Connect with us

Επιχειρηματικότητα

Γιατί να έχω ιδιωτική ασφάλιση;

Ο κόσμος έχει αρχίσει να αναζητά λύσεις για την κάλυψη των προσωπικών του αναγκών και να στρέφεται ολοένα και περισσότερο στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης. Συνεπώς, δεν φαντάζει καθόλου τυχαίο πως έχει σημειωθεί μία σημαντική αύξηση στο κομμάτι της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα. Πλέον ο κόσμος, νιώθει πολύ πιο έντονα από κάθε άλλη φορά, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα να του χτυπούν την πόρτα. Ως ασφαλιστικός σύμβουλος νιώθω ότι το επάγγελμα που επέλεξα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς έχω την δυνατότητα να βοηθήσω να μειωθεί αυτή η ανασφάλεια που σημειώνεται ,είτε στο κομμάτι της υγείας και της ζωής  ,είτε στο κομμάτι της προστασίας της επαγγελματικής δραστηριότητας των ανθρώπων. Επομένως, ας δούμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης που θα ήταν καλό όλοι μας να γνωρίζουμε.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι αφορά και τι περιλαμβάνει ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης;

-Την ασφάλεια ζωής και την εξασφάλιση της οικογένειας(life insurance)

-Την ασφάλιση της υγείας(health insurance)

-Την ασφάλεια της επιχείρησης ή της κατοικίας(business insurance/home insurance)

-Την δημιουργία ενός κεφαλαίου με τη μορφή ασφαλιστήριου προγράμματος για συμπληρωματική κάλυψη στο κομμάτι της σύνταξης ή της αποταμίευσης (insurance holdings)

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα, γιατί να επιλέξει κανείς να ασφαλιστεί σε μία κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία με τη συμβολή του ασφαλιστικού του συμβούλου.

Πρώτο fact, η άμεση εξυπηρέτηση! Πολλοί από εμάς έχουμε ζήσει στιγμές ατελείωτης αναμονής σε επείγοντα δημόσιων νοσοκομείων ή σίγουρα είχαμε ένα συγγενή που έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν κοντινές διαθέσιμες ημερομηνίες για να εξυπηρετηθεί. Ακόμη, η υγειονομική κρίση που ζούμε έχει δημιουργήσει πολλά κενά στο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσοκομεία να θεωρούνται απλησίαστα. Το συμπέρασμα ποιο είναι; να οδηγείται ούτως η άλλως ο πολίτης σε μία ιδιωτική κλινική για να λύσει το πρόβλημα του. Επομένως, γιατί να μην είναι εξασφαλισμένος εξ αρχής και να κάνει χρήση της παροχές ενός ασφαλιστικού προγράμματος υγείας;

Δεύτερο fact, η ασφάλεια ζωής και η ισόβια εξασφάλιση της οικογένειας σου είναι από τα πιο οικονομικά ασφαλιστικά προγράμματα! Αν θεωρείς πως η ασφάλεια ζωής είναι ακριβή τότε δεν έχεις ενημερωθεί ορθά οπότε δοκίμασε να ενημερωθείς από κάποιον άλλον έγκυρο ασφαλιστικό πάροχο .-Αν με ρωτάς η life insurance είναι η σπουδαιότερη και σημαντικότερη ασφάλεια που οφείλει κάθε οικογενειάρχης να έχει-

Τρίτον, οι επιλογές σου είναι πολλές ανάλογα το δικό σου budget. Αυτό σημαίνει πως μία κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία μαζί με τους εξειδικευμένους συνεργάτες της, διαθέτει μία ποικιλία ασφαλιστικών προγραμμάτων για τον καθένα ανάλογα τις ανάγκες του!

Τέταρτον, τα ασφαλιστικά προγράμματα μίας top insurance company σου παρέχουν πολύ υψηλές καλύψεις και extra παροχές! Συνεπώς πληροφορήσου και βρες αυτό που σου ταιριάζει για να νιώσεις ασφαλής.

Συνεχίζοντας, ας παρουσιάσουμε ορισμένα tips που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση ζωής και υγείας και είναι σημαντικό να τα γνωρίζουμε

Tip No1

Όσο νεότερος τόσο πιο ασφαλίσιμος είσαι! Τι υποδηλώνει αυτό; Οι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι κατέχουν διπλό πλεονέκτημα, έχουν το χρόνο με το μέρος τους και συνήθως δεν παρουσιάζουν επιπλοκές στην υγεία τους. Άλλωστε για να αποκτήσεις μία ασφάλεια ζωής πρέπει να μην παρουσιάζεις σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλιώς είναι δυσκολότερο να ασφαλιστείς .Άρα, εκμεταλλεύσου την καλή σου υγεία!

Tip No2

Επέλεξε να ασφαλιστείς με τη βοήθεια ενός έμπειρου ασφαλιστικού συμβούλου! Οι απρόσωπες online ασφάλειες έχουν αρχίσει και εμφανίζονται σε πολλές διαφημίσεις είτε στην τηλεόραση είτε στο διαδίκτυο. Αν με ρωτάς ,αυτό είναι εύλογο διότι όπως προείπα στην αρχή, η ανασφάλεια έχει αυξηθεί και παράλληλα έχει αυξηθεί και η ζήτηση του κόσμου στο κομμάτι της ιδιωτικής ασφάλισης. Ολοένα και περισσότεροι στρέφονται προς αυτό τον θεσμό, όμως είναι σημαντικό να ενημερωθείς και να εξυπηρετηθείς από έναν επαγγελματία του χώρου. Το να μιλάς με έναν αυτόματο τηλεφωνητή με φωνητικές εντολές δε θα σε βοηθήσει άμεσα και έμπρακτα στο πρόβλημά σου. Επέλεξε να έχεις την άμεση επαφή με τον δικό σου ασφαλιστικό σύμβουλο για να έχεις και την καλύτερη εξυπηρέτηση. Ένας έμπειρος σύμβουλος θα σε παραπέμψει σε κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες, θα είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των συμβολαίων σου και θα είναι πάντοτε στη διάθεση σου να σου βρει εξατομικευμένες λύσεις σε ό,τι χρειάζεσαι βάσει των δικών σου αναγκών.

Tip No3

Πάντοτε οι οικογένειες μπορούν να ασφαλιστούν με σημαντικές εκπτώσεις! Που σημαίνει ότι ,μη φοβηθείς να ενημερωθείς για ασφάλιση υγείας όλων των μελών της οικογένειας σου. Υπάρχουν οικονομικά ασφαλιστικά προγράμματα με υψηλές παροχές για όλους ,αρκεί να ενημερωθείς!

Tip No4

Ενημερώσου άμεσα! Πληροφορήσου από τους εξειδικευμένος συμβούλους του χώρου και θα εκπλαγείς από τις επιλογές που υπάρχουν. Πλέον η ιδιωτική ασφάλιση είναι προσιτή για όλους και δεν θεωρείται αγαθό πολυτελείας!

Εν κατακλείδι,

Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να σου λύσει τα χέρια και να σου καλύψει μερικές από τις πιο σημαντικές σου ανάγκες ώστε να ζεις αξιοπρεπώς, και χωρίς ανασφάλεια. Μην αναβάλεις το να ακούσεις έναν έμπειρο σύμβουλο, ρώτα τον και απαίτησε να σου βρει λύσεις άμεσα ,διότι η αναβλητικότητα μπορεί να σου στοιχίσει. Θυμήσου πως είναι σημαντικό να μην επηρεαζόμαστε από ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες του χώρου και δεν θεωρούνται ειδικοί στο κομμάτι του ασφαλιστικού κλάδου. Άλλωστε έκαστος στο είδος του!

Πληροφορήσου! Μάθε! Απέκτησε έναν σύμβουλο και νιώσε ασφαλής!

Από την: Αφροδίτη Τσιγκούρογλου, Ασφαλιστικός και Επενδυτικός Σύμβουλος e-mail:[email protected]

Επιχειρηματικότητα

Διενέργεια 1ης Ημερίδας στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Μελέτες για τη χάραξη στρατηγικής εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων»

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Συγκρότηση ολοκληρωμένης πολιτικής για την άσκηση της εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων σε αντικείμενα που εμπίπτουν στο επιστημονικό πεδίο της Χημείας» στην Αθήνα, την Τρίτη 03/10/2023 και ώρα 19:00 στην Ένωση Ελλήνων Χημικών, Κάνιγγος 27, 106 82, Αθήνα.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Μελέτες για τη χάραξη στρατηγικής εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων» και θα αναπτυχθούν οι κάτωθι θεματικές ενότητες που άπτονται του αντικειμένου του έργου:

  • Προτάσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτικών εργαστηρίων στις διαδικασίες αξιολόγησης της υγιεινής των εγκαταστάσεων ξενοδοχειακών μονάδων.
  • Προτάσεις για την απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου μονάδων παραγωγής αλκοόλης και την είσπραξη ειδικών φόρων κατανάλωσης.
  • Εξαγωγές σε τρίτες χώρες: προϋποθέσεις, πιστοποιητικά και έλεγχοι.
  • Χημικές και φυσικές δοκιμές βιομηχανικών προϊόντων ως προϋπόθεση για εξαγωγές σε τρίτες χώρες.
  • Απλοποίησης της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και δυνατότητες ενσωμάτωσης περιβαλλοντικών τεχνολογιών. 
  • Κατάρτιση Σχεδίων Προτάσεων βελτίωσης του Θεσμικού Πλαισίου για την άσκηση της εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Το έργο εντάσσεται στην εγκεκριμένη πράξη με τίτλο: «Mελέτες για τη χάραξη στρατηγικής εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων» με Κωδικό MIS 5104625, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Κερδίστε υποτροφίες και ενισχύστε την επιχειρηματική σας πορεία με το Female Founders Hub του Women On Top!

Είστε μια γυναίκα επιχειρηματίας με πάνω από τρία χρόνια εμπειρίας στον χώρο; Επιθυμείτε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, και θέλετε να συμβάλλετε σε μια κοινότητα με όραμα; Είστε έτοιμη να κάνετε το μεγάλο βήμα προς την επίτευξη των στόχων σας για την επιχείρησή σας;

Τότε το Female Founders Hub, η κοινότητα ανάπτυξης και υποστήριξης γυναικών επιχειρηματιών του Women On Top, είναι για εσάς! Έχουμε τις καλύτερες ειδήσεις για εσάς: Με τη στήριξη του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, εξασφαλίσαμε υποτροφίες για γυναίκες που θέλουν να γίνουν μέλη του!

Για να διεκδικήσετε μια από τις υποτροφίες του Female Founders Hub, που προσφέρει ευκαιρίες επιμόρφωσης, ενδυνάμωσης, δικτύωσης, χρηματοδότησης, mentoring και coaching, συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος έως τις 1/10 και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Female Founders Hub και τα οφέλη που προσφέρει, δηλώστε συμμετοχή στην επόμενη συνάντηση. Είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε στην επιτυχία της επιχείρησής σας!

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Ευκαιρίες δωρεάν εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για MKO

Οι αιτήσεις για τα επιτυχημένα προγράμματα Incubator & Accelerator του HIGGS μόλις άνοιξαν!

Για μια ακόμα χρονιά το HIGGS ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα Incubator, GSE Incubator και Accelerator. Τα τρία εξειδικευμένα προγράμματα του HIGGS, τα οποία προσφέρονται διαδικτυακά στοχεύουν στην υποστήριξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική.

Το πρόγραμμα Accelerator έχει στόχο την υποστήριξη ώριμων οργανώσεων με λειτουργία άνω των 2 ετών, σε ζητήματα στρατηγικής, business plan, διαμόρφωσης προτάσεων και οικονομικής βιωσιμότητας. Το πρόγραμμα έχει εξάμηνη διάρκεια και περιλαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική για (έως) 8 μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις. Ο Accelerator, με έναρξη τον Νοέμβριο του 2023, θα υλοποιηθεί σε 2 τρίμηνα, με εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα το καθένα, ξεκινώντας με ένα εντατικό Bootcamp 2 εβδομάδων. 

Τα προγράμματα Incubator και GSE Incubator (Green & Social Entrepreneurship Incubator) απευθύνονται σε νεοσύστατες ΟΚοιΠ (Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες, Σωματεία, Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης) και φορείς κοινωνικής και πράσινης επιχειρηματικότητας αντίστοιχα, προσφέροντας τους τα απαραίτητα εφόδια μέσω εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, ώστε να εξασφαλίσουν σωστό στρατηγικό σχεδιασμό, εσωτερική οργάνωση και λειτουργία. Ο στόχος των προγραμμάτων αυτών, είναι οι φορείς που ολοκληρώνουν την εκπαίδευση να είναι σε θέση να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και ανάπτυξή τους, είτε μέσω της προσέλκυσης χρηματοδότησης, είτε μέσω της ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας (GSE Incubator), σχετικής με το αντικείμενό τους. Τα προγράμματα Incubator και GSE Incubator, αφορούν αποκλειστικά φορείς που είναι σε διαδικασία εκκίνησης/ λειτουργίας/ επανεκκίνησης και έχουν αποκτήσει νομική υπόσταση τα τελευταία 2 χρόνια.

Η έναρξη των δωρεάν προγραμμάτων Incubator και GSE Incubator γίνεται κάθε Νοέμβριο και η διάρκειά τους κυμαίνεται από 12 έως 24 μήνες, ενώ και τα δύο προγράμματα μπορούν να δεχτούν (έως) 5 ενδιαφερόμενους φορείς το καθένα. 

Στο πλαίσιο των 3 προγραμμάτων συμπεριλαμβάνονται 4 εβδομάδες υποχρεωτικής εντατικής εκπαίδευσης (Bootcamp), εργαστήρια και σεμινάρια, one-to-one συναντήσεις και mentorship με εξειδικευμένους συνεργάτες και ειδικούς, αλλά και ευκαιρίες networking με άλλες ελληνικές και διεθνείς Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών, μέσα μαζικής επικοινωνίας, αλλά και χρηματοδότες.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων και για τα 3 προγράμματα (Incubator, GSE Incubator και Accelerator) ξεκινά τη Δευτέρα 28 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023. 

Για την κατάθεση αιτήσεων καθώς και για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα προγράμματα μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω links: 

Υποστηρικτές και Χορηγοί 

Μεγάλοι Δωρητές του προγράμματος Accelerator είναι το  Ίδρυμα Costas M. Lemos Foundation και το Κοινωφελές  Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Το GSE Incubator υλοποιείται σε συνεργασία με το NBG Business Seeds – Πρόγραμμα Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας. 

Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Αναστασία Ψωμά

Project Manager Acceleratorτηλ: +30 211 411 6300

Κιν: +30 6975 206  888email: [email protected]

Λίγα λόγια για το HIGGS

To HIGGS είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τo HIGGS, είναι πρωτοπόρο στο οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος (hub) υποστήριξης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων πρωτοβουλιών που έχουν θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα. 

Σε μόλις 7 χρόνια λειτουργίας  (2015 – 2022), η ομάδα του HIGGS υποστήριξε 204 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, βοηθώντας τες να διασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις άνω των 11.000.000€, να δημιουργήσουν 861 νέες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 360.000 ωφελούμενους. 

Μέσα από καλά δομημένα προγράμματα (Incubator, Accelerator, Green & Social Entrepreneurship Incubator), προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε ΜΚΟ πανελλαδικά. Ως κόμβος ενημέρωσης, πληροφόρησης και συνεργασίας, προωθούμε τη δικτύωση όλων των stakeholders του οικοσυστήματος. Παρακολουθώντας στενά τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και τις ανάγκες του, συντάσσουμε σχετικές μελέτες, δημιουργούμε εργαλεία ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building) και μέτρησης κοινωνικού αντικτύπου και διοργανώνουμε εκδηλώσεις με σκοπό τη διάχυση τεχνογνωσίας και το άνοιγμα σχετικών διαλόγων. 

Continue Reading

Trending