Connect with us

Γαστρονομία

Παραγεμιστά μπισκότα με καρύδια

Παραγεμιστά μπισκότα με καρύδια

Μια συνταγή της θείας Σοφίας Ορφανουδάκη

Ένα διαφορετικό τουίστ στα μπισκότα

Γράφει: Η Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος Γαστρονομίας

Πάντα μου άρεσαν τα παραγεμιστά μπισκότα της θείας Σοφίας και κάθε φορά προσπαθούσε να μας τα κάνει διαφορετικά, για να μας ευχαριστήσει.

Κάποιες φορές τα γέμιζε με φουντούκια, άλλες με σταφίδες και καρύδια, με φιστίκια Αιγίνης που μου άρεσαν πάρα πολύ και ακόμα και με μπόλικα αμύγδαλα και κουκουνάρι. Κάποιες φορές τα άλειφε όπως ήταν ζεστά με μέλι που το διέλυε σε λικέρ πορτοκαλιού αυτά τα μπισκότα τα έφτιαχνε μόνον για τους μεγάλους αλλά εγώ όλο και ξέκλεβα κάποια…

Την συνταγή της θείας που ήταν περίφημη μαγείρισσα και δασκάλα κράτησε η ξαδέλφη μου και ευτυχώς μπορούμε να την αναπαράγουμε κατά κάποιο τρόπο, αν και σαν της θείας δεν είναι… αυτό που λέμε το «χέρι» και το δικό της ταπεραμέντο στη μαγειρική δεν αντιγράφονται…

Παραγεμιστά μπισκότα με καρύδια

Μια συνταγή της θείας Σοφίας Ορφανουδάκη

Υλικά

2 ποτήρια ελαιόλαδο

Μισό ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο πάρει, κοσκινισμένο

Για τη γέμιση

200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. κανέλα

1/3 κ.γ. γαρύφαλο

 Τρόπος Παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε δυνατά με το σύρμα τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο  μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Σε ένα ποτηράκι διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού. Στο κονιάκ διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ.

Στο μείγμα της ζάχαρης προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα και το κονιάκ.

Χτυπάμε για δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αλλάζουμε το σύρμα του μίξερ με τον γάντζο και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή και εύπλαστη.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 – 60 λεπτά σε ζεστό σημείο.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με ένα φλιτζάνι σε κομμάτια.

Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε την καρδιά του μπισκότου.

Κλείνουμε το φύλλο δίνοντας το σχήμα που θέλουμε τριγωνικό ή μακρόστενο.

Αν θέλουμε κάνουμε σχήματα στην επιφάνεια με το πιρούνι για να είναι πιο όμορφα.

Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μπισκότα μας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.

Βγάζουμε τα παραγεμιστά μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε.

Πασπαλίζουμε με καρύδια.

Continue Reading

Γαστρονομία

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ευχάριστες Εμπειρίες από μία Πρόσκληση του «The Met Hotel» Θεσσαλονίκης

By:Έφη Βαλίλα

Μία εξαιρετική βραδιά στο #TheMetHotel με προσκεκλημένους τους Δημοσιογράφους της Πόλης.

Ως Συνεργάτιδα του #BusinessWomangr μαζί με συναδέλφους των ΜΜΕ της πόλης, απολαύσαμε το ποιοτικότατο δείπνο στο Εστιατόριο #CHAN!

Ο Executive Shef #Δημήτρης Τσανανάς εμπνευσμένος μέσα από μία μαγευτική επαγγελματική διαδρομή έχει προβεί στο πάντρεμα #Ασιατικής & #Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας πού εκπλήσσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!!

Το #δείπνο συνοδεύτηκε με μουσική του σαξόφωνου.

Πεντακάθαρο, ευγενέστατο προσωπικό, ωραίο design. Άνετο και καθαρό με θέα στη θάλασσα και πολύ γευστικές μερίδες. Μεγάλο και μοντέρνο, τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα, μεγάλο και κλειστό parking, εξαιρετικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα εκμετάλλευσης. Επρόκειτο για μια εξαιρετική βραδιά με πραγματικά «Αβραμιαία φιλοξενία»!!

Όλα προδιαγράφουν ένα ασφαλές και ακμάζον επιχειρηματικό μέλλον, όλων των τμημάτων εκμετάλλευσης του #TheMetHotel

Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου κο #Δημήτρη Κάκαρη. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε θερμά και τον κο #Nikos Arvanitidis Creative Studio για το φωτογραφικό υλικό, που ηλεκτρονικά, μας επισύναψε.

Οι προσκεκλημένοι πολλοί και επώνυμοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον. Και οι συζητήσεις που είχαμε ως #BusinessWoman.gr, με τους επώνυμους προσκεκλημένους  βιώσαμε τις  φανταστικές διηγήσεις με μια  συναισθηματική εμπλοκή στο χώρο της δημοσιογραφίας και του γυναικείου επιχειρείν.

Η κάθε φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις! 

Continue Reading

Γαστρονομία

Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά  που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN.  Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ 

Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα; 

Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO  της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO  είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.

 Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.

Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .

Continue Reading

Trending