Connect with us

Γαστρονομία

Ελληνικό Απόσταγμα: Η καθιερωμένη γευστική δοκιμή ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων

Για 6η φορά, η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα» επαναλαμβάνεται φέτος, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 (13:00 – 20:00), στην Αίγλη Ζαππείου, με 100 εξαιρετικά αποστάγματα. Το «Ελληνικό Απόσταγμα» αφορά μόνο ελληνικές ποτοποιίες, τα επώνυμα προϊόντα των οποίων βρίσκονται σε φάση συνεχούς ποιοτικής και επικοινωνιακής αναβάθμισης, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην αγορά (υψηλή φορολόγηση και αθέμιτος ανταγωνισμός από το χύμα τσίπουρο και το λαθραίο οινόπνευμα). Ωστόσο, τα εμπόδια και οι δυσκολίες αυτές δεν είναι παρά ένα μόνο από τα στοιχεία που καθιστούν την εν λόγω εκδήλωση ξεχωριστή. Γιατί το «Ελληνικό Απόσταγμα» προβάλει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, φωτίζοντας το έργο των Ελλήνων επιχειρηματιών του χώρου, που συνεχίζουν να βελτιώνουν και να ανανεώνουν τα προϊόντα τους ποικιλοτρόπως. Οι επισκέπτες στο «Ελληνικό Απόσταγμα» 2020 θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα μικρών παραγωγών, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων, ηδύποτα από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες της ελληνικής υπαίθρου και βέβαια σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν δυναμική τάση στην ελληνική αγορά αλκοολούχων ποτών. Ωστόσο, τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα είναι αναμφίβολα ιδανικά και για ευφάνταστα κοκτέιλ. Έτσι, η εκδήλωση φιλοξενεί φέτος και ένα pop-up bar σε συνεργασία με τον head bartender – mixologist του 42 Barstronomy, Γιάννη Κοροβέση, ο οποίος θα δημιουργεί επιτόπου κοκτέιλ, με τα αγαπημένα ελληνικά αποστάγματα των επισκεπτών της εκδήλωσης. Επειδή, όμως, ούζο και τσίπουρο είναι καθιερωμένοι συνοδοί παραδοσιακών και μη εδεσμάτων, το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2020 εξασφάλισε και φέτος την παρουσία δύο εκ των σημαντικότερων εστιατορίων για ψάρι και θαλασσινά της Αθήνας, με αξιόλογη λίστα τυποποιημένων αποσταγμάτων και ανάλογη εξειδίκευση στο μενού. Έτσι, ο executive chef των εστιατορίων Ψαράδες (Π. Φάληρο) και Άδολο – Ψαράδων Γεύσεις (Κηφισιά), Βασίλης Τσατσάκης, θα προτείνει ευφάνταστες γευστικές δημιουργίες, με χορηγό γευστικής απόλαυσης το Voulgarakis Group. Επιπλέον, το «Ελληνικό Απόσταγμα» φιλοξενεί φέτος τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις:
  1. «Responsibility Alliance: η συμμαχία για την υπεύθυνη πώληση οινοπνευματωδών ποτών» (15:00 – 16:00): Παρουσίαση δράσεων από την Τασούλα Γεωργαντά, διευθύντρια ΣΕΑΟΠ.
  2. «Aegean Cocktails & Spirits, το repositioning των ελληνικών αποσταγμάτων στα μπαρ» (16:00 – 17:00): Παρουσίαση ενεργειών από τους Ντένη Καλλιβωκά, εμπνεύστρια και ιδρύτρια, Ελένη Νικολούλια, συνιδρύτρια (και οι δύο Partner Difford’s Guide Greece) και Δημήτρη Αλπανέζο, επίσης συνιδρυτή και διευθυντή μάρκετινγκ της εν λόγω δράσης.
  3. Σεμινάριο: «Δοκιμάστε ελληνικά αποστάγματα σαν ειδικός» (17:00 – 18:00): Ο Ανδρέας Ματθίδης, diploma WSET, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και εισηγητής στη σχολή WSPC, θα παρουσιάσει την πλέον λειτουργική και αποτελεσματική μέθοδο δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων, για να μπορεί ο καθένας να αντλήσει τη μέγιστη απόλαυση από αυτά, καθώς και να τα αξιολογεί αποτελεσματικά.
  4. Master class: «Ο κόσμος των λικέρ» (18:30 – 19:30): Ο Γιώργος Παπαδογούλας, γευσιγνώστης αποσταγμάτων, θα ρίξει φως στον άγνωστο όσο και γλυκύ κόσμο των ηδύποτων, δηλαδή των λικέρ. Τι είναι, πώς παρασκευάζονται και πώς καταναλώνονται; Είναι ποτά μιας… άλλης εποχής ή μπορούν να έχουν ακόμα θέση στη ζωή μας;
Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα» κοστίζει 10€ (5€ φοιτητικό) και είναι δωρεάν για επαγγελματίες HORECA και φοιτητές οινολογίας. Περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, με τα στοιχεία και τα προϊόντα τους, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις και τις γευστικές δοκιμές εδεσμάτων. Το πολυβραβευμένο φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη συντροφεύει τις δοκιμές της εκδήλωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών) και της Responsibility Alliance. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.apostagmata.gr.

Γαστρονομία

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ευχάριστες Εμπειρίες από μία Πρόσκληση του «The Met Hotel» Θεσσαλονίκης

By:Έφη Βαλίλα

Μία εξαιρετική βραδιά στο #TheMetHotel με προσκεκλημένους τους Δημοσιογράφους της Πόλης.

Ως Συνεργάτιδα του #BusinessWomangr μαζί με συναδέλφους των ΜΜΕ της πόλης, απολαύσαμε το ποιοτικότατο δείπνο στο Εστιατόριο #CHAN!

Ο Executive Shef #Δημήτρης Τσανανάς εμπνευσμένος μέσα από μία μαγευτική επαγγελματική διαδρομή έχει προβεί στο πάντρεμα #Ασιατικής & #Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας πού εκπλήσσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!!

Το #δείπνο συνοδεύτηκε με μουσική του σαξόφωνου.

Πεντακάθαρο, ευγενέστατο προσωπικό, ωραίο design. Άνετο και καθαρό με θέα στη θάλασσα και πολύ γευστικές μερίδες. Μεγάλο και μοντέρνο, τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα, μεγάλο και κλειστό parking, εξαιρετικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα εκμετάλλευσης. Επρόκειτο για μια εξαιρετική βραδιά με πραγματικά «Αβραμιαία φιλοξενία»!!

Όλα προδιαγράφουν ένα ασφαλές και ακμάζον επιχειρηματικό μέλλον, όλων των τμημάτων εκμετάλλευσης του #TheMetHotel

Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου κο #Δημήτρη Κάκαρη. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε θερμά και τον κο #Nikos Arvanitidis Creative Studio για το φωτογραφικό υλικό, που ηλεκτρονικά, μας επισύναψε.

Οι προσκεκλημένοι πολλοί και επώνυμοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον. Και οι συζητήσεις που είχαμε ως #BusinessWoman.gr, με τους επώνυμους προσκεκλημένους  βιώσαμε τις  φανταστικές διηγήσεις με μια  συναισθηματική εμπλοκή στο χώρο της δημοσιογραφίας και του γυναικείου επιχειρείν.

Η κάθε φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις! 

Continue Reading

Γαστρονομία

Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά  που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN.  Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ 

Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα; 

Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO  της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO  είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.

 Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.

Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .

Continue Reading

Trending