Connect with us

Γαστρονομία

Σεμινάριο Οινογνωσίας-Οινογευσίας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για επαγγελματίες της εστίασης

Με σκοπό την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων ΠΟΠ της Αρκαδίας και εν όψει της εκδήλωσης «Γιορτή Κρασιού» στο Ζευγολατιό, το Σάββατο 31 Αυγούστου το βράδυ, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοδένδρων Ζευγολατιού, το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει σεμινάριο οινογνωσίας το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 17:00 για τους επαγγελματίες της εστίασης.

Εξασφαλίστε μια θέση στο μεθυστικό ταξίδι του κρασιού με ξεναγό τον Πρόεδρο των Ελλήνων Οινοχόων Ανδρέα Ματθίδη. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην, κατάλληλα εξοπλισμένη, αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. (25ης Μαρτίου & Πανός 21. Είσοδος από 25ης Μαρτίου.

Η θεματολογία θα υποστηρίζεται από οπτικο-ακουστικό υλικό, αλλά και γευσιγνωσία με έμφαση τα οργανοληπτικά στοιχεία του οίνου Μαντινεία ΠΟΠ Μοσχοφίλερο όπως και τη δυναμική του μοσχοφίλερου ως προς την αρμονική του σχέση με το φαγητό. Η θεματολογία θα περιλαμβάνει επίσης και εισαγωγικές αρχές στην Οινοχοία. Τα κρασιά θα προσφέρουν τα οινοποιεία της περιοχής που παράγουν ΠΟΠ Μοσχοφίλερο.

Το σεμινάριο έχει στόχο να προσφέρει την κατάλληλη εκπαίδευση στους επαγγελματίες της εστίασης για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Σεμινάριο για τη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης του

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνουν, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ.,  ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης του”, στην αίθουσα του Ιδρύματος Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος.

Εισηγητής: Γιώργος Κουτέλας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς. 

Θεματολογία Σεμιναρίου

  • Παρουσίαση γενικών αρχών γευσιγνωσίας βάση του διεθνούς προτύπου.
  • Σε ποια στάδια διαχείρισης του ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου παρουσιάζονται τα οργανοληπτικά προβλήματα και πως τα αντιμετωπίζουμε.
  • Γευστική δοκιμή σε δείγματα ποικιλιών  της Πελοποννήσου και σύγκριση με δείγματα  Ελαιολάδου παραγωγών ( βασικά ελαττώματα και διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου).
  • Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου και τα προβλήματα στις διεθνείς αγορές για τις απαιτήσεις που έχουν οι αρμόδιοι φορείς καταναλωτών στο εξωτερικό.

Για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (σημαντικά, top news).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 2710 227141-2 όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. 

 

Continue Reading

Γαστρονομία

Πόσο συχνά βάζεις τις Φρυγανιές στην καθημερινότητα;

Εύκολο να παραχθεί, εύκολο να συντηρηθεί. Τις βρίσκουμε σε κάθε σπίτι και ντουλάπι. Ο λόγος για τις φρυγανιές που μας έσωσαν ουκ ολίγες φορές από την πείνα. Αποτελούν ένα γρήγορο σνακ είτε σκέτη είτε συνοδευόμενη.

Στο παρακάτω άρθρο μαθαίνουμε περισσότερα για τις φρυγανιές και τη διατροφική τους αξία:

https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/oikogeneia/16617-poso-syxna-vazeis-tis-fryganies-stin-kathimerinotita?utm_source=newsletter_1562&utm_medium=email&utm_campaign=

Continue Reading

Γαστρονομία

Εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου

To Ιδρύμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με την Δ.Α.Ο.Κ Τριφυλίας και το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την υποστήριξη του πρωτογενή τομέα, θα πραγματοποιήσουν “Εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου”, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου , ώρα 19:00, στην αίθουσα του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας. 

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα μιλήσει ο διεθνούς φήμης γευσιγνώστης και Πρόεδρος του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου EVO IOOC, Dr Antonio Giuseppe Lauro, ο οποίος επισκέπτεται και φέτος τη Μεσσηνία  για να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα  “Ποιο είναι το μέλλον του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας” 

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

18:30-19:00 Προσέλευση

19:00-21:00

–    Χαιρετισμός Τσουμάνης Γεώργιος, Γεωπόνος Msc, Υπεύθυνος ΚΔ Κυπαρισσίας

–    Χαιρετισμός Αντώνης Παρασκευόπουλος διευθυντής της Δ.Α.Ο.Κ Τριφυλίας

–    Ομιλία, Dr Antonio Giuseppe Lauro

– Δοκιμή και σχολιασμός διεθνών μονοποικιλιακών και πολυποικιλιακών ελαιολάδων

–    Συζήτηση

 

Για τη συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό σεμινάριο απαιτείται προεγγραφή μέχρι την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 13:00 στα παρακάτω στοιχεία:

Τηλέφωνο: 27230 28353

Email: [email protected]   όπου στέλνετε το όνομά σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας

 

Με την υποστήριξη:

LIÁ Premium Extra Virgin Olive Oil

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών 

FILIATRA AGROVISION

Continue Reading

Trending