Connect with us

Γαστρονομία

Πανεύκολο σουφλέ σπανάκι 

Πανεύκολο σουφλέ σπανάκι 

Από το μεζεδοπωλείο Ρούγα, Θεσσαλονίκη   

Νόστιμο και χορταστικό

Γράφει: Η Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος-Επικοινωνιολόγος Γαστρονομίας

Ιδανικό για τις κρύες και δροσερές ημέρες της άνοιξης. Πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα εύκολο να γίνει. Είναι σαν να λέγαμε η γέμιση μια πλούσια σπανακοτυρόπιτας χωρίς φύλλο, που αρέσει σε όλους. Το πράσο με το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ή μάραθο δένουν αρμονικά και το μοσχοκάρυδο χαρίζει άρωμα στην κρέμα γάλακτος. Το κρασί ανεβάζει τη γεύση όπως και το μπλε τυρί που δίνει μια σπιρτάδα στη γευστική μας αυτή δημιουργία.

Την τελευταία φορά το δοκίμασα στην καλύτερή του εκδοχή στο μεζεδοπωλείο Ρούγα, στη Θεσσαλονίκη με τη Τίτα, την αγαπημένη φίλη μου. Θυμάμαι είχαμε περάσει πολύ όμορφα… με ωραίες μουσικές.

Με ένα φιλέτο κοτόπουλου ή μπιφτέκι δένει αρμονικά και πολύ μου αρέσει. Μπορεί όμως να αποτελέσει και κυρίως πιάτο ή μεζεδάκι που θα συνοδεύσει τις άλλες γευστικές δημιουργίες στο τραπέζι σας.

Η συνταγή δική σας.

 Πανεύκολο σουφλέ σπανάκι

Από το μεζεδοπωλείο Ρούγα, Θεσσαλονίκη  

 Υλικά

900 γρ. σπανάκι πλυμένο στραγγισμένο και χοντροκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 μέτριο πράσο, ψιλοκομμένο

3 – 4 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

5 κλαράκια άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένα

4 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

1 ποτήρι λευκό κρασί, μοσχοφίλερο ή chardonnay

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

250 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

200 γρ. κασέρι Μυτιλίνης ΠΟΠ, τριμμένο

150 γρ. μπλέ τυρί ή ροκφόρ, σπασμένο

Λίγο κύμινο

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλια πλατιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το πράσο και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά να μαραθούν.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Τότε προσθέτουμε το σπανάκι, τα μανιτάρια και αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά μέχρι να «πέσει» το σπανάκι.

Προσθέτουμε κύμινο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μπλέ τυρί, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Βουτυρώνουμε καλά δυό μαντεμένια σκεύη και αδειάζουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε τον άνηθο και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά. Μόλις ροδοκοκκινήσουν τα τυριά το βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όσο είναι καυτό χρειαζόμαστε κουτάλι.

Τρώγεται και κρύο και μάλιστα μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια μαλακά.

Σερβίρουμε σε μαντεμένιο σκεύος ή σε πυρέξ στη μέση του τραπεζιού.

Προϊόντα

Ποιότητα και οικονομία αυτή είναι η … ‘’επιλογή μου’’

Στα Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ δημιουργήσαμε την σειρά  «επιλογή μου», σε δεκάδες κατηγορίες προϊόντων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Πρόκειται για προϊόντα εφάμιλλής ποιότητας με τα national brands και φθηνότερα 25% με 30%.  

Τα Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας «επιλογή μου», επιλέγονται σε συνεργασία με τους καλύτερους παραγωγούς στις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές πιστοποίησης και ασφάλειας με την τέλεια σχέση ποιότητας- τιμής.

Ποιοτικές και οικονομικές προτάσεις για τις βασικές ανάγκες με 850+ προϊόντα για απολαυστικούς συνδυασμούς!  Χαρτικά, είδη παντοπωλείου στα τυποποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα είδη & είδη ψυγείου (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά), ζωοτροφές, καλλυντικά, είδη οικιακής χρήσης, χυμοί & αναψυκτικά, είδη πρωϊνού κ.λπ.

Επιπλέον, έως τις 20 Οκτωβρίου, επιλέγοντας τα προϊόντα «επιλογή μου», κερδίζετε ακόμη περισσότερους πόντους με την κάρτα Club ΚΡΗΤΙΚΟΣ σε όλα τα καταστήματα ΚΡΗΤΙΚΟΣ και online. 

Στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ φροντίζουμε να σας προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό κάθε μέρα!

Η ανανεωμένη συλλογή των προϊόντων «επιλογή μου», βρίσκετε ήδη στα ράφια και ο εμπλουτισμός της συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Continue Reading

Γαστρονομία

Κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι μέλι και κανέλα

Νόστιμα κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι, πετρόμυλου που περιέχει υψηλό ποσοστό υδατανθράκων και ινών, υψηλότερη αναλογία πρωτεΐνης από τα άλλα άλευρα και gluten free.

 Yλικά

150 ml. χυμό πορτοκάλι

150 ml  νερό εμφιαλωμένο

150 ml ηλιέλαιο

150 γρ. μαργαρίνη

15 γρ. μαγειρική σόδα

15 γρ. baking powder

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ελάτης

1 πρέζα αλάτι

20 γρ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

300 γρ. αλεύρι ρεβίθι, gluten free, Horafi

700 γρ. αλεύρι μαλακό 70% ή αλεύρι gluten free

Για το φινίρισμα

Χυμό από ένα πορτοκάλι για να βρέχουμε τα χέρια μας

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μικρότερη ταχύτητα.

Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και βροχηδόν τα άλευρα.

Βάζουμε στο μίξερ το γάντζο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε 15 λεπτά ακόμη, σε θερμοκρασία δωματίου.

Βρέχουμε τα χέρια μας με χυμό πορτοκαλιού και πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε πλεξούδες ή κουλουράκια.

Σε ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200οC για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και να μείνουν τραγανά.

Μικρά μυστικά

Προσοχή δεν τα σκεπάζουμε όταν τα βγάλουμε από το φούρνο για να κρυώσουν γιατί θα μαλακώσουν.

Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό… αν βέβαια περισσέψουν κουλουράκια, πράγμα δύσκολο.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN REBRANDING. Νέα εικόνα νέα εμπειρία!

Το rebranding της Pizza Fan συνεχίζεται με επιτυχία λανσάροντας μια νέα καλαίσθητη εικόνα για την εταιρεία που τα τελευταία 25 χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο της εστίασης με 80 καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και με μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα προϊόντα που άλλαξαν τα δεδομένα.

Νέο λογότυπο, νέα εταιρική ταυτότητα, νέα δημιουργική κατεύθυνση στα  καταστήματα με μινιμαλιστική προσέγγιση, ωραίοι χώροι και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, φέρνουν μια ολοκαίνουργια εμπειρία που μας φτιάχνει τη διάθεση. 

Παράλληλα καταστήματα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη αλλάζουν θέση, μετακομίζοντας σε πιο κεντρικά σημεία της πόλης που τα φιλοξενεί, κάνοντας την πρόσβαση ακόμα πιο εύκολη και βελτιώνοντας τους χρόνους παράδοσης. 
Το πετυχημένο rebranding της Pizza Fan σκοπό έχει να καλωσορίσει το κοινό της στο κατάστημα δίνοντάς σε όλους τη δυνατότητα για ακόμα καλύτερες τιμές και ειδικές προσφορές take away. Αυτό το μήνα ολοκληρώθηκαν τα καταστήματα Μεγάρων, Νέας Ερυθραίας, Παγκρατίου, Εξαρχείων, Κερατσινίου, Πεύκης, Αρτέμιδας και Παλαιού Φαλήρου.

Continue Reading

Trending