Connect with us

Γαστρονομία

Μαγειρεύοντας στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες του Χρήστου Νέζου

Σειρά: Μαγειρική | Σελ: 320 |Τιμή: 23| 1η κυκλοφορία Ιούνιος 2018 |
Κωδικός είδους: ΩΚ 258  |ISBN: 978-618-5284-71-8|Εκδόσεις Ωκεανός
Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερες πληροφορίες

Στον πηγαιμό για τη Νάξο… Ελάτε μαζί μου για ένα ονειρεμένο ταξίδι σε  μεθυστικά αρώματα, εκρηκτικά χρώματα,

μαγικές μυρωδιές, και παραδοσιακές πανάρχαιες γεύσεις της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Ελάτε σε έναν καταγάλανο παραδεισένιο τόπο, ευλογημένο με  κάλλος και αρχαία σοφία.

Το ταξίδι είναι αυτό που μετράει!

Ένα ταξίδι στον χώρο, στον χρόνο και στις χαρές του ουρανίσκου!

Καλοτάξιδες θάλασσες και ούριοι άνεμοι λοιπόν!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

ΣΠΙΤΙΚΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ ΣΑΝ ΠΑΚΟΤΙΝΙΑ…!!!

ΥΛΙΚΑ

200 γρ σκληρό τυρί τσένταρ στο χονδρό μέρος του τρίφτη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος
1/2 κούπα αλεύρι ανακατεμένο με 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα!!
1 κ σούπας γάλα
λίγο πιπέρι η κόκκινη πάπρικα ..!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μούλτι όλα τα υλικά μαζί !!στο τέλος το γάλα!! τα αλέθουμε όλα μαζί για λίγο!! μαζεύουμε την ζύμη την κάνουμε μια μπάλα την αφήνουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω !!Αλευρώνουμε τον πλάστη μας και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο πάχους μισό εκατοστό!! Αρχίζουμε να κόβουμε με το μαχαίρι λωρίδες σαν τα πακοτίνια!! Κάνουμε μια τρύπα στην μέση με οδοντογλυφίδα για να μην μας φουσκώσουν!! τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί!! ψήνουμε για 8 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν στους 180..!!

Continue Reading

Γαστρονομία

Chicken strips..!!!!

Κροκέτες κοτόπουλου με πατάτες τηγανιτές!!!!

Υλικά
2 Στήθη κοτόπουλο
1 μπολάκι αλεύρι
1 μπολάκι φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 κουταλιά μπαχαρικά
λίγη μουστάρδα και λίγο λάδι!!!

Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο σε μέγεθος σαν δάχτυλα και βάλτε το σε ένα μπολ με λίγο λάδι και μουστάρδα ανακατέψτε να πάει παντού.!!!
Βουτάτε μέσα στο αλεύρι μετά στο αυγό και μετά στην φρυγανιά που έχετε ανακατέψει με λίγη πάπρικα γλυκιά και με μια κουταλιά σούπας μπαχαρικά ότι έχετε στο ντουλάπι σας…!!Όπως ρίγανη πιπέρι η πάπρικα γλυκιά …. Τηγανίστε σε βαθύ σκεύος και σε μπόλικο καυτό αραβοσιτέλαιο…Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές.!!!

Πηγές: Η Μαγειρική Ομάδα Χρυσοχέρες/ηδεςΜαγειρεύουμε με τη Γωγώ Σαμίου

Continue Reading

Γαστρονομία

ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ..!

Σήμερα πήγα στην λαϊκή και βρήκα υπέροχα κολοκυθάκια όποτε είπα να τα αξιοποιήσω !!!

Υλικά
1/2 Κιλο κολοκυθακια
1/2 πακετο πατατακια με ριγανη θρυμματισμενα στο μουλτι
3 κουταλιες σουπας παρμεζανα
3 κουταλιες κορν φλαουρ
1 αυγο
αλάτι πάπρικα γλυκιά !!

Έκοψα τα κολοκυθάκια σας πατάτες στικς και αλάτισα ελαφρά και άφησα στην άκρη να στραγγίξουν..!!

Χτύπησα το αυγό σε ένα μπολ και το άφησα στην άκρη !!έκοψα τα πατατάκια στο μούλτι μου και τα ανακάτεψα με την παρμεζάνα το κορν φλάουρ και την πάπρικα τέλος έβαζα τα κολοκυθάκια πρώτα στο αυγό και μετά στο άλλο μείγμα ..!!Τοποθέτησα πάνω σε λαδόκολλα και έψησα στο φούρνο στους 220 μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά!!!

Για το ντιπ γιαουρτιού

1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδ
1/2 φλιτζανι ψιλοκομμενο ανηθο
Αλατι
2 κουταλιές της σουπας μαγιονεζα
2 κουταλιες της σουπας χυμο απο λεμονι

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύετε καλά και παγώνετε τη σάλτσα στο ψυγείο για 30 !!

Πηγές: Η Μαγειρική Ομάδα Χρυσοχέρες/ηδεςΜαγειρεύουμε με τη Γωγώ Σαμίου

Continue Reading

Trending