Connect with us

Γαστρονομία

Δυναμικές δράσεις για την εξάπλωση του οινικού και γαστρονομικού τουρισμού

Το νέο επαγγελματικό – συνεργατικό  δίκτυο «ATTICA WINE AND FOOD EXPERIENCE», τη σύνθεση του οποίου αποτελούν οι καλύτεροι οινοπαραγωγοί της Αττικής, αλλά και επαγγελματίες από τον χώρο της γαστρονομίας, του τουρισμού, και της επικοινωνίας, παρουσίασε το νέο του κόμβο στο Internet με στόχο την εξάπλωση του οινικού τουρισμού και της γαστρονομίας της Αττικής, ένα εργαλείο που θα υποστηρίξει όλες τις μελλοντικές του δράσεις. Βασικός στόχος του δικτύου είναι η προβολή των οινοποιών αλλά και όλων των επαγγελματιών της γαστρονομίας της Αττικής, ιδίως στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αττική αλλά δεν γνωρίζουν τι παράγει αυτή η γη.

«Το δίκτυο «Attica Wine and Food Experience» ξεκίνησε από μια ομάδα οινοποιών της Aττικής με αγάπη, όχι μόνο για το κρασί, αλλά και για τον τόπο μας στον οποίο γεννήθηκε η ιδέα της φιλοξενίας και της δημοκρατίας. Μαζί μας συντάχθηκαν και άλλοι επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού, της γαστρονομίας και της επικοινωνίας, με στόχο να προβάλλουμε την Αττική ως πρώτο τουριστικό προορισμό. Επιπλέον, το «Attica Wine and Food Experience» στοχεύει στη διαφύλαξη, στη μελέτη και στην έρευνα, στην προαγωγή και στην υποστήριξη του αττικού γαστρονομικού πολιτισμού, της λαογραφίας και των προϊόντων διατροφής, όπως επίσης και στη σύνδεσή τους με την αττική κουζίνα«, τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Γιώργος Βασιλείου, πρόεδρος του Attica Wine and Food Experience.

«Είμαστε εδώ για να σας δείξουμε πως  ακόμη και μια απλή επίσκεψη σε ένα οινοποιείο μπορεί να εξελιχθεί σε μια μοναδική εμπειρία συνδυάζοντας περιηγήσεις σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους στην Αττική, εστιατόρια υψηλού επιπέδου,  διαλέξεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και άλλα πολλά, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι το καλό κρασί ταιριάζει με κάθε είδους απόλαυση«, τόνισε η κ. Μαρία Αλιφραγκή αντιπρόεδρος του Attica Wine and Food Experience.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τη δημιουργία του «Attica Wine and Food Experience» και με την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής έχουν γίνει δράσεις διόλου ευκαταφρόνητες. Συνοπτικά, έχουν γίνει επαγγελματικά ραντεβού και παρουσίαση στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market 2018, συμμετοχή στην έκθεση Philoxenia στην Θεσσαλονίκη, υλοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης τουριστικών γραφείων από την Ευρώπη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής που γνώρισαν από κοντά πολλά από τα μέλη μας και το τουριστικό προϊόν που προσφέρουν, συμμετοχή στο «FVW Workshop Athens – Attica 2019» με στόχευση τη γερμανική αγορά, και διοργάνωση δείπνου γνωριμίας στο γνωστό εστιατόριο της Αθήνας, στέκι του μεγάλου μας συνθέτη Μάνου Χατζιδάκη, “Μαγεμένος Αυλός”.

Στις μελλοντικές δράσεις του δικτύου συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία σελίδων στα social media, διαδικτυακό marketing μέσω της google, προβολή σε δημοφιλή site τουρισμού και οινογαστρονομίας, δημιουργία θεματικών βίντεο για τον οινοτουρισμό, δημιουργία ενός εμπορικού βίντεο, οργάνωση εκδηλώσεων στα επισκέψιμα οινοποιεία και wine bars & bistorts, συμμετοχή σε εκθέσεις εξωτερικού, και η συνέχιση της φιλοξενίας ταξιδιωτικών πρακτόρων από το εξωτερικό.

Πηγή

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Thessaloniki Beer Festival 2019

Το Τετραήμερο από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ – TIF Helexpo μετατρέπεται στο μεγαλύτερο beer garden της Ελλάδας! To μεγαλύτερο festival μπύρας της χώρας, το Thessaloniki Beer Festival έρχεται και φέτος, με την 3η, ακόμα πιο εξελιγμένη, εκδοχή του προσφέροντας για ακόμα μια χρονιά την απόλυτη εμπειρία ποιοτικού ζύθου σε όλους τους λάτρεις της μπύρας!

Tο Thessaloniki Beer Festival υπόσχεται υπέροχες βραδιές γεμάτες μπύρα και φυσικά πολύ μουσική. Η ομάδα του φεστιβάλ ετοίμασε ένα δυναμικό κι εκρηκτικό Line Up σπουδαίων καλλιτεχνών και DJ sets.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.thessalonikistreetfoodfestival.com

Continue Reading

Γαστρονομία

Σεμινάριο Οινογνωσίας-Οινογευσίας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για επαγγελματίες της εστίασης

Με σκοπό την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων ΠΟΠ της Αρκαδίας και εν όψει της εκδήλωσης «Γιορτή Κρασιού» στο Ζευγολατιό, το Σάββατο 31 Αυγούστου το βράδυ, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοδένδρων Ζευγολατιού, το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει σεμινάριο οινογνωσίας το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 17:00 για τους επαγγελματίες της εστίασης.

Εξασφαλίστε μια θέση στο μεθυστικό ταξίδι του κρασιού με ξεναγό τον Πρόεδρο των Ελλήνων Οινοχόων Ανδρέα Ματθίδη. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην, κατάλληλα εξοπλισμένη, αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. (25ης Μαρτίου & Πανός 21. Είσοδος από 25ης Μαρτίου.

Η θεματολογία θα υποστηρίζεται από οπτικο-ακουστικό υλικό, αλλά και γευσιγνωσία με έμφαση τα οργανοληπτικά στοιχεία του οίνου Μαντινεία ΠΟΠ Μοσχοφίλερο όπως και τη δυναμική του μοσχοφίλερου ως προς την αρμονική του σχέση με το φαγητό. Η θεματολογία θα περιλαμβάνει επίσης και εισαγωγικές αρχές στην Οινοχοία. Τα κρασιά θα προσφέρουν τα οινοποιεία της περιοχής που παράγουν ΠΟΠ Μοσχοφίλερο.

Το σεμινάριο έχει στόχο να προσφέρει την κατάλληλη εκπαίδευση στους επαγγελματίες της εστίασης για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

Continue Reading

Γαστρονομία

3η Συνάντηση Κινούμενων Κτηνοτρόφων

Στις 27 και 28 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 3η Συνάντηση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων στα Άγραφα Ευρυτανίας.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Αγράφων και το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων.
Συμμετέχουν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγράφων καιοι φορείς Asvir Mol Gal, Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Μολιζέ, η Equiturismo International και η Earth Academy απο την Ιταλία.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παραδοσιακή τυροκόμηση φέτας και τσαλαφούτι παράλληλα με την παρασκευή του ιταλικού τυριού Pecorino απο Ιταλούς μετακινούμενους κτηνοτρόφους στην Κεντρική Πλατεία του χωριού.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την Μετακινούμενη Κτηνοτροφία σε αίθουσα του Σχολείου.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 – Κεντρική πλατεία Αγράφων
Παρασκευή φέτας και ιταλικού τυριού Pecorino, δοκιμές τυριών και γνωριμία με την μετακινούμενη κτηνοτροφία.

18:00 Προσέλευση επισκεπτών στο χώρο της Πλατείας Αγράφων.
18:30 Έναρξη της διαδικασίας παρασκευής φέτας – τσαλαφούτι και παράλληλα της παρασκευής του ιταλικού τυριού Pecorino απο ιταλούς κτηνοτρόφους.
20:00 Χορευτικό συγκρότημα Συλλόγου Αφραφιωτών Σαρακατσαναίων
21:00 Συνέχεια της γιορτής, παραδοσιακό γλέντι.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 – Σχολείο Αγράφων
Ημερίδα μετακινούμενης κτηνοτροφίας.

10:30 Προσέλευση στο χώρο του Σχολείου – Εγγραφές.
10:45 Έναρξη – Σύντομη χαιρετισμοί
11:00 Μπαμπαλής Θεόφωρος
Δήμαρχος Αγράφων
Ο ρόλος της μετακινούμενης κτηνοτροφίας στην περιοχή των Αγράφων.
12:15 Βασιλική Λάγκα
τ.Καθηγήτρια ΤΕΙ
Πρόεδρος Δικτύου Μετα/νων Κτηνοτρόφων
Το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων – Δράσεις και όραμα
12:30 Nicola di Niro
Γενικός Διευθυντής Asvir. Mol. Gal Αναπτυξιακή εταιρεία Περιφέρεια Μολιζέ Ιταλία.
Η μετακινούμενη κτηνοτροφία στην Ιταλία.
12:45 Αθανάσιος Ράγκος
Δόκιμος Ερευνητής ΙΝΑΓΡΟΚ,
ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Μετακινούμενη αιγοπροβατοτροφία στην Ελλάδα: Διάρθρωση, οικονομικότητα και προοπτικές.
13:00 Διάλειμμα – Καφές
13:15 Αντώνιος Ζδράγκας
Κτηνίατρος PhD, Διευθυντής Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών, ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Η ποιότητα των παραγόμενων προιόντων της μετακινούμενης αιγοπροβατοτροφίας.
13:30 Αντώνης Κομινάκης
Αν. Καθηγητής
Γεωπονικό Πανεπιστήμιπο Αθηνών
Ο ρόλος των αυτοχθόνων φυλών στη μετακινούμενη αιγοπροβατοτροφία.
13:45 Θωμάς Παπαχρήστου
Δασολόγος PhD, Διευθυντής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Εφαργμογές της λιβαδοπονικής στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης.
14:00 Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος Διαχείριση της αναπαραγωγής στα μετακινούμενα κοπάδια.
14:15 Θεόδωρος Σδρούλιας
Δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος Δικτύου Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων
Μετακινούμενη κτηνοτροφία και πολιτιστική κληρονομιά: Στον δρόμο των κοπαδιών (Βλαχόστρατα-διαβα-καθ’οδόν) ο δρόμος προς την Ουνέσκο.
14:30
Συζήτηση – Συμπεράσματα – Λήξη ημερίδας

Continue Reading

Trending