Connect with us

Εκδηλώσεις

«Γυναίκα, Άθληση και Κοινωνία»

Η Πανελλήνια Ένωση Προώθησης των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ (Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ.) σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Εκπαίδευσης & Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης & υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Γυναίκα, Άθληση και Κοινωνία» την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019 & ώρα 17:30 στην Αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Η έναρξη κηρύχθηκε με τους χαιρετισμούς των επισήμων.

O Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Αλέξανδρος Θάνος χαιρέτησε και έδωσε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα και την υποστήριξη για την πολύπτυχη δράση της Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ.

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προώθησης των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ (Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ.), Δρ. Μαρία Μήτσιου, αναφέρθηκε στη σημασία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας και μας γνώρισε την ένωση για τη γυναίκα σε επίπεδο άθλησης, αλλά και επαγγελματικής προοπτικής.

Η Αντιπρόεδρος της ΠΕ.Π.Γ.Α.Σ. και μακροχρόνιο μέλος, κα Πολυξένη Θωμά αναφέρθηκε στην ίδρυση και σστο όραμα της ένωσης.

Η Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης & Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Χρυσή Ολυμπιονίκης, άφησε το δικό της αισιόδοξο μήνυμα για τη δύναμη της γυναίκας.

Η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Διευθύντρια Ολυμπιακού Μουσείου, Β´Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών αναφέρθηκε εκτενώς στο Ολυμπιακό Ιδεώδες και στους Φορείς πολιτισμού.

Η Κούλα Γιαννακίδου, τ. Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού, Βαλκανιονίκης και Συντονίστρια του παραρτήματος Θεσσαλονίκης Π.Α.Σ.Γ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» μίλησε για τις πολύπτυχες δυνατότητες της γυναίκας για άθληση και υψηλές διοικητικές θέσεις.

Κλείνοντας, η κα Ραμπέα Ιατρίδου, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια & Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναφέρθηκε μέσω τριών περιπτώσεων προσφοράς στην αλληλεγγλυη ως μονομάτι ενίσχυσης του αθλητισμού.

Η Βράβευση της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και της Εταιρίας Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών, κας Μαρίας-Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την επιστημονική ημερίδα με ένα αισιόδοξο μήνυμα αρωγής, υποστήριξης και ανάδειξης του επιστημονικού έργου της Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ. Επιπλέον, δώρισε τον τόμο «60 women
contributing to the 60 years of UNESCO». Σε αυτό τον συλλογικό τόμο και μεταξύ των 60 γυναικών στον κόσμο οι οποίες συμμετείχαν σε αυτή την σημαντική επέτειο του Οργανισμού τιμήθηκε και η διακεκριμένη συμβολή της Ελλάδας, στο πρόσωπο και την προσφορά της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής κας Αικατερίνης Τζιτζικώστα.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Δρ. Παναγιώτα Μπαλάσκα, μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ.

Η ημερίδα έκλεισε με την παρότρυνση της Προέδρου, Δρ. Μαρίας Μήτσιου, να γίνουν όλοι αρωγοί στην μοναδική επιστημονική ένωση για τη γυναίκα και τον αθλητισμό σε επίπεδο άθλησης, αλλά και επαγγελματικής προοπτική σε διοικητικά και ενημέρωσε για την έκδοση του επόμενου τεύχους του επιστημονικού περιοδικού «Γυναίκα και Άθληση».

Σε όλους τους παρευρισκόμενους δόθηκε από ένα τριαντάφυλλο και από ένα επετειακό τεύχος του επιστημονικού περιοδικού. «Γυναίκα και Άθληση».

Πηγή

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Ανοιχτή Διαδικτυακη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το τμήμα Παιδιού του Όμιλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων γιορτάζει το παιδικό βιβλίο με μια διαδικτυακή ανοιχτή εκδήλωση.

Η συγγραφέας και παιδαγωγός  Λητώ Τσακίρη – Παπαθανασίου μελος του Ομίλου,  της Ibby, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της International Action Art Ελλάδος, θα είναι αφηγήτρια παραμυθιών στη διαδρομή  ανοιχτής  εκδήλωσης  προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου από το Όμιλο για την UNESCO CLUB PIRAEUS & ISLANDS  και την International Action  Art  Ελλάδος Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού

Βιβλίου Παρασκευή  2 Απριλίου 2021 ώρα 06:00μμ Athens

Join Zoom Meetinghttps://us02web.zoom.us/j/88411751426?pwd=aXBiLzFKN3cybThYY1ordTdRRGswQT09
Meeting ID: 884 1175 1426Passcode: 2TALxK

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Youthnest:5 χρόνια δραστηριότητας στην Ελλάδα

Τα 5 χρόνια δραστηριότητας στην Ελλάδα κλείνει ο οργανισμός καινοτομίας Youthnest, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του πάνω στη διαχείριση έργων(project management)  ,στο σχεδιασμό υπηρεσιών (service design ),καθώς και στη διεξαγωγή εκπαιδεύσεων (workshop & facilitation)  σε περισσότερους από 31.122 ανθρώπους, 82+ συνεργάτες, 10+ χώρες και με 96% θετικά σχόλια στο σύνολο.

Ο λόγος που δημιουργήθηκε οργανισμός ήταν να μελετήσουμε πιο συστημικά τις ρίζες των κοινωνικών προβλημάτων στην Ελλάδα, να αναζητήσουμε ουσιαστικές λύσεις εκσυγχρονίζοντας τον τρόπο που στήνουμε projects και ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες, εκπαιδεύοντας παράλληλα πάνω από 2.000 ανθρώπους σε μεθοδολογίες που μπορούν να κάνουν την δουλειά τους και την ζωή τους καλύτερη. Από περιβαλλοντικές δράσεις μέχρι υπηρεσίες υγείας, αλλάζουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις κοινωνικές προκλήσεις, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας τον αντίκτυπο κάθε κοινωνικής δράσης που οργανώνει ένας Δήμος, μια Περιφέρεια, ένα τμήμα CSR, ένα ερευνητικό κέντρο, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ή μια οργάνωση.

Για να γιορτάσουμε τα δικά μας γενέθλια, σχεδιάσαμε μια σειρά δράσεων, προωθώντας ανοιχτά όσα μάθαμε τόσα χρόνια σε όλους και όλες ανεξαιρέτως: Τον Μάρτιο εστιάζουμε στο ουσιαστικό Project management, τον Απρίλιο στο ανθρωποκεντρικό Service Design και τον Μάιο σε αποτελεσματικά Workshop & Facilitating. Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 (18.00-19.30), στο κεντρικό μας event “10 πράγματα που μάθαμε για την συστημική προσέγγιση κοινωνικών projects & υπηρεσιών στην Ελλάδα” για να μας γνωρίσετε και να εκμαιεύσετε χρήσιμες πληροφορίες και για το δικό σας καθημερινό έργο. Εγγραφείτε σήμερα εδώ δωρεάν.

Ακόμη, σας προσκαλούμε σε μια σειρά δράσεων που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες για να ενημερωθείτε, να εκσυγχρονίσετε τον τρόπο  που εργάζεστε και να δικτυωθείτε:

Μάρτιος – Project Management

  1. Δωρεάν εργαστήριο: Ψηφιακά εργαλεία project management που θα ανανεώσουν την δουλειά σου (Τετάρτη 22 Μαρτίου 2021, 18.00-19.00) Εγγραφείτε σήμερα δωρεάν.
  1. 2ήμερο εργαστήριο: Η μεθοδολογία του project management στην Ελλάδα του 2021 (29 & 31 Μαρτίου, 18.00-21.00) Διαβάστε περισσότερα και εγγραφείτε στο link

Απρίλιος-Service Design

  1. Event: Ο (ανα)σχεδιασμός κοινωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα (Service Design) (Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, 18.00-20.00) Εγγραφείτε σήμερα δωρεάν.
  1. 2ήμερο εργαστήριο: Μάθε πώς να στήνεις σωστά μια υπηρεσία (Service design) 

(26 & 28 Απριλίου, 18.00-21.00) Διαβάστε περισσότερα και εγγραφείτε στο link

Μάιος-Workshop & Facilitation

  1. Event: Η ψηφιακή εκπαίδευση στην μετά COVID-19 εποχή (Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, 18.00-19.30) Εγγραφείτε σήμερα δωρεάν.
  1. 2ήμερο εργαστήριο: Πώς συντονίζεις ψηφιακά εκπαιδεύσεις & μαθήματα (24 & 26 Μαΐου 2021, 18.00-21.00) Διαβάστε περισσότερα και εγγραφείτε στο link

Έχετε ερωτήσεις; 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Continue Reading

Lifestyle

Νέες προοπτικές δημιουργεί το “Film O’Clock International Festival”

Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τις νέες τάσεις για την δημιουργία και προώθηση της διακριτικής κινηματογραφικής ταυτότητας της Περιφέρειας, καθώς και την ανάδειξή της, σε τόπο προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών ,μέσα από την συμμετοχή του στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ , Film O’Clock International Festival (Ρουμανία) ,το οποίο διεξάγεται μέσω του διαδικτύου και ολοκληρώνεται σήμερα.

Στο Film O’Clock International Festival συμμετείχαν επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου και εκπρόσωποι από κινηματογραφικούς οργανισμούς. Σε αυτό το Festival, το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσκλήθηκε και έλαβε μέρος σε δύο συναντήσεις επαγγελματιών, -industry talks-, μαζί με άλλους επαγγελματίες και εκπροσώπους. Οι επαγγελματίες και οι εκπρόσωποι προέρχονταν από τις πέντε χώρες, τις οποίες ενώνει ο 25ος ανατολικός μεσημβρινός, Λιθουανία, Ρουμανία, Ελλάδα, Αίγυπτος και Νότια Αφρική.

«Αξιοποιούμε τα εργαλεία που μας δίνει το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της περιοχής μας στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών, προβάλλοντας τις υπηρεσίες του, αλλά και αναδεικνύοντας τις δράσεις του για την προώθηση της διακριτής κινηματογραφικής ταυτότητας της περιοχής μας το 2021. Η συμμετοχή μας σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και η αλληλεπίδρασή με εκπροσώπους όλων των πεδίων της οπτικοακουστικής παραγωγής μάς προσφέρει νέες προοπτικές δικτύωσης και συνεργασίας, ιδιαίτερα χρήσιμες στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας. Παράλληλα, μας επιτρέπει να συντονιστούμε με τις ανάγκες των επαγγελματιών του χώρου, ώστε να συνεισφέρουμε, με κάθε διαθέσιμο μέσο, στην ανάκαμψη του κλάδου και την προσέλκυση παραγωγών στην Κεντρική Μακεδονία, στην ενίσχυση του κινηματογραφικού τουρισμού και στην προαγωγή της πλούσιας κινηματογραφικής κληρονομιάς της περιοχής μας», δήλωσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

Κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών συναντήσεων του Film O’Clock International Festival, παρουσιάστηκαν οι προοπτικές του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συνεισφέρει στη διάδοση της πλούσιας κινηματογραφικής ιστορίας και την ενδυνάμωση της διακριτής πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής, όπως αποτυπώνεται στον κινηματογράφο. Στην πρώτη επαγγελματική συνάντηση, με θέμα «Ανακαλύπτοντας την κινηματογραφική κληρονομιά», η αν. προϊσταμένη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Λίνα Μυλωνάκη αναφέρθηκε στις νέες προοπτικές που διανοίγει το Film Office για την προώθηση του κινηματογραφικού πολιτισμού στην Κεντρική Μακεδονία. Επίσης, έκανε λόγο για τις επικείμενες δράσεις του Film Office για το 2021, που αφορούν σε ζητήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, όχι μόνο των επαγγελματιών του οπτικοακουστικού τομέα, αλλά και του ευρύτερου κοινού, με απώτερο στόχο την προαγωγή της κινηματογραφικής κληρονομιάς στην περιοχή.

Στη δεύτερη συνάντηση επαγγελματιών του Film O’Clock International Festival, που ήταν αφιερωμένη στις «ευκαιρίες για υλοποίηση κινηματογραφικών παραγωγών στον 25ο ανατολικό μεσημβρινό»,  παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την υποστήριξη και τη διευκόλυνση οπτικοακουστικών παραγωγών που υλοποιούνται στην περιοχή, όπως διαμορφώνονται στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία. 

Continue Reading

Trending