Connect with us

Ομορφιά

Οι 10 πιο γνωστοί μύθοι για το τρέξιμο

Αν ξεκίνησες να τρέχεις τότε σίγουρα έχεις ακούσει, αν όχι όλους, τους περισσότερους μύθους για το τρέξιμο τους οποίους θα αναλύσουμε στο άρθρο μας.

  1. Αν κάνεις τρέξιμο χάνεις μυϊκή μάζα

Πολλοί ασκούμενοι έχουν αυτόν τον φόβο και έτσι αποφεύγουν σχεδόν τελείως την αερόβια άσκηση. Είναι και αυτό ένας ακόμα μύθος καθώς η αερόβια άσκηση σε καμία περίπτωση δεν καταναλώνει την μυϊκή μάζα για να πάρει ενέργεια.

Η μυϊκή μάζα είναι τόσο σημαντική για το σώμα που πρέπει κάποιος να κάνει υποθερμιδική  διατροφή για αρκετό διάστημα και παράλληλα να κάνει μεγάλες ποσότητες αερόβιας ώστε το σώμα να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τους μυς για να πάρει ενέργεια.

Αυτό που έχει βρεθεί να συμβαίνει είναι ότι όταν το αερόβιο και τα βάρη γίνονται στην ίδια προπονητική μονάδα τότε τα κέρδη σε υπερτροφία είναι ελαφρά λιγότερα από ότι αν δεν υπήρχε το αερόβιο. Και πάλι δεν είναι ότι χάνεται μυϊκή μάζα αλλά ότι δεν αναπτύσσεται στο μέγιστο.

Να τονίσουμε εδώ ότι αυτή η επίδραση κυρίως αναφέρεται σε αθλητές και όχι στον μέσο ασκούμενο που κάνει fitness. Ο μέσος ασκούμενος δεν επηρεάζεται και μάλιστα κάποιες μελέτες δείχνουν ακόμα και βελτίωση της υπερτροφίας με τον συνδυασμό αερόβιας και ενδυνάμωσης.

Αν βέβαια ο απόλυτος στόχος σου είναι η υπερτροφία και δεν θέλεις να την υποβαθμίσεις ούτε στο ελάχιστο τότε είναι καλό να βάλεις την αερόβια τουλάχιστον 6 ώρες μακριά από την προπόνηση με βάρη ή σε ξεχωριστή μέρα.

  1. Αν κάνεις τρέξιμο το πρωί νηστικός καις περισσότερο λίπος 

Οι μελέτες των τελευταίων χρόνων έχουν καταρρίψει και αυτόν τον μύθο καθώς οι θερμίδες που τελικά καίγονται από λίπος όταν είσαι νηστικός είναι τόσες λίγες που δεν μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στην απώλεια λίπους.

Επίσης δεν έχει τελικά τόση σημασία αν θα καις λίπος ή υδατάνθρακες στην προπόνησή σου. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να κάψεις όσες παραπάνω θερμίδες μπορείς ασχέτως από ποια πηγή προήλθαν γιατί το πιο σημαντικό όλων στην απώλεια λίπους είναι το συνολικό ημερήσιο θερμιδικό έλλειμμα και όχι μόνο το έλλειμμα που δημιουργείς μόνο στην προπόνηση.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω το θερμιδικό έλλειμμα έρχεται κυρίως μέσω της διατροφής και δευτερευόντως από την προπόνηση.

  1. Το τρέξιμο είναι κακό για τα γόνατα και την μέση

Εδώ ισχύει ακριβώς το ανάποδο. Το τρέξιμο βοηθάει και προλαμβάνει τραυματισμούς στα γόνατα και στην μέση καθώς…

Α) βελτιώνει την ανοχή των παθητικών δομών (σύνδεσμοι, τένοντες, θύλακες)

Β) βελτιώνει την αιμάτωση αλλά και την ενυδάτωση των αρθρώσεων και των μεσοσπονδύλιων δίσκων

Γ) βελτιώνει την δύναμη των σταθεροποιητών της σπονδυλικής στήλης

Για άλλη μια φορά να προσθέσουμε ότι χρειάζεται σταδιακή ένταξη στην δραστηριότητα δηλαδή χαμηλή ένταση και μικρές αποστάσεις στην αρχή με σταδιακή αύξηση στην πορεία.

τρεξιμο και απωλεια λιπους
  1. Ο καλύτερος τρόπος να κάψεις λίπος είναι τρέξιμο σε χαμηλή ένταση για πολύ ώρα

Αυτή η πρόταση περιέχει μια αλήθεια καθώς όταν ασκούμαστε σε χαμηλές εντάσεις το σώμα επιλέγει να χρησιμοποιήσει κατά 85-90% το λίπος για να κινηθεί και αυτό το κάνει μέσα από τον αερόβιο μηχανισμό παραγωγής ενέργειας.

Περιέχει όμως μόνο ένα μέρος της όλης αλήθειας, η οποία είναι ότι ναι μεν καις κυρίως λίπος αλλά δεν καις πολλές θερμίδες ανά λεπτό αφού η ένταση είναι πολύ χαμηλή . Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να κάνεις πολύ ώρα προκειμένου να κάψεις μια αξιόλογη ποσότητα θερμίδων.

Αν λοιπόν μετρήσουμε πόσες θερμίδες καίμε ανά λεπτό αρχικά θα δούμε ότι μπορούμε να κάψουμε πολύ λίπος και σε ψηλότερες εντάσεις και δεύτερον ότι μπορούμε να κάψουμε τις ίδιες θερμίδες σε πολύ λιγότερο χρόνο πχ με μια διαλειμματική προπόνηση.

Για ακόμη μια φορά θα πούμε ότι τελικά αυτό που μετράει είναι το σύνολο των θερμίδων που έκαψες και όχι από ποια πηγή προήλθαν.

  1. Όσο περισσότερο ιδρώνεις τόσο περισσότερο λίπος καις

Ο μύθος αυτός δεν έχει καμία υπόσταση αφού η καύση λίπους και ο μηχανισμός εφίδρωσης είναι δυο εντελώς ανεξάρτητοι μηχανισμοί. Ο λόγος που ιδρώνουμε είναι για να μπορέσει το σώμα να αποβάλλει  την αυξημένη θερμότητα που παράγεται στο σώμα λόγω της άσκησης.

Έχει δηλαδή καθαρά θερμορυθμιστικό  ρόλο. Επίσης το πόσο θα ιδρώσει κάποιος έχει να κάνει με τον αριθμό ιδρωτοποιών αδένων που διαθέτει καθώς και με την αποτελεσματικότητά τους.

Έτσι μπορεί δυο άνθρωποι με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά (ύψος, βάρος, ηλικία, φυσική κατάσταση) να κάνουν ακριβώς την ίδια άσκηση και ο ένας να γίνεται μούσκεμα από τον ιδρώτα ενώ ο άλλος  να μην έχει ιδρώσει καν τη μπλούζα του.

Αυτοί οι δυο άνθρωποι θα έχουν κάψει την ίδια ποσότητα λίπους ασχέτως του πόσο ίδρωσαν.

ιδρώτας
  1. Οι ζώνες εφίδρωσης καίνε λίπος στην κοιλιά όταν κάνεις αερόβια

Σε συνέχεια του προηγούμενου μύθου οι ζώνες εφίδρωσης το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανεβάζουν την θερμοκρασία γύρω από την κοιλιά και να αναγκάζουν το σώμα να παράγει περισσότερο ιδρώτα προκειμένου να διώξει την θερμότητα.

Αυτό δεν έχει καμία επίπτωση στο κάψιμο λίπους στην κοιλιά.

Η μείωση στους πόντους  της κοιλιάς που παρατηρούμε μετά από μια προπόνηση με ζώνη οφείλεται καθαρά στην απώλεια υγρών, τα οποία όμως επανέρχονται μόλις πιούμε νερό.

Επίσης μην χρησιμοποιείς ποτέ φόρμες εφίδρωσης που καλύπτουν όλο το σώμα γιατί εμποδίζουν την φυσιολογική αποβολή θερμότητας και οδηγούν σε αφυδάτωση γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε θερμοπληξία, ειδικά αν γυμνάζεσαι σε θερμό περιβάλλον.

  1. Αν κάνεις αερόβιο τα πόδια δυναμώνουν και δεν χρειάζεται να κάνεις βάρη 

Κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει μόνο στα πολύ αρχικά στάδια που κάποιος ξεκινάει το τρέξιμο και είναι εντελώς αρχάριος. Σε αυτήν την φάση το ερέθισμα του τρεξίματος είναι ικανό να βελτιώσει την δύναμη των ποδιών αλλά στην συνέχεια δεν είναι αρκετό για περεταίρω ενδυνάμωση.

Η προπόνηση ενδυνάμωσης για τα πόδια είναι κάτι που πολύ δρομείς παραλείπουν θεωρώντας ότι δεν χρειάζεται, όμως οι μελέτες δείχνουν ότι ακόμα και οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων είναι απαραίτητο να κάνουν ξεχωριστή προπόνηση δύναμης γιατί έμμεσα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη απόδοση αλλά κυρίως γιατί λειτουργεί προληπτικά στους τραυματισμούς αφού οι μυς, οι τένοντες και οι σύνδεσμοι έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανοχή στις επαναλαμβανόμενες επιβαρύνσεις που θέτει το τρέξιμο.

  1. Αν δεν κάνεις αερόβιο δεν μπορείς να χάσεις λίπος

Αυτός είναι ένας μεγάλος μύθος αφού η απώλεια λίπους εξαρτάται αποκλειστικά από την μείωση των θερμίδων.

Το θερμιδικό έλλειμμα μπορεί να προέλθει ακόμα και από την διατροφή μόνο χωρίς καμία συνεισφορά από την άσκηση. Μπορεί δηλαδή κάποιος να χάσει λίπος κάνοντας μόνο διατροφή και καθόλου άσκηση.

Απλώς δεν είναι και ο πιο έξυπνος τρόπος αφού θα πρέπει να μειωθούν πολύ οι ημερήσιες θερμίδες που καταναλώνει. Η αερόβια αυτό που προσφέρει είναι μια έξτρα βοήθεια μεγαλώνοντας το έλλειμμα με αποτέλεσμα είτε να μην χρειαστεί μεγάλη μείωση θερμίδων είτε να επιταχύνει την απώλεια λίπους και να έρθει ο στόχος πολύ πιο σύντομα.

  1. Πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 1 ώρα προπόνηση για να έχεις αποτελέσματα

Ένας ακόμα μεγάλος μύθος ο οποίος αποτελεί και έναν από τους πιο ανασταλτικούς παράγοντες για να ξεκινήσει κάποιος γυμναστική.

Πολλοί θεωρούν ότι αν δεν κάνουν τουλάχιστον 1 ώρα προπόνηση δεν έχει κανένα νόημα να ξεκινήσουν προπόνηση. Αυτό δεν είναι αλήθεια αφού το σώμα έχει προσαρμογές με πολύ μικρότερους χρόνους προπόνησης.

Ειδικότερα με την διαλειμματική προπόνηση ο χρόνος που χρειάζεσαι μπορεί να είναι μόνο 10-20 λεπτά.  Θυμήσου ότι η χειρότερη προπόνηση είναι αυτή που δεν έκανες.

  1. Άν κάνεις αερόβιο μπορείς να τρως όσο θες

Είναι ένας μεγάλος μύθος αφού μια κακή διατροφή δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με την προπόνηση τρεξίματος και με κανένα άλλο είδος προπόνησης.

Σκέψου απλά ότι μια σοκολάτα 100γρ έχει 530 θερμίδες και την τρως σε 5 λεπτά αλλά για να κάψεις αυτές τις θερμίδες χρειάζεσαι περίπου 1 ώρα τρεξίματος.

Αν καθημερινά ξεφεύγεις σε θερμίδες τότε η προπόνηση δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα στην απώλεια λίπους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:

Φαγητό πριν και μετά το τρέξιμο: Πόσο κενό πρέπει να αφήνουμε;

Τρέξιμο και αναπνοή: Πώς πρέπει να αναπνέεις όταν τρέχεις

Ακολούθησε το fmh.gr στο Google News, στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram

personal trainer αγιος Δημητριος Αθηνα

Σπύρος Βαρότσης, Γυμναστής, Αγιος Δημήτριος, Αθήνα

Ομορφιά

Πως να περιποιηθούμε το δέρμα μας μετά το καλοκαίρι;  Δώστε στο δέρμα σας την υγρασία που του έχει λείψει για να το δείτε και πάλι ελαστικό και ζωντανό!

Το καλοκαίρι πέρασε και κρατάμε τις όμορφες αναμνήσεις των διακοπών. Ήρθε όμως η ώρα να διώξουμε τα σημάδια που άφησαν στο πρόσωπο μας η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, στις υψηλές θερινές θερμοκρασίες και το θαλασσινό νερό. Ενδεικτικά το δέρμα μας μπορεί να εμφανίσει σημάδια αφυδάτωσης, θαμπάδες , πανάδες ακόμα και ακμή σε ορισμένες περιπτώσεις.

Στην ξενοιασιά του καλοκαιριού συνηθίζουμε να παραλείπουμε την ρουτίνα περιποίησης μας και να μην δίνουμε την δέουσα προσοχή στο δέρμα μας. Έτσι με την επιστροφή θα πρέπει πρώτα να κάνουμε κάποια επιπρόσθετα στάδια περιποίησης , να επαναφέρουμε την επιδερμίδα μας και μετά να συνεχίσουμε με την ρουτίνα μας.

Θα πρέπει να δεχθούμε κάποιες θεραπείες περιποίησης σε ένα κέντρο αισθητικής, αλλά ταυτόχρονα να κάνουμε και σωστή χρήση καλλυντικών στο σπίτι, πάντα συνδυαστικά.

Το πιο σύνηθες είναι να χρειαστούμε ενυδάτωση. Η παρατεταμένη έκθεσή μας σε υψηλές θερμοκρασίες, στον ήλιο αλλά και στα μελτέμια του Αυγούστου, προκαλεί αφυδάτωση και θαμπάδες. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος θεραπειών που ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα. Η μεσοθεραπεία και οι υπέρηχοι είναι οι πιο διαδεδομένες και πιο δραστικές.

Για πιο καλό αποτέλεσμα μια θεραπεία ενυδάτωσης θα μπορούσε να συνδυαστεί με βαθύ καθαρισμό ή με υδροδερμοαπόξεση, δερμοαπόξεση με διαμάντι κ.α. Η απολέπιση θα βοηθήσει να απομακρυνθούν οι ρύποι και τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Το δέρμα μας πρέπει να παραμένει πάντα καθαρό , να μπορεί να αναπνέει και να δεχθεί και πιο εύκολα τα συστατικά από όποια καλλυντικά προϊόντα κι αν εφαρμόσουμε.

Για τις πανάδες υπάρχουν πιο δραστικές θεραπείες όπως το φυτικό και τα peelings ΑΗΑs , ΒΗΑs. Η πιο βαθιά απολέπιση καταπολέμα τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, βοηθά και στην απομάκρυνση των πανάδων και δυσχρωμιών που αφήνει πίσω της η μελανίνη που παράγεται κατά την έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία.

Για την φροντίδα στο σπίτι θα πρέπει να επιλέξουμε μια δυνατή ενυδατική κρέμα ή ορό με υψηλή συγκέντρωση σε ενυδατικούς παράγοντες όπως το υαλουρονικό. Δώστε στο δέρμα σας την υγρασία που του έχει λείψει για να το δείτε και πάλι ελαστικό και ζωντανό.

Η γνωστή σε όλους μας για την αντιοξειδωτική της δράση βιταμίνη C είναι must για το φθινόπωρο, αφού θα βοηθήσει να διώξουμε τις πανάδες και την θαμπάδα από το πρόσωπο μας.

Τέλος η ρετινόλη, που συνήθως την διακόπτουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, θα πρέπει να επιστρέψει στην βραδινή μας ρουτίνα. Θα βοηθήσει στην αναγέννηση των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου. 

Παναγιώτα Μαθιουδάκη,  Αισθητικός – Κοσμητολόγος

και Μαρία Νίκου , Αισθητικός – Κοσμητολόγος

Laserskin Solutions (Αθήνα, Τρίκαλα)

Continue Reading

Ομορφιά

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, καιρός να ανανεώσεις την ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου.

Με το καλοκαίρι προ των πυλών έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις τις συνήθειες σου. Το δέρμα σου καλείται να αντιμετωπίσει νέες περιβαλλοντικές συνθήκες και ο ρόλος σου είναι να το προστατέψεις.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που μας αφυδατώνουν, η υγρασία και η έκθεση στην επιβλαβή ακτινοβολία UV είναι οι βασικοί παράγοντες για τους οποίους καλούμαστε να προσαρμόσουμε την ρουτίνα περιποίηση μας, προκειμένου να διατηρήσουμε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η κατάλληλη ενυδατική κρέμα πλούσια σε υαλουρονικό οξύ είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος. Τις πρωινές ώρες επίλεξε μια ελαφριά, μη λιπαρή ενυδατική κρέμα που θα απορροφάται γρήγορα από το δέρμα σου. Το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να συγκρατεί περίπου 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, το γεγονός αυτό το καθιστά τον κύριο ενυδατικό παράγοντα της επιδερμίδας μας. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάς τη σημασία της ενυδάτωσης από μέσα προς έξω. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να πίνεις 2 με 2,5 lt νερού στη διάρκεια της ημέρας .

Προστατέψου από την ακτινοβολία UV που προκαλεί την φωτογήρανση. Επιτακτική ανάγκη είναι η χρήση ενός ποιοτικού αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας. Φόρα το αντηλιακό σου πριν βγεις από το σπίτι, πριν πας στην εργασία σου, ακόμη κι αν βγεις για λίγη ώρα για μία βόλτα ή τα καθημερινά ψώνια. Ο ήλιος στην χώρα μας είναι επιθετικός τους καλοκαιρινούς μήνες και το αντηλιακό μας είναι η ασπίδα προστασία μας απέναντι στις ακτίνες UV. Επίλεξε το αντηλιακό που σου ταιριάζει σε υφές και αρώματα, προτίμησε όμως κάποιο από αυτά που περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες και μην ξεχνάς να το ανανεώνεις κατά την διάρκεια της μέρας.

Το βράδυ πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για την καθαριότητα του προσώπου σου. Η αφαίρεση του μακιγιάζ και η απομάκρυνση των ρύπων, επιτρέπει στο δέρμα σου να “αναπνέει”, να παραμένει υγιές και ζωντανό. Στη συνέχεια εφάρμοσε μία κρέμα με αντιοξειδωτικούς παράγοντες , όπως η νιασιναμίδη. Η νιασιναμίδη κερδίζει έδαφος τους καλοκαιρινού μήνες, έναντι άλλων δραστικών συστατικών με αντιοξειδωτική δράση, επειδή δεν προκαλεί φωτοευαισθησία. Είναι συμβατή με όλους τους τύπους δέρματος, δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Με λίγη προσοχή και τα κατάλληλα κοσμητικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις ένα υγιές και λαμπερό δέρμα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αρθρογράφοι :

Παναγιώτα Μαθιουδάκη,  Αισθητικός – Κοσμητολόγος

Μαρία Νίκου , Αισθητικός – Κοσμητολόγος

Laserskin Solutions (Αθήνα, Τρίκαλα)

Continue Reading

Ομορφιά

Βλέμμα που μαγνητίζει

Η αξιοποίηση του χαρακτηριστικού στοιχείου της μεσαίας ζώνης του προσώπου μας μπορεί να μας χαρίσει πιο έντονη έκφραση. Ιδανικό θεωρείται όταν η απόσταση μεταξύ των δύο ματιών είναι ίση με ένα μάτι, οι γωνίες του έσω και έξω ματιού βρίσκονται στην ίδια νοητή ευθεία και το μέγεθός τους είναι ανάλογο με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Το ολοκληρωμένο μακιγιάζ τους περιλαμβάνει:

  • χρήση κρέμας
  • τοποθέτηση καλυπτικού με χρώμα για τους μαύρους κύκλους και τις τυχόν δυσχρωμίες του προσώπου
  • make up και πούδρα
  • βάση σκιάς στο πάνω βλέφαρο, αν πρόκειται να τοποθετηθούν σκιές
  • χρήση σκιών στο πάνω και κάτω βλέφαρο
  • υπογράμμιση με μολύβι ή eyeliner
  • τονισμός των βλεφαρίδων με μάσκαρα ή και τοποθέτηση ψεύτικων βλεφαρίδων,
  • συσχέτιση – διόρθωση των φρυδιών

Για την τοποθέτηση των σκιών στα μάτια προτείνονται δύο τρόποι χρήσης των χρωμάτων:

Ο πρώτος μιλάει για οριζόντιο μακιγιάζ ματιών, όπου η τοποθέτηση των χρωμάτων είναι σχεδόν παράλληλη. Το πιο ανοιχτό χρώμα μπαίνει κάτω από το τόξο του φρυδιού καθ’ όλο το μήκος του, το μεσαίο χρώμα στο κινητό βλέφαρο, σε ύψος που συναντά το ανοικτό χρώμα και το σκουρότερο στην εξωτερική γωνία του ματιού, περισσότερο ή λιγότερο προς την εσωτερική γωνία του, ανάλογα με το σχήμα ματιών του εκάστοτε ατόμου.

Ο δεύτερος τρόπος αφορά κάθετο μακιγιάζ, όπου η τοποθέτηση των χρωμάτων είναι πλαγιοκάθετη. Σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο, το μάτι χωρίζεται σε τρία ίσα νοητά μέρη. Στο πρώτο 1/3 του, που ξεκινάει από την εσωτερική επιφάνεια του ματιού μπαίνει το ανοικτότερο χρώμα. Στο 2/3 μπαίνει το μεσαίο χρώμα, στο σημείο του βλεφάρου ακριβώς πάνω από την ίριδα. Το σκουρότερο θα φαίνεται στο τρίτο τμήμα του από το τελείωμα της ίριδας προς το τελείωμα του ματιού. Τα μεσαία και σκούρα χρώματα μπορούν να φτάνουν ως το φρύδι ή να σταματούν λίγο χαμηλότερα. Μακιγιάρουμε με σκιά μέρος ή και όλο το κάτω βλέφαρο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων.

Το περίγραμμα των ματιών γίνεται με μολύβι ή eye1iner. Στα φυσιολογικά μάτια η γραμμή ξεκινά λεπτή απ’ την εσωτερική γωνία του, φαρδαίνει λίγο πάνω απ’ την ίριδα και καταλήγει λεπτότερη στην εξωτερική γωνία του ματιού. Η γραμμή τοποθετείται κοντά στη ρίζα των βλεφαρίδων, περισσότερο ή λιγότερο παχιά ανάλογα με το ύψος του κινητού βλεφάρου, το χρώμα που επιλέγουμε και την απόδοση που επιθυμούμε. Μπορεί να υπογραμμιστεί όλο το κάτω βλέφαρο ή τμήμα του.

Το χρώμα του προϊόντος που χρησιμοποιούμε για το περίγραμμα είναι αυτό που θα καθορίσει την προβολή ή την υποβάθμιση τμήματος του ματιού. Λαμπερό και ανοικτό για παράδειγμα χρώμα, το προβάλει. Σκούρο, σε μεγάλη έκταση βαραίνει το βλέμμα και δίνει την εντύπωση μεγάλου βάθους.

Μεγάλη σημασία έχουν και οι βλεφαρίδες, το μακιγιάζ των οποίων γίνεται με χρήση μάσκαρας πρώτα στο πάνω βλέφαρο από τη ρίζα προς το ελεύθερο άκρο τους και μετά ανοδικά προς τα έξω και πάνω. Τοποθετούμε μάσκαρα και στο κάτω βλέφαρο. Χτενίζουμε τις βλεφαρίδες με το ειδικό χτενάκι για την αποφυγή συγκέντρωσης υλικού.

Η γνώση της τοποθέτησης των έγχρωμων καλλυντικών ματιών με την κατάλληλη επιλογή χρωματικών τόνων εναρμονισμένων με το χρώμα της ίριδας συνθέτει την αρμονία για ένα ιδανικό βλέμμα που δεν περνά απαρατήρητο. Μαγνητίζει…


Άρθρο αρχείου

Μεγακλή Θεογνωσία

Continue Reading

Trending