Διατροφή
Τι να τρώω όταν δεν έχω χρόνο;

Το αιώνιο ερώτημα μέσα σε μία απαιτητική καθημερινότητα που έχει γίνει πλέον η ζωή μας!
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που επισκέπτονται το διαιτολογικό γραφείο θα μου πουν «Καλά όλα αυτά που λες Πάρη, δεν προλαβαίνω όμως να τα φτιάξω» ή «Πάντα χάνω τα ενδιάμεσα σνακ». Και ποια είναι η απάντησή μου;
Το μυστικό κρύβεται στην οργάνωση και σε έξυπνες επιλογές!
Φτιάξε τη λίστα αγορών σου
Πρώτο βήμα στην οργάνωσή σου είναι να σημειώσεις σε ένα χαρτί ή στο κινητό σου όλα όσα θα χρειαστεί να αγοράσεις από το supermarket και το μανάβικο ή τη λαϊκή. Έχε κατά νου ότι σε μία απαιτητική καθημερινότητα προετοιμάζεσαι κάθε εβδομάδα για την επόμενη. Καταγράφεις τι θα χρειαστείς για όλες –ή για τις περισσότερες – ημέρες και το Σαββατοκύριακο κάνεις τις αγορές σου και πιθανή προεργασία όπου μπορείς, για τα κυρίως γεύματα και τα μικρογεύματα.
Πάμε να δούμε τώρα κάθε περίπτωση ξεχωριστά…
Πρωινό για ενέργεια
Καλό είναι εντός δύο ωρών από την ώρα που θα ξυπνήσεις, να καταναλώσεις το πρώτο γεύμα της ημέρας για ενέργεια και καλύτερη συγκέντρωση στις εργασίες σου. Εάν δεν προλαβαίνεις δοκίμασε να βάλεις λίγο νωρίτερα το ξυπνητήρι σου και φρόντισε επίσης να κοιμηθείς νωρίτερα, αν είναι εφικτό, το προηγούμενο βράδυ. Να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να συμπληρώνεις 7 με 9 ώρες ύπνου ημερησίως!
Εάν αυτό σου είναι αδύνατο, τότε προετοιμάσου από το προηγούμενο βράδυ:
- Φτιάξε ένα σακουλάκι με μιξ δημητριακών πρωινού ολικής άλεσης, ξηρών καρπών και φρέσκων ή αποξηραμένων φρούτων.
- Έχε πάντα στο γραφείο σου ή στην τσάντα σου τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν ως ένα γρήγορο και on the go πρωινό, όπως μπάρες δημητριακών πρωινού ολικής άλεσης.
- Εάν έχεις ψυγείο στην εργασία σου τότε βάλε κάποιο γιαουρτάκι ή μία μικρή συσκευασία γάλα, ώστε να μεταφέρεις το αγαπημένο σου μπολ με δημητριακά πρωινού εκεί!
- Αν προτιμάς τις αλμυρές επιλογές έχε στο ψυγείο σου βρασμένα αυγά για μεγαλύτερο κορεσμό, κι απλά βάλτα στην τσάντα σου το πρωί με μερικά παξιμάδια.
Διατροφικό tip: Φρόντισε να επιλέγεις τρόφιμα που συνδυάζουν ενέργεια με κορεσμό! Στα δημητριακά πρωινού για παράδειγμα, που αποτελεί μία συχνή επιλογή, διάλεξε ένα προϊόν που περιέχει περισσότερα από ένα δημητριακά, όπως σιτάρι και βρώμη ολικής άλεσης και δώσε έμφαση σε ένα υψηλό ποσοστό ολικής άλεσης (θα το δεις στις πρώτες αναγραφές στα συστατικά του).

Ενδιάμεσα σνακ για καλύτερη διαχείριση της πείνας
Και σε αυτή την περίπτωση οι εύκολες επιλογές που μπορούν να βρίσκονται στην τσάντα και την εργασία σου είναι η λύση!
- Μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης,
- φρούτα,
- κράκερς,
- παξιμάδια,
- «εύκολα λαχανικά» όπως τοματίνια, στικς αγγούρι/καρότο,
- σνακ ψημένων δημητριακών είναι μερικές μόνο ιδέες.
Και πάλι στη δυνατότητα ψυγείου φρόντισε να έχεις προμηθευτεί τυρί cottage ή κάποιο τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών για την περίπτωση που προτιμάς κάτι πιο αλμυρό.
Διατροφικό tip: Συνδύασε τουλάχιστον 2 ομάδες τροφίμων ακόμη και στα σνακ για μεγαλύτερο κορεσμό.
Το κυρίως γεύμα
Έχεις ήδη συμπληρώσει τη λίστα σου κι έχεις κάνει τις αγορές σου, οπότε έχεις όλα τα υλικά που θα χρειαστείς για τα γεύματα της εβδομάδας. Από εκεί και πέρα είναι όλα θέμα θέλησης:
- Προγραμμάτισε τι θα φας κάθε ημέρα (ή τις περισσότερες ημέρες) της εβδομάδας.
- Προετοίμασε κάποια φαγητά από το Σαββατοκύριακο, εάν έχεις χρόνο. Ολοκλήρωσε κάποια και αποθήκευσέ τα στο ψυγείο και κάποια άλλα μπορείς να έχεις σε πιο τελικό στάδιο στην κατάψυξη.
- Εκμεταλλεύσου περισσότερες από μία φορά κάποιο τρόφιμο. Το κοτόπουλο που περίσσεψε για παράδειγμα πρόσθεσέ το σε μία πράσινη σαλάτα μαζί με παξιμάδια κι ελαιόλαδο/ελιές για ένα πλήρες γεύμα.
- Τις πιο δύσκολες ημέρες αξιοποίησε τα βρασμένα αυγά που έχεις στο ψυγείο σου. Μαζί με μία σαλάτα, λίγο αβοκάντο και παξιμάδια ή καλαμπόκι θα σου προσφέρουν μία γρήγορη σαλάτα-γεύμα.
Διατροφικό tip: Σε περίπτωση που κάποια μέρα καταφύγεις στη λύση του «delivery» φρόντισε να συνδυάσεις μία πηγή πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι, αυγό) μαζί με έναν υδατάνθρακα (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι ολικής άλεσης, παξιμάδια κ.α.) και τη σαλάτα σου, αποφεύγοντας λιπαρές σος και δίνοντας προσοχή στην ποσότητα τροφίμων που θα καταναλώσεις.
Ελπίζω να έχεις πάρει ήδη χαρτί και μολύβι και να καταγράφεις τις επόμενες αγορές σου…
Διατροφή
Tips για να μειώσεις την κατανάλωση κρέατος

Η μείωση της κατανάλωσης κρέατος μπορεί να έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγείας σας και της μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αρκετοί άνθρωποι επιλέγουν τα τελευταία χρόνια να μειώσουν το κρέας και τα ζωικά τρόφιμα δείχνοντας ενδιαφέρον για μία πιο χορτοφαγική διατροφή, είτε για λόγους υγείας, είτε για ηθικούς και περιβαλλοντικούς λόγους. Όποιος και εάν είναι ο λόγος που θέλετε να μειώσετε το κρέας, η τακτική αυτή θα σας βοηθήσει:
- να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνου
- να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος
- να προσλάβετε περισσότερες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά
- να βελτιώσετε τη λειτουργία του γαστρεντερικού σας
Βέβαια, η μείωση του κρέατος έχει αυτά τα οφέλη εάν στη θέση του προσθέσετε ποικιλία τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες! Δεν έχει νόημα να μειώσετε το κρέας εάν αυξήσετε τροφές πλούσιες σε αλάτι, τηγανιτές, επεξεργασμένες και αυξημένες σε ζάχαρη.
Στο συγκεκριμένο κείμενο θα βρείτε αναλυτικές συμβουλές για την ελάττωση του κρέατος, όπως:
– Καθιερώστε κάποια μέρα χωρίς κρέας
– Μειώστε τη μερίδα του κρέατος
– Αντικαταστήστε το κρέας σε γνωστές συνταγές
– Δοκιμάστε φυτικά εναλλακτικά κρέατος
– Δοκιμάστε νέες συνταγές
– Οργανώστε το πλάνο φαγητού της εβδομάδας
Πώς θα μειώσετε την κατανάλωση κρέατος;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνετε ομαλά τη μετάβαση σε μία διατροφή με λιγότερο ή καθόλου κρέας!
Καθιερώστε κάποια μέρα χωρίς κρέας
Μπορείτε να ορίσετε με την υπόλοιπη οικογένεια μια μέρα την εβδομάδα ως «Δευτέρα χωρίς κρέας» και δεσμευτείτε να ετοιμάζετε γεύματα χωρίς κρέας εκείνη την ημέρα. Σταδιακά μπορείτε να επεκτείνετε αυτή την τακτική σε περισσότερες ημέρες, εάν τελικά σας εξυπηρετεί.
Μειώστε τη μερίδα του κρέατος
Μειώστε σταδιακά το μέγεθος της μερίδας του κρέατος στα γεύματά σας και στη θέση του προσθέστε λαχανικά ή/και όσπρια.
Αντικαταστήστε το κρέας σε γνωστές συνταγές
Πειραματιστείτε με το να αντικαταστήσετε το κρέας σε συνταγές που ήδη φτιάχνετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε γιουβαρλάκια με κιμά σόγιας, φρικασέ με μανιτάρια, μπιφτέκια οσπρίων, μουσακά με κιμά σόγιας ή μανιταριών, γιουβέτσι με θαλασσινά κ.ά. Συντάξτε μία λίστα με τα φαγητά που ήδη μαγειρεύετε στο σπίτι και δείτε ποιά από αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς κρέας.

Δοκιμάστε φυτικά εναλλακτικά κρέατος
Μία βόλτα στο supermarket θα σας βοηθήσει να βρείτε πληθώρα εναλλακτικών κρέατος, όπως φυτικά μπιφτέκια, κεφτεδάκια και nuggets. Τι είναι τα φυτικά εναλλακτικά κρέατος; Είναι τροφές που μοιάζουν σε όψη και γεύση με το κρέας αλλά παράγονται από φυτικές πρώτες ύλες, όπως η σόγια, ο αρακάς, τα μπιζέλια τα οποία συνδυάζονται με διάφορα μπαχαρικά και άλλα φυτικά συστατικά ώστε να δώσουν ένα άριστο γευστικό αποτέλεσμα. Για να μη «χαθείτε» με την πληθώρα επιλογών, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε την ετικέτα των τροφίμων και τα συστατικά τους. Ως προς τα συστατικά, όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο, με τη σόγια να αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης αφού αποδίδει περισσότερη πρωτεΐνη στο τρόφιμο και με μεγαλύτερη βιολογική αξία. Ως προς τη διατροφική ετικέτα, ελέγξτε τα κορεσμένα λιπαρά, τα σάκχαρα, την πρωτεΐνη, τις φυτικές ίνες και το αλάτι, ώστε να επιλέξετε το προϊόν που θα σας δώσει χαμηλά κορεσμένα, σάκχαρα και αλάτι και αυξημένη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.
Εντάξτε περισσότερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης
Πολλές φυτικές τροφές παρέχουν πρωτεΐνη, όπως η σόγια και τα προϊόντα της, τα μαύρα φασόλια, τα ρεβίθια, οι φακές, οι ξηροί καρποί και το βούτυρο ξηρών καρπών και οι σπόροι. Επιλέξτε ένα από αυτά αντί για κρέας στα γεύματα ή τα σνακ.
Δοκιμάστε νέες συνταγές
Αρκετοί σεφ και food bloggers ασχολούνται τα τελευταία χρόνια με φυτικές συνταγές. Θα εκπλαγείτε με το πόσα φαγητά μπορείτε να φτιάξετε χωρίς κρέας!
Οργανώστε το πλάνο φαγητού της εβδομάδας
Δημιουργήστε μία λίστα με τις χωρίς κρέας συνταγές που σας αρέσουν και προγραμματίστε πότε θα τις φτιάξετε μέσα στην εβδομάδα, ώστε να οργανωθείτε με τις αγορές στο supermarket και το μαγείρεμα. Όταν έχετε διαθέσιμα τα τρόφιμα που χρειάζεστε, είναι πιο εύκολο να μαγειρέψετε τη συνταγή που θέλετε.
Διατροφή
Τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπουν από το Πρωινό σου

Είναι πολύ πιθανό να έχεις ακούσει ότι το πρωινό συχνά χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αυτό συμβαίνει γιατί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, αναπληρώνει τα επίπεδα ενέργειάς του οργανισμού μετά το νυχτερινό ύπνο, μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές σου επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ σχετίζεται και με καλύτερη ρύθμιση του σωματικού βάρους. Τι ακριβώς, όμως, πρέπει να περιέχει ένα ισορροπημένο πρωινό;
Σε αυτό το άρθρο, θα σου αναφέρω τα βασικά τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπουν από ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό που θα τροφοδοτήσει τον οργανισμό σου με την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του υποχρεώσεις!
Φυσικά, κατά την ανάγνωση του άρθρου θα βρείτε και αρκετά παραδείγματα τροφίμων και γευμάτων που μπορείτε να εντάξετε και εσείς στο πρωινό σας γεύμα.
Τι πρέπει να περιέχει ένα Ισορροπημένο Πρωινό;
Πηγές σύνθετων υδατανθράκων
Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι ένα σημαντικό συστατικό ενός ισορροπημένου πρωινού. Προτίμησε προϊόντα ολικής αλέσεως που Παρέχουν στο σώμα ενέργεια και σε βοηθούν να παραμένεις σε εγρήγορση μέχρι το επόμενο γεύμα.
Για παράδειγμα, δημητριακά με Νο1 συστατικό την ολική άλεση και ειδικότερα με νιφάδες δημητριακών σε υψηλό ποσοστό εμπλουτισμένες με μέταλλα και βιταμίνες (ιδιαίτερα ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β), ψωμί ή φρυγανιές ολικής αλέσεως, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα και προάγουν το αίσθημα κορεσμού.
Πηγές πρωτεΐνης
Η συμπερίληψη πρωτεΐνης στο πρωινό σου είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, καθώς και για να σε κρατήσει χορτάτο/η μέχρι το μεσημέρι. Τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το τυρί είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης για το πρωινό σου. Εάν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη ή ακολουθείς μία χορτοφαγική διατροφή, μπορείς να επιλέξεις φυτικά υποκατάστατα, όπως το γάλα σόγιας, το γιαούρτι σόγιας και το tofu.
Καλά λιπαρά
Τα καλά λιπαρά κατέχουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της συνολικής υγείας. Υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνουν τη φλεγμονή και βοηθούν στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών. Ενσωμάτωσε πηγές καλών λιπαρών, όπως αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, σπόρους και ελαιόλαδο στο πρωινό σου.
Φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα και συμβάλλουν στη συνολική σου ευεξία. Προσθέτουν επίσης φυσική γλυκύτητα και χρώμα στο πρωινό σου. Πρόσθεσε για παράδειγμα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα στο μπολ με γάλα και νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης ή λαχανικά στην ομελέτα σου..
Ενυδάτωση
Φυσικά, να θυμάσαι την ενυδάτωσή σου! Πιες ένα ποτήρι νερό μαζί με το πρωινό σου για ένα καλό ξεκίνημα στην ημέρα σου! Εκτός από το νερό, στην ενυδάτωσή σου συμβάλλουν και άλλα τρόφιμα που μπορεί να περιλαμβάνονται στο πρωινό σου, όπως το γάλα, ο καφές, το τσάι και τα φρούτα/λαχανικά.
Τι να Κρατήσεις;
Ένα ισορροπημένο πρωινό μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας συνδυασμός σύνθετων υδατανθράκων, πρωτεΐνης, καλών λιπαρών, φρούτων, λαχανικών και ενυδάτωσης. Συμπεριλαμβάνοντας αυτά τα συστατικά στο πρωινό σου γεύμα, μπορείς να εξασφαλίσεις ότι λαμβάνεις τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σου για την εύρυθμη λειτουργία του.
Να θυμάσαι ότι το πρωινό πρέπει να εξατομικεύεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις διατροφικές σου απαιτήσεις. Αν το πρωινό δεν αποτελεί μια καθημερινή σου συνήθεια, να θυμάσαι ότι οι αλλαγές γίνονται βήμα-βήμα. Δεν είναι ανάγκη να καταναλώνεις το πρωινό σου ακριβώς την ώρα που ξυπνάς στο σπίτι σου. Μπορείς να παίρνεις το ταπεράκι σου στο γραφείο ή αν υπάρχει η δυνατότητα να παρασκευάζεις το πρωινό σου εκεί αργότερα. Μικρές αντικαταστάσεις θα επιφέρουν το θετικό αποτέλεσμα!
Εσύ τι συνδυασμούς θα κάνεις στο πρωινό σου;
Διατροφή
Η σημασία του Ασβεστίου στην Παιδική Ηλικία

Η ισορροπημένη διατροφή που να καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι πολύ σημαντική σε όλα τα στάδια της ζωής. Ιδιαίτερα, η επάρκεια της διατροφής σε θρεπτικά συστατικά είναι μείζονος σημασίας στην παιδική ηλικία, καθώς με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η σωματική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού και θωρακίζεται η υγεία του, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα.
Ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά στην παιδική ηλικία είναι το ασβέστιο, το οποίο κατέχει δομικό και λειτουργικό ρόλο στον οργανισμό. Αποθηκεύεται στα οστά, στα δόντια και στο αίμα. Συμμετέχει στη ρύθμιση της καρδιακής και νευρικής λειτουργίας, στην πήξη του αίματος και στη μυϊκή συστολή, καθώς και συμβάλλει στη λειτουργικότητα διαφόρων ενζύμων και ορμονών.
Ο οργανισμός έχει αναπτύξει διαφόρους ομοιοστατικούς μηχανισμούς, έτσι ώστε να διατηρεί τα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα. Ένας από αυτούς είναι η αποδέσμευση ασβεστίου από τα οστά, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντική την επαρκή πρόσληψη ασβεστίου στην παιδική ηλικία για να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και το χτίσιμο του σκελετού. Μέχρι τα 30-35 περίπου έτη, άλλωστε, αποκτάμε τη μέγιστη οστική πυκνότητα.
Πόσο ασβέστιο χρειάζεται ένα παιδί;
Οι ημερήσιες ανάγκες σε ασβέστιο εξαρτώνται, κυρίως, από την ηλικία. Οι μεγαλύτερες ανάγκες συναντώνται στην προεφηβική ηλικία όπου ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ γρήγορος.
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι ημερήσιες ανάγκες παιδιών σε ασβέστιο, καθώς και οι συνιστώμενες μερίδες γαλακτοκομικών ανά ηλικιακή ομάδα.

1 μερίδα γαλακτοκομικών ισοδυναμεί με:
- 1 ποτήρι γάλα (250ml).
- ½ ποτήρι συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ (125ml).
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ).
- 1 κομμάτι τυρί μεγέθους σπιρτόκουτου (30γρ) ή 1 φέτα τυρί του τοστ.
- 2 κουταλιές της σούπας μαλακό τυρί, π.χ. κατίκι.
Η περιεκτικότητα των γαλακτοκομικών σε ασβέστιο δεν επηρεάζεται από το περιεχόμενό τους σε λιπαρά.
Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου
Πέραν από τα γαλακτοκομικά, υπάρχουν εναλλακτικές πηγές ασβεστίου που μπορούν να ενσωματωθούν με ποικιλία στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Αυτές είναι:
- μικρά ψάρια που τρώγονται με το κόκαλο, όπως ο γαύρος
- ξηροί καρποί και σπόροιτόφου
- ταχίνι
- όσπρια
- πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μπρόκολο
- αποξηραμένα φρούτα
- κινόα
- υποκατάστατα γάλακτος
- τρόφιμα εμπλουτισμένα με ασβέστιο, όπως τα δημητριακά και οι χυμοί
Ένας ακόμη τρόπος για να ενισχύσεις την διαιτητική πρόσληψή του παιδιού σε ασβέστιο είναι επιλέγοντας μπισκότα τύπου Μιράντα με αλεύρι ολικής άλεσης, γάλα και ασβέστιο, που αποτελεί μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή.
Αν μάλιστα τα συνδυάσει με κάποια πηγή πρωτεΐνης (π.χ. γιαούρτι) και κάποιο φρούτο θα λάβει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και καλύτερο κορεσμό.
Στο συγκεκριμένο κείμενο θα διαβάσετε, μεταξύ άλλων:
– Πόσο ασβέστιο χρειάζεται ένα παιδί;
– Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου
– Παραδείγματα γευμάτων και σνακ πλούσιων σε Ασβέστιο
– Πληροφορίες για την απορρόφηση ασβεστίου
Πηγή:https://www.mednutrition.gr
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ:
www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/17734-i-simasia-tou-asvestiou-stin-paidiki-ilikia
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Παναγιώτα Τρουπή
-
Ψυχολογία
Πώς να αποκτήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις;
-
Τουρισμός
Αναπτυξιακό Διεθνές Συνέδριο στη Δυτική Ελλάδα “Ναύπακτος 2030”
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Νάντια Μπαζιωτάκη
-
Τουρισμός
Επίτιμα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό/HAWCT οι κυρίες Ολυμπία Αναστασοπούλου και Λίλα ντε Τσάβες
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Βίβιαν Μανωλέσου
-
Τουρισμός
Press Conference για τις ανάγκες ενημέρωσης των δράσεων του έργου CapTour
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Χριστίνα Μανιάτη