Connect with us

Εκδηλώσεις

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από την «W.I.N. Hellas»

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς από την Project Manager, Σαμάνθα Αποστολοπούλου την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στον υπερσύγχρονο χώρο EUROHOOPS DOME, που παραχώρησε τοEurohoops Organization, τον αγώνα PLAY 2 W.I.N. – Celebrity Basketball Game με Πλατινένιους Χορηγούς τη Navarino και την Panik Entertainment Group.

**Με τις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων αλλά και ο Πρόεδρος του Ομίλου «Navarino», αφήνουν το αποτύπωμά τους σε ότι αφορά στην συλλογική αυτή προσπάθεια για την εξάλειψη των αποτρόπαιων πράξεων βίας κατά των γυναικών!!

Η Πρόεδρος της W.I.N. Hellas, Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου δήλωσε:

«Εδώ και 16 χρόνια εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής και συντροφικής βίας. Στηρίζουμε τις γυναίκες και τις οικογένειές τους. Γυναίκες και άντρες θα παίξουμε μαζί σήμερα για να τιμήσουμε όλες τις γυναίκες που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα ενάντια στις προκαταλήψεις, τις αντιξοότητες και τα στερεότυπα της πατριαρχικής κοινωνίας».

Ο Πρόεδρος του ομίλου Navarino, Δημήτρης Τσικόπουλος δήλωσε:

«Η Navarino με μεγάλη χαρά αποφάσισε να συμβάλει στο έργο της W.I.N. Hellas. Η φιλοσοφία της εταιρείας μας συμπίπτει απόλυτα με τους στόχους της W.I.N. Hellas. Στεκόμαστε κι εμείς με το δικό μας τρόπο δίπλα σε κάθε γυναίκα που έχει ανάγκη και που βρίσκεται σε μία δύσκολη στιγμή στη ζωή της. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να υπάρχει η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών».

Ο υπεύθυνος press office της Panik Entertainment Group, Βαγγέλης Θεοδώρου δήλωσε:   

«Η Panik Entertainment Group, η No1 Ελληνική ανεξάρτητη εταιρεία στην εγχώρια μουσική βιομηχανία, στέκεται δίπλα στη W.I.N. Hellas, τόσο ως εταιρεία, όσο και μέσω των ανθρώπων της, που με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό συμμετείχαν σ’ αυτόν τον υπέροχο αγώνα μπάσκετ. Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους, όπως και η αγάπη. Και η αγάπη δεν πρέπει να πονάει! Λέμε «όχι» στην έμφυλη βία και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης και πρόληψης της βίας κατά των γυναικών. Για την Panik Entertainment Group αποτελεί μέλημα και τιμή να είναι αρωγός σε σπουδαίες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων και στέλνουν σημαντικά μηνύματα στην κοινωνία μας διαμορφώνοντας ένα καλύτερο αύριο, όπως πράττει με το έργο της η W.I.NHellas»

Η συμμετοχή

Πλήθος φίλων τηςW.I.N. Hellas έσπευσαν  να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους και την αμέριστη στήριξή τους στον κοινωφελή οργανισμό που ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Συμμετείχαν επίσης:

Δημοφιλή και αγαπημένα πρόσωπα συμμετείχαν αφιλοκερδώς στον αγώνα που παρουσίασαν οι γνωστοί sportscasters Δημήτρης Χατζηγεωργίου και Χρήστος Καούρης. 

Επίσης οι: Δημήτρης Αλεξάνδρου, Χριστίνα Αλούπη, Γιάννης Αναστασίου, Πέρο Άντιτς, Κωνσταντίνος Αργυρός, Ευρυδίκη Βαλαβάνη, Όλγα Βασδέκη, Αλέξανδρος Βουγιούκας, Ίαν Βουγιούκας, Ηλίας Γκότσης,

Αντώνης Δημητριάδης, Σάρρα Εσκενάζυ, Κατερίνα Ευαγγελινού, Ματίνα Ζάρα, Θέλξη, Γιώργος Καραγκούνης, Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης, Δημήτρης Κελεπούρης, Κώστας Κοκκινάκης, Ειρήνη Κολιδά, Στέφανος Κοτσόλης, Αντονέλλα Κουεγιάρ, Γιώργος Κρικοριάν, Γιώργος Λημνιάτης, Μιρέλλα Μανιάνι, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Μάνικας, Δωροθέα Μερκούρη, Νεσχάν Μουλαζίν, Φώτης Μπέσικος, Τάνια Μπρεάζου, Αννίτα Ναθαναήλ, Άννυ Πανταζή, Κλέλια Πανταζή, Λευτέρης Πανταζής, Μάντα Παπαδάκου, Ορθούλα Παπαδάκου, Γιώργος Παπαδόγαμβρος, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Σοφία Παπαδοπούλου, Σόφη Πασχάλη, Σάββας Πούμπουρας, Έρρικα Πρεζεράκου, Άννα Πρέλεβιτς, Τέα Πρέλεβιτς, Σπύρος Πώρος, Χριστίνα Σάλτη, Κώστας Σόμμερ, Ευαγγελία Τσιορλίδα, Σοφία Τσιώμου, Όλγα Φαρμάκη, Μάικ Φαφαλής, Μάσα Φασούλα, Φανή Χαλκιά, κ.α.

Προπονητές  στη «γαλάζια» ομάδα ήταν οι Γιώργος  Καλαιτζής & Νίκος Χατζής, ενώ στη «μπλε » οι Δημήτρης Χουχουλής & Λευτέρης Πανταζής. Assistant coach ο Δημήτρης Γοβδελάς (Mykonos Invest), 

Στον αγώνα διαιτήτευσαν (ΚΕΔ/ΕΟΚ) οι Βασίλης Γερός, Αλέξανδρος Ζιώγας και Όλγα Φραγκούλη, ενώ κριτές ήταν η Αγγελική Απιτιαγοπούλου και ο Νίκος Παπαγιοβάνης.

Για την ιστορία, τη νίκη πήρε επάξια η «μπλε ομάδα»!!

Στις ομάδες απένειμαν τα αναμνηστικά μετάλλια «W.I.N. Hellas- » η Πρόεδρος της W.I.N. Hellas, Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου και η Project Manager της W.I.N. Hellas, Σαμάνθα Αποστολοπούλου.

Eκ μέρους της W.I.N. Hellas η Πρόεδρος, Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου,  η Project Manager, Σαμάνθα Αποστολοπούλου, η Αντιπρόεδρος, Χριστίνα Λουκά και το μέλος του Δ.Σ., Αλεξία Χαραμή δώρισαν, υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες, φανέλα ANTETOKOUNBROS και μπάλα SPALDING στον κύριο Κρίστιαν Βακαρέλις, (Navarino), στον κύριο Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση (Panik Entertainment Group),στον κύριο Βαγγέλη Θεοδώρου (Panik Entertainment Group), στον κύριο Βασίλη Κελλάρη (Μητέρα), στον κύριο Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο ( Motor Oil), στον κύριο Ιωάννη Αγγελόπουλο ( Angelopoulos Hair & Beauty Company), στην εκπρόσωπο του Βιολογικού Χωριού, στην κυρία Ιωάννα Κοκόρρη (Kokorris Optics), στον κύριο Βαγγέλη Βλαχανδρέα (Pere Ubu), στον κύριο Δημήτρη Πανταζή (Seajets), στην κυρία Ντίντα Μπαμπάτσικου (Antentokoubros), στον κύριο Μίνωα Σούση (Spalding) και στον κύριο Κωνσταντίνο Παπαλουκά (Eurohoops).

Τα Δώρα

Συμβολικά δωράκια έδωσαν οι εταιρίες στους συμμετέχοντες. Η Panik Entertainment Group λανιέρες, The  Big Bad Wolf  δωροεπιταγή των 10 Ευρώ, JCou Gift Card 25%, Museum of Illusions Vip Free ticket, Kokkoris Gift Card 20%, Zaatar 100 δωροεπιταγές των 50 Ευρώ, Fix Άνευ μία τσάντα με 2 κουτιά FIX Άνευ 330ml. για απόλαυση άνευ όρων, Coca Cola 3E αναψυκτικά και σνακς,  Ma Cherie Χριστουγεννιάτικο Packaging 2 δώρων + εκπτωτικό κουπόνι, Angelopoulos Hair & Beauty Company δωρεάν χτένισμα & 50% έκπτωση σε προϊόντα, η Lease Planet κλειδοθήκη, φορτιστή κινητού για αυτοκίνητο και τα Ακουστικά Στάμου εκπτωτικό κουπόνι 15%.

Οι MAD Radio, Eurohoops, Queen.gr και Ratpack.gr κλήρωσαν από μια διπλή πρόσκληση για τον αγώνα.

  • ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: NAVARINO, PANIK ENTERTAINMENT GROUP 
  • ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: ΜΗΤΕΡΑ, MOTOR OIL
  • ΑΣΗΜΕΝΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟI: ANGELOPOULOS HAIR & BEAUTY COMPANY, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, KOKKORIS OPTICS, PERE UBU, SEAJETS
  • ΧΑΛΚΙΝΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΑΜΟΥ,  FIX ΑΝΕΥ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ MINETTA, THE BIG BAD WOLF, JCOU, LEASE PLANET,  MA CHERIE, MUSEUM OF ILLUSIONS, MYKONOS INVEST, PAPADOGAMVROS, RAVAGO, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, ZAATAR  
  •  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: ANTETOKOUNBROS, BLISS PROJECTS, COCA COLA 3E, EUROHOOPS, GALAKTEROS PRODUCTION, MK2 ,SPALDING, ΖΕΝΙΘ
  • ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: DPG MEDIA, MAD TV, MEGA, PAPADAKIS PRESS, QUEEN.GR, RATPACK.

Παραγωγή VIDEO: Νίκος Αλεξανδράτος, ΜΚ2, Διάθεση φωτογραφικού υλικού: PAPADAKIS PRESS

Πληροφορίες: αναφορικά W.I.N. Hellas

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2006 από τη Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου με σκοπό  την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία, θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας κ.α.), η W.I.N. HELLAS προσφέρει ψυχο – κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια. Επιπλέον, παρέχει ψυχολογική στήριξη και νομική συμβουλευτική, μέσω εξειδικευμένων ψυχο – εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της πανελλαδικής γραμμής υποστήριξης γυναικών – θυμάτων βίας (210- 8996636). Παράλληλα, η W.I.N. HELLAS βοηθάει τις γυναίκες που χρειάζονται φιλοξενία σε ξενώνες και νομική καθοδήγηση φέρνοντάς τις σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και υποστηρικτικές δομές.

Navarino


Από την ίδρυση της το 1999, το όραμα της Navarino ήταν να εξελιχθεί σε ορόσημο στον κλάδο της τεχνολογίας στην ναυτιλία. Σήμερα, η Navarino αναπτύσσει, διανέμει και υποστηρίζει εμπορικά πλοία με τηλεπικοινωνίες και καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης με όσους συνεργάζεται. Ως εταιρεία τεχνολογίας η Navarino παροτρύνει τις γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να ενημερωθούν πάνω στο ίδιο το πρόβλημα και τις υπάρχουσες δομές στήριξης για να διασυνδεθούν σε κοινότητες, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνες και να αναζητήσουν συμβουλευτική υποστήριξη, διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία.

Site: www.navarino.co.uk

Panik Entertainment Group

«H Panik Entertaiment Group είναι ένας όμιλος δισκογραφικών εταιρειών και management καλλιτεχνών, η οποία, ακολουθώντας μία ιδιαίτερη και δυναμική πορεία ανάπτυξης, έχει καταφέρει να έχει ηγετική θέση στην ελληνική μουσική βιομηχανία. Το active roster της Panik Entertainment Group περιλαμβάνει περισσότερους από 150 καλλιτέχνες, τους πιο καταξιωμένους, επιτυχημένους και ταλαντούχους. Η Panik Entertainment Group διαθέτει τέσσερα δισκογραφικά labels: την Panik Records, που επικεντρώνεται στο dance, pop, r’n’b και soul ρεπερτόριο, την Panik Platinum, η οποία υποστηρίζει το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, την Panik Gold, που έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την κορυφαία Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Άννα Βίσση και την Panik Oxygen, η οποία ασχολείται με την έντεχνη ελληνική μουσική. Επίσης, διαθέτει δύο divisions: το Panik Agency, για το management, τις δημόσιες σχέσεις, την επικοινωνία και την εμπορική εκμετάλλευση ανθρώπων απ’ όλο το φάσμα της δημόσιας σφαίρας και την Panik Live, για τη διοργάνωση events και το booking. Επίσης, εκπροσωπεί αποκλειστικά τον διεθνή και ελληνικό κατάλογο της Sony Music Entertainment σε Ελλάδα και Κύπρο και κατέχει τα δικαιώματα του no1 urban label στην Ελλάδα, της Capital Music».

Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις:

Insragram:https://www.instagram.com/panik_entertainment_group

Site:www.panikmusic.gr

***Το Business Woman και οι συνεργάτες του, κρίνουν ότι η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύ συγκινητικές και αρκούντως εντυπωσιακές. Επαινεί όλους όσους προσήλθαν στην εκδήλωση αφού όλοι είναι ευαίσθητοι στα θέματα αυτά!! Ταυτόχρονα σκέφτονται με την καρδιά και αισθάνονται με το μυαλό στα τόσο μείζονα κοινωνικά θέματα, όπως η θεματικής της παρούσας εκδήλωσης. Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από την  W.I.N. Hellas, δεν αποτελεί μόνον ελπίδα αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε  προσδοκώντας όλοι μας την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και όχι μόνον

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Ημερίδα με τίτλο: « Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση -Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.»

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Τεχνητή
Νοημοσύνη και Εκπαίδευση – Επαναπροσδιορίζοντας την διδασκαλία και την μάθηση.», η
οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα εστιάζει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που
σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, ενισχύοντας
την ατομική συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών μέσω έρευνας και καταρρίπτοντας τη
κλασική προσέγγιση «λύσε», «απάντησε», «βρες», «υπολόγισε» κ.ά..

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν
εγκεκριμένοι ομιλητές του εκπαιδευτικού και τεχνολογικού χώρου. Πρόκειται για την
κυρία Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας τού Τμήματος
Φιλολογίας τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον δρ Άρη Μαυρομμάτη,
μαθηματικός‒θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων του Κέντρου Διά Βίου
Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο,
διευθυντής Microsoft στον τομέα τής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και
την κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την
Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές, να θέσουν
τα ερωτήματα τους και να δουν στην πράξη όλα όσα περιλαμβάνουν οι ομιλίες καθώς θα
πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με μικροδιδασκαλίες με τη χρήση Τεχνητής
Νοημοσύνης, από εκπαιδευτικούς του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.Κατά τη λήξη
της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
 https://forms.office.com/e/E7m1ZqLsdZ

Continue Reading

Γαστρονομία

Masterclass: Οι θησαυροί της αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, φιλοξένησε μία ακόμη ξεχωριστή περιήγηση γαστρονομίας με επίκεντρο τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα καταστήματά της. Η δραστηριότητα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, στόχευσε στο να αναδείξει την Αγορά ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πυλώνα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, μέσα από μια περιήγηση στα αυθεντικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στον εξώστη της Αγοράς, όπου όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη γνωριμία. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα δίκταμου από το κατάστημα «Modiano’s Bahar», ενώ η ομάδα των Chef Stories ξεκίνησε παράλληλα την εισήγηση της, με σκοπό την ενημέρωση για την γενική φιλοσοφίας της Αγοράς και την σημασία της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

 Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγησή τους στα καταστήματα της Αγοράς, με κάθε στάση να αποτελεί έναν μικρό σταθμό γευστικής ανακάλυψης. 

Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε μας πρόσφεραν ξεχωριστές μπουκιές από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική τους διαδρομή  και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης των αγαθών τους.  

Τα βήματα μας, καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.

Ξεκινώντας από το κατάστημα «Το Πιροσκί», δοκιμάσαμε τα βραβευμένα πιροσκί με γέμιση μπουγιουρντί, ανακαλύπτοντας την πλούσια παράδοση της Ποντιακής κουζίνας. Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου» γνωρίσαμε το αυθεντικό λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, μαθαίνοντας για τη διαδικασία παραγωγής του. Στο «Τυροκομείο Αρβανίτη», γευτήκαμε μια ποικιλία τυριών, όπως φέτα ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ, κυανό μπλε τυρί και γραβιέρα, συνοδευόμενα από χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή τους. Με σκοπό το ταίριασμα με τα τυροκομικά, ακολούθησε το μέλι, με γευσιγνωσία τεσσάρων διαφορετικών μελιών που εμπορεύεται η εταιρία “Wise Greece”, όπου ακούσαμε προσεκτικά τη διαδικασία μελισσοκομίας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Σειρά είχε το κατάστημα «Chrisopigi Deli» με γευσιγνωσία ελαιόλαδου και σημαντικές πληροφορίες για τα Κρητικά προϊόντα. Μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιόλαδου, αλλά και ελιάς, είχαμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει το κατάστημα «Olicatessen» ολοκληρώνοντας τις γνώσεις μας για τις ξεχωριστές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στο «Modiano’s Bahar”, όπου οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όσφρησης, με μπαχαρικά ξυπνώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Το Masterclass συνεχίστηκε στο  νέο κατάστημα, την “Ψαραγορά Μοδιάνο”, όπου δοκιμάσαμε τηγανισμένο γαύρο, μια αυθεντική θαλασσινή λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας.

Στη συνέχεια, απολαύσαμε ιταλικές γεύσεις στο επίσης νέο κατάστημα, «Panini Artistici», με αφράτη φοκάτσια και πανίνι με porchetta, provola, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα san marzano. Ολοκληρώσαμε τις αλμυρές γεύσεις με το εμβληματικό «Μπιφτέκι του κυρ Γιώργου» με την χειροποίητη sauce από πιπεριά φλωρίνης, από το κατάστημα «Meating Place Διδασκάλου». 

Το γλυκό φινάλε της ημέρας περιλάμβανε χαλβά σε μοναδικούς συνδυασμούς από το «Wild Souls», γλυκά πουράκια με βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι και καταΐφι από το «Ηλιοτρόπιο» και φυσικά παραδοσιακές καριόκες Ξάνθης από το κατάστημα «Θωμάς Καριόκα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E.  Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Με επιτυχία διεξήχθη το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 14 χιλιάδες επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας και το Συνέδριο «Μελισσοκομία υπό την Πίεση της Κλιματικής Αλλαγής», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Αττικής.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα και το κορυφαίο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στις τρεις μέρες το Φεστιβάλ αποτέλεσε τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και ένα άριστο μέσο για την προβολή του ελληνικού μελιού, τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας , όσο και για το καταναλωτικό κοινό, το οποίο κατέκλυσε τον εκθεσιακό χώρο του Περιστερίου και είχε την ευκαιρία να απολαύσει και να προμηθευτεί εξαιρετικές και σπάνιες ποικιλίες μελιών από τους ίδιους τους Έλληνες παραγωγούς.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν την Παρασκευή με την τελετή έναρξης παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονυσίου Σταμενίτη, ο οποίος ανέπτυξε τις πολιτικές της κυβέρνησης και τη στρατηγική για την προώθηση και την προστασία της ελληνικής μελισσοκομίας, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων Φορέων και Περιφερειών:

  • Κωστή Λεονταράκη , Προέδρου Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος
  • Γεωργίου Πίττα, Προέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Τυποποιητών, Συσκευαστών και Εξαγωγέων μελιού
  • Φιλήμων Ζανετίδη, Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
  • Τσέτσιλα Δημητρίου, Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Σπύρου Ζαχαρία, Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου
  • Κωνσταντίνου Τσιριγώτη, Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων
  • Φιλιππή Αντώνη, Δ.Σ. ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
  • Μανώλη Χνάρη, εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτή Ρεθύμνης
  • Δήμητρας Αγγελάκη, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής.

Ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης απένειμε την πλακέτα στην τιμώμενη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δια του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Νεκτάριου Αραβαντινού – Σιμωνέτου.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ βραβεύτηκε η Πρωταθλήτρια Ελλάδος ομάδα Cheerleading του Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου Περιστερίου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Όσλο της Νορβηγίας.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της τελετής έναρξης είχαν η κ. Ελένη Λαζάρου, Δημοσιογράφος και ο Κ. Γιώργος Στάθης, Εκπρόσωπος Τύπου του Ε.Ο.Σ.Σ. .

Οι τρεις ημέρες του Φεστιβάλ κατά γενική ομολογία των χιλιάδων επισκεπτών αποτέλεσαν την αποθέωση του ελληνικού μελιού και των παραγωγών – εκθετών, τόσο για την ποιότητα , τις τιμές και την ποικιλία του εκπληκτικού ελληνικού  χρυσού που είναι το μέλι.

Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού», όπου  οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου.

Επίσης σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το Σάββατο απονεμήθηκαν τα βραβεία του 4ου  Διαγωνισμού Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest.

Οι διοργανωτές, οι μελισσοκόμοι και οι καταναλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας τον Δεκέμβριο.

Continue Reading

Trending