Connect with us

Επιχειρηματικότητα

Γιατί να έχω ιδιωτική ασφάλιση;

Ο κόσμος έχει αρχίσει να αναζητά λύσεις για την κάλυψη των προσωπικών του αναγκών και να στρέφεται ολοένα και περισσότερο στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης. Συνεπώς, δεν φαντάζει καθόλου τυχαίο πως έχει σημειωθεί μία σημαντική αύξηση στο κομμάτι της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα. Πλέον ο κόσμος, νιώθει πολύ πιο έντονα από κάθε άλλη φορά, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα να του χτυπούν την πόρτα. Ως ασφαλιστικός σύμβουλος νιώθω ότι το επάγγελμα που επέλεξα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς έχω την δυνατότητα να βοηθήσω να μειωθεί αυτή η ανασφάλεια που σημειώνεται ,είτε στο κομμάτι της υγείας και της ζωής  ,είτε στο κομμάτι της προστασίας της επαγγελματικής δραστηριότητας των ανθρώπων. Επομένως, ας δούμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης που θα ήταν καλό όλοι μας να γνωρίζουμε.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι αφορά και τι περιλαμβάνει ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης;

-Την ασφάλεια ζωής και την εξασφάλιση της οικογένειας(life insurance)

-Την ασφάλιση της υγείας(health insurance)

-Την ασφάλεια της επιχείρησης ή της κατοικίας(business insurance/home insurance)

-Την δημιουργία ενός κεφαλαίου με τη μορφή ασφαλιστήριου προγράμματος για συμπληρωματική κάλυψη στο κομμάτι της σύνταξης ή της αποταμίευσης (insurance holdings)

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα, γιατί να επιλέξει κανείς να ασφαλιστεί σε μία κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία με τη συμβολή του ασφαλιστικού του συμβούλου.

Πρώτο fact, η άμεση εξυπηρέτηση! Πολλοί από εμάς έχουμε ζήσει στιγμές ατελείωτης αναμονής σε επείγοντα δημόσιων νοσοκομείων ή σίγουρα είχαμε ένα συγγενή που έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν κοντινές διαθέσιμες ημερομηνίες για να εξυπηρετηθεί. Ακόμη, η υγειονομική κρίση που ζούμε έχει δημιουργήσει πολλά κενά στο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσοκομεία να θεωρούνται απλησίαστα. Το συμπέρασμα ποιο είναι; να οδηγείται ούτως η άλλως ο πολίτης σε μία ιδιωτική κλινική για να λύσει το πρόβλημα του. Επομένως, γιατί να μην είναι εξασφαλισμένος εξ αρχής και να κάνει χρήση της παροχές ενός ασφαλιστικού προγράμματος υγείας;

Δεύτερο fact, η ασφάλεια ζωής και η ισόβια εξασφάλιση της οικογένειας σου είναι από τα πιο οικονομικά ασφαλιστικά προγράμματα! Αν θεωρείς πως η ασφάλεια ζωής είναι ακριβή τότε δεν έχεις ενημερωθεί ορθά οπότε δοκίμασε να ενημερωθείς από κάποιον άλλον έγκυρο ασφαλιστικό πάροχο .-Αν με ρωτάς η life insurance είναι η σπουδαιότερη και σημαντικότερη ασφάλεια που οφείλει κάθε οικογενειάρχης να έχει-

Τρίτον, οι επιλογές σου είναι πολλές ανάλογα το δικό σου budget. Αυτό σημαίνει πως μία κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία μαζί με τους εξειδικευμένους συνεργάτες της, διαθέτει μία ποικιλία ασφαλιστικών προγραμμάτων για τον καθένα ανάλογα τις ανάγκες του!

Τέταρτον, τα ασφαλιστικά προγράμματα μίας top insurance company σου παρέχουν πολύ υψηλές καλύψεις και extra παροχές! Συνεπώς πληροφορήσου και βρες αυτό που σου ταιριάζει για να νιώσεις ασφαλής.

Συνεχίζοντας, ας παρουσιάσουμε ορισμένα tips που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση ζωής και υγείας και είναι σημαντικό να τα γνωρίζουμε

Tip No1

Όσο νεότερος τόσο πιο ασφαλίσιμος είσαι! Τι υποδηλώνει αυτό; Οι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι κατέχουν διπλό πλεονέκτημα, έχουν το χρόνο με το μέρος τους και συνήθως δεν παρουσιάζουν επιπλοκές στην υγεία τους. Άλλωστε για να αποκτήσεις μία ασφάλεια ζωής πρέπει να μην παρουσιάζεις σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλιώς είναι δυσκολότερο να ασφαλιστείς .Άρα, εκμεταλλεύσου την καλή σου υγεία!

Tip No2

Επέλεξε να ασφαλιστείς με τη βοήθεια ενός έμπειρου ασφαλιστικού συμβούλου! Οι απρόσωπες online ασφάλειες έχουν αρχίσει και εμφανίζονται σε πολλές διαφημίσεις είτε στην τηλεόραση είτε στο διαδίκτυο. Αν με ρωτάς ,αυτό είναι εύλογο διότι όπως προείπα στην αρχή, η ανασφάλεια έχει αυξηθεί και παράλληλα έχει αυξηθεί και η ζήτηση του κόσμου στο κομμάτι της ιδιωτικής ασφάλισης. Ολοένα και περισσότεροι στρέφονται προς αυτό τον θεσμό, όμως είναι σημαντικό να ενημερωθείς και να εξυπηρετηθείς από έναν επαγγελματία του χώρου. Το να μιλάς με έναν αυτόματο τηλεφωνητή με φωνητικές εντολές δε θα σε βοηθήσει άμεσα και έμπρακτα στο πρόβλημά σου. Επέλεξε να έχεις την άμεση επαφή με τον δικό σου ασφαλιστικό σύμβουλο για να έχεις και την καλύτερη εξυπηρέτηση. Ένας έμπειρος σύμβουλος θα σε παραπέμψει σε κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες, θα είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των συμβολαίων σου και θα είναι πάντοτε στη διάθεση σου να σου βρει εξατομικευμένες λύσεις σε ό,τι χρειάζεσαι βάσει των δικών σου αναγκών.

Tip No3

Πάντοτε οι οικογένειες μπορούν να ασφαλιστούν με σημαντικές εκπτώσεις! Που σημαίνει ότι ,μη φοβηθείς να ενημερωθείς για ασφάλιση υγείας όλων των μελών της οικογένειας σου. Υπάρχουν οικονομικά ασφαλιστικά προγράμματα με υψηλές παροχές για όλους ,αρκεί να ενημερωθείς!

Tip No4

Ενημερώσου άμεσα! Πληροφορήσου από τους εξειδικευμένος συμβούλους του χώρου και θα εκπλαγείς από τις επιλογές που υπάρχουν. Πλέον η ιδιωτική ασφάλιση είναι προσιτή για όλους και δεν θεωρείται αγαθό πολυτελείας!

Εν κατακλείδι,

Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να σου λύσει τα χέρια και να σου καλύψει μερικές από τις πιο σημαντικές σου ανάγκες ώστε να ζεις αξιοπρεπώς, και χωρίς ανασφάλεια. Μην αναβάλεις το να ακούσεις έναν έμπειρο σύμβουλο, ρώτα τον και απαίτησε να σου βρει λύσεις άμεσα ,διότι η αναβλητικότητα μπορεί να σου στοιχίσει. Θυμήσου πως είναι σημαντικό να μην επηρεαζόμαστε από ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες του χώρου και δεν θεωρούνται ειδικοί στο κομμάτι του ασφαλιστικού κλάδου. Άλλωστε έκαστος στο είδος του!

Πληροφορήσου! Μάθε! Απέκτησε έναν σύμβουλο και νιώσε ασφαλής!

Από την: Αφροδίτη Τσιγκούρογλου, Ασφαλιστικός και Επενδυτικός Σύμβουλος e-mail:[email protected]

Επιχειρηματικότητα

8+1 Συμβουλές για Καλύτερη Προώθηση Προϊόντων και Υπηρεσιών

Η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την επιτυχία κάθε επιχείρησης. Είναι ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις επικοινωνούν την αξία και τα οφέλη των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους στους καταναλωτές, επηρεάζοντας την απόφαση αγοράς. Χωρίς κατάλληλη προώθηση, ακόμη και το πιο καινοτόμο προϊόν μπορεί να παραμείνει άγνωστο στο κοινό και να μην αποδώσει τα αναμενόμενα κέρδη. Σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός είναι έντονος και οι καταναλωτές έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ, η ανάγκη για αποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ γίνεται επιτακτική. Οι καταναλωτές σήμερα έχουν πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών και είναι πιο ενημερωμένοι και απαιτητικοί.

Έτσι, η ανάπτυξη μιας ισχυρής στρατηγικής προώθησης μπορεί να βοηθήσει μια επιχείρηση να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

  1. Γνωρίστε τους Πελάτες σας – Τα χαρακτηριστικά των πελατών σας (ηλικία, εισοδήματα, φύλο, εκπαίδευση, οικογενειακή κατάσταση, επάγγελμα, τόπος κατοικίας) πρέπει να αποτελούν τον οδηγό της επιλογής των μεθόδων προώθησης που θα επιλέξετε: ηλεκτρονική ή έντυπη αλληλογραφία, προβολή σε εφημερίδες και περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, κ.α.
  2. Προϋπολογίστε – Εξετάστε τον προϋπολογισμό σας και καθορίσετε τι μπορείτε να διαθέσετε στην προώθηση. Εξετάστε τις κινήσεις των ανταγωνιστών σας και υπολογίστε πόσο ξοδεύουν για το μάρκετινγκ τους.  Ζητήστε από τις διαφημιστικές εταιρείες να σας δώσουν αναλυτικά στοιχεία απόδοσης διαφημίσεων ανά κλάδο και γεωγραφική περιοχή.
  3. Μοιράστε τα Χρήματά σας – Επιλέξτε περισσότερες από μια μεθόδους για την προσέγγιση των ομάδων και της αγοράς που στοχεύετε.  Επιστολές, έντυπη και ηλεκτρονική διαφήμιση, ραδιόφωνο, κ.α. λειτουργούν συνδυαστικά για την ενίσχυση του μηνύματος. Το βασικό στοιχείο είναι η επανάληψη.
  4. Σκεφτείτε Δημιουργικά – Μερικές φορές οι καλύτερες ιδέες απαιτούν περισσότερη έμπνευση παρά χρήματα. Σκεφτείτε νέες μεθόδους προώθησης της επωνυμίας σας:  σε χαρτί περιτυλίγματος, σε ποντίκια των υπολογιστών, κλπ.
  5. Προωθήστε το Προφίλ σας – Η προώθηση του προφίλ σας διαφημίζει το όνομα σας, το τι είστε ή το βασικό σας μήνυμα, δημιουργεί και διατηρεί την παρουσία σας στην αγορά. Η διαφήμιση προϊόντων αποσκοπεί σε άμεσες ενέργειες, όπως η προώθηση κάποιας ειδικής έκπτωσης, ή το να πείσετε τους πελάτες να τηλεφωνούν για περισσότερες πληροφορίες.
  6. Μετρήστε το Αποτέλεσμα – Χρησιμοποιήστε μια ειδική προσφορά, ή το όνομα ενός πωλητή σας για να διευκολυνθείτε στη μέτρηση της επιτυχίας ή αποτυχίας κάποιας συγκεκριμένης διαφήμισης.
  7. Αξιολογήστε και Εκτιμήστε – Αφιερώστε χρόνο με τους πελάτες σας για να προσδιορίστε γιατί είναι ικανοποιημένοι ή όχι. Ετοιμάστε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο για τον προσδιορισμό του τρόπου ζωής τους και το κίνητρο των αγορών τους.
  8. Μην το παραμελείτε – Πολλές επιχειρήσεις δεν θεωρούν τη διαφήμιση ως ένα πάγιο έξοδο. Αν δεν επενδύετε χρήματα στη διαφήμιση οι πωλήσεις γενικώς θα πέσουν. Καθορίστε τα έξοδα διαφήμισης μέσα στον προϋπολογισμό σας και ακολουθήστε το σχέδιο σας σε καλές και κακές οικονομικές περιόδους.
  9. Μη γίνεστε ο Διαφημιστής σας – Πολλές επιχειρήσεις αγωνίζονται για την αύξηση των πωλήσεών τους χωρίς να ξοδεύουν χρήματα στη διαφήμιση. Είναι αποτελεσματικότερο το να ξοδέψετε κάτι παραπάνω και να συνεργαστείτε με κάποια διαφημιστική εταιρεία ή έναν ειδικό σύμβουλο, παρά να προσπαθείτε μόνοι σας να παράγετε τη διαφήμισή σας. Οι διαφημίσεις που δεν σχεδιάζονται επαγγελματικά μπορεί να μην αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και πολλές φορές να δώσουν κακή εικόνα της επιχείρησής σας.
Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Αλλαγές και… Επιχειρήσεις!

Η έννοια της αλλαγής έχει απασχολήσει τον άνθρωπο από τότε που έκανε την εμφάνισή του σ’ αυτόν τον πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ακόμα και μετά την πάροδο πολλών χιλιάδων χρόνων η αλλαγή συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο της ανθρώπινης πραγματικότητας, τόσο καυτή και τόσο επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

            Πως αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι την αλλαγή;

            Δοκιμάστε να κάνετε ένα απλό τεστ.

Ζητήστε από τους φίλους και συνεργάτες να σας πουν πως αντιλαμβάνονται την έννοια της αλλαγής και θα διαπιστώσετε ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν αρνητική στάση και αρνητικές αντιλήψεις.

Επίσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες, όπου στο μυαλό των ερωτηθέντων η αλλαγή είναι ταυτόσημη με το φόβο, τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, το άγχος, την απειλή, το μπέρδεμα και την άρνηση.

            Που συναντούμε την αλλαγή;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η αλλαγή απαντάται σε όλες ανεξαιρέτως τις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής, π.χ. στο σπίτι, στη δουλειά, στις σχέσεις, στους φίλους, στην οικονομία, στην πολιτική, στην κοινωνία, στις τέχνες, στην επικοινωνία, στην επιστήμη και φυσικά στην τεχνολογία. Σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση, εκπαιδεύω στελέχη σε επιχειρήσεις για το πώς να διαχειριστούν την αλλαγή σε επιχειρησιακό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Το γεγονός αυτό, αποκαλύπτει ότι στην πράξη η αλλαγή αφενός αποτελεί πολύ συχνή πρακτική, και αφετέρου ότι υπάρχει έντονη ανάγκη εκπαίδευσης των στελεχών στους τρόπους διαχείρισής της.

Οι επιχειρήσεις, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, να εδραιωθούν και να αναπτυχθούν μέσα στο σκληρά ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, έρχονται αντιμέτωπες με μια σειρά αλλαγών. Μερικά από τα πιο συχνά και χαρακτηριστικά παραδείγματα επιχειρησιακών και οργανωσιακών αλλαγών είναι τα παρακάτω :  Αλλαγή επωνυμίας, αλλαγή λογότυπου, αλλαγή διοίκησης ή και ανώτατων στελεχών, αλλαγή προσωπικού, αλλαγή στρατηγικής, αλλαγή πολιτικών, αλλαγή προϊόντος, αλλαγή τοποθεσίας, αλλαγή γραφείων, αλλαγή τεχνολογίας, αλλαγή γραμμής παραγωγής, επέκταση δραστηριοτήτων, διεύρυνση προϊοντικής γκάμας, συγχώνευση ή εξαγορά από άλλη εταιρία, αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής, αλλαγή διαφημιστικής εκστρατείας, κ.α. Προκειμένου να αντεπεξέλθουν επιτυχώς στις παραπάνω αλλαγές, οι επιχειρήσεις καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη τη διαχείριση αλλαγής.

            Τι καλείται διαχείριση αλλαγής (change management);

Η Διαχείριση της Αλλαγής, αποτελεί μία συστηματική προσέγγιση αντιμετώπισης της αλλαγής, η οποία περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την αναγνώριση, τον έλεγχο και τη σταθεροποίηση των διαδικασιών της αλλαγής, τόσο από τη σκοπιά της επιχείρησης όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ποια είναι η πρώτη αντίδραση των εργαζομένων σε μια οποιαδήποτε επερχόμενη αλλαγή; Ύστερα από μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια βάση, έχει αποδειχθεί ότι η πρώτη και η πιο συνηθισμένη, αντίδραση των εργαζομένων στην ανακοίνωση μιας επερχόμενης αλλαγής είναι το σοκ. Μετά το σοκ, ανακαλύφθηκε ότι ακολουθούν δύο πολύ πιθανά σενάρια. Στο πρώτο σενάριο, το αρχικό σοκ δίνει τη θέση του στο φόβο και στη συνέχεια στην ανάπτυξη αρνητικής στάσης απέναντι στην επερχόμενη αλλαγή. Στο δεύτερο σενάριο, μετά το σοκ εμφανίζεται ένα αίσθημα απειλής το οποίο σχετίζεται άμεσα με το αν θα συνεχίσει ο εργαζόμενος να κατέχει την ίδια θέση μέσα στην εταιρία του μετά το πέρας των διαδικασιών της αλλαγής.

Η ύπαρξη απειλής στον εσωτερικό κόσμο του εργαζόμενου οδηγεί στη δημιουργία συναισθημάτων όπως η σύγχυση, η ενοχή και η απογοήτευση, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν στη δημιουργία εχθρικής συμπεριφοράς του εργαζόμενου απέναντι στην επερχόμενη αλλαγή. Η τελική συμπεριφορά και στα δύο σενάρια, άρνηση και εχθρότητα, αποτελεί πηγή πολλών προβλημάτων και οδηγεί τις επιχειρήσεις σε αποτυχημένες πρακτικές και αποτελέσματα.

Αντιθέτως, αυτό που πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις είναι να μετατρέψουν το αρχικό σοκ σε ενεργητική συμμετοχή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, εκ των οποίων οι κυριότεροι είναι η συνεργασία με τους εργαζόμενους, η επεξήγηση σε αυτούς και η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της αλλαγής για το καλό της επιχείρησης, η δημιουργία οράματος, η εξασφάλιση της θέσης τους στην εταιρία και η εκπαίδευσή τους. Η ενεργητική συμμετοχή των εμπλεκομένων στις διαδικασίες της αλλαγής, θα τους ενεργοποιήσει θετικά και θα τους δώσει την απαραίτητη ώθηση και τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται για να υπερπηδήσουν τα εμπόδια που θα εμφανιστούν μπροστά τους.

Έτσι, αντί για αρνητική ή εχθρική συμπεριφορά, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η υιοθέτηση της αλλαγής και η ομαλή ανάπτυξη και εξέλιξη της επιχείρησης.

Αζαρίας Αλμπέρτο

Συμβούλου Επιχειρήσεων και Επαγγελματία Εκπαιδευτή Στελεχών

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Επενδύστε στους ανθρώπους σας…γιατί η απόλυση δεν είναι λύση!!!

Η επιλογή της περικοπής του προσωπικού, έχοντας ως άλλοθι την οικονομική κρίση, δεν είναι η ορθότερη. Η οικονομική κρίση σίγουρα επιδεινώνει τα «κακώς κείμενα», αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η μείωση του αριθμού των εργαζομένων σε μια επιχείρηση θα δώσει τη λύση. Η αναθεώρηση όλης της στρατηγικής διοίκησης της επιχείρησης συμπεριλαμβανομένου του οράματος, της αποστολής, της διαχείρισης των πόρων και κυρίαρχα των ανθρώπινων πόρων, των εφαρμοζόμενων πολιτικών και πρακτικών και του συστήματος των αξιών και της επιχειρησιακής ηθικής ανοίγει το δρόμο προς την αναζήτηση της επιτυχίας.

Σε πολλές επιχειρήσεις η τακτική της απόλυσης με στόχο τη μείωση των εξόδων βελτίωσε προσωρινά τα οικονομικά τους στοιχεία, αλλά δεν οδήγησε στην ανάπτυξη της επιχείρησης. Επιπρόσθετα, αυτή η τακτική είχε σαν αποτέλεσμα να απομακρυνθούν κάποιοι αξιόλογοι εργαζόμενοι που αναφέρονταν είτε στη χαμηλότερη είτε στην υψηλότερη βαθμίδα, η έλλειψη των οποίων δημιούργησε ένα μεγάλο κενό που δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί και να επιτρέψει στην επιχείρηση να συνεχίσει την πορεία της ομαλά, όσο αυτό είναι εφικτό, δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός και οι αλλαγές στο εξωτερικό επιχειρησιακό περιβάλλον της επιχείρησης δεν περιμένουν.

Θα ήταν λοιπόν σκόπιμο, η μείωση του προσωπικού να μην γίνεται με κυρίαρχο το κριτήριο της μείωσης των εξόδων. Πριν να ληφθεί η απόφαση απομάκρυνσης κάποιου εργαζόμενου από την επιχείρηση, θα πρέπει η επιχείρηση να αξιολογήσει την παρουσία της στην επιχειρησιακή σκηνή, τη δυναμική της και την προοπτική ανάπτυξής της. Η φιλοσοφία της ηγεσίας της, η αξιολόγηση και παραγωγικότητα των εργαζομένων της, η δυνατότητα προσαρμογής της στις αλλαγές είναι σημαντικά πεδία προς ανάλυση.

Η συνειδητοποίηση της κάθε επιχείρησης ότι οι άνθρωποί της είναι η δύναμή της θα την οδηγήσει στο να επενδύσει με σωστό τρόπο στο προσωπικό της. Η γνωριμία των εργαζομένων της με την ανάλυση των ικανοτήτων, δεξιοτήτων και ταλέντων του κάθε ανθρώπου που βρίσκεται στην επιχείρηση με στόχο το «πως μπορεί αυτός να αξιοποιηθεί καλύτερα», θα την οδηγήσει σε αναζήτηση λύσεων για ανάπτυξη παρά σε βραχυπρόθεσμη περικοπή δαπανών.

Η συνέπεια αυτής της γνωριμίας σε βάθος θα είναι η διαχείριση των ταλέντων του κάθε ανθρώπου, αλλά  και η δέσμευσή του να παραμείνει στην επιχείρηση γιατί το μέλλον της θα εξαρτάται και από τον ίδιο. 

Επομένως, ο στρατηγικός σχεδιασμός του ανθρώπινου δυναμικού, η δέσμευση του εργαζόμενου, η ανάπτυξη της σωστής ηγεσίας,  η διαχείριση των ταλέντων, η διαχείριση αλλαγών και η ευελιξία φαίνεται ότι αποτελούν τους θεμέλιους λίθους για την ανάπτυξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε περιόδους κρίσης.

Continue Reading

Trending