Connect with us

Γαστρονομία

Πανεύκολη Μανιταρόπιτα

Πανεύκολη Μανιταρόπιτα

Από την ταβέρνα Κισσός, Στενή

Βουνίσια γεύση

Γράφει: Η Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος Γαστρονομίας

Η Στενή της Εύβοιας είναι τόπος αγαπημένος για αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Συνδυάζει υπέροχο τοπίο, τρεχούμενα νερό και γεύσεις της φωτιάς, που ενθουσιάζουν.

Το σουβλιστό αρνί, το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι είναι τόσο νόστιμα … που όμως πλημμυρίζουν χοληστερίνη… για να έχω λιγότερες ενοχές τα συνδυάζω με άγρια χόρτα και μπρόκολο ή καροτοσαλάτα που παράγονται στην γύρω περιοχή και είναι όνειρο όπως και τα μανιτάρια Δίρφυς, του αγαπημένου μου Λευτέρη Λαχουβάρη που καλλιεργούνται στον Πισσώνα, λίγο πιο κάτω…

Οι πίτες που φτιάχνουν οι ταβέρνες της Στενής είναι πολλές. Οι φίλοι στην ταβέρνα Κισσός, που συνήθως επιλέγω για φαγητό έχουν την ωραιότερη φέτα από τους Στρόπωνες, απίθανες πίτες και σαλάτες. Την τελευταία φορά απόλαυσα τη μανιταρόπιτα με λευκά μανιτάρια και αποξηραμένα άγρια μανιτάρια Δίρφυς, για περισσή νοστιμιά.

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μανιτάρια θέλετε. Η συνταγή δική σας.

Μανιταρόπιτα της Εύβοιας

Από την ταβέρνα Κισσός, Στενή

Υλικά

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια άσπρα, σε φέτες

100 γρ. ποικιλία άγριων μανιταριών, αποξηραμένα

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κομματάκια

8 φέτες μπέικον καπνιστό, σε κομμάτια

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

250 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη

150 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο

4 αυγά

1 ποτήρι αλεύρι φαρίν απ, κοσκινισμένο

200 ml κρέμα γάλακτος

 αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε χλιαρό νερό και ρίχνουμε τα αποξηραμένα άγρια μανιτάρια για να ενυδατωθούν για 45 λεπτά. Τα σουρώνουμε και αφού τα κόψουμε τα βάζουμε στην μανιταρόπιτα.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι  ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα λευκά μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε τα άγρια μανιτάρια, την πιπεριά, το κρεμμυδάκι, το μπέικον και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, την τριμμένη γραβιέρα, τα τρία αυγά που τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε το σοταρισμένο μείγμα το μανιταριών, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα. Στρώνουμε την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το σύρμα μαζί με το αυγό και περιχύνουμε την πίτα.

Ψήνουμε την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψί να σταθεί, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

Γαστρονομία

EU RICE FESTIVAL, 87η ΔΕΘ 2023: Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον

Ένα γεμάτο διήμερο ήταν το φετινό, τρίτο συνεχόμενο ετήσιο EU RICE FESTIVAL,  που διοργανώθηκε στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, στους χώρους της 87ης ΔΕΘ.   Η σειρά εκδηλώσεων «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EU RICE, διοργανώνονται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) και με σύνθημα  “Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον”.

Σεφ από γνωστά εστιατόρια και σχολές της Θεσσαλονίκης, γυναίκες, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων  της Χαλάστρας, που εκτός από τα τοπικά πιάτα, που μαγείρεψαν, χόρεψαν με παραδοσιακές στολές και τραγούδησαν και φυσικά πλήθος κόσμου, που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το ποιοτικό, ελληνικό ευρωπαϊκό ρύζι, αλλά και να δοκιμάσει μοναδικά και πρωτότυπα πιάτα με το σπουδαίο αυτό προϊόν, μας τίμησαν με την παρουσία τους. 

Σημαντική και η εκτενής ενημέρωση από τους εκπροσώπους της ΕΑΣΘ, αλλά και των αγροτικών συνεταιρισμών, για τη δυναμική, τη βιώσιμη πτυχή της καλλιέργειας του ρυζιού στην περιοχή, την ασφάλεια του αγροτικού αγαθού, που καλλιεργείται στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και τη στρατηγική του προγράμματος να γίνει προώθηση του προϊόντος σε καταναλωτές και επαγγελματίες και να καθιερωθούν τα γεμιστά ως το ελληνικό εθνικό πιάτο με ρύζι. 

Ξεχωριστή και η παρουσία της Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνας Νικολάου και του διακεκριμένου Ισπανού Chef, Ruben Fenollar,  ο οποίος μαγείρεψε την αυθεντική παέγια της Βαλένθια, σε αυτό το πλούσιο σε γεύσεις διήμερο.

Δοκιμάσαμε συνολικά 13 παραδοσιακές, αλλά και πρωτότυπες και ιδιαίτερα δημιουργικές συνταγές με ρύζι:

  • Καραβίδες με ρύζι, από την Ελένη Παπαδημητρίου του Κέντρου Νεότητας Χαλάστρας
  • Ποντιακά κιλντιρίτσια από την Σοφία Γεωργακάκη του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰
  • Paella Valenciana και Paella με θαλασσινά, από τον Ισπανό Chef Ruben Fenollar
  • Γιουβαρλάκι μπακαλιάρου από τον Κωνσταντίνο Βανίδη του ΜΕΖΕΝ
  • Πιλάφι με κοτόπουλο, από την Rice Ambassador Ντίνα Νικολάου
  • Ρυζόγαλο με καραμελωμένα βερίκοκα από την Rice Ambassador Ντίνα Νικολάου
  • Μυδοπίλαφο & Ατζέμ Πιλάφι, από τον Σύλλογο Δράσεων & Πολιτισμού “Η Χαλάστρα”
  • Ζουμερό πιλάφι με αχλάδι, αμύγδαλο, θυμάρι και καπνιστό Μετσόβου, από την Σμαράγδα Μακρή της ΜΑΡΜΙΤΑ
  • Πιλάφι με σιγομαγειρεμένο πρόβειο κρέας στη γάστρα, από τον  Στέλιο Καντζούρα της “Μυσιρλού”
  • Σαλιγκάρια κοκκινιστά με ρύζι, από τον Μιχάλη Αδαμίδη, του ΑΚΡΟΒΑΤΗ
  • Πλιάφ καραμελωμένο, από τις Ευγενία Παπαντωνίου και Μαρία Τραψώνη της Γαία

Την παρουσίαση του Φεστιβάλ ανέλαβε ο γνωστός, ακούραστος και ιδιαίτερα αγαπητός παρουσιαστής, Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος έδωσε τη δική του νότα ζωντάνιας στην εκδήλωση.  Κατά τη διάρκεια του διημέρου με την παρουσία τους τίμησαν οι Χρήστος Τσιχήτας – Πρόεδρος της ΕΑΣΘ, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος – Γενικός Διευθυντής ΕΑΣΘ, Χρήστος Γκατζάρας – Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Ρυζιού (ΕΔΟΡΕΛ) και του Α’ Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαλάστρας, Βασίλης Κουκουρίκης – Πρόεδρος B’ Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαλάστρας.  Τον φορέα από την Ισπανία εκπροσώπησαν οι Santos Ruiz και German Carratala.

Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος είναι η Novacert (www.novacert.gr), η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων, ενώ την υλοποίηση των εκδηλώσεων στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Chef Stories, Σύμβουλοι Marketing & Γαστρονομίας και εταιρία Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr).

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (REA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

Περισσότερες πληροφορίες: https://sustainablerice.eu/

αλλά και στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/sustainablerice.eu/

Instagram: https://www.instagram.com/eu_sustainable_rice/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC59BTrs-47SS3aIzTnRF9Fw?view_as=subscriber

Continue Reading

Γαστρονομία

Δράσεις του Ευρωπαϊκού πρόγραμματος «Responsible Wine Consumption» στη Φραγκφούρτη

Η ελληνική αντιπροσωπεία από εκπροσώπους του  ΑΑΟΣ VAENI Νάουσα και δημοσιογράφοι γαστρονομίας βρέθηκαν στην Φραγκφούρτη προκειμένου να έχουν συναντήσεις με σημαντικούς Γερμανούς δημοσιογράφους και ανθρώπους του κρασιού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Responsible Wine Consumption»

Οι συναντήσεις για συνέργειες ενημέρωσης και επικοινωνίας πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια τριών υπέροχων δείπνων, με το ανάλογο food pairing, που παρατέθηκαν από 22 και 24 Αυγούστου 2023, στο βραβευμένο εστιατόριο Fleur de Sel, στα περίχωρα της Φραγκφούρτης. 

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ποιο είναι το αντικείμενο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  «Responsible Wine Consumption»;

Με πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις τρέχει εδώ και αρκετό καιρό το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά την ενημέρωση για την ποιότητα των κρασιών ΠΟΠ και ΠΓΕ και γιατί πρέπει να προτιμάμε το εμφιαλωμένο επώνυμο κρασί, αποφεύγοντας τις βλαβερές συνέπειες της κατανάλωσης κρασιού αγνώστου προελεύσεως και ο δεύτερος άξονας αφορά στην ενημέρωση του κοινού για την υπεύθυνη κατανάλωση κρασιού. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα και χώρες στόχοι είναι η Ελλάδα και η Γερμανία. 

Τι εννοούμε όμως με τον όρο «Responsible Wine Consumption» ή αλλιώς «Υπεύθυνη Κατανάλωση Κρασιού»

Λίγο πολύ είναι πράγματα που όλοι μας γνωρίζουμε ωστόσο δεν τα τηρούμε πάντα και είναι καλό που τέτοιες δράσεις γίνονται για να τα φέρουν και πάλι στο νου μας, μέχρι να γίνουν κομμάτι του εαυτού μας και φυσικά να ενημερώσουν τις νέες γενιές καταναλωτών κρασιού γενικότερα.

 Όπως όλοι ξέρουμε, δεν πρέπει φυσικά να καταναλώνουμε αλκοόλ όταν οδηγούμε, για αυτό όταν βγαίνουμε να διασκεδάσουμε είναι καλό να ορίσουμε έναν οδηγό ο οποίος δεν θα καταναλώσει αλκοόλ και θα μας γυρίσει πίσω με ασφάλεια. Διαφορετικά είναι προτιμότερο να μετακινηθούμε είτε με ταξί, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς η ασφάλεια όλων έρχεται πάντα πρώτη. 

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι και άλλα που πρέπει να έχουμε κατά νου, όπως το γεγονός ότι δεν πρέπει να πίνουμε εάν λαμβάνουμε κάποια φαρμακευτική αγωγή ή έχουμε κάποια πάθηση που δεν «συμβαδίζει» με το αλκοόλ ή όταν οι γυναίκες κυοφορούν για αυτό καλό είναι να συμβουλευτούμε πρώτα το γιατρό μας. 

Το να πίνουμε νηστικοί είναι πάντα μια πολύ κακή ιδέα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να πίνουμε πάντα με γεμάτο στομάχι ώστε να αποφεύγουμε τις έντονες παρενέργειες του κρασιού. 

Επίσης πίνοντας αργά απολαμβάνουμε το κρασί μας περισσότερο δίνοντας στο σώμα μας το χρόνο που χρειάζεται για να απορροφήσει και να μεταβολίσει την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουμε ενώ πρέπει να πίνουμε παράλληλα και νερό ώστε να περιορίσουμε τις δυσάρεστες συνέπειες της αφυδάτωσης, καθώς το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό μας.

Γιατί πρέπει να προτιμάμε επώνυμο εμφιαλωμένο κρασί;

H κατανάλωση επώνυμου κρασιού είναι πάντα μια εγγύηση ποιότητας. Θα πρέπει να προτιμάμε λοιπόν επώνυμα κρασιά και όχι χύμα αγνώστου προελεύσεως. 

Σε αντίθεση με τα επώνυμα κρασιά, το χύμα κρασί δεν διαθέτει καμιά πληροφορία που αφορά στην ταυτότητα του παραγωγού, την προέλευση των πρώτων υλών, την ποικιλιακή σύνθεση του, τη σοδειά καθώς επίσης και πληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας. 

Το χύμα κρασί δεν υπόκειται στους απαραίτητους ελέγχους ασφαλείας που διασφαλίζουν την ποιότητα και την ασφάλεια του προϊόντος και ως εκ τούτου κανείς δεν εγγυάται ότι αυτό που πίνετε είναι ασφαλές για κατανάλωση. 

Ως κρασί αγνώστου στην ουσία προέλευσης, το χύμα κρασί μπορεί να περιέχει επίσης τεχνητές χρωστικές και αρωματικές ύλες καθώς και θειώδη τα οποία δεν υπάρχει τρόπος ο μέσος καταναλωτής να μπορεί να αναγνωρίσει, με αποτέλεσμα να καταναλώνει ένα κρασί που απέχει πολύ από αυτό που θα έπρεπε όχι μόνο σε ποιότητα, αλλά και σε ασφάλεια, σε αντίθεση με τα επώνυμα κρασιά που αναγράφουν όλες αυτές τις πληροφορίες στις ετικέτες τους. 

Εκτός όμως από αυτό το χύμα κρασί είναι επιζήμιο και για την εθνική οικονομία, καθώς συνήθως πωλείται άτυπα, χωρίς καμία φορολογία.

Δικαιούχος του προγράμματος είναι ο ΑΑΟΣ VAENI Νάουσα, που μετρά 40 χρόνια ποιότητας.  Παρόντες στις δράσεις της Φραγκφούρτης ήταν ο κ. Πέτρος Τόσιος, Διευθυντής Πωλήσεων και ο κ. Βαγγέλης Σαμαράς, Υπεύθυνος Εξαγωγών του Συνεταιρισμού. 

Πάντως στην τυφλή δοκιμή που ακολούθησε το ΠΟΠ Ξινόμαυρο Νάουσα και τα κρασιά ΠΓΕ Μακεδονία του Συνεταιρισμού, ενθουσίασαν τους προσκεκλημένους Γερμανούς δημοσιογράφους και ανθρώπους του κρασιού. 

Continue Reading

Γαστρονομία

Εβδομάδα γαστρονομίας για τα άτομα με διαβήτη από το FNL με την υποστήριξη του FreeStyle Libre της Abbott

Ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης για τη διαβητική κοινότητα δίνει ο κορυφαίος ελληνικός οδηγός γαστρονομίας FNL σε συνεργασία με την Abbott και το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre με την διοργάνωση της πρώτης εβδομάδας γαστρονομίας στην Ελλάδα αφιερωμένη στα άτομα με διαβήτη. Ειδικότερα, από την Πέμπτη 25 Μαΐου έως και την Πέμπτη 1 Ιουνίου επιλεγμένα εστιατόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα διαμορφώσουν ειδικά menu, απόλυτα συμβατά με τις διατροφικές επιλογές των ανθρώπων με διαβήτη, με την επιστημονική επιμέλεια και τις οδηγίες του Κλινικού Διαιτολόγου-Βιολόγου κ. Χάρη Δημοσθενόπουλου. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει την αξία και το δικαίωμα των πάνω από 1.000.000 Ελλήνων πολιτών που έχουν διαβήτη, να απολαμβάνουν νόστιμο και καλό φαγητό.

Στην πρώτη αυτή εβδομάδα που φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός και να συμπαρασύρει/εμπνεύσει εστιατόρια σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα συμμετέχουν το Botrini’s, το Ziller’s , το Upon, το Cookoovaya, το Artisanal, το Lost και το  Malabar από την Αθήνα και τα Μαύρη Θάλασσα και Marrone Restaurant από την Θεσσαλονίκη.

Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια λόγω της αλλαγής τρόπου ζωής, της κακής διατροφής, της καθιστικής ζωής και της παχυσαρκίας έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των ατόμων με διαβήτη παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι πάνω από 350 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης και οι επιπλοκές του υπολογίζεται ότι πλήττουν στην Ελλάδα το 8,8% του πληθυσμού ενώ το 7,6% του πληθυσμού παρουσιάζει προ-διαβήτη. Προδιαθεσικοί παράγοντες για την εμφάνιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 είναι η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής άσκησης. Η σωστή διατροφή αποτελεί τη βάση της θεραπευτικής αντιμετώπισης του σακχαρώδους διαβήτη, τόσο για τον τύπο 1 όσο και για τον τύπο 2. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό για το άτομο με διαβήτη να ακολουθεί μια καθημερινή διατροφή με βασικό άξονα τις αρχές μια γενικά υγιεινής και όχι τόσο περιοριστικής, όσο παλιότερα, δίαιτας. Η διατροφή στο Σακχαρώδη Διαβήτη πλέον δεν έχει τις απαγορεύσεις του παρελθόντος, στηρίζεται στα φρέσκα και υγιεινά τρόφιμα, στο καλό πλάνο διατροφής και στην κατανάλωση φυτικών ινών, υγιεινών λιπαρών και όχι πολλών θερμίδων. Η σχέση μεταξύ διαβήτη και διατροφής είναι πλέον καλά τεκμηριωμένη και ο ρόλος της σωστής διατροφής- και από άποψη ποιότητας, αλλά και ποσότητας- για τα άτομα με διαβήτη είναι καθοριστικός και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των μακροχρόνιων επιπλοκών που συσχετίζονται με το Σακχαρώδη Διαβήτη. Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να παίξουν ρόλο στη ρύθμιση των τιμών γλυκόζης αίματος. Η συνέπεια στις βασικές αρχές της δίαιτας για το σακχαρώδη διαβήτη και η αποφυγή συχνών αποκλίσεων, η τακτική και συστηματική άσκηση, η ρύθμιση του σωματικού βάρους και ο τακτικός έλεγχος του σακχάρου, αποτελεί ένα συνδυασμό παραγόντων, που μπορεί να  προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στα άτομα με διαβήτη συστήνεται να εφαρμόζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, απολαμβάνοντας το φαγητό τους, χωρίς να απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο.»

Ο επικεφαλής του Τομέα Διαβήτη της Abbott στην Ελλάδα, κ. Δέρκος Καλογρίδης δήλωσε σχετικά: «Στην Abbott πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι άνθρωποι με διαβήτη πρέπει να απολαμβάνουν τη ζωή και το καλό φαγητό! Υποστηρίζουμε με υπερηφάνεια αυτή τη μοναδική πρωτοβουλία του FNL που δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και συμπερίληψης στους πάνω από 1.000.000 ανθρώπους με διαβήτη στην Ελλάδα. Το σύστημα FreeStyle Libre, το Νo1 σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης με τεχνολογία αισθητήρα παγκοσμίως, έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουμε το σάκχαρό μας και διαχειριζόμαστε τον διαβήτη μας. Στην Ελλάδα, αρκετές χιλιάδες ανθρώπων με διαβήτη έχουν απελευθερωθεί από την ταλαιπωρία του τρυπήματος στα δάκτυλα, καθώς παρακολουθούν το σάκχαρό τους κάθε στιγμή, παντού, με την ευκολία του κινητού τους τηλεφώνου. Η τεχνολογία FreeStyle Libre συνεχώς εξελίσσεται, τόσο για τα άτομα με διαβήτη, όσο και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και  για τους επαγγελματίες υγείας, προσφέροντας αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη στην καθημερινότητα!» 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.fnl-guide.com/gr/el/restaurant-topics/fnl-diabetes-dine-out-week/

Media Contact

Σταμάτης ΣελλάςCommunications Manager
[email protected]
T. 210 6281806

Continue Reading

Trending