Γαστρονομία
Το Γαλακτομπούρεκο του Σοφοκλή


Το Γαλακτομπούρεκο του Σοφοκλή
Από το ζαχαροπλαστείο Αρχοντικό της Ιτέας
Το περίφημο γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταίφι
Γράφει: Η Σίσσυ Νϊκα, Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος Γαστρονομίας
Νόστιμο όσο δεν φαντάζεστε… ίσως από τα καλύτερα της Ελλάδας. Ο Σοφοκλής δημιουργεί απίθανα γλυκά με κορυφαίο το γαλακτομπούρεκο αλλά και παγωτά ονειρικά στο ζαχαροπλαστείο του Αρχοντικό της Ιτέας.
Το άρωμα και η γεύση μοναδικά. Το αρωματικό βούτυρο και το φρέσκο γάλα προέρχονται από αγελάδες αυτόχθονων φυλών που ζουν και βόσκουν στα Βαρδούσια αλλά και προβάτων του Παρνασσού.
Τα αυγά επίσης προέρχονται από κοτούλες της περιοχής.
Αξίζει σίγουρα μια στάση στην Ιτέα για να έχετε αυτή την απίθανη γευστική εμπειρία. Ο Σοφοκλής είναι ευγενέστατος και θα σας εξηγήσει τα πάντα. Δοκιμάστε και το παγωτό τριαντάφυλλο με σοκολάτα … απλά υπέροχα.
Το Γαλακτομπούρεκο του Σοφοκλή
Από το ζαχαροπλαστείο Αρχοντικό της Ιτέας
Υλικά
500 γρ. φύλλο κανταϊφι
250γρ. βούτυρο πρόβειο, λιωμένο
Για την κρέμα
860ml γάλα πλήρες
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
35 γρ. βούτυρο πρόβειο
3 κρόκοι αυγών
½ βανιλίνη
Για το σιρόπι
320 γρ. ζάχαρη
130 ml νερό
70 γρ. γλυκόζη
1 κανέλα ξύλο
1 φλούδα λεμονιού
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 180o C και χτενίζουμε πολύ καλά τα φύλλα κανταΐφι για να ξεμπερδευτεί και να μην υπάρχουν κόμποι.
Σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 40εκ. απλώνουμε τα 400γρ. φύλλο καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του φύλλου και το πιέζουμε με τα χέρια μας για να σταθεί βουτυρώνοντας ελαφρά με πινέλο όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε καλά ένα ορθογώνιο ταψί και βάζουμε στο ταψί το βουτυρωμένο φύλλο ώστε να κάτσει ομοιόμορφα.
Ετοιμάζετε την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα γρήγορα για να μην κολλήσει.
Μόλις το μίγμα αρχίζει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με τα φύλλα κανταΐφι που έχουμε ήδη στρώσει. Σκεπάζουμε με τα φύλλα που προεξέχουν και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο φύλλο για να καλύψουμε την επιφάνεια. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια του φύλλου, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 40 – 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη γλυκόζη, τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας και μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Μόλις πάρει βράση το σιρόπι, αφήνουμε να κοχλάσει για 1 λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν είναι έτοιμο το γαλακτομπούρεκο το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
You may like
Γαστρονομία
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ευχάριστες Εμπειρίες από μία Πρόσκληση του «The Met Hotel» Θεσσαλονίκης


By:Έφη Βαλίλα
Μία εξαιρετική βραδιά στο #TheMetHotel με προσκεκλημένους τους Δημοσιογράφους της Πόλης.


Ως Συνεργάτιδα του #BusinessWomangr μαζί με συναδέλφους των ΜΜΕ της πόλης, απολαύσαμε το ποιοτικότατο δείπνο στο Εστιατόριο #CHAN!


Ο Executive Shef #Δημήτρης Τσανανάς εμπνευσμένος μέσα από μία μαγευτική επαγγελματική διαδρομή έχει προβεί στο πάντρεμα #Ασιατικής & #Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας πού εκπλήσσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!!




Το #δείπνο συνοδεύτηκε με μουσική του σαξόφωνου.
Πεντακάθαρο, ευγενέστατο προσωπικό, ωραίο design. Άνετο και καθαρό με θέα στη θάλασσα και πολύ γευστικές μερίδες. Μεγάλο και μοντέρνο, τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα, μεγάλο και κλειστό parking, εξαιρετικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα εκμετάλλευσης. Επρόκειτο για μια εξαιρετική βραδιά με πραγματικά «Αβραμιαία φιλοξενία»!!


Όλα προδιαγράφουν ένα ασφαλές και ακμάζον επιχειρηματικό μέλλον, όλων των τμημάτων εκμετάλλευσης του #TheMetHotel
Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου κο #Δημήτρη Κάκαρη. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε θερμά και τον κο #Nikos Arvanitidis Creative Studio για το φωτογραφικό υλικό, που ηλεκτρονικά, μας επισύναψε.


Οι προσκεκλημένοι πολλοί και επώνυμοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον. Και οι συζητήσεις που είχαμε ως #BusinessWoman.gr, με τους επώνυμους προσκεκλημένους βιώσαμε τις φανταστικές διηγήσεις με μια συναισθηματική εμπλοκή στο χώρο της δημοσιογραφίας και του γυναικείου επιχειρείν.


Η κάθε φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις!


Γαστρονομία
Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα


Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.
Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.
Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.
Γαστρονομία
PIZZA FAN. Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ


Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα;
Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.
Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .
Kατηγορίες
- Editorial
- Lifestyle
- Magazine
- Online Dating
- Online Stories
- Videos
- Αστρολογία
- Αυτοκίνητο
- Βιβλία
- Γαστρονομία
- Διαγωνισμοί
- Διακόσμηση
- Διατροφή
- Εκδηλώσεις
- Εναλλακτικός τουρισμός
- Επαγγελματικά ταξίδια(συνεδριακός-εκθεσιακός τουρισμός)
- Επίκαιρα Πρόσωπα
- Επιχειρηματικότητα
- Έρευνες
- Εστιατόρια-χώροι εκδηλώσεων
- Θέατρο
- Κινηματογράφος
- Μόδα
- Ξενοδοχεία
- Οικογένεια
- Ομορφιά
- Παιδί
- Παρουσίαση
- Προγράμματα
- Προϊόντα
- Προορισμοί-Ελλάδα και εξωτερικό
- Συνέδρια
- Συνεντεύξεις
- Συνταγές
- Τεύχη
- Τέχνη πολιτισμός
- Τουρισμός
- Υγεία
- Φορολογικά
- Ψυχαγωγήσου
- Ψυχολογία
BusinessWoman Facebook
Trending
-
Γαστρονομία
PIZZA FAN. Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ
-
Γαστρονομία
Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα
-
Τουρισμός
Epsilon Hospitality : σημαντικές διακρίσεις στα Tourism Awards 2022
-
Τουρισμός
Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου
-
Τουρισμός
Η GRECOTEL ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
-
Τουρισμός
Η Ελευσίνα αποκτά διεθνή ακτινοβολία.
-
Τουρισμός
Με επιτυχία και εποικοδομητική συζήτηση ολοκληρώθηκε το 12ο
Διεπιστημονικό Συνέδριο στο Καστελλόριζο -
Τουρισμός
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Global Birdfair» του Λέστερ