Connect with us

Γαστρονομία

Τσουρεκάκια Light: Ότι πιο νόστιμο…

Πριν από λίγες ημέρες έκανα ρεπορτάζ στο πλαίσιο της γνωριμίας και της ανάδειξης γνωστών παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Kεντρικής Μακεδονίας.

Έτσι γνώρισα τον Γιώργο Γκλαβίνα και πραγματικά τον εκτίμησα για την επιμονή του, στην ποιότητα της πρώτης ύλης, τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του και τους νεωτερισμούς του. Τα άλευρά του είναι εκλεκτά από όλη την Ελλάδα και οι συνταγές μοναδικές.

Τα ψωμιά επίλεκτα ειδικά αυτό με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το καλύτερο που έχω δοκιμάσει εκτός Γαλλίας.

Το κουλούρι απίθανο και οι πίτες του ζηλευτές. Η μπουγάτσα εξαιρετική  όπως και τα γλυκά του, αλλά με αυτά θα ασχοληθούμε άλλη φορά.

Δοκίμασα τα light τσουρεκάκια του και μου άρεσαν, οπότε ζήτησα από το Γιώργο την συνταγή, που ευχαρίστως μου την έδωσε για εσάς.

Τα τσουρεκάκια του είναι πολύ νόστιμα ακόμα και η ελαφριά εκδοχή τους χωρίς βούτυρα και αυγά. Είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε, γιατί είναι πολύ εύκολα και ιδιαίτερα ακόμα και για τις περιόδους νηστείας ή για εμάς που αγαπάμε το τσουρέκι, αλλά είναι δύσκολο στην παραγωγή και θερμιδογόνο… Η Light εκδοχή του γίνεται με αναψυκτικό πορτοκαλάδα με ανθρακικό, οπότε διαλέγετε μια ποιοτική και όλα μια χαρά.

Τώρα αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα αρτοζαχαροπλαστεία Γκλαβίνα στην Αλεξάνδρεια και το Παλαιοχώρι Ημαθίας ή να τα παραγγείλετε να σας τα στείλει.

 Τσουρεκάκια Light

Από τον Γιώργο Γκλαβίνα, γνωστό αρτοποιό, Αλεξάνδρεια

Υλικά

1100 γρ. αλεύρι super, κοσκινισμένο

500 ml πορτοκαλάδα με ανθρακικό

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

120 γρ. μαγιά νωπή

120 γρ. μαργαρίνη φυτική

1 πρέζα αλάτι

Από αρωματικά μαχλέπι, κακουλέ ή μαστίχα αν θέλουμε

Για το φινίρισμα

Σουσάμι

Τρόπος Παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μείγμα της πορτοκαλάδας και της ζάχαρης στο μείγμα αλεύρου και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη.

Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την ρίχνουμε στη ζύμη.

Ζυμώνουμε δυνατά για 8 λεπτά και προς το τέλος βάζουμε τα αρωματικά.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και πλάθουμε τα τσουρεκάκια και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι ή και μαυροκούκι

Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε σε απόσταση τα τσουρεκάκια.

Τα αφήνουμε 10 λεπτά ακόμα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 25 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 35 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Λεζάντα Ο αρτοποιός Γιώργος Γκλαβίνας

Γαστρονομία

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ευχάριστες Εμπειρίες από μία Πρόσκληση του «The Met Hotel» Θεσσαλονίκης

By:Έφη Βαλίλα

Μία εξαιρετική βραδιά στο #TheMetHotel με προσκεκλημένους τους Δημοσιογράφους της Πόλης.

Ως Συνεργάτιδα του #BusinessWomangr μαζί με συναδέλφους των ΜΜΕ της πόλης, απολαύσαμε το ποιοτικότατο δείπνο στο Εστιατόριο #CHAN!

Ο Executive Shef #Δημήτρης Τσανανάς εμπνευσμένος μέσα από μία μαγευτική επαγγελματική διαδρομή έχει προβεί στο πάντρεμα #Ασιατικής & #Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας πού εκπλήσσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!!

Το #δείπνο συνοδεύτηκε με μουσική του σαξόφωνου.

Πεντακάθαρο, ευγενέστατο προσωπικό, ωραίο design. Άνετο και καθαρό με θέα στη θάλασσα και πολύ γευστικές μερίδες. Μεγάλο και μοντέρνο, τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα, μεγάλο και κλειστό parking, εξαιρετικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα εκμετάλλευσης. Επρόκειτο για μια εξαιρετική βραδιά με πραγματικά «Αβραμιαία φιλοξενία»!!

Όλα προδιαγράφουν ένα ασφαλές και ακμάζον επιχειρηματικό μέλλον, όλων των τμημάτων εκμετάλλευσης του #TheMetHotel

Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου κο #Δημήτρη Κάκαρη. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε θερμά και τον κο #Nikos Arvanitidis Creative Studio για το φωτογραφικό υλικό, που ηλεκτρονικά, μας επισύναψε.

Οι προσκεκλημένοι πολλοί και επώνυμοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον. Και οι συζητήσεις που είχαμε ως #BusinessWoman.gr, με τους επώνυμους προσκεκλημένους  βιώσαμε τις  φανταστικές διηγήσεις με μια  συναισθηματική εμπλοκή στο χώρο της δημοσιογραφίας και του γυναικείου επιχειρείν.

Η κάθε φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις! 

Continue Reading

Γαστρονομία

Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά  που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN.  Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ 

Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα; 

Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO  της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO  είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.

 Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.

Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .

Continue Reading

Trending