Connect with us

Γαστρονομία

Βιωματικό εργαστήριο για τους μικρούς μας φίλους με θέμα την υγιεινή διατροφή

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου οι μαθητές του 2 ου δημοτικού σχολείου Αριδαίας είχαν μια ευχάριστη, αλλά και πολύτιμη έκπληξη που εμπλούτισε τις γνώσεις τους για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος με το μέλος της Σεφ κ. Λαζαρίδη, σε συνεργασία με το σχολείο και το δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ διοργάνωσε ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα την υγιεινή διατροφή και τίτλο: Πώς λειτουργούν τα υγιεινά τρόφιμα στη ζωή μας; Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων που ενθαρρύνει εκπαιδευτικές ενέργειες σχετικές με την υγιεινή διατροφή στα σχολεία όλου του κόσμου. Η εκδήλωση διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του σχολείου (μαγειρείο και βιβλιοθήκη- αναγνωστήριο) με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 70 μαθητών/τριών. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, εκ των οποίων η πρώτη ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, κ. Γιόρτσο, και το Support Team του Τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, σχετικά με τα οφέλη των επιλεγμένων φρούτων και λαχανικών στην ανάπτυξη του οργανισμού, τη διατήρηση της καλής υγείας καθώς και για τα κύρια θρεπτικά συστατικά τους. Η δεύτερη ομάδα ξεκίνησε την άμεση επαφή της με την εκτέλεση συνταγών που περιείχαν τις επιλεγμένες τροφές (μπρόκολο, μάνγκο, blueberries, φράουλες, βρώμη, μπανάνα, καρότο κλπ) υπό τις οδηγίες του Σεφ κ. Λαζαρίδη. Εν τω μεταξύ, οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε κουίζ ερωτήσεων σχετικά με το ποια τρόφιμα ευνοούν τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Γνώρισαν εξωτικά φρούτα, όπως το mango, ενώ απομυθοποίησαν την κακή σχέση τους με λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι ή δημητριακά όπως η βρώμη. Τα παιδιά αντάλλαξαν ρόλους και σύντομα οι 30 μαθητές από το αναγνωστήριο έβαλαν τα σκουφάκια και μαγείρεψαν υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Σεφ κ. Λαζαρίδη. Οι μαθητές απέκτησαν σημαντικές γνώσεις για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής μέσω μιας μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας, ενώ συγχρόνως, διασκέδασαν πολύ! Θερμές ευχαριστίες στο 2 ο δημοτικό σχολείο ΑΡΙΔΑΙΑΣ που φιλοξένησε την πρωτοβουλία δίνοντας της ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν ένα τόσο ανταποδοτικό εργαστήριο.

Continue Reading

Γαστρονομία

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ευχάριστες Εμπειρίες από μία Πρόσκληση του «The Met Hotel» Θεσσαλονίκης

By:Έφη Βαλίλα

Μία εξαιρετική βραδιά στο #TheMetHotel με προσκεκλημένους τους Δημοσιογράφους της Πόλης.

Ως Συνεργάτιδα του #BusinessWomangr μαζί με συναδέλφους των ΜΜΕ της πόλης, απολαύσαμε το ποιοτικότατο δείπνο στο Εστιατόριο #CHAN!

Ο Executive Shef #Δημήτρης Τσανανάς εμπνευσμένος μέσα από μία μαγευτική επαγγελματική διαδρομή έχει προβεί στο πάντρεμα #Ασιατικής & #Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας πού εκπλήσσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!!

Το #δείπνο συνοδεύτηκε με μουσική του σαξόφωνου.

Πεντακάθαρο, ευγενέστατο προσωπικό, ωραίο design. Άνετο και καθαρό με θέα στη θάλασσα και πολύ γευστικές μερίδες. Μεγάλο και μοντέρνο, τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα, μεγάλο και κλειστό parking, εξαιρετικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα εκμετάλλευσης. Επρόκειτο για μια εξαιρετική βραδιά με πραγματικά «Αβραμιαία φιλοξενία»!!

Όλα προδιαγράφουν ένα ασφαλές και ακμάζον επιχειρηματικό μέλλον, όλων των τμημάτων εκμετάλλευσης του #TheMetHotel

Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου κο #Δημήτρη Κάκαρη. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε θερμά και τον κο #Nikos Arvanitidis Creative Studio για το φωτογραφικό υλικό, που ηλεκτρονικά, μας επισύναψε.

Οι προσκεκλημένοι πολλοί και επώνυμοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον. Και οι συζητήσεις που είχαμε ως #BusinessWoman.gr, με τους επώνυμους προσκεκλημένους  βιώσαμε τις  φανταστικές διηγήσεις με μια  συναισθηματική εμπλοκή στο χώρο της δημοσιογραφίας και του γυναικείου επιχειρείν.

Η κάθε φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις! 

Continue Reading

Γαστρονομία

Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά  που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN.  Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ 

Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα; 

Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO  της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO  είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.

 Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.

Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .

Continue Reading

Trending