Connect with us

Γαστρονομία

Τσουρεκάκια Light: Ότι πιο νόστιμο…

Πριν από λίγες ημέρες έκανα ρεπορτάζ στο πλαίσιο της γνωριμίας και της ανάδειξης γνωστών παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Kεντρικής Μακεδονίας.

Έτσι γνώρισα τον Γιώργο Γκλαβίνα και πραγματικά τον εκτίμησα για την επιμονή του, στην ποιότητα της πρώτης ύλης, τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του και τους νεωτερισμούς του. Τα άλευρά του είναι εκλεκτά από όλη την Ελλάδα και οι συνταγές μοναδικές.

Τα ψωμιά επίλεκτα ειδικά αυτό με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το καλύτερο που έχω δοκιμάσει εκτός Γαλλίας.

Το κουλούρι απίθανο και οι πίτες του ζηλευτές. Η μπουγάτσα εξαιρετική  όπως και τα γλυκά του, αλλά με αυτά θα ασχοληθούμε άλλη φορά.

Δοκίμασα τα light τσουρεκάκια του και μου άρεσαν, οπότε ζήτησα από το Γιώργο την συνταγή, που ευχαρίστως μου την έδωσε για εσάς.

Τα τσουρεκάκια του είναι πολύ νόστιμα ακόμα και η ελαφριά εκδοχή τους χωρίς βούτυρα και αυγά. Είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε, γιατί είναι πολύ εύκολα και ιδιαίτερα ακόμα και για τις περιόδους νηστείας ή για εμάς που αγαπάμε το τσουρέκι, αλλά είναι δύσκολο στην παραγωγή και θερμιδογόνο… Η Light εκδοχή του γίνεται με αναψυκτικό πορτοκαλάδα με ανθρακικό, οπότε διαλέγετε μια ποιοτική και όλα μια χαρά.

Τώρα αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα αρτοζαχαροπλαστεία Γκλαβίνα στην Αλεξάνδρεια και το Παλαιοχώρι Ημαθίας ή να τα παραγγείλετε να σας τα στείλει.

 Τσουρεκάκια Light

Από τον Γιώργο Γκλαβίνα, γνωστό αρτοποιό, Αλεξάνδρεια

Υλικά

1100 γρ. αλεύρι super, κοσκινισμένο

500 ml πορτοκαλάδα με ανθρακικό

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

120 γρ. μαγιά νωπή

120 γρ. μαργαρίνη φυτική

1 πρέζα αλάτι

Από αρωματικά μαχλέπι, κακουλέ ή μαστίχα αν θέλουμε

Για το φινίρισμα

Σουσάμι

Τρόπος Παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μείγμα της πορτοκαλάδας και της ζάχαρης στο μείγμα αλεύρου και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη.

Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την ρίχνουμε στη ζύμη.

Ζυμώνουμε δυνατά για 8 λεπτά και προς το τέλος βάζουμε τα αρωματικά.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και πλάθουμε τα τσουρεκάκια και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι ή και μαυροκούκι

Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε σε απόσταση τα τσουρεκάκια.

Τα αφήνουμε 10 λεπτά ακόμα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 25 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 35 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Λεζάντα Ο αρτοποιός Γιώργος Γκλαβίνας

Προϊόντα

Ποιότητα και οικονομία αυτή είναι η … ‘’επιλογή μου’’

Στα Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ δημιουργήσαμε την σειρά  «επιλογή μου», σε δεκάδες κατηγορίες προϊόντων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Πρόκειται για προϊόντα εφάμιλλής ποιότητας με τα national brands και φθηνότερα 25% με 30%.  

Τα Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας «επιλογή μου», επιλέγονται σε συνεργασία με τους καλύτερους παραγωγούς στις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές πιστοποίησης και ασφάλειας με την τέλεια σχέση ποιότητας- τιμής.

Ποιοτικές και οικονομικές προτάσεις για τις βασικές ανάγκες με 850+ προϊόντα για απολαυστικούς συνδυασμούς!  Χαρτικά, είδη παντοπωλείου στα τυποποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα είδη & είδη ψυγείου (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά), ζωοτροφές, καλλυντικά, είδη οικιακής χρήσης, χυμοί & αναψυκτικά, είδη πρωϊνού κ.λπ.

Επιπλέον, έως τις 20 Οκτωβρίου, επιλέγοντας τα προϊόντα «επιλογή μου», κερδίζετε ακόμη περισσότερους πόντους με την κάρτα Club ΚΡΗΤΙΚΟΣ σε όλα τα καταστήματα ΚΡΗΤΙΚΟΣ και online. 

Στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ φροντίζουμε να σας προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό κάθε μέρα!

Η ανανεωμένη συλλογή των προϊόντων «επιλογή μου», βρίσκετε ήδη στα ράφια και ο εμπλουτισμός της συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Continue Reading

Γαστρονομία

Κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι μέλι και κανέλα

Νόστιμα κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι, πετρόμυλου που περιέχει υψηλό ποσοστό υδατανθράκων και ινών, υψηλότερη αναλογία πρωτεΐνης από τα άλλα άλευρα και gluten free.

 Yλικά

150 ml. χυμό πορτοκάλι

150 ml  νερό εμφιαλωμένο

150 ml ηλιέλαιο

150 γρ. μαργαρίνη

15 γρ. μαγειρική σόδα

15 γρ. baking powder

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ελάτης

1 πρέζα αλάτι

20 γρ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

300 γρ. αλεύρι ρεβίθι, gluten free, Horafi

700 γρ. αλεύρι μαλακό 70% ή αλεύρι gluten free

Για το φινίρισμα

Χυμό από ένα πορτοκάλι για να βρέχουμε τα χέρια μας

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μικρότερη ταχύτητα.

Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και βροχηδόν τα άλευρα.

Βάζουμε στο μίξερ το γάντζο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε 15 λεπτά ακόμη, σε θερμοκρασία δωματίου.

Βρέχουμε τα χέρια μας με χυμό πορτοκαλιού και πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε πλεξούδες ή κουλουράκια.

Σε ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200οC για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και να μείνουν τραγανά.

Μικρά μυστικά

Προσοχή δεν τα σκεπάζουμε όταν τα βγάλουμε από το φούρνο για να κρυώσουν γιατί θα μαλακώσουν.

Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό… αν βέβαια περισσέψουν κουλουράκια, πράγμα δύσκολο.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN REBRANDING. Νέα εικόνα νέα εμπειρία!

Το rebranding της Pizza Fan συνεχίζεται με επιτυχία λανσάροντας μια νέα καλαίσθητη εικόνα για την εταιρεία που τα τελευταία 25 χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο της εστίασης με 80 καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και με μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα προϊόντα που άλλαξαν τα δεδομένα.

Νέο λογότυπο, νέα εταιρική ταυτότητα, νέα δημιουργική κατεύθυνση στα  καταστήματα με μινιμαλιστική προσέγγιση, ωραίοι χώροι και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, φέρνουν μια ολοκαίνουργια εμπειρία που μας φτιάχνει τη διάθεση. 

Παράλληλα καταστήματα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη αλλάζουν θέση, μετακομίζοντας σε πιο κεντρικά σημεία της πόλης που τα φιλοξενεί, κάνοντας την πρόσβαση ακόμα πιο εύκολη και βελτιώνοντας τους χρόνους παράδοσης. 
Το πετυχημένο rebranding της Pizza Fan σκοπό έχει να καλωσορίσει το κοινό της στο κατάστημα δίνοντάς σε όλους τη δυνατότητα για ακόμα καλύτερες τιμές και ειδικές προσφορές take away. Αυτό το μήνα ολοκληρώθηκαν τα καταστήματα Μεγάρων, Νέας Ερυθραίας, Παγκρατίου, Εξαρχείων, Κερατσινίου, Πεύκης, Αρτέμιδας και Παλαιού Φαλήρου.

Continue Reading

Trending