Connect with us

Γαστρονομία

Δυναμικές δράσεις για την εξάπλωση του οινικού και γαστρονομικού τουρισμού

Το νέο επαγγελματικό – συνεργατικό  δίκτυο «ATTICA WINE AND FOOD EXPERIENCE», τη σύνθεση του οποίου αποτελούν οι καλύτεροι οινοπαραγωγοί της Αττικής, αλλά και επαγγελματίες από τον χώρο της γαστρονομίας, του τουρισμού, και της επικοινωνίας, παρουσίασε το νέο του κόμβο στο Internet με στόχο την εξάπλωση του οινικού τουρισμού και της γαστρονομίας της Αττικής, ένα εργαλείο που θα υποστηρίξει όλες τις μελλοντικές του δράσεις. Βασικός στόχος του δικτύου είναι η προβολή των οινοποιών αλλά και όλων των επαγγελματιών της γαστρονομίας της Αττικής, ιδίως στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αττική αλλά δεν γνωρίζουν τι παράγει αυτή η γη.

Το δίκτυο “Attica Wine and Food Experience” ξεκίνησε από μια ομάδα οινοποιών της Aττικής με αγάπη, όχι μόνο για το κρασί, αλλά και για τον τόπο μας στον οποίο γεννήθηκε η ιδέα της φιλοξενίας και της δημοκρατίας. Μαζί μας συντάχθηκαν και άλλοι επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού, της γαστρονομίας και της επικοινωνίας, με στόχο να προβάλλουμε την Αττική ως πρώτο τουριστικό προορισμό. Επιπλέον, το «Attica Wine and Food Experience» στοχεύει στη διαφύλαξη, στη μελέτη και στην έρευνα, στην προαγωγή και στην υποστήριξη του αττικού γαστρονομικού πολιτισμού, της λαογραφίας και των προϊόντων διατροφής, όπως επίσης και στη σύνδεσή τους με την αττική κουζίνα“, τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Γιώργος Βασιλείου, πρόεδρος του Attica Wine and Food Experience.

Είμαστε εδώ για να σας δείξουμε πως  ακόμη και μια απλή επίσκεψη σε ένα οινοποιείο μπορεί να εξελιχθεί σε μια μοναδική εμπειρία συνδυάζοντας περιηγήσεις σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους στην Αττική, εστιατόρια υψηλού επιπέδου,  διαλέξεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και άλλα πολλά, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι το καλό κρασί ταιριάζει με κάθε είδους απόλαυση“, τόνισε η κ. Μαρία Αλιφραγκή αντιπρόεδρος του Attica Wine and Food Experience.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τη δημιουργία του «Attica Wine and Food Experience» και με την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής έχουν γίνει δράσεις διόλου ευκαταφρόνητες. Συνοπτικά, έχουν γίνει επαγγελματικά ραντεβού και παρουσίαση στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market 2018, συμμετοχή στην έκθεση Philoxenia στην Θεσσαλονίκη, υλοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης τουριστικών γραφείων από την Ευρώπη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής που γνώρισαν από κοντά πολλά από τα μέλη μας και το τουριστικό προϊόν που προσφέρουν, συμμετοχή στο «FVW Workshop Athens – Attica 2019» με στόχευση τη γερμανική αγορά, και διοργάνωση δείπνου γνωριμίας στο γνωστό εστιατόριο της Αθήνας, στέκι του μεγάλου μας συνθέτη Μάνου Χατζιδάκη, “Μαγεμένος Αυλός”.

Στις μελλοντικές δράσεις του δικτύου συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία σελίδων στα social media, διαδικτυακό marketing μέσω της google, προβολή σε δημοφιλή site τουρισμού και οινογαστρονομίας, δημιουργία θεματικών βίντεο για τον οινοτουρισμό, δημιουργία ενός εμπορικού βίντεο, οργάνωση εκδηλώσεων στα επισκέψιμα οινοποιεία και wine bars & bistorts, συμμετοχή σε εκθέσεις εξωτερικού, και η συνέχιση της φιλοξενίας ταξιδιωτικών πρακτόρων από το εξωτερικό.

Πηγή

Continue Reading

Προϊόντα

Ποιότητα και οικονομία αυτή είναι η … ‘’επιλογή μου’’

Στα Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ δημιουργήσαμε την σειρά  «επιλογή μου», σε δεκάδες κατηγορίες προϊόντων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Πρόκειται για προϊόντα εφάμιλλής ποιότητας με τα national brands και φθηνότερα 25% με 30%.  

Τα Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας «επιλογή μου», επιλέγονται σε συνεργασία με τους καλύτερους παραγωγούς στις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές πιστοποίησης και ασφάλειας με την τέλεια σχέση ποιότητας- τιμής.

Ποιοτικές και οικονομικές προτάσεις για τις βασικές ανάγκες με 850+ προϊόντα για απολαυστικούς συνδυασμούς!  Χαρτικά, είδη παντοπωλείου στα τυποποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα είδη & είδη ψυγείου (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά), ζωοτροφές, καλλυντικά, είδη οικιακής χρήσης, χυμοί & αναψυκτικά, είδη πρωϊνού κ.λπ.

Επιπλέον, έως τις 20 Οκτωβρίου, επιλέγοντας τα προϊόντα «επιλογή μου», κερδίζετε ακόμη περισσότερους πόντους με την κάρτα Club ΚΡΗΤΙΚΟΣ σε όλα τα καταστήματα ΚΡΗΤΙΚΟΣ και online. 

Στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ φροντίζουμε να σας προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό κάθε μέρα!

Η ανανεωμένη συλλογή των προϊόντων «επιλογή μου», βρίσκετε ήδη στα ράφια και ο εμπλουτισμός της συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Continue Reading

Γαστρονομία

Κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι μέλι και κανέλα

Νόστιμα κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι, πετρόμυλου που περιέχει υψηλό ποσοστό υδατανθράκων και ινών, υψηλότερη αναλογία πρωτεΐνης από τα άλλα άλευρα και gluten free.

 Yλικά

150 ml. χυμό πορτοκάλι

150 ml  νερό εμφιαλωμένο

150 ml ηλιέλαιο

150 γρ. μαργαρίνη

15 γρ. μαγειρική σόδα

15 γρ. baking powder

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ελάτης

1 πρέζα αλάτι

20 γρ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

300 γρ. αλεύρι ρεβίθι, gluten free, Horafi

700 γρ. αλεύρι μαλακό 70% ή αλεύρι gluten free

Για το φινίρισμα

Χυμό από ένα πορτοκάλι για να βρέχουμε τα χέρια μας

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μικρότερη ταχύτητα.

Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και βροχηδόν τα άλευρα.

Βάζουμε στο μίξερ το γάντζο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε 15 λεπτά ακόμη, σε θερμοκρασία δωματίου.

Βρέχουμε τα χέρια μας με χυμό πορτοκαλιού και πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε πλεξούδες ή κουλουράκια.

Σε ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200οC για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και να μείνουν τραγανά.

Μικρά μυστικά

Προσοχή δεν τα σκεπάζουμε όταν τα βγάλουμε από το φούρνο για να κρυώσουν γιατί θα μαλακώσουν.

Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό… αν βέβαια περισσέψουν κουλουράκια, πράγμα δύσκολο.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN REBRANDING. Νέα εικόνα νέα εμπειρία!

Το rebranding της Pizza Fan συνεχίζεται με επιτυχία λανσάροντας μια νέα καλαίσθητη εικόνα για την εταιρεία που τα τελευταία 25 χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο της εστίασης με 80 καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και με μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα προϊόντα που άλλαξαν τα δεδομένα.

Νέο λογότυπο, νέα εταιρική ταυτότητα, νέα δημιουργική κατεύθυνση στα  καταστήματα με μινιμαλιστική προσέγγιση, ωραίοι χώροι και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, φέρνουν μια ολοκαίνουργια εμπειρία που μας φτιάχνει τη διάθεση. 

Παράλληλα καταστήματα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη αλλάζουν θέση, μετακομίζοντας σε πιο κεντρικά σημεία της πόλης που τα φιλοξενεί, κάνοντας την πρόσβαση ακόμα πιο εύκολη και βελτιώνοντας τους χρόνους παράδοσης. 
Το πετυχημένο rebranding της Pizza Fan σκοπό έχει να καλωσορίσει το κοινό της στο κατάστημα δίνοντάς σε όλους τη δυνατότητα για ακόμα καλύτερες τιμές και ειδικές προσφορές take away. Αυτό το μήνα ολοκληρώθηκαν τα καταστήματα Μεγάρων, Νέας Ερυθραίας, Παγκρατίου, Εξαρχείων, Κερατσινίου, Πεύκης, Αρτέμιδας και Παλαιού Φαλήρου.

Continue Reading

Trending