Connect with us

Γαστρονομία

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ..!!!

Υλικα
2 στήθια κοτόπουλο η ένα ολόκληρο
250 γρ κρεμμυδάκια μικρά
150 γρ μπέικον
1 κουτί μικρά φρέσκα μανιτάρια
4 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές σούπας καλή μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κνορ κοτόπουλου
Αλάτι κ πιπέρι..!!

Εκτέλεση

Πρώτα πάρτε ένα κατσαρολάκι βάλτε μισό λίτρο νερό μέσα και την κνορ..μόλις λιώσει και πάρει βράσει ρίξτε την μουστάρδα και το αλεύρι!!Ανακατέψτε και αποσύρετε από την φωτιά..!!

Σε ένα τηγάνι βάλτε το μισό βούτυρο και τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια με τα μανιτάρια κομμένα στην μέση η ολόκληρα τόσο όσο να πάρουν ένα ωραίο χρώμα..!!
Βγάλτε και βγάλτε σε ένα πυρέξ…Βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο με το μπέικον να πάρει χρυσό χρώμα!!!Βάλτε τα όλα μαζί στο πυρέξ…ρίξτε αλάτι και πιπέρι και τον ζωμό από το κατσαρολάκι τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό!!!Ψήστε στους 200 μέχρι να γίνει το φαγητό και να μελώσει σαλτσούλα του..Αν χρειαστεί συμπληρώστε από τον ζωμό μέχρι να γίνει το φαγητό!!Συνοδέψτε με πουρέ καρότου..!!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

3 μεγάλα καρότα
1 μέτρια πατάτα
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κρασοπότηρο κρεμά γάλακτος
1/2 κουτάλια σπασμένο κόλιανδρο
1/2 κουτάλια σπόρους κύμινο
Αλάτι..!!

Βράστε τα καρότα και την πατάτα…κόψτε κομματάκια και πολτοποιείστε στο μπλέντερ …Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο ρίξτε τον κόλιανδρο και το κύμινο να τσιγαριστή λιγάκι ρίξτε μέσα τον πούρε και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο..προσθέστε την κρέμα γάλακτος κ το αλάτι.Ανακατέψτε και σερβίρετε ζεστό!!

Aπό: Γωγώ Σαμίου

Πηγές: Η Μαγειρική Ομάδα Χρυσοχέρες/ηδεςΜαγειρεύουμε με τη Γωγώ Σαμίου

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

ΣΠΙΤΙΚΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ ΣΑΝ ΠΑΚΟΤΙΝΙΑ…!!!

ΥΛΙΚΑ

200 γρ σκληρό τυρί τσένταρ στο χονδρό μέρος του τρίφτη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος
1/2 κούπα αλεύρι ανακατεμένο με 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα!!
1 κ σούπας γάλα
λίγο πιπέρι η κόκκινη πάπρικα ..!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μούλτι όλα τα υλικά μαζί !!στο τέλος το γάλα!! τα αλέθουμε όλα μαζί για λίγο!! μαζεύουμε την ζύμη την κάνουμε μια μπάλα την αφήνουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω !!Αλευρώνουμε τον πλάστη μας και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο πάχους μισό εκατοστό!! Αρχίζουμε να κόβουμε με το μαχαίρι λωρίδες σαν τα πακοτίνια!! Κάνουμε μια τρύπα στην μέση με οδοντογλυφίδα για να μην μας φουσκώσουν!! τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί!! ψήνουμε για 8 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν στους 180..!!

Continue Reading

Γαστρονομία

Chicken strips..!!!!

Κροκέτες κοτόπουλου με πατάτες τηγανιτές!!!!

Υλικά
2 Στήθη κοτόπουλο
1 μπολάκι αλεύρι
1 μπολάκι φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 κουταλιά μπαχαρικά
λίγη μουστάρδα και λίγο λάδι!!!

Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο σε μέγεθος σαν δάχτυλα και βάλτε το σε ένα μπολ με λίγο λάδι και μουστάρδα ανακατέψτε να πάει παντού.!!!
Βουτάτε μέσα στο αλεύρι μετά στο αυγό και μετά στην φρυγανιά που έχετε ανακατέψει με λίγη πάπρικα γλυκιά και με μια κουταλιά σούπας μπαχαρικά ότι έχετε στο ντουλάπι σας…!!Όπως ρίγανη πιπέρι η πάπρικα γλυκιά …. Τηγανίστε σε βαθύ σκεύος και σε μπόλικο καυτό αραβοσιτέλαιο…Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές.!!!

Πηγές: Η Μαγειρική Ομάδα Χρυσοχέρες/ηδεςΜαγειρεύουμε με τη Γωγώ Σαμίου

Continue Reading

Γαστρονομία

ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ..!

Σήμερα πήγα στην λαϊκή και βρήκα υπέροχα κολοκυθάκια όποτε είπα να τα αξιοποιήσω !!!

Υλικά
1/2 Κιλο κολοκυθακια
1/2 πακετο πατατακια με ριγανη θρυμματισμενα στο μουλτι
3 κουταλιες σουπας παρμεζανα
3 κουταλιες κορν φλαουρ
1 αυγο
αλάτι πάπρικα γλυκιά !!

Έκοψα τα κολοκυθάκια σας πατάτες στικς και αλάτισα ελαφρά και άφησα στην άκρη να στραγγίξουν..!!

Χτύπησα το αυγό σε ένα μπολ και το άφησα στην άκρη !!έκοψα τα πατατάκια στο μούλτι μου και τα ανακάτεψα με την παρμεζάνα το κορν φλάουρ και την πάπρικα τέλος έβαζα τα κολοκυθάκια πρώτα στο αυγό και μετά στο άλλο μείγμα ..!!Τοποθέτησα πάνω σε λαδόκολλα και έψησα στο φούρνο στους 220 μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά!!!

Για το ντιπ γιαουρτιού

1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδ
1/2 φλιτζανι ψιλοκομμενο ανηθο
Αλατι
2 κουταλιές της σουπας μαγιονεζα
2 κουταλιες της σουπας χυμο απο λεμονι

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύετε καλά και παγώνετε τη σάλτσα στο ψυγείο για 30 !!

Πηγές: Η Μαγειρική Ομάδα Χρυσοχέρες/ηδεςΜαγειρεύουμε με τη Γωγώ Σαμίου

Continue Reading

Trending