Connect with us

Lifestyle

Λίγα λόγια για την διακοσμητική τεχνική του ντεκουπάζ!

Ορισμένες φορές το μόνο που χρειάζεσαι για να ξεφύγεις από την μονότονη ρουτίνα σου, είναι μία ανανέωση. Το ίδιο χρειάζεται και το σπίτι σου κατά διαστήματα και συγκεκριμένα η διακόσμησή του. Μία τεχνική που έχει κατακτήσει το δικό της κοινό είναι το ντεκουπάζ.

 

Η τεχνική του ντεκουπάζ σε γυαλί σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις μοναδικές κατασκευές με λίγα υλικά.

Αν θες να εκφραστείς, να αφήσεις ελεύθερη την φαντασία σου και να δημιουργήσεις, τότε οι χειροτεχνίες είναι μία λύση. Εκτός από το ότι θα πάρεις την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση για το δικό σου δημιούργημα, θα αλλάξεις τον χώρο σου. Μπορείς με οικονομικά υλικά να αναβαθμίσεις την όψη αντικειμένων που έχεις στο σπίτι. Η τεχνική του ντεκουπάζ εφαρμόζεται άψογα σε διάφορες επιφάνειες. Ιδανικές είναι το ξύλο, η πέτρα, το γυαλί και ο πηλός. Το μόνο που χρειάζεσαι για να φτιάξεις μοναδικές δημιουργίες είναι χρήσιμες οδηγίες, φαντασία και διάθεση!

Τι είναι το ντεκουπάζ;

Το όνομα της τεχνικής του ντεκουπάζ, προέρχεται από το ρήμα «découper» που στα γαλλικά σημαίνει “κόβω”. Με την χρήση δηλαδή κομματιών, κυρίως από χαρτί, δημιουργεί διάφορες εικόνες και εφέ επάνω στις επιφάνειες. Τα μοτίβα αυτά αποτυπώνονται με την βοήθεια μίας ειδικής κόλλας και απογειώνουν την όψη των διακοσμητικών! Η συγκεκριμένη τεχνική, είναι αρκετά δημοφιλής και ιδανική για εποχιακή διακόσμηση και για χειροποίητες κατασκευές δώρων. Αγαπημένες παραλλαγές; Εκτός από το γυαλί μπορείς να δοκιμάσεις και το ντεκουπάζ σε ξύλο!

Τι χαρτί μπορείς να χρησιμοποιήσεις;

Δεν υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στην επιλογή του χαρτιού που θα χρησιμοποιήσεις, παρά μόνο ότι πρέπει να είναι αρκετά λεπτό. Το ριζόχαρτο και η χαρτοπετσέτα είναι δύο από τις επιλογές που ξεχωρίζουν. Εξίσου μοναδικό στυλ και αισθητική, δίνουν οι σελίδες εφημερίδων και περιοδικών που είναι ιδανικά για βαζάκια και κουτάκια από κεριά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όμως και ειδικά χαρτιά για ντεκουπάζ, χαρτί περιτυλίγματος δώρων αλλά και φωτογραφίες. Πρόσεχε όμως αν θέλεις να εκτυπώσεις δικές σου φωτογραφίες ή εικόνες, το χαρτί εκτύπωσης να μην ξεβάψει όταν περάσεις την κόλλα. Τέλος, αν επιχειρήσεις να φτιάξεις μία δημιουργία με χαρτοπετσέτες, αφαίρεσε τα φύλλα και κράτησε μόνο το ένα. Όπως σου είπαμε το ντεκουπάζ απαιτεί λεπτή στρώση από χαρτί!

Πώς γίνεται το ντεκουπάζ;

Τα βασικά σου εργαλεία είναι μόνο τρία! Είναι πολύ απλή διαδικασία, καθώς το μόνο που θα χρειαστείς είναι μία ειδική υγρή κόλλα, ένα πινέλο και ένα βερνίκι για προστασία! Αρχικά, κόβεις το μέρος του χαρτιού που περιέχει το μοτίβο ή την ζωγραφιά που θες να αποτυπώσεις στην επιφάνεια. Είτε αυτή είναι γυάλινη, είτε ξύλινη, είτε μεταλλική. Κολλάς λοιπόν το κομμάτι χαρτιού με την ειδική κόλλα και την βοήθεια του πινέλου. Πρέπει να προσέξεις να μην αφήνεις το κομμάτι να κάνει γραμμές ή να φουσκώσει καθώς δεν θα είναι λεία η επιφάνεια. Στρώσε λοιπόν με το πινέλο και την κόλλα προσεκτικά το μοτίβο και βεβαιώσου ότι είναι στερεωμένο στο αντικείμενο.

Όταν περάσεις την στρώση της κόλλας, άφησέ το να στεγνώσει καλά. Εφόσον βεβαιωθείς ότι στέγνωσε και το χαρτί παραμένει ακίνητο, σειρά έχει το βερνίκι. Το διαφανές προστατευτικό βερνίκι θα σταθεροποιήσει το κομμάτι χαρτιού και θα φροντίσει ώστε να είναι αδιάβροχο. Θα χρειαστεί να περάσεις τουλάχιστον 4-5 στρώσεις από το βερνίκι, πάλι με το πινέλο. Έτσι θα προστατέψεις το διακοσμητικό σου από το νερό και από την φθορά του χρόνου. Τα υλικά κατασκευής μπορείς να τα βρεις εύκολα στην αγορά όπου υπάρχουν είδη χειροτεχνίας.

Ντεκουπάζ σε γυαλί: 12 ιδέες που θα σε εντυπωσιάσουν!

Το ντεκουπάζ σε γυαλί είναι από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές που εφαρμόζεται άψογα σε μπουκάλια, βάζα, πιάτα και ποτήρια. Το εφέ της ημιδιαφάνειας επιτυγχάνεται με το ριζόχαρτο, ενώ αρκετές εφαρμογές έχουν και τα λουλουδένια μοτίβα από τις χαρτοπετσέτες. Ότι και να επιλέξεις, όποιο στυλ και να θες να δώσεις στα αντικείμενά σου, το σημαντικό είναι ότι το έφτιαξες εσύ! Αφού είδες την διαδικασία του ντεκουπάζ ήρθε η ώρα να πάρεις μερικές ιδέες! Στη συνέχεια λοιπόν, θα ανακαλύψεις εντυπωσιακές κατασκευές που θα σου δώσουν έμπνευση ώστε να αφήσεις την δημιουργικότητά σου να μεγαλουργήσει!

#1 Ουράνιο τόξο

Τα άδεια γυάλινα μπουκάλια που δεν χρησιμοποιείς πλέον, μπορούν να ξαναπάρουν ζωή! Δημιούργησε το περιτύλιγμα με λωρίδες από χαρτί και επέλεξε για την κάθε μία ένα διαφορετικό έντονο χρώμα. Δώσε την αίσθηση της διαβάθμισης των χρωμάτων ή του ουράνιου τόξου φτιάχνοντας χρωματιστές γραμμές. Χρησιμοποίησέ τα σαν διακοσμητικά ή σαν βάζα για τα πολύχρωμα λουλούδια σου.

2

#2 Εφημερίδα

Ξεκίνα το σχέδιο αυτό, δίνοντας πρώτα μία ουδέτερη βάση στα μπουκάλια ή στα βάζα σου. Επέλεξε μία απόχρωση του λευκού και πέρνα όλο το αντικείμενο για να έχεις έναν καμβά στον οποίο μπορείς έπειτα να δημιουργήσεις επάνω. Κόψε λοιπόν, κομμάτια εφημερίδας σε σχέδια που επιθυμείς, όπως λουλούδια, πουλιά, πεταλούδες ή οτιδήποτε άλλο σου έρθει ως ιδέα. Κόλλησέ τα με την διαδικασία που σου αναφέραμε και θα έχεις πρωτότυπες δημιουργίες για την διακόσμηση του σαλονιού σου!

3

#3 Διαφορετικά σχέδια

Αν προτιμάς τα εκκεντρικά σχέδια και τα διάφορα χρώματα και υφές στην διακόσμηση του σπιτιού σου, τότε το σχέδιο αυτό θα σε εντυπωσιάσει! Ντύσε τα γυάλινα αντικείμενα με χαρτί περιτυλίγματος σαν αυτό που τυλίγεις τα δώρα. Διάλεξε πρωτότυπα σχέδια σε διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς που αν τοποθετηθούν όλα μαζί θα κλέψουν τις θετικές εντυπώσεις!

4

#4 Χάρτης

Μία φοβερή ιδέα που προσφέρει το ντεκουπάζ σε γυαλί, είναι αυτή που χρησιμοποιεί ως μοτίβο έναν χάρτη. Πάνω στην γυάλινη επιφάνεια, το βάζο, το κηροπήγιο ή την κούπα που πίνεις τον καφέ σου, κόλλησε το φύλλο από έναν χάρτη. Θα σε ταξιδεύει κάθε φορά που κοιτάς την δική σου αυτή δημιουργία!

9

#5 Φλοράλ

Αν δεν είσαι λάτρης των φυσικών λουλουδιών γιατί βαριέσαι ή ξεχνάς να τα ποτίσεις, τότε βάλε τα λουλούδια στα μπουκάλια σου! Κόψε διάφορα σχέδια, φυλλαράκια και κλωνάρια και κόλλησέ τα επάνω στο γυαλί. Ιδανικό για ρομαντικό στυλ και απαλά χρώματα διακόσμησης.

5

#6 Ματ υφή

Η τεχνική του ντεκουπάζ δεν προσφέρεται μόνο για ιδιαίτερα σχέδια και μοτίβα. Μπορείς να βασιστείς επάνω της αν θες να καλύψεις το χρώμα ή το σχέδιο των διακοσμητικών βάζων σου και να φτιάξεις μία ουδέτερη βάση. Κόλλησε χαρτιά σε μονόχρωμες αποχρώσεις και άσε την παράσταση να κλέψουν τα λουλούδια σου ή η υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού σου.

6

 

#7 Αίσθηση μουσικής

Οι ιδέες για διακόσμηση με βαζάκια ποικίλλουν και σε αυτές περιλαμβάνονται μερικές που δημιουργούνται με ντεκουπάζ. Κόψε λοιπόν από ένα τετράδιο μουσικής, το λεγόμενο πεντάγραμμο μερικές σελίδες και κόλλησέ τες επάνω στο γυαλί. Για να αλλάξεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου τοποθέτησε μέσα στα βαζάκια κεριά. Αν θες να τους δώσεις μία πιο χαριτωμένη εμφάνιση, στόλισέ τα με σχοινάκια και κορδέλες! Είναι ότι πρέπει για την βεράντα σου!

7

#8 Στα παράθυρα

Το ντεκουπάζ σε γυαλί βρίσκει μοναδική εφαρμογή και στα τζάμια των παραθύρων. Η ίδια διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί και εδώ αν θες να δώσεις ζωντάνια στα παράθυρά σου. Αντί να κολλήσεις έτοιμα αυτοκόλλητα, προτίμησε την τεχνική του ντεκουπάζ η οποία θα κάνει το αποτέλεσμα πιο φυσικό και ξεχωριστό. Βρες λοιπόν, διάφορα σχέδια με λουλούδια, φρούτα και ό,τι άλλο σκεφτείς για να απαλλαγείς από την απλή έως βαρετή εικόνα των παραθύρων σου.

8

#9 Σχέδια της φύσης

Τα πιάτα σου και οι πιατέλες σου μπορούν να ανανεωθούν αν τους προσθέσεις μοναδικά σχέδια με την βοήθεια του ντεκουπάζ σε γυαλί. Μοτίβα που θυμίζουν την φύση θα δημιουργήσουν ένα όμορφο αποτέλεσμα και θα ξεχάσεις ότι πρόκειται για το παλιό σου σερβίτσιο!

10

#10 Χρωματιστή παλέτα

Θέλεις να δώσεις συνοχή στα πολύχρωμα βάζα σου; Αν δεν σου “κολλάνε” μεταξύ τους και θες με κάποιο τρόπο να τα ενώσεις, τότε δώσε παρόμοια όψη επιλέγοντας λουλουδάτα μοτίβα. Κόλλησε μεγάλα σχέδια με λουλούδια και άλλαξε με απίστευτο τρόπο την εμφάνιση των γυάλινων βάζων σου!

11

#11 Ρομαντισμός

Ένα ρομαντικό σχέδιο σε απαλό ροζ μπορεί να δώσει άλλη διάσταση στην διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σου. Μην πετάς πια τα χρησιμοποιημένα μπουκαλάκια από τις κολώνιες σου. Φύλαξε τα γυάλινα μπουκάλια από τα αρώματά σου και ντύσε τα με όμορφα σχέδια. Έτσι, ταυτόχρονα κάνεις μία εν μέρει ανακύκλωση αλλά και αναβαθμίζεις το υπνοδωμάτιό σου.

12

#12 Αγροτικό στυλ

Το rustic αυτό στυλ διακόσμησης το έχουμε αγαπήσει ήδη! Αφού ντύσεις τα μπουκάλια ή τα βάζα σου με ήρεμα χρώματα, απογείωσε την εμφάνισή τους με ετικέτες. Πάρε τις ετικέτες από προϊόντα όπως το λάδι, διάφορα αλκοολούχα ποτά και άλλα τρόφιμα. Έπειτα ενσωμάτωσέ τες με την διαδικασία του ντεκουπάζ επάνω στην γυάλινη επιφάνεια και θα είναι έτοιμα να τα προσθέσεις στην διακόσμηση της τραπεζαρίας σου.

13

 

 

 

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Το 4o Taste Halkidiki Festival στα Νέα Μουδανιά!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοινώνει τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής,TASTE HALKIDIKI, που θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα Νέων Μουδανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Κουφίδη και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Στο 4o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, τυροκομικών, αρτοποιημάτων, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, θα εκθέτουν τα προϊντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και τα προμηθευτούν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, βασισμένα σε τοπικές συνταγές και αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο θα παρουσιάσει τους παραγωγούς και τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. 

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, το TASTEHALKIDIKI αποτελεί θεσμό και αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής, ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Μέσα από τις δράσεις του, προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και οι άνθρωποι πίσω από αυτά, αναδεικνύονται περιοχές τουριστικές και μη, αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, επιμηκύνεται η τουριστική σεζόν, συνδέεται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και τελικά, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των δράσεων Taste Halkidiki.


Continue Reading

Lifestyle

Απογειώστε τα Ποτά σας με τα σωστά Παγάκια

Τα παγάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παγωμένου ποτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η σωστή χρήση τους μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας και να εξασφαλίσει ότι τα ποτά σας είναι δροσερά και γευστικά μέχρι την τελευταία γουλιά. Εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα παγάκια σας.

Χρησιμοποιήστε Καθαρό Νερό

Η ποιότητα του νερού είναι σημαντική όταν πρόκειται για παγάκια. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για να αποφύγετε ανεπιθύμητες γεύσεις και οσμές. Το καθαρό νερό θα εξασφαλίσει ότι τα παγάκια σας δεν αλλοιώνουν τη γεύση των ποτών σας.

Παγώστε σε Κατάλληλη Θερμοκρασία

Βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη είναι ρυθμισμένη σε σωστή θερμοκρασία, γύρω στους -18°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για να παγώσουν τα παγάκια γρήγορα και να παραμείνουν διαυγή. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τα παγάκια μπορεί να γίνουν υπερβολικά σκληρά και να καταστρέψουν το ποτήρι ή το σέικερ.

Παγάκια Διαφορετικών Μεγεθών

Χρησιμοποιήστε παγάκια διαφορετικών μεγεθών ανάλογα με το είδος του ποτού. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα παγάκια λιώνουν πιο αργά και είναι ιδανικά για ουίσκι ή κοκτέιλ, ενώ τα μικρότερα παγάκια είναι καλύτερα για σόδα ή χυμούς, καθώς δροσίζουν πιο γρήγορα.

Προσθέστε Γεύσεις στα Παγάκια

Για να προσθέσετε μια έξτρα πινελιά στα ποτά σας, μπορείτε να παγώσετε φρούτα, βότανα ή ακόμα και χυμούς μέσα στα παγάκια. Για παράδειγμα, παγάκια με φράουλες ή μέντα είναι ιδανικά για δροσιστικά κοκτέιλ. Αυτή η πρακτική μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την εμφάνιση των ποτών σας.

Αποθηκεύστε Σωστά τα Παγάκια

Τα παγάκια μπορούν να απορροφήσουν οσμές από την κατάψυξη, οπότε είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία. Έτσι, θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα αποκτήσουν δυσάρεστες οσμές.

Μην Υπερφορτώνετε το Ποτήρι

Πολλοί κάνουν το λάθος να γεμίζουν το ποτήρι με πάρα πολλά παγάκια. Αυτό μπορεί να αραιώσει το ποτό και να χαλάσει τη γεύση του. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα παγάκια για να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη δροσιά και τη γεύση.

Παγώστε τα Ποτήρια

Μια άλλη καλή πρακτική είναι να παγώσετε τα ποτήρια πριν σερβίρετε το ποτό. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολλά παγάκια.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Πειραιάς: Κέντρο Γαστρονομίας και Οινολογίας στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο CEUCO

Ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, με συμμετοχή 500 συνέδρων από όλη την Ευρώπη.

Στον Πειραιά θα «χτυπήσει» η καρδιά της γαστρονομίας, με γεύσεις και εκλεκτά κρασιά, στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο. Περισσότεροι από 500 σύνεδροι – επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, οινολογίας και εστίασης, αναμένεται να φιλοξενηθούν και να περιηγηθούν στην πόλη.

Οι στόχοι και οι προοπτικές του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύλλογοι, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και από Μακάο της Κίνας, όπου ο καθένας θα παρουσιάσει τη γαστρονομία της περιοχής τους, ενώ σε ένα κεντρικό σημείο θα βρίσκονται προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της ελληνικής κουζίνας εν γένει.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Πειραιά επελέγη κατά τη διάρκεια του 20ου συνεδρίου της CEUCO που έλαβε χώρα στην πόλη Castellon της Ισπανίας, για την φιλοξενία του 21ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, μεταξύ έξι χωρών, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

Θέλουμε να δώσουμε και μια επιπλέον αναφορά για την μεγάλη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Α. κ. Σταύρο Βοιδονικόλα που έδωσε μεγάλο αγώνα για να γίνει το συνέδριο στον Πειραιά.

«Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εδώ που θα πραγματοποιηθεί το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας. Η πόλη μας επελέγη, μεταξύ 6 χωρών και η φιλοξενία του Συνεδρίου στο Πειραιά αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 500 συνέδρους και εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και μάς ικανοποιεί ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, ώστε να αναδείξουμε τον Πειραιά, μεταξύ άλλων και ως γαστρονομικό προορισμό, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Η γαστρονομία είναι μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ταυτότητας και της κουλτούρας του Πειραιά. Δεν μιλάμε μόνο για το φαγητό αυτό καθεαυτό, αλλά για τον συνδυασμό του με τη μοναδικότητα του Πειραϊκού τοπίου, τη θάλασσα του Πειραιά, την ιστορία, την κουλτούρα την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα της πόλης μας. Είμαι βέβαιος ότι με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αυτού Συνεδρίου, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε τουριστικό επίπεδο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την εξωστρέφειά της».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε: «Η διοργάνωση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της CEUCO είναι ένας σταθμός για τον Πειραιά. Ο συνδυασμός της διεξαγωγής του συνεδρίου και αντίστοιχα της φιλοξενίας των συνέδρων θα αποτελέσει ένα ισχυρό μέσο τουριστικής και όχι μόνο, προβολής της πόλης στην Ευρώπη. Η Ιστορία της πόλης και η πολιτιστική της κληρονομιά, η οποία είναι διαμορφωμένη και από τις γαστρονομικές της προτάσεις είναι μία προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν και το μέλλον του δήμου. Αντίστοιχα, η προθυμία και ικανότητα του Πειραιά να μπορεί να φιλοξενεί τόσο μεγάλα συνέδρια δείχνει και το πόσο τουριστικά «ώριμος» γίνεται».

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου για την επιλογή της χώρας μας και του Δήμου Πειραιά ως τόπου διεξαγωγής του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ceuco. Ενός συνεδρίου, το οποίο έχουμε θέσει υπό την αιγίδα μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία φιλοξενίας του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στην πόλη τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» Κώστα Μουζάκη για τις αδιάλειπτες πρωτοβουλίες και προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας και οινολογίας στο εξωτερικό. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει πάντα τις δράσεις γαστρονομικού τουρισμού και προωθεί την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σ’ όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε:

«Το συνέδριο αυτό, στην ουσία, αποδεικνύει ότι πλέον ο Δήμος Πειραιά δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός, αλλά με αξιώσεις είναι ένας σημαντικός γαστρονομικός προορισμός. Η πόλη του Πειραιά θα φιλοξενήσει επαγγελματίες της Γαστρονομίας και Οινολογίας, οι οποίοι θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της μέσα από τις γεύσεις της, την ιστορία της και την κουλτούρα της. Οι σύνεδροι θα περιηγηθούν στον Πειραιά, θα επισκεφθούν τα Μουσεία και τις γωνιές της πόλης, θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τον Αττικό Αμπελώνα και θα γίνουν «πρεσβευτές» του γαστρονομικού πλούτου του Πειραιά όταν επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα τους».

Ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Στόχος μας, ως Λέσχη Αρχιμαγείρων, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να «χωρέσει» σε ένα πιάτο όλη η γαστρονομική ιδεολογία και ο πολιτισμός της χώρας μας. Αυτό θα το καταφέρουμε στο τελείωμα της Γαστρονομικής μας εκδήλωσης, στο Gala που θα διοργανώσουμε. Εκεί θα έχω την ευκαιρία να μαγειρέψω για τους συνέδρους, ώστε να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις, κάτι που αναμφισβήτητα θα είναι και μία ξεχωριστή τιμή για τον Δήμο του Πειραιά που θα φιλοξενήσει τόσους πολλούς επισκέπτες συνέδρους, από την Ευρώπη και όχι μόνο».

Το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά, το Destination Piraeus, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, και ανάδοχος του συνεδρίου είναι η Signature Travel.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος, και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κα Εύα Βοναζούντα και Θανάσης Καραίνδρος μέλος του Δ.Σ. της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ.ά.

Continue Reading

Trending