Connect with us

Γαστρονομία

Αρχαιοελληνική Σαλάτα

Αρχαιοελληνική σαλάτα

Από το θαυμαστό εστιατόριο Αγιολί

Γράφει: Η Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος Γαστρονομίας

Τον καιρό της καραντίνας  αναπολούσα το αγαπημένο μου εστιατόριο της Θεσσαλονίκης. Η χαρά μου είναι μεγάλη, που επιτέλους δόθηκε η άδεια να ανοίξουν τα εστιατόρια και περιμένω πως και πώς να ανέβω στη Θεσσαλονίκη… Κάθε μου επίσκεψη στο Αγιολί είναι εμπειρία γαστρονομική. Οι γευστικές δημιουργίες τους  είναι φρέσκες, αρωματικές, νοσταλγικές, καμωμένες με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Η φιλοσοφία της συναισθηματική…

Η θέα συγκλονιστική και τα ηλιοβασιλέματα επικά, με φόντο τον μυθικό Όλυμπο, τον Λευκό Πύργο αριστερά και το λιμάνι δεξιά. Ο Θερμαϊκός  ακουμπά τα μπαλκόνια του Αγιολί και η ατμόσφαιρα μαγική…

Χρώματα, αρώματα, ήχοι, γεύσεις σε ένα μοναδικό σκηνικό. Τώρα αν η διάθεσή σας θέλει τσιπουράκια στο ισόγειο σας επιφυλάσσει μεζέδες απίθανους δίπλα στο κύμα… κυριολεκτiκά…

Να περάσουν γρήγορα οι ημέρες να βρεθώ με τους φίλους μου στο Αγιολί.  Οι πληροφορίες μου λένε ότι το μενού θα είναι ανανεωμένο όπως και η κάβα με τις καλύτερες επιλογές του ελληνικού αμπελώνα και οι άνθρωποι εκεί έχουν φροντίσει για την υγιεινή και την ασφάλειά μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η χαρά της ζωής είναι αυτές οι σπάνιες στιγμές ευτυχίας που θα βρεθούμε σε ένα μέρος που γεννά αναμνήσεις δυνατές με τους αγαπημένους μας.

Αρχαιοελληνική Σαλάτα

Από την Δέσποινα Ανδραλή, ιδιοκτήτρια του περίφημου εστιατορίου Αγιολί, Θεσσαλονίκη

Υλικά

Σαλάτα μεσκλαν

πλιγούρι

κατσικίσια  τυρί

ελαιόλαδο εκλεκτό

μέλι θυμαρίσιο

σπόροι ροδιού

καρυδόψιχα

αλάτι θαλασσινό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό, με λίγο αλάτι και αφήνουμε να φουσκώσει το σπασμένο πλιγούρι εκτός φωτιάς.

Μόλις φουσκώσει στραγγίζουμε το πλιγούρι σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε τα φύλλα μεσκλάν και αφήνουμε να στεγνώσουν.

Τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί στον τρίφτη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι,  την καρυδόψιχα, το ρόδι το μέλι και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας  ελαφρά και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.

 Με ένα ροζέ ή λευκό κρασί δροσερό η σαλάτα είναι υπέροχη…

Προϊόντα

Ποιότητα και οικονομία αυτή είναι η … ‘’επιλογή μου’’

Στα Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ δημιουργήσαμε την σειρά  «επιλογή μου», σε δεκάδες κατηγορίες προϊόντων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Πρόκειται για προϊόντα εφάμιλλής ποιότητας με τα national brands και φθηνότερα 25% με 30%.  

Τα Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας «επιλογή μου», επιλέγονται σε συνεργασία με τους καλύτερους παραγωγούς στις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές πιστοποίησης και ασφάλειας με την τέλεια σχέση ποιότητας- τιμής.

Ποιοτικές και οικονομικές προτάσεις για τις βασικές ανάγκες με 850+ προϊόντα για απολαυστικούς συνδυασμούς!  Χαρτικά, είδη παντοπωλείου στα τυποποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα είδη & είδη ψυγείου (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά), ζωοτροφές, καλλυντικά, είδη οικιακής χρήσης, χυμοί & αναψυκτικά, είδη πρωϊνού κ.λπ.

Επιπλέον, έως τις 20 Οκτωβρίου, επιλέγοντας τα προϊόντα «επιλογή μου», κερδίζετε ακόμη περισσότερους πόντους με την κάρτα Club ΚΡΗΤΙΚΟΣ σε όλα τα καταστήματα ΚΡΗΤΙΚΟΣ και online. 

Στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ φροντίζουμε να σας προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό κάθε μέρα!

Η ανανεωμένη συλλογή των προϊόντων «επιλογή μου», βρίσκετε ήδη στα ράφια και ο εμπλουτισμός της συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Continue Reading

Γαστρονομία

Κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι μέλι και κανέλα

Νόστιμα κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι, πετρόμυλου που περιέχει υψηλό ποσοστό υδατανθράκων και ινών, υψηλότερη αναλογία πρωτεΐνης από τα άλλα άλευρα και gluten free.

 Yλικά

150 ml. χυμό πορτοκάλι

150 ml  νερό εμφιαλωμένο

150 ml ηλιέλαιο

150 γρ. μαργαρίνη

15 γρ. μαγειρική σόδα

15 γρ. baking powder

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ελάτης

1 πρέζα αλάτι

20 γρ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

300 γρ. αλεύρι ρεβίθι, gluten free, Horafi

700 γρ. αλεύρι μαλακό 70% ή αλεύρι gluten free

Για το φινίρισμα

Χυμό από ένα πορτοκάλι για να βρέχουμε τα χέρια μας

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μικρότερη ταχύτητα.

Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και βροχηδόν τα άλευρα.

Βάζουμε στο μίξερ το γάντζο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε 15 λεπτά ακόμη, σε θερμοκρασία δωματίου.

Βρέχουμε τα χέρια μας με χυμό πορτοκαλιού και πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε πλεξούδες ή κουλουράκια.

Σε ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200οC για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και να μείνουν τραγανά.

Μικρά μυστικά

Προσοχή δεν τα σκεπάζουμε όταν τα βγάλουμε από το φούρνο για να κρυώσουν γιατί θα μαλακώσουν.

Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό… αν βέβαια περισσέψουν κουλουράκια, πράγμα δύσκολο.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN REBRANDING. Νέα εικόνα νέα εμπειρία!

Το rebranding της Pizza Fan συνεχίζεται με επιτυχία λανσάροντας μια νέα καλαίσθητη εικόνα για την εταιρεία που τα τελευταία 25 χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο της εστίασης με 80 καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και με μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα προϊόντα που άλλαξαν τα δεδομένα.

Νέο λογότυπο, νέα εταιρική ταυτότητα, νέα δημιουργική κατεύθυνση στα  καταστήματα με μινιμαλιστική προσέγγιση, ωραίοι χώροι και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, φέρνουν μια ολοκαίνουργια εμπειρία που μας φτιάχνει τη διάθεση. 

Παράλληλα καταστήματα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη αλλάζουν θέση, μετακομίζοντας σε πιο κεντρικά σημεία της πόλης που τα φιλοξενεί, κάνοντας την πρόσβαση ακόμα πιο εύκολη και βελτιώνοντας τους χρόνους παράδοσης. 
Το πετυχημένο rebranding της Pizza Fan σκοπό έχει να καλωσορίσει το κοινό της στο κατάστημα δίνοντάς σε όλους τη δυνατότητα για ακόμα καλύτερες τιμές και ειδικές προσφορές take away. Αυτό το μήνα ολοκληρώθηκαν τα καταστήματα Μεγάρων, Νέας Ερυθραίας, Παγκρατίου, Εξαρχείων, Κερατσινίου, Πεύκης, Αρτέμιδας και Παλαιού Φαλήρου.

Continue Reading

Trending