Connect with us

Επιχειρηματικότητα

Workshop “Motivating Women in Supply Chain”

Στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου Eurolog, που έλαβε χώρα στις 3-4 Απριλίου στην Αθήνα, υπό την αιγίδα των ELA (European Logistics Association ) και ΙLME  (Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος), η εταιρεία Hatzi Filax είχε την τιμή να παρουσιάσει το Workshop με θέμα «Μotivating Women in Supply Chain”.

Στο Workshop συμμετείχαν καταξιωμένοι επαγγελματίες από ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, εξειδικευμένοι στο χώρο των logistics, καθώς επίσης και φοιτητές από Βusiness & Economics τμήματα εξειδικευμένων σχολών.

Η παρουσίαση εμπεριείχε πληθώρα διαδραστικών και βιωματικών δραστηριοτήτων, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες  του Workshop έθεσαν ερωτήσεις και έβγαλαν συμπεράσματα, αναλύοντας τη θέση της γυναίκας στο χώρο του Supply Chain.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 4 ομάδες, κάθε μία από τις οποίες έκανε τη δική της παρουσίαση, αναπτύσσοντας τις ιδέες των μελών της. Τα κύρια θέματα απασχόλησης ανά ομάδα ήταν τα εξής:

 • 1η ομάδα: “Opportunities, Networking and Empowerment in Supply Chain”
 • 2η ομάδα: “Recruiting and Retaining Women in Supply Chain”
 • 3η ομάδα: “Mentoring, Support and Training in Supply Chain”
 • 4η ομάδα: “Motivating and Retaining Women in Supply Chain”

Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την κάθε ομάδα συνοψίζονται στο παρακάτω κείμενο. Σύμφωνα με αυτά προτείνεται:

 • Να δίνεται περισσότερη προσοχή και έμφαση στις διαδικασίες στελέχωσης και προαγωγών, σε γυναίκες οι οποίες κατέχουν ανώτερες θέσεις.
 • Να αποκτούν δημοσιότητα ο γυναίκες αυτές έτσι ώστε αποκτώντας περισσότερη αναγνωρισιμότητα, να αποτελούν πηγή έμπνευσης και για άλλες γυναίκες που θέλουν να αναπτυχθούν.
 • Οι εργοδότες να είναι ρεαλιστές και ευέλικτοι όσον αφορά στην πρόσληψη γυναικών. Έχουν πολλαπλούς ρόλους, όπως αυτός της μητέρας, λόγω της πολυπραγμοσύνης της φύσης τους.
 • Οι εργοδότες να συμβάλουν ενεργά στην κατάλυση των στερεοτύπων σχετικά με τις γυναίκες στην εφοδιαστική αλυσίδα. Οι τελευταίες έχουν πολύ καλές οργανωτικές και διοικητικές δεξιότητες, εφόδια που μπορούν να προβούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον χώρο.
 • Οι εταιρείες και η κυβέρνηση να προωθήσουν ευκαιρίες για ανάδειξη διαφορετικών πτυχών και αντικειμένων στο Supply Chain (SP).
 • Μέσω της συνεχούς ανάπτυξης της τεχνολογίας να γίνει προσέλκυση περισσότερων millennials, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στον εμπλουτισμό των ομάδων τους, ανταποκρινόμενοι στην νέα εποχή.
 • Οι γυναίκες να δείχνουν αυτοσεβασμό  καθώς επίσης να παρακινούνται από τις εταιρείες, ώστε να αντιλαμβάνονται την πραγματική τους αξία και να μην δημιουργούν αυτο-σαμποτάζ στις ίδιες και κατ’ επέκταση σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να διαπρέψουν στον χώρο.
 • Να παρέχονται ανοιχτές ευκαιρίες οι οποίες θα κατανέμονται με δίκαιο τρόπο και ισομερώς,  στο εργατικό δυναμικό.
 • Να παρέχονται περισσότερες γνώσεις, συμβουλές και εκπαίδευση στις γυναίκες ώστε να εξειδικευθούν πάνω στο αντικείμενο της εφοδιαστικής αλυσίδας, καταλαμβάνοντας εφ’ όσον το επιθυμούν ηγετικές θέσεις
 • Τα μέλη σε μία οικογένεια χρειάζεται να  αλληλοϋποστηρίζονται. Οι γυναίκες συνήθως στηρίζουν την οικογένεια τους, αλλά και η οικογένεια οφείλει να πράττει το ίδιο. Ένα σπίτι ενέχει αρκετές ευθύνες και καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του χρόνου των μελών του.
 • Οι επιχειρήσεις στο χώρο του Supply Chain οφείλουν να  ξεκινήσουν μία πολιτισμική αλλαγή. Η αλλαγή αυτή, όπως κάθε αλλαγή, δεν θα είναι εύκολη! Ακρογωνιαίο λίθο θα μπορούσε να αποτελέσει η πολιτική γύρω από την ισότητα, την ανάπτυξη και την εξέλιξη των γυναικών στο χώρο αυτό.
 • Oι εταιρείες χρειάζεται να οργανώνουν ημερίδες ανοιχτής εκπαίδευσης. Οργανισμοί όπως ο ELA και παρόμοιοι, μπορούν να συνεργάζονται με σχολεία και πανεπιστήμια, ώστε να εμπνέουν τις μελλοντικές γενιές να συμμετάσχουν στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας και να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους σε αυτές.
 • Να εξετάσουν το ενδεχόμενο της εργασίας από απόσταση για τις  γυναίκες. Με τον τρόπο αυτό, θα είναι πιο ευέλικτες όσον αφορά τις συνολικές τους ευθύνες και υποχρεώσεις.

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν λύσεις ή απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες γυναίκες αλλά και τις εταιρείες. Ο εκσυγχρονισμός των εταιρειών βάσει του τι χρειάζονται οι γυναίκες, αποτελεί ζήτημα συνεχούς συζήτησης και επαναδιατύπωσης. Οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για τις εργαζόμενες γυναίκες, διαφοροποιούνται ανάλογα με την χώρα, τον κλάδο και την εταιρεία.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του Workshop θεωρήθηκε η κατανόηση του πολλαπλού ρόλου της σύγχρονης γυναίκας. Οι γυναίκες οφείλουν από μόνες τους να μην δημιουργούν εμπόδια στους εαυτούς τους και να αναγνωρίζουν τις δυνατότητες τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανέλιξή και πρόοδό τους, στο χώρο που επιθυμούν.

Ομιλητές

 • Nikole Geerkens – ELA
 • Μαριλένα Αργυρού – OPERATIONS CENTER
 • Οικονομοπούλου Ελένη – ΔΕΣΦΑ
 • Σκρουφούτας Χαράλαμπος – ΔΕΛΤΑ
 • Σταυρίδου Μαρία – SIEMENS
 • Φουντούκης Σπύρος – CITY UNIT COLLEGE
 • Χάτζη Σκευοφύλακα – Hatz Filax  Co Ceo

Παρουσιάστρια του workshop:Σοφία Σκευοφύλακα

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Όραμα και αλληλεγγύη απαιτούν οι πολίτες από τους ηγέτες της ΕΕ.

Ο διάλογος για το «Μέλλον της Ευρώπης» είναι μια μεγάλη πρόκληση για τα κράτη-μέλη  και συνάμα ευκαιρία για να εκφραστούν απόψεις και να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα φέρουν τους πολίτες πιο κοντά στην ευρωπαϊκή ιδέα.

Η έναρξη του διαλόγου τον προσεχή Μάιο, συμπίπτει χρονικά με την επέτειο των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης είναι μια πρόταση πανευρωπαϊκής διαβούλευσης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρωτοβουλία των τριών θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. (Επιτροπή, Ευρωκοινοβούλιο, Συμβούλιο) η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2022, επί Γαλλικής Προεδρίας.

Σημαντικό ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν τα Εθνικά Κοινοβούλια και ειδικότερα η Ελληνική Βουλή, στον πανευρωπαϊκό διάλογο για την νέα  πορεία που θα χαραχθεί.


Τους 6+1 άξονες της εθνικής συμμετοχής στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Οι άξονες της Ελληνικής πρότασης περιλαμβάνουν: Το ευρωπαϊκό πλαίσιο άμυνας και ασφάλειας, τις ευρωπαϊκές πολιτικές συνοχής, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό, την έρευνα και την καινοτομία με έμφαση στο ρόλο της νεολαίας, τη στρατηγική εμβάθυνσης της ΟΝΕ και το τρίπτυχο «Κράτος Δικαίου-Δημοκρατία-Ανθρώπινα Δικαιώματα.» 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες στη διάσκεψη. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η «διάσκεψη αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα να συμμετάσχει ενεργά σε αυτήν τη συζήτηση τόσο ως κράτος όσο και ως κοινωνία, αφενός για να επιβεβαιώσει τη θέση της στον πυρήνα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, και αφετέρου για να ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας στη θεσμική εμβάθυνση της ΕΕ του αύριο».

Αναλύοντας την ελληνική συμμετοχή, ο ΑΝΥΠΕΞ, επεσήμανε ότι κεντρικό στοιχείο θα είναι μια  εθνική διαβούλευση, τα πορίσματα της οποίας θα επεξεργαστεί ακαδημαϊκή επιτροπή σοφών (Advisory Group) σε συνεργασία με την ομάδα έργου και διυπουργικού συντονισμού (Task Force) του υπουργείου Εξωτερικών, υπό την ευθύνη του ιδίου.

Στόχος της διαβούλευσης είναι να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην άρθρωση προτάσεων από πολίτες για τον μελλοντικό προσανατολισμό της Ε.Ε, εισάγοντας στη δημόσια συζήτηση την ευρωπαϊκή ατζέντα και κινητοποιώντας τους πολίτες μέσα από μια συμμετοχική διαδικασία «από τα κάτω προς τα πάνω» (bottom-up process).

Την ελληνική πρόταση, ενόψει της διάσκεψης για το «Μέλλον της Ευρώπης», παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, σε τηλεδιάσκεψη, με τους πρέσβεις των κρατών – μελών της ΕΕ και τους κάλεσε να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις  στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής. 

Στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ λόγω της πανδημίας και στην πρωτόγνωρη απόφαση να θωρακίσει την ευρωπαϊκή οικονομία με το Ταμείο Ανάκαμψης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πρόταση του Πρωθυπουργού για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα σημαντική ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην κινητοποίηση της νεολαίας, καθώς πρόκειται για «την επόμενη γενιά ανθρώπων που θα ηγηθούν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέλουμε να στρώσουμε το έδαφος πάνω στο οποίο θα δουλέψουν και θα διαπρέψουν». 

Η Ελλάδα κινείται σε σταθερές ευρωπαϊκές βάσεις και προετοιμάζεται ενεργά για την συζήτηση που ανοίγει για την Ευρώπη του μέλλοντος. Οι πολίτες απαιτούν αλληλεγγύη, σταθερότητα, ασφάλεια και ταχύτατη υλοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται. 

Οι ηγεσίες των κρατών-μελών καλούνται να ανταποκριθούν στις υψηλές προκλήσεις και να δώσουν όραμα στις αποφάσεις τους. 

Κων/νος Σ. Μαργαρίτης

Δημοσιογράφος

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

5 χρόνια project management & service design στην Ελλάδα

Ο οργανισμός καινοτομίας Youthnest κλείνει 5 χρόνια δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, προσφέροντας υπηρεσίες διαχείρισης έργων (project management), σχεδιασμού υπηρεσιών (service design) και διεξαγωγής εκπαιδεύσεων (workshop & facilitation) σε περισσότερους από 31.122 ανθρώπους, 82+ συνεργάτες, 10+ χώρες και με 96% θετικά σχόλια.

Ο λόγος που δημιουργήθηκε οργανισμός ήταν να μελετήσουμε πιο συστημικά τις ρίζες των κοινωνικών προβλημάτων στην Ελλάδα, να αναζητήσουμε ουσιαστικές λύσεις εκσυγχρονίζοντας τον τρόπο που στήνουμε projects και ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες, εκπαιδεύοντας παράλληλα πάνω από 2.000 ανθρώπους σε μεθοδολογίες που μπορούν να κάνουν την δουλειά τους και την ζωή τους καλύτερη. Από περιβαλλοντικές δράσεις μέχρι υπηρεσίες υγείας, αλλάζουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις κοινωνικές προκλήσεις, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας τον αντίκτυπο κάθε κοινωνικής δράσης που οργανώνει ένας Δήμος, μια Περιφέρεια, ένα τμήμα CSR, ένα ερευνητικό κέντρο, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ή μια οργάνωση.

Για να γιορτάσουμε τα δικά μας γενέθλια, σχεδιάσαμε μια σειρά δράσεων, προωθώντας ανοιχτά όσα μάθαμε τόσα χρόνια σε όλους και όλες ανεξαιρέτως: Τον Μάρτιο ολοκληρώσαμε την εκπαίδευση στο ουσιαστικό Project management, ενώ τον Απρίλιο εστιάζουμε στον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό υπηρεσιών (Service Design) και τον Μάιο σε αποτελεσματικά Workshop & Facilitating.

Απρίλιος-Service Design

 1. Event: Ο (ανα)σχεδιασμός κοινωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα (Service Design) (Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, 18.00-19.30) Εγγραφείτε σήμερα δωρεάν.
 1. 2ήμερο εργαστήριο: Μάθε πώς να στήνεις σωστά μια υπηρεσία (Service design) 

(26 & 28 Απριλίου, 18.00-21.00) Διαβάστε περισσότερα και εγγραφείτε στο link

Μάιος-Workshop & Facilitation

 1. Event: Η ψηφιακή εκπαίδευση στην μετά COVID-19 εποχή (Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, 18.00-19.30) Εγγραφείτε σήμερα δωρεάν.
 1. 2ήμερο εργαστήριο: Πώς συντονίζεις ψηφιακά εκπαιδεύσεις & μαθήματα (24 & 26 Μαΐου 2021, 18.00-21.00) Διαβάστε περισσότερα και εγγραφείτε στο link

Έχετε ερωτήσεις; 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Continue Reading

Προγράμματα

Πάρε μέρος στο νέο πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων

Το Ελληνικό κέντρο Συναισθημάτων με χαρά σας προσκαλεί σε ένα από τα μεγαλύτερα φιλανθρωπικά προγράμματα που έχει παρουσιάσει, την 2η δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης (www.drasi.eu). Ο εμπνευστής αυτού του προγράμματος είναι ο Αργύρης Σ. Μάρδας και μέσω αυτού, στοχεύει στη ανατροπή των δυσοίωνων προβλέψεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ,σχετικά με τις ψυχικές επιπτώσεις του COVID-19,περιλαμβάνοντας δράσεις με ουσιαστικό νόημα όπως: Θεραπείες για καταπολέμηση τραυμάτων και ψυχικής αποφόρτισης, εκπαιδευτικές πρακτικές συναισθηματικής νοημοσύνης και τέλος, υποτροφίες που καλύπτουν το σύνολο της κοινωνίας.

Πάρε μέρος και εσύ :

Η πανδημία μας χτύπησε όλους ανεξαιρέτως, χωρίς διακρίσεις. Έτσι και στην 2η Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης μπορούν να πάρουν μέρος όλοι, αρκεί να μιλούν Ελληνικά και ζουν στην Ελλάδα. 

Για πληφορορίες και για να πάρετε μέρος πατήστε εδώ: https://drasi.eu/pare-meros/ 

Τι περιλαμβάνει;

Η Φιλανθρωπική Δράση του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων περιλαμβάνει:

 • Πάνω από 400 δωρεάν θεραπευτικές εφαρμογές ψυχικής αποφόρτισης Expansion Method σε: 
  • Καρκινοπαθείς.
  • Ιατρούς και Νοσηλευτές της πρώτης γραμμής. 
  • σε ανθρώπους που έχουν δεχτεί bullying
  • σε ανθρώπους που παρουσίασαν κρίσεις πανικού κατα την διάρκεια του Covid-19.
 • 10.000 Υποτροφίες από 90% έως 100% στο πρόγραμμα Βελτίωσης Συναισθηματικής Νοημοσύνης.
 • Έως και 100 Υποτροφίες σε διορισμένους εκπαιδευτικούς στα προγράμματα Συμβούλων Κοινωνικής Συναισθηματικής Μάθησης και σε ψυχολόγους στα προγράμματα Ψυχικής Αποφόρτισης (Σύμβουλοι PdC – Expansion Method) με κάλυψη 100% του κόστους σπουδών.

Πώς μπορώ να πάρω μέρος;

Μπορείς να πάρεις μέρος ως Δικαιούχος, ως Εθελοντής και ως Χορηγός. 

Οι Δικαιούχοι είναι όλοι επωφελούνται από τις θεραπείες και τα προγράμματά μας. Περισσότερα εδώ: https://drasi.eu/pare-meros

Οι Εθελοντές είναι όλοι όσοι θέλουν να μας βοηθήσουν να φέρουμε εις πέρας το αισιόδοξο όραμά μας. Μια κοινωνία που θα ανακάμψει πολύ γρήγορα από τις ψυχικές επιπτώσεις της πανδημίας. Περισσότερα εδώ: https://drasi.eu/volunteer

Οι Χορηγοί είναι εταιρείες που μπορούν να προσφέρουν είτε χρηματα είτε προϊόντα που εξυπηρετούν τους σκοπούς μας και όλοι όσοι συνδράμουν στα προγράμματα του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων. Περισσότερα στο 21019841088.

Για συνεντεύξεις καλέστε στο 2109841088, Αργύρης Σ. Μάρδας, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων, εμπνευστής 2ης Δράσης Κοινωνικής Ενδυνάμωσης. 

Continue Reading

Trending