Connect with us

Γαστρονομία

Ρυζόγαλο της μαμάς Βούλας: Γεύση που αγαπάμε

Το ρυζόγαλο είναι γεύση που αρέσει και είναι χαραγμένη στο Dna μας. Ότι καλύτερο για πρωινό ή ελαφρύ βραδινό με μπόλικη κανέλα, που είναι αντιοξειδωτική.

Το φρέσκο γάλα μπορεί να είναι αγελαδινό, πρόβειο ή  κατσικίσιο και το άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια ότι καλύτερο για την υφή της κρέμας.

Το μυστικό για το ρυζόγαλο είναι να το δροσίσουμε στο ψυγείο και τη στιγμή που το σερβίρουμε να το πασπαλίζουμε με κανέλα. Διαφορετικά η κανέλα χάνει το άρωμά της υγραίνεται και το αποτέλεσμα δεν αρέσει.

Με την κανέλα μπορούμε να κάνουμε το σχήμα της καρδιάς ή ότι άλλο θέλουμε. Μπορούμε ακόμα να σερβίρουμε το μπολ με το ρυζόγαλο πάνω σε ξύλο ή μεγάλο πιάτο και να δημιουργήσουμε με την κανέλα το σχήμα του κουταλιού.

Πως θα γίνει αυτό … απλά βάζουμε το κουτάλι γυρισμένο στο ξύλινο δίσκο ή στο πιάτο και ρίχνουμε ολόγυρα μπόλικη κανέλα. Αφαιρούμε το κουτάλι και έχουμε το σχήμα… στο πιάτο. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με διάφορα μικροαντικείμενα.

Πάντως δροσερό ρυζόγαλο φτιαγμένο από τα χεράκια της Χρυσούλας, στην αυλή του Γαλαξιδιώτικου αρχοντικού Γανυμήδη, για πρωινό ανάμεσα στα τόσα καλούδια είναι ότι καλύτερο.

Ρυζόγαλο της μαμάς Βούλας

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξείδι

Υλικά

1 ½ λίτρο γάλα φρέσκο
1  φλιτζάνι τσαγιού  ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ περασμένο από το μούλτι

2φλιζ. τσ. νερό για το βράσιμο του ρυζιού

1 βανίλια

2 κ. σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια

Για το πασπάλισμα

κανέλα Κεϋλάνης

Τρόπος παρασκευής

Σε μια μικρή κατσαρόλα σκεπάζουμε το ρύζι με  κρύο νερό και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να απορροφηθεί όλο το νερό θα υπολογίσετε περίπου 10 λεπτά.

Σε άλλη κατσαρόλα αρχίζουμε να ζεστάνουμε το γάλα.

Πριν αρχίσει να πάρει βράση  προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το μισοβρασμένο ρύζι. Βράζουμε με για 20 – 25 λεπτά εξαρτάται πως θέλουμε να είναι το ρύζι al dente ή καλά βρασμένο.

Στο τέλος, προσθέτουμε  το άνθος αραβοσίτου αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει σε ελάχιστο νερό

Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να πήξει ελαφρά.

Πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, που να φθάνει μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας για να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.

Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σταθεί για 5 λεπτά,

Το  μοιράζουμε σε μικρά μπολάκια και αφού κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Μόλις τα βγάζουμε από το ψυγείο τα πασπαλίζουμε με κανέλα Κεϋλάνης.

Continue Reading

Προϊόντα

Ποιότητα και οικονομία αυτή είναι η … ‘’επιλογή μου’’

Στα Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ δημιουργήσαμε την σειρά  «επιλογή μου», σε δεκάδες κατηγορίες προϊόντων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Πρόκειται για προϊόντα εφάμιλλής ποιότητας με τα national brands και φθηνότερα 25% με 30%.  

Τα Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας «επιλογή μου», επιλέγονται σε συνεργασία με τους καλύτερους παραγωγούς στις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές πιστοποίησης και ασφάλειας με την τέλεια σχέση ποιότητας- τιμής.

Ποιοτικές και οικονομικές προτάσεις για τις βασικές ανάγκες με 850+ προϊόντα για απολαυστικούς συνδυασμούς!  Χαρτικά, είδη παντοπωλείου στα τυποποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα είδη & είδη ψυγείου (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά), ζωοτροφές, καλλυντικά, είδη οικιακής χρήσης, χυμοί & αναψυκτικά, είδη πρωϊνού κ.λπ.

Επιπλέον, έως τις 20 Οκτωβρίου, επιλέγοντας τα προϊόντα «επιλογή μου», κερδίζετε ακόμη περισσότερους πόντους με την κάρτα Club ΚΡΗΤΙΚΟΣ σε όλα τα καταστήματα ΚΡΗΤΙΚΟΣ και online. 

Στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ φροντίζουμε να σας προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό κάθε μέρα!

Η ανανεωμένη συλλογή των προϊόντων «επιλογή μου», βρίσκετε ήδη στα ράφια και ο εμπλουτισμός της συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Continue Reading

Γαστρονομία

Κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι μέλι και κανέλα

Νόστιμα κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι, πετρόμυλου που περιέχει υψηλό ποσοστό υδατανθράκων και ινών, υψηλότερη αναλογία πρωτεΐνης από τα άλλα άλευρα και gluten free.

 Yλικά

150 ml. χυμό πορτοκάλι

150 ml  νερό εμφιαλωμένο

150 ml ηλιέλαιο

150 γρ. μαργαρίνη

15 γρ. μαγειρική σόδα

15 γρ. baking powder

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ελάτης

1 πρέζα αλάτι

20 γρ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

300 γρ. αλεύρι ρεβίθι, gluten free, Horafi

700 γρ. αλεύρι μαλακό 70% ή αλεύρι gluten free

Για το φινίρισμα

Χυμό από ένα πορτοκάλι για να βρέχουμε τα χέρια μας

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μικρότερη ταχύτητα.

Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και βροχηδόν τα άλευρα.

Βάζουμε στο μίξερ το γάντζο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε 15 λεπτά ακόμη, σε θερμοκρασία δωματίου.

Βρέχουμε τα χέρια μας με χυμό πορτοκαλιού και πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε πλεξούδες ή κουλουράκια.

Σε ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200οC για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και να μείνουν τραγανά.

Μικρά μυστικά

Προσοχή δεν τα σκεπάζουμε όταν τα βγάλουμε από το φούρνο για να κρυώσουν γιατί θα μαλακώσουν.

Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό… αν βέβαια περισσέψουν κουλουράκια, πράγμα δύσκολο.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN REBRANDING. Νέα εικόνα νέα εμπειρία!

Το rebranding της Pizza Fan συνεχίζεται με επιτυχία λανσάροντας μια νέα καλαίσθητη εικόνα για την εταιρεία που τα τελευταία 25 χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο της εστίασης με 80 καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και με μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα προϊόντα που άλλαξαν τα δεδομένα.

Νέο λογότυπο, νέα εταιρική ταυτότητα, νέα δημιουργική κατεύθυνση στα  καταστήματα με μινιμαλιστική προσέγγιση, ωραίοι χώροι και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, φέρνουν μια ολοκαίνουργια εμπειρία που μας φτιάχνει τη διάθεση. 

Παράλληλα καταστήματα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη αλλάζουν θέση, μετακομίζοντας σε πιο κεντρικά σημεία της πόλης που τα φιλοξενεί, κάνοντας την πρόσβαση ακόμα πιο εύκολη και βελτιώνοντας τους χρόνους παράδοσης. 
Το πετυχημένο rebranding της Pizza Fan σκοπό έχει να καλωσορίσει το κοινό της στο κατάστημα δίνοντάς σε όλους τη δυνατότητα για ακόμα καλύτερες τιμές και ειδικές προσφορές take away. Αυτό το μήνα ολοκληρώθηκαν τα καταστήματα Μεγάρων, Νέας Ερυθραίας, Παγκρατίου, Εξαρχείων, Κερατσινίου, Πεύκης, Αρτέμιδας και Παλαιού Φαλήρου.

Continue Reading

Trending