έκδοση που οδηγήσαμε.

Οι Γερμανοί αναβάθμισαν την εικόνα του ανανεωμένου Polo, χωρίς να αλλοιώσουν τον γνωστό χαρακτήρα του. Από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν άμεσα είναι ο  ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, οι νέες θέσεις για τα φώτα ομίχλης και τα στάνταρ φωτιστικά σώματα LED εμπρός. 

Προαιρετικά διατίθενται και προβολείς IQ.LIGHT LED matrix, στους οποίους προστίθεται και μία οριζόντια φωτεινή λωρίδα από διατρέχει τη μάσκα απ’ άκρη, σ’ άκρη. Πλευρικά η εικόνα είναι αυτή που έχουμε συνηθίσει από το Polo, χωρίς αλλαγές πέραν των νέων σχεδίων στις ζάντες. Πίσω υπάρχει επίσης ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και LED φωτιστικά σώματα, ενώ διαφορετική είναι και η σχεδίασης της πόρτας  του χώρου αποσκευών.

Στο εσωτερικό  του ανανεωμένου  Polo, η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το απερχόμενο  είναι πίσω από το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι. Ο πίνακας οργάνων είναι πλέον πλήρως ψηφιακός, με την ονομασία Digital Cockpit, και διαγώνιο  8 ιντσών. Αυτό αφορά στο επίπεδο εξοπλισμού Life που οδηγήσαμε, ενώ υπάρχει διαθέσιμο και το Digital Cockpit Pro με ψηφιακή οθόνη 10.25’’ και R-Line. 

Η κεντρική κονσόλα δεν διαφέρει από εκείνη της προηγούμενης γενιάς, είναι υλοποιημένη με τα ίδια ποιοτικά, μαλακά υλικά, και κυριαρχεί μία κεντρική οθόνη να περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες του συστήματος infotainment. Είναι αφής και έχει διαγώνιο από 6.5’’έως 8”

Για πρώτη φορά  σε μοντέλο αυτής της κατηγορίας αξιοποιείται το πακέτο IQ.DRIVE Travel Assist που περιλαμβάνει Front Assist µε City Emergency Braking και λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών, Lane Assist που επιτρέπει ημιαυτόνομη οδήγηση με ταχύτητες έως και τα 210 χιλιόμετρα/ώρα, Adaptive Cruise Control, Speed Limiter, αναγνώριση κόπωσης οδηγού αλλά και κλήση έκτακτης ανάγκης. 

Το νέο Polo διαθέτει το  ίδιο, πλαίσιο MQB Α0, με μήκος 4.053 μέτρα και  µεταξόνιο των 2.564, με αποτέλεσμα να  εξασφαλίζει ικανοποιητικούς χώρους για τέσσερις ενήλικους επιβάτες. Όσο για τον χώρο αποσκευών, με ρεζέρβα έχει όγκο στα 351 λίτρα, τιμή που είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία. 

Αναφορικά με τον κινητήρα, ο 3κύλινδρος 1000άρης TSI με ισχύ  95 ίππων κάνει αισθητή τη λειτουργία του ηχητικά και συντροφεύει απροβλημάτιστα στην καθημερινότητα, με  κατανάλωση  6 με 7 λίτρα/100 χιλιόμετρα. Είναι ελαστικός και πρόθυμος στο ανέβασμα των στροφών, με ικανοποιητικές επιδόσεις για την ισχύ του, χάρη στη ροπή των 175 Nm, η μέγιστη τιμή της οποίας αποδίδεται μόλις στις 1.600 σ.α.λ. Ο οδηγός απολαμβάνει ένα πολύ ευχάριστο αυτοκίνητο, καθώς  το σύστημα διεύθυνσης είναι ακριβές, τα  φρένα δυνατά και ανθεκτικά, ενώ η οδική συμπεριφορά εξαιρετικά ισορροπημένη και ασφαλής.

Η τιμή απόκτησης του ανανεωμένου Polo στην έκδοση με τον 1.0lt TSI κινητήρα των 95 ίππων στο επίπεδο εξοπλισμού «Life», είναι 19.250 ευρώ. Αρκετά υψηλή, ωστόσο και ο ανταγωνισμός, με ανάλογο επίπεδο εξοπλισμού και επιδόσεις, δεν βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση πίσω. Ταυτόχρονα, το ανανεωμένο Polo διαθέτει ποιότητα που πείθει, οπότε τι πιο αναμενόμενο από το να  συνεχίσει τη λαμπρή καριέρα των προκατόχων του.

Κώστς Νικολακόπουλος

Continue Reading

Lifestyle

Connect With Our Customers: Μία πρωτοβουλία των PET CITY και της HATZI FILAX GROUP

Η Hatzi Filax Group αποτελεί μία εταιρεία εκπαίδευσης και ανάπτυξης η οποία ειδικεύεται στο να βοηθήσει τους ανθρώπους και τις συνεργαζόμενες μαζί της επιχειρήσεις να ανακαλύψουν και να «ξεκλειδώσουν» δεξιότητες και δυνατότητες του Ανθρώπινου Δυναμικού τους. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει αναλάβει να υλοποιήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα CX Accelerator Program για όλο το δίκτυο καταστημάτων Pet City, με επίκεντρο την Εμπειρία του Πελάτη για τη μετάβαση στη Νέα Εποχή των Pet City. Συγκεκριμένα, η συνεργασία των Pet City με την Hatzi Filax Group Training | Consulting | Technology αφορά την πραγματοποίηση του Connect With Our Customers, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ενιαίας κουλτούρας και εμπειρίας στον Πελάτη. 

Την υλοποίηση των εκπαιδεύσεων ανέλαβαν η κα Χάτζη Σκευοφύλακα, CEO και Founder της Hatzi Filax Group Training | Consulting | Technology και η κα Σοφία Σκευοφύλακα, CCO και Co-Founder της Hatzi Filax Group Training | Consulting | Technology, οι οποίες σε στενή συνεργασία με τον κο. Χρήστο Ντίκο, Διευθυντή Δικτύου των Pet City, υλοποιούν το πρωτοποριακό πρόγραμμα για τη Νέα Εποχή του Ομίλου.    

Οι εκπαιδεύσεις του Connect With Our Customers ξεκίνησαν για όλους τους εργαζομένους του Ομίλου στις 17 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 7 Δεκεμβρίου του 2022. Στόχος της καθολικής συμμετοχής είναι μία οριζόντια εκπαίδευση σε μία νέα ενιαία κουλτούρα. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας καινοτόμα πρότυπα ενώ παράλληλα εστιάζει στην εξέλιξη και την ευθυγράμμιση των συμμετεχόντων με τις σύγχρονες και απαραίτητες έννοιες της παροχής Εμπειρίας προς τον Πελάτη και τη βέλτιστη παροχή εξυπηρέτησης για τη Νέα Εποχή των Pet City. 

Ο κος. Χρήστος Ντίκος, Διευθυντής Δικτύου των Pet City δήλωσε: 

Η εμπειρία του πελάτη μέσα στα καταστήματα Pet City αποτελεί πρωταρχικό στόχο στην στρατηγική μας για τη νέα εποχή του δικτύου καθώς η αγοραστική εμπειρία δεν βασίζεται πλέον μόνο στα προϊόντα που θα προσφερθούν αλλά και στην άψογη εξυπηρέτηση, την βαθιά γνώση του αντικειμένου και την αγάπη μας για τα ζώα. Στοιχεία που έχει κάθε εργαζόμενος του δικτύου μας και θεωρούμε ότι η συνεργασία μας με την της Hatzi Filax Group Training | Consulting | Technology θα προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό μας τα απαραίτητα επικοινωνιακά εργαλεία για να τα εκφράσει και να δώσει την προστιθέμενη αξία που επιθυμούμε. 

Η κα Χάτζη Σκευοφύλακα, CEO και Founder της Hatzi Filax Group Training | Consulting | Technology δήλωσε:

Είναι χαρά και τιμή για εμάς να συμμετέχουμε σ’ αυτό το σπουδαίο εργό για τη νέα εποχή των Pet City. H νοοτροπία της Εμπειρίας του Πελάτη σε επίπεδο οργανισμού συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης εταιρικής κουλτούρας και θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της νέας εποχής των Pet City! Το πρόγραμμα CX Accelerator Programme θα επικεντρωθεί στο μοντέλο Customer Experience (CX) και στις χρήσεις του.

 Η κα Σοφία Σκευοφύλακα, CCO και Co-Founder της Hatzi Filax Group Training | Consulting | Technology δήλωσε:

Οι εκπαιδεύσεις εξέλιξης θα βοηθήσει σημαντικά όλο το ανθρώπινο δυναμικό των Pet City στην ανάπτυξη επικοινωνιακών εργαλείων και γνώσεων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Η μεθοδολογία του προγράμματος ακολουθεί τον τίτλο του προγράμματος Connect With Our Customers, αφού θα αναπτύξουμε δεξιότητες που θα διασφαλίσουν καλύτερη Εμπειρία στον Πελάτη. 

Continue Reading

Lifestyle

MUSIC & FASHION SHOW “BEAUTY SAVES THE WORLD”

Το ROTARY CLUB AGIA PARASKEVI η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία και το AHEPA Chapter Icarus, συνεργάζονται για ένα μοναδικό Music & Fashion Show με σκοπό να βοηθήσουν στην κάλυψη των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί στις παθούσες οικογένειες της Ουκρανίας απο τον πόλεμο και βρίσκονται στην Ελλάδα. 

Πρόκειται για μια επίδειξη μόδας με μουσικό θέαμα από Ουκρανούς και Έλληνες σχεδιαστές και καλλιτέχνες. Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2022 στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών με εκτέλεση παραγωγής την εταιρία Le Spot | IWG σε συνεργασία με την Ουκρανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Sister Cities International που εδρεύει στην Washington, DC

Επιπλέον τα έσοδα της εκδήλωσης θα διτεθούν και για την εκπαίδευση των παιδιών που έχουν πληγεί απο τον πόλεμο στην χώρα της Ουκρανίας και βρίσκονται στην Ελλάδα. 

Ζητάμε την προβολή της εκδήλωσης στο κανάλι – ραδιοφωνικό σταθμό – Έντυπο & Ηλεκτρονικό τύπο σας καθώς και την δημοσιογραφική κάλυψη αυτής. 

Η βοήθεια και η προσφορά σας είναι ουσιαστική και ανεκτίμητη. 

Ακολουθεί, επισυναπτόμενη η παρουσίαση της εκδήλωσης. 

Continue Reading

Εκδηλώσεις

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΒΕΛΛΙΔΗ

Στην Εκδήλωση που διοργάνωσε το EAWC (EURO AMERICAN WOMENS’ COUNCIL) στο Ζάππειο Μέγαρο στις 3 Οκτωβρίου 2022 με σκοπό τον εορτασμό των 26 χρόνων δράσης του για κοινωφελείς σκοπούς, απονεμήθηκαν τα θεσμοθετημένα από τον Οργανισμό Βραβεία της «Θεάς Αρτέμιδος» σε 30 διακεκριμένες προσωπικότητες, για τη συνολική επαγγελματική τους προσφορά και το κοινωφελές έργο τους, σε παγκόσμια κλίμακα. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα από τα βραβεία, απονεμήθηκε στη μνήμη της αείμνηστου Κατερίνας Βελλίδη, Εκδότριας των εφημερίδων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» & «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» & Α΄ Προέδρου του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», για την συμβολή της στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος,  από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Αυτοκινητοδρόμων-Hellastron και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού, κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο. Εκ μέρους του Ιδρύματος, το βραβείο παρέλαβε η κυρία Βίκυ Καρνέζη.

Continue Reading

Trending