Connect with us

Γαστρονομία

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ..!!!

Υλικα
2 στήθια κοτόπουλο η ένα ολόκληρο
250 γρ κρεμμυδάκια μικρά
150 γρ μπέικον
1 κουτί μικρά φρέσκα μανιτάρια
4 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές σούπας καλή μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κνορ κοτόπουλου
Αλάτι κ πιπέρι..!!

Εκτέλεση

Πρώτα πάρτε ένα κατσαρολάκι βάλτε μισό λίτρο νερό μέσα και την κνορ..μόλις λιώσει και πάρει βράσει ρίξτε την μουστάρδα και το αλεύρι!!Ανακατέψτε και αποσύρετε από την φωτιά..!!

Σε ένα τηγάνι βάλτε το μισό βούτυρο και τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια με τα μανιτάρια κομμένα στην μέση η ολόκληρα τόσο όσο να πάρουν ένα ωραίο χρώμα..!!
Βγάλτε και βγάλτε σε ένα πυρέξ…Βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο με το μπέικον να πάρει χρυσό χρώμα!!!Βάλτε τα όλα μαζί στο πυρέξ…ρίξτε αλάτι και πιπέρι και τον ζωμό από το κατσαρολάκι τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό!!!Ψήστε στους 200 μέχρι να γίνει το φαγητό και να μελώσει σαλτσούλα του..Αν χρειαστεί συμπληρώστε από τον ζωμό μέχρι να γίνει το φαγητό!!Συνοδέψτε με πουρέ καρότου..!!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

3 μεγάλα καρότα
1 μέτρια πατάτα
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κρασοπότηρο κρεμά γάλακτος
1/2 κουτάλια σπασμένο κόλιανδρο
1/2 κουτάλια σπόρους κύμινο
Αλάτι..!!

Βράστε τα καρότα και την πατάτα…κόψτε κομματάκια και πολτοποιείστε στο μπλέντερ …Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο ρίξτε τον κόλιανδρο και το κύμινο να τσιγαριστή λιγάκι ρίξτε μέσα τον πούρε και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο..προσθέστε την κρέμα γάλακτος κ το αλάτι.Ανακατέψτε και σερβίρετε ζεστό!!

Aπό: Γωγώ Σαμίου

Πηγές: Η Μαγειρική Ομάδα Χρυσοχέρες/ηδεςΜαγειρεύουμε με τη Γωγώ Σαμίου

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Thessaloniki Beer Festival 2019

Το Τετραήμερο από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ – TIF Helexpo μετατρέπεται στο μεγαλύτερο beer garden της Ελλάδας! To μεγαλύτερο festival μπύρας της χώρας, το Thessaloniki Beer Festival έρχεται και φέτος, με την 3η, ακόμα πιο εξελιγμένη, εκδοχή του προσφέροντας για ακόμα μια χρονιά την απόλυτη εμπειρία ποιοτικού ζύθου σε όλους τους λάτρεις της μπύρας!

Tο Thessaloniki Beer Festival υπόσχεται υπέροχες βραδιές γεμάτες μπύρα και φυσικά πολύ μουσική. Η ομάδα του φεστιβάλ ετοίμασε ένα δυναμικό κι εκρηκτικό Line Up σπουδαίων καλλιτεχνών και DJ sets.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.thessalonikistreetfoodfestival.com

Continue Reading

Γαστρονομία

Σεμινάριο Οινογνωσίας-Οινογευσίας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για επαγγελματίες της εστίασης

Με σκοπό την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων ΠΟΠ της Αρκαδίας και εν όψει της εκδήλωσης «Γιορτή Κρασιού» στο Ζευγολατιό, το Σάββατο 31 Αυγούστου το βράδυ, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοδένδρων Ζευγολατιού, το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει σεμινάριο οινογνωσίας το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 17:00 για τους επαγγελματίες της εστίασης.

Εξασφαλίστε μια θέση στο μεθυστικό ταξίδι του κρασιού με ξεναγό τον Πρόεδρο των Ελλήνων Οινοχόων Ανδρέα Ματθίδη. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην, κατάλληλα εξοπλισμένη, αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. (25ης Μαρτίου & Πανός 21. Είσοδος από 25ης Μαρτίου.

Η θεματολογία θα υποστηρίζεται από οπτικο-ακουστικό υλικό, αλλά και γευσιγνωσία με έμφαση τα οργανοληπτικά στοιχεία του οίνου Μαντινεία ΠΟΠ Μοσχοφίλερο όπως και τη δυναμική του μοσχοφίλερου ως προς την αρμονική του σχέση με το φαγητό. Η θεματολογία θα περιλαμβάνει επίσης και εισαγωγικές αρχές στην Οινοχοία. Τα κρασιά θα προσφέρουν τα οινοποιεία της περιοχής που παράγουν ΠΟΠ Μοσχοφίλερο.

Το σεμινάριο έχει στόχο να προσφέρει την κατάλληλη εκπαίδευση στους επαγγελματίες της εστίασης για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

Continue Reading

Γαστρονομία

3η Συνάντηση Κινούμενων Κτηνοτρόφων

Στις 27 και 28 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 3η Συνάντηση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων στα Άγραφα Ευρυτανίας.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Αγράφων και το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων.
Συμμετέχουν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγράφων καιοι φορείς Asvir Mol Gal, Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Μολιζέ, η Equiturismo International και η Earth Academy απο την Ιταλία.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παραδοσιακή τυροκόμηση φέτας και τσαλαφούτι παράλληλα με την παρασκευή του ιταλικού τυριού Pecorino απο Ιταλούς μετακινούμενους κτηνοτρόφους στην Κεντρική Πλατεία του χωριού.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την Μετακινούμενη Κτηνοτροφία σε αίθουσα του Σχολείου.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 – Κεντρική πλατεία Αγράφων
Παρασκευή φέτας και ιταλικού τυριού Pecorino, δοκιμές τυριών και γνωριμία με την μετακινούμενη κτηνοτροφία.

18:00 Προσέλευση επισκεπτών στο χώρο της Πλατείας Αγράφων.
18:30 Έναρξη της διαδικασίας παρασκευής φέτας – τσαλαφούτι και παράλληλα της παρασκευής του ιταλικού τυριού Pecorino απο ιταλούς κτηνοτρόφους.
20:00 Χορευτικό συγκρότημα Συλλόγου Αφραφιωτών Σαρακατσαναίων
21:00 Συνέχεια της γιορτής, παραδοσιακό γλέντι.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 – Σχολείο Αγράφων
Ημερίδα μετακινούμενης κτηνοτροφίας.

10:30 Προσέλευση στο χώρο του Σχολείου – Εγγραφές.
10:45 Έναρξη – Σύντομη χαιρετισμοί
11:00 Μπαμπαλής Θεόφωρος
Δήμαρχος Αγράφων
Ο ρόλος της μετακινούμενης κτηνοτροφίας στην περιοχή των Αγράφων.
12:15 Βασιλική Λάγκα
τ.Καθηγήτρια ΤΕΙ
Πρόεδρος Δικτύου Μετα/νων Κτηνοτρόφων
Το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων – Δράσεις και όραμα
12:30 Nicola di Niro
Γενικός Διευθυντής Asvir. Mol. Gal Αναπτυξιακή εταιρεία Περιφέρεια Μολιζέ Ιταλία.
Η μετακινούμενη κτηνοτροφία στην Ιταλία.
12:45 Αθανάσιος Ράγκος
Δόκιμος Ερευνητής ΙΝΑΓΡΟΚ,
ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Μετακινούμενη αιγοπροβατοτροφία στην Ελλάδα: Διάρθρωση, οικονομικότητα και προοπτικές.
13:00 Διάλειμμα – Καφές
13:15 Αντώνιος Ζδράγκας
Κτηνίατρος PhD, Διευθυντής Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών, ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Η ποιότητα των παραγόμενων προιόντων της μετακινούμενης αιγοπροβατοτροφίας.
13:30 Αντώνης Κομινάκης
Αν. Καθηγητής
Γεωπονικό Πανεπιστήμιπο Αθηνών
Ο ρόλος των αυτοχθόνων φυλών στη μετακινούμενη αιγοπροβατοτροφία.
13:45 Θωμάς Παπαχρήστου
Δασολόγος PhD, Διευθυντής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Εφαργμογές της λιβαδοπονικής στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης.
14:00 Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος Διαχείριση της αναπαραγωγής στα μετακινούμενα κοπάδια.
14:15 Θεόδωρος Σδρούλιας
Δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος Δικτύου Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων
Μετακινούμενη κτηνοτροφία και πολιτιστική κληρονομιά: Στον δρόμο των κοπαδιών (Βλαχόστρατα-διαβα-καθ’οδόν) ο δρόμος προς την Ουνέσκο.
14:30
Συζήτηση – Συμπεράσματα – Λήξη ημερίδας

Continue Reading

Trending