Βιβλία
Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Η υποψήφια» της Αγγελικής Καραπάνου από τις Εκδόσεις 24 γράμματα

Η υποψήφια – Αγγελική Καραπάνου (Εκδόσεις 24 γράμματα, Φεβρουάριος 2023)
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Ξένια, μια τριανταπεντάχρονη δασκάλα, ξυπνά από έναν χρόνιο λήθαργο. Παρατά στα κρύα του λουτρού έναν αρραβωνιαστικό που την απατά και αποφασίζει να αλλάξει πόλη. Στο νέο της σχολείο θα πρέπει να δώσει μάχες για να επικρατήσουν οι προοδευτικές της ιδέες που βρίσκουν την αντίδραση του διευθυντή. Όταν πλησιάζουν οι εκλογές για τη θέση της διεύθυνσης, θα δηλώσει υποψήφια και θα αγωνιστεί να βγει νικήτρια, όπως θα παλέψει και για τον έρωτα που θα γνωρίσει στο πρόσωπο του Ορέστη.
Η συγγραφέας
Η Αγγελική Καραπάνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και στη διετή Μετεκπαίδευση Δασκάλων Ειδικής Αγωγής Πατρών. Έχει σπουδάσει Φωνητική κι έχει παρακολουθήσει εργαστήρια Συγγραφής, Ποίησης, Σεναρίου, Στιχουργικής. Υπηρετεί ως δασκάλα στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Εκτός από τη διδασκαλία οι μεγάλες της αγάπες είναι η στιχουργική κι η συγγραφή. Είναι δημιουργός του πολιτιστικού ιστότοπου ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ.
Συμμετοχές σε βιβλία:
*Διήγημα «Το τελευταίο ραντεβού» (Βιβλίο: 28 λόγοι για να πεθάνεις, Έκδοση εργαστηρίου TABULA RASA, Εκδόσεις Πηγή 2019)
*4 Ποιήματα (Λογοτεχνικό περιοδικό Φιλολογική Πρωτοχρονιά, τεύχος 2020)
*5 Ποιήματα (Συνομιλώντας με τη Σαπφώ, Εκδόσεις Λύχνος, 2021),
*1 βραβευμένο χαϊκού (Ανθολόγιο Χαϊκού για την Άνοιξη – Πνευματικοί Ορίζοντες Λεμεσού,2021).
Πού θα βρείτε το βιβλίο
Η υποψήφια, Αγγελική Καραπάνου, εκδ. 24 γράμματα σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ:
https://www.politeianet.gr/books/upopsifia
https://www.ianos.gr/i-ipopsifia-0547509
https://www.vivliopoleiopataki.gr/…/vivlia…/H-upopshfia/
Ακούστε το τραγούδι «Οδός Ανέμων», που τους στίχους του θα συναντήσουμε στο μυθιστόρημα «Η υποψήφια».
https://www.youtube.com/watch?v=dftSKncGPB8
Βιβλία
Έφη Ζάννη l Εκλεκτές γυναίκες συνθέτριες: Από την αρχαιότητα στον ρομαντισμό

Από τις εκδόσεις Θερμαϊκός
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Ευφημίας Ζάννη με τίτλο «Εκλεκτές γυναίκες συνθέτριες. Από την αρχαιότητα στον ρομαντισμό». Σε αυτό το βιβλίο η συγγραφέας παραθέτει βίους επιφανών συνθετριών ανά τους αιώνες, από την αρχαιότητα μέχρι την έναρξη της Belle Époque, δίνοντάς μας πληροφορίες για το έργο τους, την εποχή όπου έζησαν καθώς και για τα εμπόδια που συνάντησαν λόγω φύλου και κοινωνικών στερεοτύπων. Στο τέλος όμως, αυτές οι θαυμαστές γυναίκες, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αυτά τα εμπόδια ως εφαλτήριο για να «γεννήσουν» τέχνη και να ασχοληθούν με αυτό που πραγματικά αγαπούσαν· τη μουσική. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Κείμενο από το οπισθόφυλλο
Σε αυτό το χρονικό ταξίδι, η γυναικεία συνείδηση στον χώρο της μουσικής ακολούθησε μια πορεία αφανή, μη καταγεγραμμένη στους ιστορικούς καταλόγους. Ειδικότερα η αστή γυναίκα στην Ευρώπη παρουσιαζόταν ως αντιπερισπασμός στη νοικοκυρά. Ένα είδος διακοσμητικής φιγούρας στη δημόσια πρακτική του αρσενικού κόσμου. Η γυναίκα βυθίζεται, φυτεύεται ριζώνει στη γη και μαθαίνει να σπέρνει ασταμάτητα, σπόρους ελπίδας, σπόρους κουράγιου, σπόρους ενθουσιασμού, σπόρους πίστης, σπόρους αγάπης, τα πιο μικρά πράγματα που εμπλουτίζουν και το πιο μικρό κομμάτι της γης μας. Σήμερα, το παρελθόν εμφανίζεται μπροστά μας για το δούμε ξανά, να το καταγράψουμε και να το αναθεωρήσουμε. Σήμερα, χρειάζεται να ξαναμάθουμε την ιστορία μέσα από μία δεύτερη ανάγνωση εκείνη των μη φωτισμένων πλευρών της μακριά από κατηγοριοποιήσεις, μακριά από την αυτολογοκρισία και ενοχή και τελικά μακριά από τη σιωπή της. Ποια η ιδιαιτερότητα της γυναίκας και ποια η καλλιτεχνική της περίμετρος; Η γυναίκα έψαχνε και ψάχνει να βρει την ταυτότητά της έξω από τους κοινωνικούς ορισμούς, μέσα από το σώμα και το πνεύμα της, μέσα από το άλογο πάθος της και μέσα από τον έλλογο νου της. Η γυναίκα αντιλαμβάνεται δονήσεις τόσο μέσα από τον θάνατο και την αρρώστια όσο και μέσα από την καθημερινή υπεράσπιση των μικρών λεπτομερειών της χαράς. Η γυναίκα βυθίζεται, φυτεύεται, ριζώνει στη γη και γίνεται Συνθέτρια…
Βιογραφικό ΣυγγραφέαΗ Έφη (Ευφημία) Ζάννη γεννήθηκε στην Ξάνθη το έτος 1962 και ζει στη Δράμα. Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ως υπότροφος του πανεπιστημίου αποτέλεσε μέλος του Συνεδρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Institut International des Droits de l’ Homme–René Cassin» στο Στρασβούργο, το έτος 1983. Ήταν εισηγήτρια σε θέματα περιβαλλοντικού δικαίου σε συνεργασία με τον Γ. Παπαδημητρίου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι συνταξιούχος δικηγόρος. Σπούδασε επίσης πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών (Παράρτημα Ξάνθης) με καθηγήτριες τις κυρίες Όυρανία Μανασή, Σούλα Τζιγκουνάκη και Καίτη Τρούλη. Το 1983 πήρε το πτυχίο της από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με «άριστα παμψηφεί με διάκριση» το έτος 1983 και δίδαξε στο «Θρακικό Πνευματικό Κέντρο-Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής» ως καθηγήτρια πιάνου τα έτη 1984 1987. Παράλληλα, ασκεί καλλιτεχνική δραστηριότητα και συμμετέχει σε ρεσιτάλ solo και piano-duo ως σολίστ πιάνου καθώς και σε ποιητικές-λογοτεχνικές εκδηλώσεις και σε θεατρικά σχήματα. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στη Δράμα κατά τα έτη 2010-2011, ήταν μέλος στο 1ο και 2ο Διεθνές φεστιβάλ ποίησης στο Παρίσι και διατελεί συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης Ποίησης στη Δράμα από το έτος 2006 μέχρι σήμερα. Γράφει ποίηση και το 2024 κυκλοφόρησε την πρώτη ποιητική συλλογή της με τίτλο «Ό μύθος σώζει τη ζωή» από τις εκδόσεις Περισπωμένη. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο.
Βιβλία
APHRODITITE REINVENTED®-The Concept Book

Σε ένα κόσμο γεμάτο από πολλά και συχνά συγκεχυμένα μηνύματα που “στοχεύουν” τη Γυναίκα, ξεχωρίσαμε μια καλλιτεχνική, δημιουργική ιδέα που εκπέμπει ένα καθαρό μήνυμα εστιάζοντας στην εσωτερική της ομορφιά και δύναμη, ως τον μόνο δρόμο που θα την οδηγήσει σε μια ευτυχισμένη ζωή γεμάτη νόημα.
Η δημιουργική αυτή ιδέα που έχει εφαρμογή στη μόδα περιγράφεται στο βιβλίο ΑPHRODITE REINVENTED®-The Concept Book, με ελληνικό τίτλο Η Αφροδίτη που Επανεφηύρα από τη δημιουργό της, Χριστίνα Χαροκόπου:
“ Η Αφροδίτη που Επανεφηύρα είναι μία αναδρομή στη δημιουργία του concept Aphrodite Reinvented®, μιας πρωτοποριακής καλλιτεχνικής ιδέας με εφαρμογή στη μόδα που έχει σκοπό την εσωτερική ενδυνάμωση της Γυναίκας αλλά και του Fashion Brand THE BRITELINE®, το οποίο δημιουργεί και προωθεί μόδα με νόημα και μήνυμα.
Μέσα στο βιβλίο αναλύονται επίσης τα νοήματα και μηνύματα που εμπεριέχει και προωθεί η σειρά Aphrodite Reinvented Line. Εχει γραφτεί στα Αγγλικά και στα Ελληνικά με σκοπό να διαβαστεί από όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες και εύχομαι να αποτελέσει έμπνευση για κάθε γυναίκα στο προσωπικό της ταξίδι ζωής. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις διατίθεται σε οργανώσεις που έχουν ως σκοπό τους την ενδυνάμωση των γυναικών, μέσα από την μη κερδοσκοπική μας οργάνωση THE BRITELINE® International Organization “.
Το βιβλίο διατίθεται στο website www.thebriteline.com
Link https://www.thebriteline.com/product-page/aphrodite-reinvented-the-concept-book

Βιβλία
Ένα Μικρό Καράβι από τις Εκδόσεις Μύρτος

Ένα Μικρό Καράβι έχει ξεκινήσει ένα µακρύ, µοναδικό ταξίδι «από το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ» και
οι Εκδόσεις Μύρτος µε την σύµβουλο Ενσυνειδητότητας & NLP Λένα Καββαθά σου
προτείνουν να ταξιδέψεις µαζί του.
Πρόκειται για µια ∆ΙΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ πρακτική ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ &
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Έρευνες, η µια µετά την άλλη, αποδεικνύουν τα πάµπολλα οφέλη του ∆ιαλογισµού, σε σωµατικό, νοητικό, και ψυχικό επίπεδο, προάγοντας όχι µόνον το «ζειν» αλλά και το «ευ ζειν».
Σε µια γη που γυρίζει ξέφρενα… µε φωνές, άγχος, πίεση, στρες, έλλειψη ύπνου… ο ΚΟΣΜΟΣ
ξεχνάει πως όλα αυτά, µε µαθηµατική ακρίβεια, µέρα µε τη µέρα, πλήττουν την υγεία του.
Μα ο κόσµος είµαστε ΕΜΕΙΣ… είσαι ΕΣΥ… είµαι ΕΓΩ
Ξεκινάω λοιπόν πρώτα ΕΓΩ:
ΠΑΥΣΗ … ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ… ΑΝΑΠΝΕΩ
φτιάχνω µια συνθήκη γαλήνης για να µε δω, για να µε ακούσω, για να µε φροντίσω…
Αυτό ακριβώς είναι τούτο το βιβλίο… ένα ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙ∆ΑΣ που απευθύνεται
κυριολεκτικά σε ΟΛΟΥΣ, είτε έχουν προηγουµένη επαφή µε ∆ιαλογισµό/Οραµατισµό, είτε
όχι… και καθώς βασίζεται σε αρχές του NLP και του Mindfulness, σε ένα δεύτερο επίπεδο,
µπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια ενός ψυχολόγου, ψυχοθεραπευτή ή
σύµβουλου προσωπικής ανάπτυξης.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, [email protected], www.myrtosbooks.gr
-
Διατροφή
Τρώγοντας από σπίτι
-
Υγεία
Γυναικεία Κατάθλιψη
-
Ψυχολογία
Είσαι Αληθινός ή Συμβατικός Γονιός;
-
Διατροφή
Τα Αντιοξειδωτικά | Ισορροπημένη Διατροφή
-
Ομορφιά
Πως να περιποιηθούμε το δέρμα μας μετά το καλοκαίρι; Δώστε στο δέρμα σας την υγρασία που του έχει λείψει για να το δείτε και πάλι ελαστικό και ζωντανό!
-
Τουρισμός
Υπερτουρισμός: Υπάρχει Πραγματικά ή Υπερβάλλουμε;
-
Υγεία
Έλεγχοι υγείας που αναπόφευκτα χρειάζεται να κάνουμε τακτικά
-
Υγεία
Όλη η αλήθεια για τα ωάρια : Μύθοι και πραγματικότητα