Connect with us

Τουρισμός

Ελληνο-Ιταλικό Φόρουμ Πολιτισμού και Τουρισμού

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα με τεράστια επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου το οικονομικό επιχειρηματικό Πολυσυνέδριο Money Show, το σημαντικότερο οικονομικό γεγονός της πόλης μας, που πραγματοποιείται φέτος για 30η φορά από τις 12 εώς και τις 14 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Organotecnica.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν την δεύτερη ημέρα, το Προξενικό Σώμα Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις δυνατότητες ανάπτυξης του εμπορίου μεταξύ των Βαλκανικών χωρών, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έκανε αναφορά στις Τεχνολογικές εξελίξεις και τα σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης των επιχειρήσεων, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μίλησαν για την Ευρωπαϊκή Γεωργία και το Ελληνο-Ιταλικό Φόρουμ Πολιτισμού και Τουρισμού ανέπτυξε το θέμα «Ελλάδα-Ιταλία ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός ως άξονες ανάπτυξης και συνεργασίας».

Επιπλέον, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών πραγματοποίησε εκδήλωση για την Εκκλησιαστική Διπλωματία και Οικονομία, ενώ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε άλλες δύο εκδηλώσεις, μία για την παρουσίαση της έρευνας του Βαρομέτρου του και μία ακόμη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εμπορικών Αντιπροσώπων Βορείου Ελλάδος.

Ακόμη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Θεσσαλονίκη-Κοζέντσα: Συνέργειες και δράσεις», όπου υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων, η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού ανέπτυξε το θέμα «Οπτικοακουστικές παραγωγές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ευκαιρίες και προκλήσεις» και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης υλοποίησε δύο εκδηλώσεις, το πρωϊ για τον Τουρισμό και την Καινοτομία και το απόγευμα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Επαγγελματίες» με πολύ μεγάλη προσέλευση κοινού.

Οι εκδηλώσεις της χθεσινής ημέρας συμπληρώθηκαν με το δείπνο-Gala, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης με κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα δίνοντας το μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της για να προχωρήσει μπροστά θα πρέπει να αποκτήσει μητροπολιτικές λειτουργίες.

Πηγή

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τουρισμός

Στο Porto Carras η αντιπροσωπεία των Ινδικών Καλλιστείων

Τη Χαλκιδική και το ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras επισκέφθηκε ηαντιπροσωπεία των Ινδικών Καλλιστείων Mrs. India Worldwide 2019, την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, στο πλαίσιο της διοργάνωσης παγκοσμίου ενδιαφέροντος που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από τις 10 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019.

Ειδικότερα, η διοργανώτρια εταιρεία Shri Sai Entertainments της εκδήλωσης «Haut Monde Mrs. India Worldwide 2019» ταξίδεψε στην Ελλάδα και πραγματοποίησε επιθεώρηση στο Porto Carras, τον επίσημο χορηγό διαμονής των καλλιστείων. Τα στελέχη της διοργανώτριας εντυπωσιάστηκαν από τις μεγάλες εγκαταστάσεις του συγκροτήματος και πραγματοποίησαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής, κος Γρηγόρης Τάσιος, ο Γενικός Διευθυντής, κος Γιώργος Μπρουτζάςκαι η Marketing Manager του οργανισμού, κα Τάνια Ακριτίδου, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή του Porto Carras, κου Χρήστου Ζήκου και στελεχών του ξενοδοχείου.

 

Ταυτόχρονα, παρούσες ήταν και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ταξιδιωτικού γραφείου Mideast Travel, που αποτελεί Επίσημο Παγκόσμιο Ταξιδιωτικό Συνεργάτη της Διοργανώτριας Εταιρείας στην Ελλάδα, κα Κατερίνα Μούσμπε, καθώς και η συνεργάτιδά της στη Βόρεια Ελλάδα, κα Χριστίνα Καραμίχου, ιδιοκτήτρια του πρακτορείου Concierge και της αλυσίδας Plaisir.

Τη συνάντηση κάλυψε δημοσιογραφικά η υπεύθυνη του τουριστικού ρεπορτάζ στη Βόρειο Ελλάδα, κα Νικόλ Καζαντζίδου, από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Continue Reading

Τουρισμός

O τουρισμός χρειάζεται άρτια καταρτισμένους εργαζόμενους και εξειδικευμένα στελέχη

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε αρκετές ειδικότητες εργαζομένων στα ελληνικά ξενοδοχεία, αναδεικνύουν καθημερινά τις παθογένειες και την αναποτελεσματικότητα του εθνικού εκπαιδευτικού μας συστήματος. Δυστυχώς οι ελλείψεις εντοπίζονται κάθε χρόνο στο peak της σεζόν και αφορούν έναν τομέα – όπως είναι ο τουρισμός – που έχει  χαρακτηριστεί ως «η ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και ο Πρόεδρος της κ. Γρηγόρης Τάσιος έχουν επισημάνει πολλές φορές το πρόβλημα και για την επίλυσή του, έχουν καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις στους αρμόδιους φορείς. Προτάσεις για την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού μας μοντέλου που κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Παράλληλα όμως, η ΠΟΞ ενθαρρύνει και υποστηρίζει πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν το κενό που αφήνει η Πολιτεία,  μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους που επιθυμούν να απασχοληθούν στον τουρισμό. Προγράμματα που επιμορφώνουν και κατευθύνουν αυριανά ξενοδοχειακά στελέχη και εργαζόμενους και τους εξοπλίζουν με τα απαραίτητα εφόδια για να εισέλθουν στον εργασιακό στίβο.

Μια τέτοια πρωτοβουλία ανήκει στο BCA College και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του BCA κ. Χαράλαμπος Δασκαλάκης συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη. Μια κίνηση που αποδεικνύει ότι οι συνέργειες είναι η κινητήριος δύναμη για τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί υπόθεση όλων μας. 

Continue Reading

Τουρισμός

Ευρωπαϊκή & πανελλήνια πρωτιά στα WTA!

Η Mideast Travel Worldwide βραβεύτηκε ως Europe’s & Greece’s Destination Management Company (DMC) 2019 στα φετινά World Travel Awards™, τα Oscars της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

 

Η απονομή των ευρωπαϊκών βραβείων πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Belmond Reid’s Palace στη Μαδέρα της Πορτογαλίας το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019.
Οι παραπάνω διακρίσεις αντικατοπτρίζουν την εξειδίκευση της Mideast Travel Worldwide στον Εισερχόμενο Τουρισμό της Ελλάδος και την καταξίωση της εταιρείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Τα βραβεία-«τρόπαια» παρέλαβαν από τα World Travel Awards™ η κα Κατερίνα ΜούσμπεManaging Director, και η κα Μαρία Μούσμπε, General Manager του Ομίλου.

 

Η κα Κατερίνα Μούσμπε δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που καταφέραμε να διακριθούμε στα World Travel Awards και να καταταχθούμε και πάλι στην κορυφή της Ελλάδος και της Ευρώπης. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας την ομάδα της Mideast και τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.»

Πηγή

Continue Reading

Trending