Connect with us

Γαστρονομία

Πίτα καλαμποκιού με κατσικίσιο τυρί: Πανεύκολη και νόστιμη

Μια νόστιμη πίτα χωρίς φύλλο που γίνεται τόσο εύκολα. Μπορούμε αντί για το κατσικίσιο τυρί, να χρησιμοποιήσουμε φέτα ή γραβιέρα ή ακόμα και ελάχιστο μπλε τυρί. Επίσης και στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε τα λαχανικά που μας αρέσουν, αφού τα σοτάρουμε ελαφρά όπως καρότο, κολοκυθάκι, καρέ μελιτζάνας ή και αλλαντικά.

Άρα είναι μια πίτα passe partout, δηλαδή αφήνετε τη φαντασία σας να δημιουργήσει τη δική σας αγαπημένη πίτα καλαμποκιού.

Η Χρυσούλα τη σερβίρει και στο πρωϊνό του ξενοδοχείου της, που είναι περίφημο σε όλη την Ελλάδα.

Η συνταγή δική σας…

Πίτα καλαμποκιού με κατσικίσιο τυρί

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, Ξενοδοχείο Γανυμήδης Γαλαξείδι

Υλικά

 

2 νεροπότηρα αλεύρι από καλαμπόκι, κοσκινισμένο

1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου

1 ποτήρι χλιαρό γάλα

¼ ποτηριού ελαιόλαδο

¼ ποτηριού σπορέλαιο

200 γρ. κατσικίσιο τυρί

1 γιαούρτι στραγγιστό

1 ντομάτα κομμένη σε κομματάκια

1 κεσεδάκι ψιλοκομμένα μανιτάρια φρέσκα

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πράσινη (προαιρετικά )

100 γρ άνηθο

100 γρ μαϊντανό

 

Για το πασπάλισμα

Κεφαλοτύρι

 

Τρόπος παρασκευής

  

Σε τηγάνι με λίγο σπορέλαιο σοτάρουμε τα μανιτάρια για 10 λεπτά.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά που τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βροχηδόν προσθέτουμε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μανιτάρια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα απλώνοντας το με την μαρίζ σε όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε.

Continue Reading

Γαστρονομία

Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά  που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN.  Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ 

Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα; 

Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO  της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO  είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.

 Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.

Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .

Continue Reading

Γαστρονομία

Επιχειρηματική αποστολή διοργάνωσε το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της εκδήλωσης «Vini da Terre Estreme 2022»

Το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Vini da Terre Estreme 2022» στη Matera της Νότιας Ιταλίας,  μία ελληνική επιχειρηματική αποστολή παρουσίασης του ελληνικού οίνου και οινοτουρισμού. 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, με την υποστήριξη της Περιφέρειας και της Ένωσης Βιοτεχνών της Ματέρα , διοργανώνεται από την Pilota Green Event κάθε χρόνο – από το 1999. Φέτος έλαβε χώρα στην διάσημη για τον πολιτισμό της πόλη της Matera, από τις 05 έως τις 07 Μαρτίου 2022.

Τις δυο πόλεις, Matera και Θεσσαλονίκη, ενώνει η Unesco καθώς υπήρξαν και οι δύο πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2019 και 1997 αντίστοιχα. 

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν : το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο ΕΟΤ Ιταλίας, ο Δήμος Βέροιας, ο Δήμος Κατερίνης, ο Δήμος Παιονίας, ο Δήμος Αμυνταίου, η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλλονιάς, το Επίτιμο Προξενείο της Ελλάδος στο Μπάρι-Ματέρα και οινοποιοί των περιοχών.

Κατά την εκδήλωση η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με τοπικούς φορείς : τον Νομάρχη της Ματέρα, τον Δήμαρχο της Ματέρα, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου της Basilicata,  τον Πρόεδρο της Ένωσης Βιοτεχνών της Ματέρα (Confartiginato Matera) και τον Οργανισμό Τουρισμού της Basilicata καθώς και με τοπικούς επιχειρηματίες του οινοτουρισμού και του οίνου. 

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση των οίνων, των περιοχών που συμμετείχαν στην  αποστολή, τόσο στον εκθεσιακό χώρο του ξενοδοχείου Alvino όσο και στο Gala Dinner και στο Master Class Οίνου που παρουσίασε ο κ. Απόστολος Θυμιόπουλος και ο κ. Γιώργος Παλησίδης, με την επίβλεψη του γνωστού ιταλού δημοσιογράφου κ. Roberto Lepori.

Ο κ. Γρηγόριος Τούλιας, Υπεύθυνος Marketing του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ο κ. Κωνσταντίνος Χαντζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΘ, παρουσίασαν – σε ειδικό video – την πόλη της Θεσσαλονίκης ως οινοτουριστικός και και πολιτιστικός προορισμός. 

Ο κ. Λάζαρος Ασλανίδης, Αντιδήμαρχος Tουρισμού του Δήμου Βέροιας και ο κ. Λεωνίδας Ακριβόπουλος, Πρόεδρος του ΚΑΠΑ και Δημοτικός Σύμβουλος, παρουσίασαν τον οινικό τουρισμού καθώς και το τουριστικό, θρησκευτικό, αρχαιολογικό και γαστρονομικό προϊόν της περιοχής. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Δήμαρχος Κατερίνης και η κ. Μαρία Τερζίδου, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, παρουσίασαν το τουριστικό προϊόν του Δήμου δίνοντας έμφαση στον τουρισμό της φύσης και της αγροδιατροφής. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, Δήμαρχος Παιονίας, παρουσίασε το πολιτιστικό και φυσικό προφίλ της περιοχής δίνοντας έμφαση στα επισκέψιμα οινοποιεία. 

Ο κ. Μιλτιάδης Νικολάου και ο κ. Λεωνίδας Τσιάντης, από το τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασαν – με ηλεκτρονικά εργαλεία –  τη νέα καμπάνια της Περιφέρειας. 

Η κα Κυριακή Μπουλασίδου, Διευθύντρια του ΕΟΤ Μιλάνου, ανέδειξε τις περιοχές των κρασιών που παρουσιάστηκαν στην έκθεση. 

Τέλος τα μέλη της αποστολής συζήτησαν με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για προοπτικές μελλοντικών συνεργιών μεταξύ των δύο προορισμών με την υποστήριξη πάντα και τον συντονισμό του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. 

Continue Reading

Trending